بازار 09:51 - 13 تیر 1400

6 شیرینی سنتی معروف استان همدان | مواد اولیه + طرز تهیه | هر آنچه لازم است بدانید

6 شیرینی سنتی معروف استان همدان | مواد اولیه + طرز تهیه | هر آنچه لازم است بدانید

همدان یکی از کلان‌شهرهای ایران در منطقه غربی و کوهستانی ایران و مرکز شهرستان و استان همدان است. همدان دیار شیرینی های خوشمزه، ترشی های جذاب و مرباهای فوق العاده است. مردم این شهر از رژیم غذایی سالم و متنوع به همراه شیرینی های بومی و سنتی خوشمزه پیروی می کنند. تعداد بی شماری از شیرینی سنتی همدان را می توان نام برد که در این منطقه به شکل بومی تهیه و طبخ می شود. در این مطلب شش مورد از خوشمزه ترین و جذاب ترین شیرینی های همدان اشاره می شود. شما می توانید شما می توانید با مراجعه به سایت دانوما ، علاوه بر مراحل طرز تهیه شیرینی سنتی و غذاهای ایرانی، همچون سایت ویکی هاو و ایی هاو ، دانش اجرایی انجام امور در حوزه های دیگری همچون اقتصادی، کسب و کار، تغذیه و آشپزی، اداری، کشاورزی، حقوقی و ... را نیز به دست آورید. در ادامه هر یک از این شیرینی های خوشمزه محلی استان همدان ارائه می شود:

شیرینی اول- شیرینی نارگیلی

شیرینی نارگیلی ، شیرینی پفکی نارگیلی یا نان نارگیلی یکی دیگر از شیرینی‌ها و خوراکی‌های محبوب و پرمصرف در استان همدان به شمار می‌آید. طعم و عطر فوق‌العاده‌ی نارگیل همراه با فنجانی چای تازه‌دم و خوش‌عطر بسیار مطبوع و دلنشین خواهد بود. طبخ انواع شیرینی‌های بومی و سنتی لذتی است دلپسند که در کنار لبخند زیبا و گرمای دوست‌داشتنی جمع خانوادگی، کامل‌تر و خاطره‌انگیزتر جلوه می‌کند.

مواد لازم: تخم مرغ: 2 عدد، آرد : دو نیم پیمانه و 3 قاشق غذا خوری، شکر: یک چهارم و یک ششم پیمانه، روغن مایع: یک چهارم پیمانه،، خمیر مایع: 1 قاشق چایخوری، آب ولرم: یک دوم پیمانه، ، شیر: دو سوم پیمانه، پودر نارگیل: یک پیمانه، پودر پسته برای تزیین: به میزان لازم

طرز تهیه: داخل آب ولرم یک قاشق غذاخوری شکر ریخته، سپس پودر خمیر مایه را به مواد اضافه کرده و کامل هم بزنید و ظرف را کنار بگذارید. در یک کاسه بزرگ کمی آرد ، نمک، روغن مایع و بقیه شکر را ریخته و مواد را با هم مخلوط کنید. تخم مرغ ها را شکسته و به مواد اضافه کرده و مخلوط کنید. بعد از اینکه مواد خوب با هم مخلوط شد؛ مخلوط خمیر مایه را به مواد اضافه کرده و هم بزنید. بقیه آرد را با الک کردن به مواد اضافه کرده و همزمان مخلوط کنید. میزان آردی که تا این مرحله استفاده می شود باید 2.5 پیمانه باشد. بعد از اینکه خمیر را درست کردید باید چند دقیقه آن را ورز دهید. بعد از ورز دادن آن را داخل کیسه بگذارید و در جایی که دمای آن گرم تر از دمای اتاق است قرار دهید. تا به مدت 2 ساعت استراحت کند و حجمش دوبرابر شود. تا خمیر پف کند مواد داخل نان را درست کنید. داخل ظرفی که تا حدودی گود است شیر را ریخته و روی شعله قرار می دهیم. یک چهارم پیمانه شکر را به شیر اضافه کنید و منتظر شوید تا بر اثر حرارت و هم زدن آب شود. بعد از مدت کمی شیر می جوشد آن موقع سه قاشق غذاخوری آرد را به آن اضافه کرده و هم بزنید. در حین همزدن پودر نارگیل را هم به تدریج اضافه کنید. مواد بعد از مدتی خوب قوام خواهد آمد که ما در این موقع آن را از روی شعله بردارید و کنار بگذارید. خمیر را از یخچال بیرون آورید و کمی ورز دهید تا پفش بخوابد سپس آن را به 10 چونه تقسیم کنید.. هر یک از چونه ها را باز کرده و از مایه نارگیلی که درست کردید در وسط هر کدام بریزید. بعد خمیر را به روش دلخواه بپیچید. سینی فر را با روغن چرب کنید و روی آن آرد بپاشید. بجای این کار ها می توانید از کاغذ روغنی استفاده کنید و کف سینی را با کاغذ روغنی بپوشانید. خمیر هایی را که رول کرده را درون سینی با فاصله بچینید و 20 دقیقه تا 30 دقیقه آن ها را استراحت دهید. فر را با دمای 180 درجه روشن کنید. در صورت تمایل روی خمیر ها کنجد بپاشید و بعد از داغ شدن فر، سینی را در فر قرار دهید تا نان ها در زمان 20 دقیقه پخته شود.، سینی را از فر خارج کرده و کنار بگذارید تا خنک شود و بعد آن را سرو کنید. این نان را در وعده صبحانه و عصرانه همراه چای می توانید میل کنید.

شیرینی دوم- کماج:

نان کماج یکی از انواع نان های سنتی و خوشمزه ایرانی است که در برخی شهرها به عنوان سوغاتی تهیه می شود. این نان خوشمزه شباهت زیادی به فطیر دارد و معمولا برای صبحانه یا عصرانه پخته می شود. این نان خوشمزه به صورت کلی به دو روش تهیه می شود، روش اول نان کماج ساده است که به صورت معمولی تهیه می شود و روش دوم نان کماج مغزدار است که در وسط نان از موادی مانند مغز گردو استفاده می شود.

مواد لازم: آرد سفید : 3 تا 4 پیمانه، شکر: 1 پیمانه، ماست: 1 پیمانه، گلاب : 2 قاشق سوپخوری، کره 100 گرم، پودر هل: 1 قاشق چایخوری، وانیل شکری : 1 قاشق مرباخوری، بکینگ پودر : 1 قاشق مرباخوری، عسل : 1 قاشق سوپخوری

مواد لازم برای رومال: روغن مایع : 1 قاشق مرباخوری، زرده تخم مرغ : 2 عدد، شیر : 1 قاشق مرباخوری، کنجد : یک دوم پیمانه

نکته: هل در دو نوع سفید و سبز در بازار موجود می باشد و طبق بررسی بهتر است در شیرینی پزی از نوع سبز آن استفاده شود.

طرز تهیه: ابتدا شکر و ماست را مخلوط کرده. سپس کره یا روغن به دمای محیط رسیده را اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم. وانیل و عسل را به مواد اضافه کرده و دوباره مخلوط کنید. آرد و بیکینگ پودر را الک کرده کم کم به مواد اضافه کنید تا خمیر نرم و لطیفی بدست بیاید و خمیر به دست نچسبد 30 دقیقه داخل یخچال استراحت دهید تا راحت بتوانید بردارید. خمیر به اندازه یک نارنگی برداشته و در سینی پهن کرده زرده تخم مرغ و زعفران و شیر را با هم مخلوط کرده و روی خمیر ها رومال زده کنجد بپاشید کماج ها را در فری که از قبل گرم شده به مدت 15 دقیفه و دمای 180 درجه قرار دهید.بعد از پخت کماج گریل را روشن کنید تا طلایی شوند.

شما می توانید برای آشنایی کامل و گام به گام در مورد مراحل و نکات تهیه شیرینی کماج به صفحه مربوطه در سایت دانوما مراجعه نمایید.

شیرینی سوم- باسلوق:

باسلوق همدان حس و حال خاصی دارد. تهیه باسلوق مرغوب در همدان هم چون تهیه قطاب در یزد و سوهان در قم و گز در اصفهان، کار خیلی سختی نیست و از مغازه دار ها و برخی از شهروندان قدیمی نیز می توان درباره بهترین فروشگاه ها و کارگاه های تولید باسلوق مرغوب و بهداشتی اطلاعاتی کسب کرد. هم چون دیگر سوغات ایرانی که کدبانو های هنرمند ایران زمین برای شیرینی های نوروز در خانه درست می کنند، باسلوق همدان نیز به راحتی در خانه با حوصله و صبوری ، قابل تهیه است.

مواد لازم : نشاسته : ۱ لیوان، شکر : ۲ لیوان گلاب : نصف لیوان، پودر ژلاتین : ۲ قاشق چایخوری، آب : ۳ لیوان، وانیل : یک چهارم قاشق چایخوری ، پودر نارگیل و مغز گردو: به مقدار لازم

نکته: وانیل مصرفی در دستورات شیرینی سنتی از نوع وانیل خالص است. در صورت مصرف وانیل شکری، مقدار وانیل می بایست دو برابر شود. مصرف بیش از اندازه وانیل باعث تلخ شدن و همچنین تغییر رنگ شیرینی می شود.

طرز تهیه: نشاسته را داخل کاسه‌ای بریزید و به آن آب سرد اضافه کنید. و ۱۵ دقیقه بگذارید بماند سپس هم بزنید تا نشاسته حل شود، سپس آب و شکر را به نشاسته اضافه کنید. محلول نشاسته را درون قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. و مرتب هم بزنید تا شفاف شود سپس حرارت را کم کنید و ژلاتین (پودر ژلاتین را داخل کاسه‌ای بریزید و کمی آب روی آن بپاشید و روی بخار آب قرار دهید. تا حالت اسفنجی پیدا کند)، وانیل و گلاب را اضافه نمایید. داخل سینی یا ظرفی گود پودر نارگیل را به قطر ۵ سانتیمتر پخش کنید.. با مخلوط نشاسته که روی حرارت کم قرار دارد این حفره‌ها را پر کنید و در انتها نیز روی آن را با پودر نارگیل بپوشانید و اجازه دهید خوب سرد شود، پس از سرد شدن تک تک خارج کنید و سرو نماید.

شما می توانید برای آشنایی کامل و گام به گام در مورد مراحل و نکات تهیه شیرینی باسلوق به صفحه مربوطه در سایت دانوما مراجعه نمایید.

شیرینی چهارم- برساق

از دیگر شیرینی‌های خوشمزه و سنتی استان همدان می‌توان به برساق اشاره کرد که طعم و عطر بی‌نظیری دارد. این خوراکی در شهرهای دیگر ایران مثل ایلام و کرمانشاه هم طبخ می‌شود. برساق در هر کجای سرزمین ایران به سبک و روش آن منطقه طبخ می‌شود. گردشگران از این شیرینی هم برای خانواده و اقوام خود سوغات می‌برند.

مواد لازم: تخم مرغ 1 عدد، آرد: 1 کیلوگرم، شکر: 1 لیوان، شیر: 1 لیتر، نمک و زردچوبه : به مقدار کم، روغن جامد یا روغن حیوانی : 1 قاشق غذاخوری، روغن سرخ کردنی: به میزان لازم، پودر هل: نصف قاشق چایخوری

طرز تهیه: تخم مرغ ، شکر، شیر ، و یک قاشق روغن جامد را با هم مخلوط کنید. سپس نمک ، زردچوبه ، پودر هل و آرد را اضافه کنید. اگر خمیر به دست چسبید کم‌کم به آن آرد اضافه کنید تا حدی که به دست نچسبد و آن‌قدر ورز می‌دهیم تا یک دست شود. خمیر را در ظرف درداری گذاشته و تقریبا یک روز استراحت دهید. سپس اندازه‌ی گردو از خمیر جدا کرده و آن‌ را با وردنه باز کرده و داخل روغن سرخ کنید. نان‌ها که خوب طلایی شد را داخل صافی و کاغذ آشپزی گذاشته تا روغن اضافی آن گرفته شود. سپس بر رویش خاک قند یا شکر و یا پودر پسته یا بادام بریزید.

شما می توانید برای آشنایی کامل و گام به گام در مورد مراحل و نکات تهیه شیرینی برساق به صفحه مربوطه در سایت دانوما مراجعه نمایید.

شیرینی پنجم- نان شیرمال

نان به دلیل داشتن مواد مغذی و مفید، یکی از پرمصرف‌ترین ماده‌ی غذایی در رژیم غذایی مردم سراسر جهان بویژه کشور ایران به شمار می‌آید. تنوع غذاهایی که با نان مصرف می‌شوند، بسیار زیاد و در نوع خود منحصر به‌ فرد محسوب می‌شود. اما می‌توان این خوراکی مقوی و دوست‌ داشتنی را به عنوان غذایی کامل در نظر گرفت و بخشی از برنامه‌ی غذایی روزانه‌ی خانواده را به مصرف آن اختصاص داد. نان شیرمال استان همدان ، خوراکی بومی و سنتی این خطه از کشور بوده که در انواع مختلف در بسیاری از نقاط کشور، تهیه و طبخ می‌شود.

البته حضور تعداد بیشماری از انواع سنتی این شیرینی لذیذ در استان‌های دیگر نیز بیان‌کننده‌ی محبوبیت و مصرف فراوان آن خواهد بود.

مواد لازم: آرد گندم : سه لیوان، شیر: یک لیوان، شکر: نصف لیوان، تخم مرغ: یک عدد، زرده تخم مرغ: یک عدد، پودر خمیر مایه: یک قاشق غذاخوری، کره: ۱۰۰ گرم، نمک: کمی

نکته: پودر شکر یا پودر قند باید کاملا نرم باشد.

طرز تهیه: زرده تخم مرغ ، پودر شکر و هل را در ظرفی ریخته با همزن بهم زده تا کرم رنگ شود سپس روغن مایع ، شیر و بکینگ پودر را اضافه کرده کم‌کم آرد را اضافه کنید تا جائیکه خمیر لطیفی به دست آید و خمیر بدست نچسبد. خمیر را بمقدار یک سانتی متر با وردنه باز کرده قالب بیضی زده در سینی فرچیده روی آنها را زرده و کمی آب زعفران زده با چنگال نقش انداخته و کنجد می پاشیم و بمدت ۲۰ دقیقه در فر ۱۸۰ در طبقه وسط قرار داده تا کاملاً طلائی رنگ شود.

شما می توانید برای آشنایی کامل و گام به گام در مورد مراحل و نکات تهیه شیرینی نان شیرمال به صفحه مربوطه در سایت دانوما مراجعه نمایید.

شیرینی ششم- حلوازرده :

حلوا زرده در استان همدان یک غذای مهم و مقوی به شمار می‌رود و همیشه بر سر سفره‌های مردم این شهر دیده می‌شود. آشپزهای ماهر و چیره دست این استان، با استفاده از موادی چون شکر ، زعفران ، نشاسته ، زرده‌ی تخم‌مرغ ، گلاب و روغن این حلوای خوش طعم را طبخ می‌کنند.

مواد لازم:

زرده تخم مرغ: 10 عدد ، شکر آسیاب شده: نصف لیوان، گلاب : یک چهارم لیوان، کره آب شده: 3 قاشق غذاخوری، زعفران آب شده: 3 قاشق غذاخوری

طرز تهیه: زرده تخم‌مرغ‌ها را جدا کرده و آنها را با چنگال هم بزنید تا یکدست شوند. سپس شکر را اضافه کرده و آنقدر با دست یا هم زن با تخم‌مرغ‌ها بزنید تا مایه‌ای کاملاً صاف و یکدست به وجود آید. حالا نشاسته را به مواد اضافه کنید و بعد از کمی هم زدن، گلاب و زعفران را به مخلوط بیفزایید. مواد را کاملاً با هم ترکیب کنید تا یک دست باشند. حالا آنها را به همراه کمی روغن در قابلمه لعابی (یا معمولی) ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید. روی حرارت باید مواد را همچنان هم بزنید تا ته نگیرند پخت حلوا زرده را تا وقتی که رد قاشق روی مواد بماند، ادامه دهیداز پخت آن را از روی حرارت برداشته و با پودر پسته و نارگیل تزئین کنید.

در نهایت شایان ذکر است که علاوه بر شیرینی های استان همدان برای آشنایی کامل و گام به گام در مورد مراحل طرز تهیه هر یک از انواع شیرینی سنتی ایرانی، به صفحه مربوطه در سایت دانوما مراجعه نمایید.

 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بازار

بازار
«پارسی نیوز» بسیاری از زوج‌ها از کودکی آرزوها و ذهیت هایی برای دنیای آینده خود متصور بوده‌اند و تصویرسازی‌هایی از دنیایی پیش روی خود ساخته اند. نحوه انجام مراسم عقد، نامزدی و عروسی نیز یکی از ده‌ها تصویری است که ممکن است در ذهن آنها رقم خورده باشد و جهت نحوه اجر...

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

تبلیغات متنی (ویژه)

تبلیغات متنی
























































صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است