وبگردی 14:01 - 12 مهر 1403
یک مرد ژاپنی که طولانی‌ترین زمان انتظار را برای اجرای حکم اعدام در جهان داشت پس از گذشت بیش از نیم قرن از محکومیت خود، تبرئه شد.

مردی که بعد از ۵۰ سال انتظار برای اعدام، تبرئه شد!

ایواو هاکامادا، بوکسور ۸۸ ساله که در سال ۱۹۶۸ به جرم قتل چهار نفر به زندان افتاده بود، سال‌ها در انتظار اعدام بود. امروز دادگاهی در ژاپن در بازبینی این پرونده حکم به بی‌گناهی هاکامادا داد و محکومیت نادرست او پس از چندین دهه لغو شد.

بیشتر مدت حبس هاکامادا، در سلول انفرادی و با ترس از اجرای حکم اعدام سپری شد. هاکامادا در مجموع ۴۸ سال زندانی بود که بیش از ۴۵ سال آن را در انتظار اعدام گذراند. تبرئه هاکامادا توسط دادگاه ناحیه شیزوئوکا، او را به پنجمین محکوم به اعدامی تبدیل کرد که پس از جنگ جهانی دوم در ژاپن در جریان بازبینی پرونده بی‌گناه شناخته شده است.

قاضی دادگاه، کوشی کُنی، تصریح کرد که شواهد ارائه‌شده در پرونده ساختگی بوده و هاکامادا مرتکب جرم نشده است. هاکامادا در سال ۱۹۶۶ به قتل مدیر یک شرکت و سه عضو خانواده‌اش و آتش زدن خانه آنها در مرکز ژاپن محکوم شد.

او در سال ۱۹۶۸ به اعدام محکوم شد، اما به دلیل طولانی شدن پروسه تجدیدنظر و بازبینی پرونده، این حکم هرگز اجرا نشد. ۲۷ سال طول کشید که دادگاه عالی ژاپن درخواست اولیه هاکامادا برای بازبینی پرونده را رد کند.

ایواو هاکامادا، بوکسور ۸۸ ساله

در سال ۲۰۰۸، دومین درخواست تجدیدنظر برای بازبینی پرونده توسط خواهر او، هیدکو هاکامادا که اکنون ۹۱ ساله است، ثبت شد. در نهایت، هاکامادا در سال ۲۰۱۴ پس از صدور حکم بازبینی پرونده از زندان آزاد شد.

او پس از آزادی به دلیل ضعف جسمانی و سن بالا، در خانه‌اش تحت مراقبت قرار گرفت و دوران محکومیت خود را دور از زندان گذراند، زیرا احتمال فرارش بسیار کم بود. شواهد جدید نشان می‌دادند که ممکن است محکومیت هاکامادا بر اساس اتهامات نادرست و ساختگی مأموران تحقیق پرونده صورت گرفته باشد.

در نهایت، دادگاه در سال ۲۰۲۳ به نفع هاکامادا رأی داد و راه را برای بازبینی مجدد پرونده که از اکتبر سال گذشته آغاز شده بود، باز کرد. در آخرین جلسه دادگاه شیزوئوکا در ماه مه، پیش از اعلام حکم نهایی، دادستان‌ها بار دیگر درخواست صدور حکم اعدام کردند. این درخواست باعث شد که گروه‌های حقوق بشری به ادامه روند طولانی کردن پرونده توسط دادستان‌ها اعتراض کنند.

در جریان تحقیقات اولیه، هاکامادا ابتدا اتهامات ادعاشده را رد کرد، اما بعد‌ها تحت فشار و خشونت پلیس مجبور به اعتراف شد. یکی از مسائل اصلی پرونده، لباس خونی بود که مأموران ادعا می‌کردند هاکامادا هنگام وقوع جرم به تن داشته و آن را در مخزنی از خمیر سویا (میزو) پنهان کرده بود.

این لباس بیش از یک سال پس از دستگیری او کشف شد. در حکم دادگاه عالی توکیو در سال ۲۰۲۳، تأیید شد که طبق آزمایشات علمی لباس‌هایی که بیش از یک سال در میزو غوطه‌ور باشند، به اندازه‌ای تیره می‌شوند که لکه‌های خون دیگر قابل مشاهده نخواهند بود و این موضوع احتمال دستکاری شواهد توسط مأموران را تقویت کرد.

همچنین نمونه‌های خون با DNA هاکامادا تطابق نداشت و شلواری که به‌عنوان مدرک ارائه شده بود، برای او کوچک بود. حامیان هاکامادا معتقدند که نزدیک به نیم‌قرن حبس، تأثیرات روانی مخربی روی او داشته است. هیدکو هاکامادا، خواهر ایواو نیز بخش زیادی از عمر خود را صرف اثبات بی‌گناهی او کرد.

ایواو هاکامادا، بوکسور ۸۸ ساله

«اتهام نادرست»

پیش از حکم نهایی دادگاه، هیدکو گفته بود که درگیر نبردی بی‌پایان برای اثبات بی‌گناهی برادرش است. شروع بازبینی پرونده بسیار دشوار است. نه تنها ایواو، بلکه بسیاری از افراد دیگر هم به اشتباه محکوم شده‌اند و در حال رنج کشیدن هستند. من خواستار اصلاح قوانین کیفری هستم تا روند بازبینی پرونده‌ها آسان‌تر شود.

ژاپن و ایالات متحده تنها کشور‌های عضو گروه هفت هستند که همچنان مجازات اعدام را حفظ کرده‌اند. نظرسنجی‌های دولتی ژاپن نشان می‌دهد که اکثر مردم این کشور از مجازات اعدام حمایت می‌کنند.

اعدام‌ها در ژاپن به صورت مخفیانه انجام می‌شود و زندانیان تا صبح روز اعدام از اجرای حکم خود مطلع نمی‌شوند. از سال ۲۰۰۷، ژاپن شروع به افشای نام اعدام‌شدگان و برخی از جزئیات جرایم آنها کرد، اما همچنان اطلاعات افشاشده بسیار محدود است.

منبع: روزیاتو


12100119
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار وبگردی

وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» محمدمهدی طهرانچی فیزیک‌دان، استاد تمام دانشگاه و سیاستمدار ایرانی بود که از ۲۷ آبان ۱۳۹۷ تا زمان شهادت، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بود.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» تنها یک مرد در تاریخ به چشمان کمیته جایزه صلح نوبل نگاه کرده و گفت:نه! جایزه شما را نمی‌خواهم.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» نشستن پشت میز در کل روز به هیچ وجه مناسب نیست و می تواند موجب به خطر افتادن سلامت بدن انسان شود.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» این عقیده وجود دارد که با جوشاندن مکرر آب، ترکیباتی مانند آب سنگین، نمک معدنی غلیظ و ماده های سمی از جنس کلر در آن ایجاد می ‌شوند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» در دهه گذشته، اسرائیل به شکل گسترده‌ای از اصطلاح «ملت استارت‌آپ» در توصیف جامعه خود استفاده کرده است.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» یکی از آثار اولیه و بسیار مشهور شارل دو مونتسکیو، «نامه‌های ایرانی» است که در سال ۱۷۲۱ میلادی، زمانی که او تنها ۳۲ سال داشت، منتشر شد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» در بهار ۲۰۲۵، کتابخانه‌های روباز سئول با جذب یک میلیون بازدیدکننده در سه ماه، رکورد رضایت ۹۶.۶ درصدی را ثبت کردند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» پارازیت روی جی‌پی‌اس به تدریج به یکی از ابزارهای جدی جنگ الکترونیکی نه فقط در ایران، که در تمام کشورها، تبدیل می‌شود.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» بیست و دوم تیرماهِ ۲۰ سال پیش، شورای عالی انقلاب فرهنگی، روز دهم اردیبهشت‌ماه را به عنوان «روز ملی خلیج‌فارس» تعیین و تصویب کرد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» یکی از چالش‌های والدین امروزی با نوجوان‌شان، کم تحرکی و تنبل بودن آن‌هاست.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است