اقتصادی 14:18 - 27 اردیبهشت 1400

روسای جمهور به فکر ۲۰ سال آینده نیستند/ برنامه ها تزئینی است

به گزارش خبرنگار مهر، علی ملکی امروز در مراسم رونمایی از بسته اقتصاد نجات ایران (بنای ایران)، اظهار داشت: انتخابات ریاست جمهوری در کشور از نارسایی‌های مختلفی رنج می‌برد که دو نارسایی اصلی آن یکی فقدان وجود نظام حزبی منجسم در کشور است. کاندیداهایی که از یک حزب برمی خیزند و مبتنی بر اندوخته و دانش آن حزب برنامه ارائه می‌دهند و با پشتیبانی حزب مربوطه در قدرت کار را اجرا کنند، می‌توانند به علت یک چنین ساختاری متعهد به قول‌های خود باشند، اما به دلیل ضعف نظام حزبی این فرصت از ما گرفته شده که کاندیداها از قبل به صورت منسجم راجع به کاری که می‌خواهند انجام دهند فکر کنند و در طول زمانی که در قدرت هستند دغدغه داشته باشند که نسبت به عملکردشان پاسخگو باشند و در آینده هم نسبت به عملکرد احساس تعهد کنند.

رئیس پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه صنعتی شریف افزود: به همین دلیل دوره‌های ریاست جمهوری منقطع و کوتاه مدت است و لذا کسانی که در این سمت‌ها قرار می‌گیرند خیلی در فکر آن نیستند که باید ۲۰ یا ۳۰ سال آینده نیز نسبت به کارهایشان پاسخگو باشند.

ملکی گفت: مساله دوم زمان بسیار کوتاه ۳۰ الی ۴۰ روزه برای معرفی کاندیداها است که طی این مدت کوتاه قطعاً واقعیت درونی کاندیداها آشکار نمی‌شود تا مردم بتوانند در مورد آنها قضاوت کنند.

وی با بیان اینکه برنامه‌های کاندیداهای ریاست جمهوری تزئینی است نه واقعی، اظهار داشت: رویه برنامه‌های تزئینی به یک هنجار تبدیل شود و اغلب کاندیداها در طول دوران تبلیغات به این برنامه‌های تزئینی اکتفا می‌کنند و لذا شعار می‌دهند، بنابراین این برنامه‌ها نسبت روشنی با عملکردشان در زمانی که در جایگاه مسئولیت قرار می‌گیرند ندارد.

ملکی گفت: ما در پژوهشکده سیاست گذاری در طول دوران مدیریت‌های کشور همواره در مقام مشاوره و حل مساله به دولت‌ها بدون هیچگونه جهت گیری سیاسی خاصی کمک می‌کنیم و نگاهمان به این قضیه ملی است. اما در این دوره به این فکر افتادیم که این مجموعه ایده‌ها و طرح‌ها و برنامه‌ها که در طول دوران ریاست‌های جمهوری به دولت‌های مختلف ارائه می‌دهیم را از قبل ارائه دهیم تا حداقل آن دو خلاء را جبران کند و ضمن اینکه بستری را فراهم کنیم تا بدینوسیله یک گفتمان اجتماعی برای ارائه برنامه واقعی به جای برنامه تزئینی کاندیداها ارائه شود.

وی افزود: برنامه بنای ایران بر چند اولویت متمرکز است و دولت باید در مسائل اصلی تمرکز کند و در شرایط فعلی کشور فرصت سعی و خطا کردن ندارد. در برنامه بنای ایران به ۵ محور تمرکز شده که این محورها تورم، تولید و اشتغال، فقرزدایی، ارتقا جایگاه بین المللی کشور و بحث فساد است و لذا نباید از این ۵ محور صرفنظر کرد و باید در مورد این ۵ بخش انسجام وجود داشته باشد و با برنامه‌های پراکنده نمی‌توان به اهداف مورد نظر در این محورها دست یافت.


11070311
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» بیش از سه سال از توقف نماد‌های شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت می‌گذرد؛ توقفی که باعث بلوکه شدن سرمایه سهامدار شده و تعیین تکلیف این نماد‌ها مطالبه سهامداران عدالت است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مسئول سالن عملیات مرکز مدیریت راه‌های کشور گفت:بارش برف و باران در برخی محورهای استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، لرستان، زنجان، قزوین، گیلان گزارش شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه آزادسازی صادرات تخم مرغ پس از کاهش قیمت‌ها انجام شد، تصریح کرد: واردات محصولات کشاورزی تا پایان سال بلامانع است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل شرکت توانیر گفت: برنامه‌های بسیار مفصلی، از جمله ۱۴ مگاپروژه ۲، در دست اجراست که در آنها پیش‌بینی شده است ظرفیت نیروگاهی کشور در بخش تجدیدپذیر‌ها و حرارتی افزایش یابد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» از فروردین ۱۴۰۵ مبلغ ۲ میلیون تومان در قالب کارت امید مادران به مادران پرداخت می‌شود که منابع مالی آن برای سال بعد به‌طور کامل پیش‌بینی شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» از امشب تا جمعه در بیشتر مناطق به‌ویژه استان‌های واقع در نیمه شمالی کشور کاهش محسوس دما رخ می‌دهد و از هفته آینده روز‌های شنبه و یکشنبه در بیشتر مناطق کشور افزایش نسبی دما انتظار می‌رود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» همزمان با اصلاح سیاست‌های ارزی شاهد حذف حلقه‌های واسطه‌گری از بخش تولید کشور هستیم.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» همزمان با دهه فجر، ۶ طرح مهم پالایشی در پالایشگاه‌های شیراز، تهران و اصفهان در برنامه بهره‌برداری قرار گرفتند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل دفتر امور عملیات راهداری، ماشین‌آلات و مدیریت بحران سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای با اشاره به آغاز فعالیت سامانه بارشی در ۲۵ استان کشور از ۱۴ بهمن‌ماه، گفت: تاکنون عملیات برف‌روبی در سطح ۲۳ هزار کیلومتر - باند از محور‌های مواصلات...
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» قیمت خودرو در بازار آزاد امروز سه‌شنبه ۱۴ بهمن بر اساس معاملات انجام شده نسبت به آخرین معاملات روز‌های گذشته در سایت‌های خرید و فروش خودرو به شرح زیر است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است