اقتصادی 10:27 - 07 بهمن 1403
نائب رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران بخشنامه های متعدد و محدودیت زا را عامل جهش قیمت سیب زمینی عنوان کرد.

دلایل کمبود و گرانی سیب‌زمینی تا ۶۰ هزار تومان

هامان هاشمی نایب رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی  خبرگزاری تسنیم، در توضیح دلایل افزایش قیمت و کمبود سیب زمینی در بازار گفت: مشکل اصلی در حوزه کشاورزی، نبود الگوی کشت مناسب و آمار دقیق از وضعیت واقعی تولید است. این مسئله باعث ایجاد نوسانات در میزان کشت محصولات و مدیریت نادرست بازار می‌شود. بارها در این زمینه بحث شده که بهترین راه‌حل، تدوین استراتژی‌های سالانه توسط وزارتخانه‌های مربوطه است. این استراتژی‌ها باید همزمان امنیت غذایی، منافع کشاورزان و حفظ ظرفیت صنایع تبدیلی را در نظر بگیرند. این برنامه‌ها می‌توانند در قالب برون‌سپاری به تشکل‌های مرتبط اجرا شوند، که این موضوع نیز در قانون اساسی پیش‌بینی شده است.

وی افزود: متأسفانه، بخشنامه‌های ناگهانی و بدون برنامه‌ریزی بلندمدت، تنش‌هایی را به بازار منتقل می‌کنند که بر تصمیمات کشاورزان در زمینه میزان کشت، شیوه نگهداری محصولات و سایر موارد تأثیر می‌گذارند. این تنش‌ها به‌صورت غیرمستقیم باعث ایجاد نوسانات قیمتی در بازار می‌شوند. به‌عنوان مثال، در مورد محصولاتی مانند پیاز، گوجه‌فرنگی و سیب‌زمینی، شاهد تکرار دوره‌ای این نوسانات هستیم.

هاشمی گفت: به نظر می‌رسد اگر وزارتخانه‌های مربوطه با همکاری تشکل‌های بخش خصوصی و با میدان داری اتاق کشاورزی ایران، جلسات منظمی برگزار کنند و به یک مدل مدیریت بازار مبتنی بر مشارکت بخش خصوصی برسند، این تنش‌ها به‌طور قابل توجهی کاهش خواهد یافت. برای مثال، در مورد سیب‌زمینی، اگر دولت در زمان مناسب وارد عمل نمی‌شد و خرید تضمینی انجام نمی‌داد، ممکن بود بخشی از محصولات از بین برود. اما این مداخلات گاه باعث ایجاد واکنش‌های غیرمنتظره در بازار می‌شود. به‌عنوان نمونه، ممکن است کشاورزی که در یک سال با خسارت مواجه شده، در سال بعد از کشت محصول خودداری کند، یا در فصلی خاص شاهد دورریز محصولات باشیم. این مسائل نشان‌دهنده ضرورت برنامه‌ریزی دقیق و مدیریت بازار بر اساس داده‌های واقعی است.

صدور بخشنامه های محدودیت زا، عامل کمبود سیب زمینی در بازار 

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی در پاسخ به این سوال که دلیل کمبود سیب زمینی در بازار چیست، گفت: محدودیت هایی که برای صادرات سیب زمینی در ماه های گذشته پیش آمد، باعث کاهش کاشت سیب زمینی شد و همین امر منجر به کمبود این محصول در این مقطع زمانی شده است.

هاشمی افزود: در مورد صادرات نیز، اگر مجوزهای لازم به‌موقع صادر نشوند یا سیاست‌های نادرست اتخاذ شوند، ممکن است کشاورزان از کشت محصولات صادراتی خودداری کنند. این مسئله نه‌تنها بر اقتصاد کشاورزان تأثیر منفی می‌گذارد، بلکه باعث کاهش تولید و ایجاد مشکلات اقتصادی در سطح کلان می‌شود. بنابراین، کاهش تولید در برخی موارد ناشی از سیاست‌های نادرست و عدم مشارکت مؤثر بخش خصوصی در تصمیم‌گیری‌ها است.

وی ادامه داد: در نتیجه، برای کاهش تنش‌های بازار و ایجاد ثبات در قیمت‌ها، لازم است دولت از صدور بخشنامه‌های ناگهانی پرهیز کند و به جای آن، با همکاری تشکل‌های بخش خصوصی مانند انجمن ملی سیب‌زمینی ایران و اتاق کشاورزی، برنامه‌ریزی بلندمدت و پایدار انجام دهد. این رویکرد نه‌تنها به نفع کشاورزان و صنایع تبدیلی است، بلکه به امنیت غذایی کشور نیز کمک شایانی خواهد کرد.

انتهای پیام/


12146389
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» در مواجهه با هر صرافی ارز دیجیتال خارجی، پیش از ثبت نام باید اعتبار آن را بررسی کنید. نباید تنها به ارائه خدمات صرافی خارجی به ایرانیان بسنده کنید. برای ارزیابی اعتبار صرافی‌های ارز دیجیتال، باید مهم‌ترین معیار‌های موجود در این زمینه را بشن...
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وقتی به نقشه صادرات غیرنفتی نگاه می‌کنیم، یک نام همیشه می‌درخشد. طبق آمار گمرک، فرش ایرانی همچنان یکی از مهم‌ترین سفیران فرهنگ ماست که به بیش از ۵۵ کشور جهان، از آلمان گرفته تا ژاپن، صادر می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی گفت: از فردا ۱۶ آذر ماه سامانه بارشی جدید وارد کشور شده و بسیاری از نقاط کشور را در برمی‌گیرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل پیش‌بینی سازمان هواشناسی گفت: از روز یکشنبه ۱۶ آذر ماه سامانه بارشی جدید وارد کشور شده و بسیاری از نقاط کشور را در برمی‌گیرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» در دنیای امروز که هر کسب و کاری برای دیده شدن با ده‌ها رقیب کوچک و بزرگ رو به روست، تنها داشتن مهارت یا ارائه یک خدمت خوب کافی نیست.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران گفت: توسعه اینچه برون، استان گلستان را به دروازه ورودی شرق دریای خزر تبدیل می‌کند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: شرکت راه آهن باید با تقویت مبادی مرزی، ظرفیت ترانزیت کشور را به ۱۵ میلیون تن در سال برساند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» دبیر کل جامعه حسابداران رسمی ایران گفت: ۹۵ درصد بازار سرمایه، ۶۰ درصد از شبکه بانکی کشور و بیش از ۸۰ درصد صنعت بیمه را تحت حسابرسی داریم.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون سازمان اداری استخدامی گفت: سازمان اداری استخدامی برنامه دارد که‌ پرداخت‌های اضافی را مبتنی بر عملکرد کارکنان انجام دهد تا عدالت در نظام پرداخت رعایت شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون سازمان اداری استخدامی گفت: سازمان اداری استخدامی برنامه دارد که‌ پرداخت‌های اضافی را مبتنی بر عملکرد کارکنان انجام دهد تا عدالت در نظام پرداخت رعایت شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است