فرهنگی‌هنری 09:52 - 11 تیر 1404
کاظم بهمنی، شاعر ترانه «علاج» که با صدای محسن چاوشی در روز‌های پرالتهاب ایران منتشر شد، در متنی صمیمی، از شبی که این اثر متولد شد، نوشت.

«علاج» محسن چاوشی چگونه متولد شد؟

باشگاه خبرنگاران جوان - کاظم بهمنی، شاعر ترانه «علاج» که با صدای محسن چاوشی در روز‌های پرالتهاب ایران منتشر شد، در متنی صمیمی، از شبی نوشت که این اثر متولد شد؛ شبی که صدا‌های پدافند خاموش نمی‌شد و چشم‌ها خواب را گم کرده بودند.

او در صفحه شخصی خود نوشت: «شب با هم قدم می‌زدیم. بعد از کلی حرف، به شوخی بهش گفتم تو هم ترسیدی؟ گفت: ذره‌ای نمی‌ترسم. ما جنگ‌دیده‌ایم…، اما خیلی از این مردم با مقوله جنگ غریبه‌ان. باورم نمی‌شه دوباره به خاک‌مون تجاوز شده.»

محسن چاوشی در آن شب، عمیقاً نگران مردم بود. بهمنی روایت می‌کند که گفت: «مردم خیلی مضطربن… همه بغض دارن. کاش می‌شد براشون کاری کرد.»

بعد از قدم‌زدن، به خانه چاوشی برگشتند. حدود ساعت ۱۰:۳۰ شب بود و صدای ممتد پدافند در آسمان شنیده می‌شد. بهمنی می‌نویسد محسن یک ملودی آماده را پخش کرد و گفت «روی همین بنویس.»

هم‌زمان، فوادیان –دوست نزدیک و همکارشان– قهوه‌ای درست کرد تا خواب بر چشم شاعر غلبه نکند. آن شب تا سحر، بند به بندِ ترانه نوشته می‌شد و چاوشی بند به بند آن را می‌خواند.

ساعت ۳ صبح، فوادیان به خواب رفت. کاظم بهمنی می‌نویسد: «دیگه اثر کافئین رو هم حس نمی‌کردم، اما اون (محسن) همچنان اصرار داشت که نخواب! به صورتش که نگاه می‌کردم، انگار موضوعی خوابو از چشماش گرفته بود…»

در تمام طول شب، چاوشی هر پانزده دقیقه به اتاق می‌آمد تا مطمئن شود شاعر خوابش نبرده. می‌گفت: «کاظم! برای مردم بنویس! بگو هر چی بزنن، ما هم جواب می‌دیم… یه جوری بگو دلاشون قرص شه. بگو نترسن، این سر و صدا‌ها بیشترش برای نفوذیاست! بگو خدا هوامونو داره…»

و تکرار می‌کرد: «پیچیده‌ش نکن. ساده و صریح بنویس که همه مردم بفهمن.»

تا ساعت ۷ صبح، متن کامل شد. کاظم می‌گوید: «روی زمین استودیو دراز کشیده بودم، چشمام بسته می‌شد، نمی‌تونستم بهش بگم کولر رو خاموش کن، حسابی سردم بود…»

ساعت ۸ صبح، صدای بلند اسپیکر‌ها او را بیدار کرد. چاوشی که از پشت صندلی برگشته بود، با لبخند رضا‌مندی نگاهش کرد و گفت: «تمومه!»

لحظه‌ای بعد، ملحفه‌ای روی او کشیده شد و درِ اتاق آرام بسته شد. کار به پایان رسیده بود….

اما این روایت تلخ و صادقانه، پایانی تأمل‌برانگیز هم دارد. کاظم بهمنی در واکنش به شایعه دریافت چند میلیارد برای این ترانه که توسط اشکان خطیبی گفته شده است، نوشت: «ای کاش واقعاً درست بود…، چون اون نمی‌دونه محسن بیشتر پولی که درمیاره رو کجا هزینه می‌کنه؛ که اگه خرج خودش کرده بود، الان تو یه خونه‌ی ۹۰ متری معمولی، مستأجر نبود…

قطعه «علاج» سرانجام در روز شنبه، دوم تیرماه ۱۴۰۴ در فضای مجازی منتشر شد؛ این قطعه با استقبال گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی روبه‌رو شد و کاربران از آن به‌عنوان «ندای آرام‌بخش در میانه آشوب» یاد کردند.

محسن چاوشی، خواننده، آهنگساز و تنظیم‌کننده این اثر، از چهره‌های تأثیرگذار موسیقی ایران در دو دهه اخیر است. او که با صدای منحصر‌به‌فرد و اشعار اجتماعی و عاشقانه‌اش شناخته می‌شود، در طول سال‌ها فعالیت خود، بار‌ها در بزنگاه‌های حساس اجتماعی و ملی، صدای مردم بوده است.


12203732
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مشاور و دستیار مقام معظم رهبری گفت: دشمن می‌خواست رسانه ملی یعنی صدای حقانیت ملت ایران را خاموش کند که حتی در این هدف نیز با شکست مواجه شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مجموعه انیمیشن «تندر» دوشنبه ۲۳ تیر حوالی ساعت ۱۵:۲۰ از قاب شبکه تهران تقدیم نگاه مخاطبان می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» خانه‌ای که از چوب درختان کهنسال و بومی ایران ساخته شده باشد، از طوفان نمی‌هراسد، بلکه هر باران و هر تابش تند آفتاب، آن را آب‌دیده‌تر و جان‌سخت‌تر می‌کند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» نمایش موزیکال «کارخانه هیولاها- سالیوان در ایران» با احتمال رکوردشکنی تازه در تئاتر کودک و نوجوان ایران مجدد به صحنه تئاتر بازگشت.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» برمهانی درباره حضور چهره‌ها و شگفتانه معاونت سیما برای مردم به این توضیح بسنده کرد که بعد از دهه آخر صفر اتفاقاتی از این دست خواهد افتاد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» معاون سیاسی رسانه ملی گفت: ما به شرایط استقرار رسیدیم و تدابیر لازم برای احتمالات آینده اندیشیده شده است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» معاون فرهنگی سازمان اوقاف از تدفین ۱۴۶ نفر از شهدای مظلوم تهاجم رژیم صهیونیستی به کشور در جوار امامزادگان و بقاع متبرکه سراسر کشور خبر داد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» تحلیلگر نروژی با تأکید بر افول نظم غربی، نقش تبلیغات رسانه‌ای در جنگ‌افروزی و سیاه‌نمایی علیه کشورهایی، چون ایران را افشا کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» یک انسان‌شناس در پی ثبت جهانی «دره خرم‌آباد» به‌عنوان بیست‌ونهمین میراث جهانی ایران، این دستاورد را گواهی صریح بر آغاز تاریخ بشر از سرزمین ایران دانست.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» «جایی برای همه» مجموعه‌ای تلویزیونی در ۱۱ قسمت است که در ایام محرم سال ۱۴۰۴ هر شب ساعت ۲۱:۱۵ از شبکه دو سیما روی آنتن رفت.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است