علمی فناوری 16:21 - 06 مهر 1399
پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود دریافتند که ویژگی‌های شخصیتی می‌توانند عملکرد شناختی را تحت تاثیر قرار دهند.

تاثیر ویژگی‌های شخصیتی بر حفظ عملکرد شناختی

به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال‌اکسپرس، مغز در حال پیر شدن، گره‌ها و پلاک‌های چسبنده‌ای را جمع می‌کند که می‌توانند در شناخت و حافظه ما دخالت داشته باشند اما برخی از بزرگسالانی که به این آسیب عصبی دچار می‌شوند، مقاومت شناختی بیشتری نسبت به دیگران دارند. دلیل این موضوع، ویژگی‌های شخصیتی است.

ویژگی‌های شخصیتی با مقاومت شناختی مرتبط هستند. مقاومت شناختی، توانایی بهتر زندگی کردن با داشتن آسیب عصبی در مغز است که به فراموشی منجر می‌شود. افرادی که به انضباط شخصی، سازماندهی، کوشش، موفقیت و انگیزه بالا تمایل بیشتری دارند، از مقاومت شناختی بیشتری نیز برخوردار هستند.

امکان وجود عملکرد شناختی منفی، در افرادی که سطح "روان‌رنجوری" یا "نوروتیسیزم"(Neuroticisim) در آنها بالاتر باشد، بیش از حد انتظار است.

"ایلین گراهام"(Eileen Graham)، استاد "دانشگاه نورث‌وسترن"(Northwestern University ) و پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهند که بزرگسالان مسن‌تر مبتلا به آسیب‌های عصبی ناشی از آلزایمر می‌توانند به سطح خوبی از عملکرد شناختی برسند.

وی افزود: پژوهش ما نشان می‌دهد که ویژگی‌های شخصیتی افراد، با عملکرد شناختی آنها در ارتباط هستند. از آنجا که امکان تغییر شخصیت وجود دارد، ممکن است که بتوان از ویژگی‌های شخصیتی برای شناسایی افرادی که در معرض خطر بیماری ناشی از افزایش سن هستند، استفاده کرد.

شخصیت و عوامل دیگری که مقاومت شناختی را تقویت می‌کنند، می‌توانند تاثیر قابل توجهی در پژوهش‌های آینده داشته باشند.

پژوهشگران باور دارند که این نخستین پژوهشی است که ارتباط ویژگی‌های شخصیتی را با دوام عملکرد شناختی افراد نشان می‌دهد. یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهند که می‌توان از شخصیت برای کمک به افراد در حفظ عملکرد شناختی استفاده کرد.

یافته‌های این پژوهش، در "Journal of Gerontology: Psychological Sciences" به چاپ رسید.

انتهای پیام


10736730
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تصاویر فاش‌شده منتسب به پیکسل ۹ پرو، از تخت‌شدن لبه‌های این گوشی حکایت دارند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تراشه جدید مدیاتک از نظر گرافیکی بیشتر از ۵۰ درصد از نسل قبلی سریع‌تر است و CPU آن نیز ۱۰ درصد سرعت بیشتری دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت گفت: به زودی با اجرای پویش ملی غربالگری بیماران سرطانی، افراد مشکوک به این بیماری، رایگان تحت مراقبت‌های درمانی قرار می‌گیرند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شیائومی آپدیت HyperOS را برای گوشی‌های میان‌رده سری ردمی نوت ۱۳ 5G منتشر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» زاکربرگ از توسعه دستگاه پوشیدنی مانند تراشه مغزی نورالینک توسط متا خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدل استاندارد کیهان‌شناسی می‌گوید قدرت انرژی تاریک باید ثابت باشد؛ اما یافته‌های غیرقطعی نشان می‌دهند که این نیرو ممکن است ضعیف شده باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس اداره کل آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو درباره مصرف ضد آفتاب توسط مادران باردار و کودکان مطالبی بیان کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مشاور رئیس و مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور از آغاز انتخاب رشته آزمون ورودی دوره دکتری «Ph.D» نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۳ از روز شنبه اول اردیبهشت ماه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی گفت: تحلیل شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد تهدیدات صهیونیست‌ها و اتفاقات امروز نتایج جالبی در پی داشته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ناسا به‌ تازگی به مأموریت پهپاد «سنجاقک» برای حضور در بزرگ‌ترین قمر سیاره زحل چراغ سبز نشان داده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است