علمی فناوری 16:21 - 06 مهر 1399
پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود دریافتند که ویژگی‌های شخصیتی می‌توانند عملکرد شناختی را تحت تاثیر قرار دهند.

تاثیر ویژگی‌های شخصیتی بر حفظ عملکرد شناختی

به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال‌اکسپرس، مغز در حال پیر شدن، گره‌ها و پلاک‌های چسبنده‌ای را جمع می‌کند که می‌توانند در شناخت و حافظه ما دخالت داشته باشند اما برخی از بزرگسالانی که به این آسیب عصبی دچار می‌شوند، مقاومت شناختی بیشتری نسبت به دیگران دارند. دلیل این موضوع، ویژگی‌های شخصیتی است.

ویژگی‌های شخصیتی با مقاومت شناختی مرتبط هستند. مقاومت شناختی، توانایی بهتر زندگی کردن با داشتن آسیب عصبی در مغز است که به فراموشی منجر می‌شود. افرادی که به انضباط شخصی، سازماندهی، کوشش، موفقیت و انگیزه بالا تمایل بیشتری دارند، از مقاومت شناختی بیشتری نیز برخوردار هستند.

امکان وجود عملکرد شناختی منفی، در افرادی که سطح "روان‌رنجوری" یا "نوروتیسیزم"(Neuroticisim) در آنها بالاتر باشد، بیش از حد انتظار است.

"ایلین گراهام"(Eileen Graham)، استاد "دانشگاه نورث‌وسترن"(Northwestern University ) و پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهند که بزرگسالان مسن‌تر مبتلا به آسیب‌های عصبی ناشی از آلزایمر می‌توانند به سطح خوبی از عملکرد شناختی برسند.

وی افزود: پژوهش ما نشان می‌دهد که ویژگی‌های شخصیتی افراد، با عملکرد شناختی آنها در ارتباط هستند. از آنجا که امکان تغییر شخصیت وجود دارد، ممکن است که بتوان از ویژگی‌های شخصیتی برای شناسایی افرادی که در معرض خطر بیماری ناشی از افزایش سن هستند، استفاده کرد.

شخصیت و عوامل دیگری که مقاومت شناختی را تقویت می‌کنند، می‌توانند تاثیر قابل توجهی در پژوهش‌های آینده داشته باشند.

پژوهشگران باور دارند که این نخستین پژوهشی است که ارتباط ویژگی‌های شخصیتی را با دوام عملکرد شناختی افراد نشان می‌دهد. یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهند که می‌توان از شخصیت برای کمک به افراد در حفظ عملکرد شناختی استفاده کرد.

یافته‌های این پژوهش، در "Journal of Gerontology: Psychological Sciences" به چاپ رسید.

انتهای پیام


10736730
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گاهی اوقات افراد بعد از خوردن خربزه دچاره لرز می‌شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانش آموزان ایرانی در پنجاه و هفتمین دوره مسابقات جهانی المپیاد شیمی ۲۰۲۵ دبی، چهار نشان نقره به دست آورند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه پیام‌نور اعلام کرد: امکان تحصیل در ترم تابستانِ دانشگاه پیام‌نور، برای دانشجویان سایر دانشگاه‌ها فراهم شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست اداره کل فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو گفت: سنگ مرداب با نام‌هایی مانند مردار سنگ، پودر سنگ نقره و سنگ مرده، فاقد هرگونه مجوز قانونی است و استفاده از آن می‌تواند عوارض جدی برای سلامت ایجاد کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: دوره کشوری توانمندسازی نیروی انسانی در آموزش ابتدایی به صورت حضوری و مجازی آغاز شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تیم المپیاد ریاضی ایران از میان ۳۲ کشور موفق به کسب رتبه دوم در کمپ علمی آموزشی چین شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آلرژی‌های فصلی یا مزمن یکی از عوامل مهم و کمتر شناخته شده در بروز گرفتگی گوش به شمار می‌آیند، احساس ناخوشایندی که اگر به موقع به آن رسیدگی نشود ممکن است مزمن شده و درمان سخت‌تر شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش گفت: کارگروه آموزش عمومی قرآن در دستگاه‌ها و نهاد‌های مختلف کشور و ارزیابی و نظارت بر فعالیت‌های آنان؛ پیگیری و برنامه‌ریزی فعالیت‌های قرآنی برای خانواده‌ها با استفاده از ظرفیت عظیم انجمن اولیاء و مربیان تشکیل شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش کشور گفت: در نوبت دوم آزمون سراسری بیش از ۸۲۲ هزار نفر ثبت نام کرده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک پزشک متخصص هشدار داده که کار کردن طولانی مدت با رایانه می‌تواند باعث ایجاد مشکلات عضلانی اسکلتی در فرد شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است