رژیم صهیونیستی از همان روزهای نخست جنگ غزه به دنبال پاکسازی قومی این باریکه و نسل کشی فلسطینیان بود. از بمباران گسترده مناطق غیرنظامی تا جلوگیری از ورود اقلام بشردوستانه به غزه، بخشی از برنامههای صهیونیستها برای تحقق این امر بود.
به گزارش الجزیره، تحقیقات نشان میدهد صهیونیستها علاوه بر جلوگیری از ورود اقلام بشردوستانه به غزه، مناطق تولید مواد غذایی در این باریکه را نیز به صورت هدفمند ویران کرده اند. پیش از آغاز جنگ غزه در اکتبر ۲۰۲۳، ۴۲ درصد از اراضی این باریکه زیر کشت محصولات کشاورزی بود.
با این حال، براساس اعلام سازمان ملل جنگ غزه باعث ویرانی کشاورزی از جمله اراضی زراعی، گلخانه ها، و زیرساختهای مرتبط با کشت و زرع در این باریکه شده است.
سازمان کشاورزی و خواروبار سازمان ملل متحد (فائو) در گزارشی اعلام کرد: نزدیک به ۷۰ درصد از اراضی زراعی غزه که یک سوم از نیازهای روزانه غذایی مردم این باریکه را تامین میکرد در حمله ارتش اسراییل ویران شده است.
این نهاد میافزاید: در حوزه باغبانی نیز، ۷۰ درصد از درختان زیتون و سایر باغات میوه در آتش این جنگ سوخته اند. ۹۵ درصد از گاوها، بیش از نیمی گوسفندها و بزها که برای تامین گوشت و شیر غزه پرورش داده میشدند نیز طی جنگ از بین رفته اند.
مترجم: ابوالفضل هاشمی
12116719