اقتصادی 17:36 - 22 مرداد 1405
معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد ماکو گفت: «حدود ۵ هزار میلیارد تومان در مجتمع باغی دشت زیدون پلدشت سرمایه‌گذاری شده و این مجموعه با ایجاد اشتغال برای حدود ۸۰۰ نفر، در آستانه نخستین برداشت آزمایشی محصول قرار دارد.»

سرمایه‌گذاری ۵ همتی در بزرگ‌ترین باغ پسته و گردوی غرب آسیا

باشگاه خبرنگاران جوان؛ محبوبه‌کباری -  مهدی دستگردی در بازدید از باغ پسته و گردوی دشت زیدون در شهرستان پلدشت، با اشاره به سرمایه‌گذاری انجام‌شده در این مجموعه اظهار کرد: «سازمان منطقه آزاد ماکو با واگذاری حدود ۲ هزار هکتار از اراضی به بخش خصوصی، زمینه اجرای این طرح را فراهم کرده و تاکنون حدود ۵ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در آن انجام شده است.»

او گفت: «این مجموعه در حال حاضر حدود ۴۰۰ هزار اصله نهال پسته و گردو دارد و برای حدود ۸۰۰ نفر نیز اشتغال ایجاد کرده است.»

دستگردی افزود: «این طرح در اراضی‌ای اجرا شده که پیش از این به‌دلیل شرایط زمین و ایجاد طوفان و ریزگرد، برای بخشی از منطقه یک تهدید محسوب می‌شد، اما با اجرای عملیات گسترده خاکبرداری، اصلاح و آماده‌سازی زمین، این ظرفیت به یک فرصت اقتصادی و کشاورزی تبدیل شده است.»

معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد ماکو با بیان این‌که نخستین برداشت از این مجموعه در سال جاری انجام می‌شود، ادامه داد: «پیش‌بینی سرمایه‌گذار این است که طی سه تا چهار سال نخست، بازگشت سرمایه انجام شود و اجرای این پروژه نیز موجب افزایش رغبت سایر سرمایه‌گذاران برای ورود به حوزه احداث باغ‌های پسته و گردو در منطقه آزاد ماکو شده است.»

او اظهار داشت: «حدود ۳۰۰ هزار اصله از نهال‌های موجود مربوط به پسته و حدود ۱۰۰ هزار اصله مربوط به گردو است. در بخش پسته از پایه UCB1 و ارقام پیوندی از جمله اکبری استفاده شده و در بخش گردو نیز ارقام مختلف، از جمله چندلر، کشت شده است.»

دستگردی با اشاره به استفاده از نهال‌های داخلی و خارجی در این مجموعه اظهار کرد: «بخشی از نهال‌ها به روش کشت‌بافت و با استفاده از ظرفیت داخلی و ایتالیا تأمین شده‌اند.»

او گفت: «نهال‌های پسته موجود حدود سه سال از عمر خود را پشت سر گذاشته‌اند و از سال چهارم برداشت‌های اولیه آغاز می‌شود، در حالی که باردهی کامل باغ حدود سال هفتم انتظار می‌رود.»

معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد ماکو، توضیح داد: «پیش از اجرای طرح، مطالعات گسترده فیزیکی و شیمیایی روی خاک انجام شد و عملیات خاکبرداری، سرند کردن و اصلاح بافت خاک در سطح وسیعی انجام گرفت تا شرایط برای احداث باغ فراهم شود.»

او ادامه داد: «در بخش‌هایی که خاک سنگین بود، با جابه‌جایی و ترکیب آن با خاک مناسب‌تر، بستر مورد نیاز برای کشت ایجاد شد و سنگ‌های موجود نیز از خاک جدا و سرند شده‌اند.»

 

دستگردی با اشاره به موقعیت این مجموعه در نزدیکی مرز گفت: «این باغ در فاصله حدود پنج تا شش کیلومتری مرز قرار دارد و آب باغ از رودخانه ارس و از طریق دو ایستگاه پمپاژ و خطوط انتقال آب تحت فشار تأمین می‌شود و برای هر هکتار یک لیتر بر ثانیه آب در نظر گرفته شده است.»

او همچنین از پیش‌بینی ظرفیت‌های گردشگری در کنار فعالیت کشاورزی این مجموعه خبر داد و گفت: «در چشم‌انداز طرح، موضوعاتی مانند بوم‌گردی، هتلینگ و استقرار گردشگران نیز دیده شده و برای برخی زیرساخت‌های گردشگری از جمله پد هلیکوپتر نیز برنامه‌ریزی شده است.»

معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد ماکو افزود: «با توجه به ظرفیت‌های طبیعی منطقه، موضوع حفاظت از محیط‌زیست و حتی برنامه‌ریزی برای پرورش گوزن نیز در این محدوده مورد توجه قرار گرفته است.»ص

دستگردی تأکید کرد: «هدف از اجرای این طرح، تنها ایجاد یک باغ نیست، بلکه مجموعه‌ای از ظرفیت‌های کشاورزی، سرمایه‌گذاری، اشتغال، گردشگری و محیط‌زیست در این محدوده در حال شکل‌گیری است.»

 

 


12299468
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» با وجود اعلام مسئولان وزارت نفت درباره امکان دریافت یک روزه و حضوری کارت سوخت، سامانه دریافت کارت سوخت در حال حاضر برای مناطق مختلف پایتخت مکرراً پیام «تکمیل ظرفیت» نمایش می‌دهد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس کل سازمان امور مالیاتی نرخ مالیات واحد‌های مسکن مهر، نهضت ملی مسکن و سایر طرح‌های حمایتی مسکن را ابلاغ کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس کل بیمه مرکزی از آغاز فرآیند پرداخت خسارت اثاثیه منازل خانواده‌های آسیب‌دیده از جنگ خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مسئول سالن عملیات مرکز مدیریت راه‌های کشور گفت: در حال حاضر در برخی محور‌های منتهی به استان‌های شمالی و همچنین آزادراه‌های منتهی به تهران، ترافیک سنگین گزارش شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی گفت:تبدیل شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) به قطب نوآوری و هاب لجستیکی شرق به غرب کشور بسیار حائز اهمیت است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر صمت مصوبه شورای عالی کار برای جابه‌جایی روز تعطیل هفتگی واحد‌های تولیدی و جبران ساعات از دست‌رفته ناشی از محدودیت برق را ابلاغ کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران از اختصاص سهمیه مازاد سوخت تا سقف ۳۰۰ لیتر با نرخ سوم بر مبنای پیمایش به ناوگان فعال در سکو‌های اینترنتی حمل بار و مسافر خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران از ورود رسمی سازوکار شرکت‌های کارور به فاز عملیاتی خبر داد و تأکید کرد: مهار هدررفت انرژی از مسیر بهینه‌سازی مصرف از اولویت های کشور در حوزه انرژی است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اتاق اصناف درباره فعالیت بساط‌گستران در بازار تهران گفت: این افراد حقوقی دارند و اصل فعالیت آنها به خودی خود محل اشکال نیست، اما نباید فعالیت آنها موجب بی‌نظمی، ناامنی یا اختلال در فعالیت واحد‌های صنفی شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر راه و شهرسازی گفت: اینچه‌برون فقط یک پایانه مرزی نیست، بلکه یک دروازه بسیار استراتژیک و راهبردی به کشور‌های آسیای مرکزی و اوراسیاست.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است