علمی فناوری 16:00 - 18 مرداد 1401

ایده‌های نوآورانه برای سازگاری روستاها با کم‌آبی ارائه شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، نخستین رویداد کارآفرینی ایدههای نوآورانه سازگاری روستاها با کم‌آبی با حمایت کارگروه تخصصی آب، خشک‌سالی، فرسایش و محیط‌زیست و با همکاری دانشگاه خلیج‌فارس، برگزار شد.

محمد مدرسی سرپرست دانشگاه خلیج‌فارس گفت: سال‌های خشک و نیمه خشکی در پیش رو داریم و در شرایط کم‌آبی به سر می‌بریم باید با همین شرایط نیز بتوانیم بخش کشاورزی را مدیریت کنیم که راه مقابله با کم‌آبی استفاده از علم است.

وی با بیان اینکه علم می‌تواند مشکلات فرا روی ما در مسئله کم‌آبی را مرتفع کند، بیان کرد: به دنبال بسته‌های سیاستی در حوزه کم‌آبی هستیم و امیدواریم که خروجی این رویدادها حل بخشی از مدیریت منابع آبی باشد.

مدرسی با اشاره به اینکه دانشگاه خلیج‌فارس با توجه به اهمیت آب، این موضوع را به‌صورت جدی دنبال می‌کند، گفت: در این حوزه کارهایی از قبیل ایجاد پژوهشکده آب، استقرار اولین گلخانه ساحلی در پردیس فناوری با روش شیرین سازی آب دریا و همچنین نشست با سازمان‌های متناظر برای دستیابی به الگوی کشت در استان فعالیت‌های خود را آغاز کرده‌ایم.

وی کشت گیاهان مقاوم با کم‌آبی را یکی دیگر از راهکارهای مقابله با پدیده خشک‌سالی و کم‌آبی دانست و افزود: باید نقشه راه و سیاست‌گذاری‌های دقیقی برای این موضوع داشته باشیم. ما در کنار بزرگ‌ترین منبع آبی جهان قرار داریم ولی بااین‌حال نتوانسته‌ایم به شکل قابل‌قبول و شایسته‌ای مسئله کم‌آبی را حل کنیم.

رئیس دانشگاه خلیج‌فارس همچنین ادامه داد: این دانشگاه مولود انقلاب اسلامی است که به‌فرمان مقام معظم رهبری ایجادشده و امسال نیز که سال کارآفرینی، اشتغال و دانش‌بنیان نام‌گذاری شده است، این رسالت را برای خود قائلیم که در دهه سی‌ام از عمر دانشگاه بتوانیم با توجه به منویات مقام معظم رهبری و شعار سال، نیازهای جامعه پیرامون را مرتفع کنیم.

نقش آب در توسعه کشورها

جهانگیر پرهمت قائم‌مقام ستاد آب، خشک‌سالی، فرسایش و محیط‌زیست کم‌آبی را مشکل جدی کشور دانست و افزود: یکی از مسائل عمده کشور در حال حاضر مسئله کم‌آبی است چون ما کشوری خشک و نیمه‌خشک هستیم و در کشور طی چند سال گذشته شرایط خشک‌سالی حاکم بوده است، ولی از طرف دیگر باوجود سیلاب‌های متعددی نیز نتوانستیم آب‌ها را مدیریت کنیم در این مسئله علاوه بر هدر رفت منابع، خسارت جدی نیز متحمل شدیم.

وی جهت‌بخشی در صنعت، کشاورزی و خدمات برای استفاده از منابع آبی را مسئله اصلی کشور دانست و گفت: در شرایطی که کشور با شرایط خشک‌سالی متعدد همراه است، ما نیز باید منابع آب موردنیاز کشاورزی را تأمین کنیم. امروزه نقش آب در توسعه کشورها بر کسی پوشیده نیست.

امنیت غذایی درگرو تأمین پایدار منابع آب

این استاد دانشگاه ادامه داد: امنیت سیاسی کشور به امنیت غذایی وابسته است و اگر تا امروز توانسته‌ایم در مقابل تحریم‌ها مقاومت و امنیت سیاسی خود را حفظ کنیم به این خاطر است که امنیت غذایی را ایجاد شده، امنیت غذایی نیز درگرو تأمین پایدار منابع آب است.

وی بیان کرد: ما در تابستان نیز نیاز آبی داریم که از طریق بارش باران اتفاق نمی‌افتد، ایران کشوری خشک و نیمه‌خشک است و سازگاری با کم‌آبی به‌عنوان یک استراتژی باید برای همه دارای اولویت و ارزش باشد. برای توسعه کشور باید خط‌مشی درازمدت برای مقابله با خشکی و کم‌آبی داشته باشیم.

پرهمت افزود: در بخش‌های مختلف هدر رفت آب داریم و منابع آبی باید مدیریت و بهینه‌سازی شوند، چون هم آب را از دست می‌دهیم و هم بارندگی‌ها خسارات زیادی را به ما تحمیل می‌کند.

این متخصص حوزه آب بیان کرد: منابع آبی مربوط به نسل‌های بعد نیز است و ما موظف به نگهداری این منابع و مدیریت مصرف آن هستیم.

وی با انتقاد از استقرار صنایع آب بر در مناطق مرکزی ایران گفت: صنایع آببر را در مناطق خشک و نیمه‌خشک متمرکز کرده‌ایم و این صنایع سالانه به منابع آبی بسیار زیادی نیاز دارند، بنابراین برای استقرار صنایع در کشور نیاز اساسی به آمایش سرزمین احساس می‌شود چون اکنون کشور در تلاش برای انتقال آب موردنیاز صنایع است.


11649380
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش کشور گفت: در نوبت دوم آزمون سراسری بیش از ۸۲۲ هزار نفر ثبت نام کرده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک پزشک متخصص هشدار داده که کار کردن طولانی مدت با رایانه می‌تواند باعث ایجاد مشکلات عضلانی اسکلتی در فرد شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه جدید می‌گوید لوبیا می‌تواند برای سلامتی، یک جادویی خالص باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فوق تخصص قلب کودکان و نوزادان، با اشاره به اهمیت بررسی سلامت قلب نوزادان در ساعات اولیه پس از تولد، گفت: جریان خون در قلب و ریه‌های جنین به طور کامل با یک نوزاد تازه متولدشده متفاوت است و اگر تغییرات مورد انتظار پس از تولد در عملکرد قلبی به...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» اگر با کمردرد دست و پنجه نرم می‌کنید، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که باید کفش‌های پیاده‌روی خود را بپوشید و پیاده روی را شروع کنید.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در دورانی که رقابت در کنکور به اوج رسیده، بسیاری از داوطلبان درگیر اضطراب و مشکلات تمرکز هستند. حالا پژوهشی جدید نشان می‌دهد که یکی از روش‌های کمتر شناخته‌شده می‌تواند به بهبود تمرکز ذهنی و عملکرد مغز این افراد کمک کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» براساس تحقیقات جدید، مدیریت انرژی به جای مدیریت زمان می‌تواند کلید موفقیت تحصیلی نوجوانان باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم، با صدور حکمی «علی خورسندی» را به عنوان رئیس دبیرخانه «نشان مسئولیت اجتماعی آموزش عالی» و «کارگروه رتبه‌بندی دانشگاه‌ها در زمینه مسئولیت اجتماعی» منصوب کرد؛ این اقدام گامی تازه برای بازتعریف نقش دانشگاه‌ها در جامعه است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی با تاکید بر اینکه ۴۷ روز کاری تا آغاز مهرماه بیشتر باقی نمانده، گفت: باید با سرعت بیشتری به فعالیت‌های خود سروسامان دهیم تا بتوانیم مهری باشکوه و عزتمند را برای دانش آموزان رقم بزنیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم، از اجرای طرحی ویژه برای آمادگی بخش آموزش کشور در شرایط بحران و اضطرار خبر داد و گفت: همه بخش‌ها از جمله آموزش عالی نیازمند دستورالعمل‌های مستقل برای مواجهه با شرایط اضطراری هستند و در این زمینه کار کارشناسی در حال انجام است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است