اقتصادی 12:55 - 28 فروردین 1403
مدیرکل امور بین‌الملل وزارت نیرو گفت: سال گذشته ۶۰۰ میلیون دلار صادرات فنی و مهندسی حوزه آب و برق بود که این میزان در چند سال آتی تا ۵ میلیارد دلار افزایش پیدا می‌کند.

سهم ۶۰۰ میلیون دلاری حوزه آب و برق از صادرات خدمات فنی و مهندسی کشور در سال ۱۴۰۲

اکبری مدیرکل امور بین‌الملل وزارت نیرو گفت: مجموعه وزارت نیرو ۵ کمیسیون مشترک را با کشور‌های مختلف در دستور کار دارد و در حوزه دیپلماسی انرژی در ماه‌های آینده اخبار خوبی خواهیم شنید.

او افزود: به زودی و با حضور مقامات رسمی جمهوری اسلامی ایران، پروژه سد و نیروگاه اومااویا مورد بهره برداری و تأسیس قرار خواهد گرفت. اعتبار تأمین مالی این پروژه توسط خود دولت سریلانکا تأمین شد و نمایندگان ما تنها به عنوان پیمانکار حضور داشتند. در کنار این پروژه پیمانکاران ما بیش از هزار روستا را برق رسانی کرده بود که این اقدام به دلیل پراکندگی روستا‌ها یک اقدام پیچیده بود.

اکبری ادامه داد: در عراق هم دو پروژه شامل نیروگاه و شد برقابی داریم که یکی در شمال عراق است که تکمیل شده و هم در ماه‌های آینده یک پروژه دیگر افتتاح پروژه خواهیم داشت. دولت سیزدهم در حوزه دیپلماسی انرژی توجه ویژه‌ای داشته و در حدود بیش از ۱۸ کشور فعالیت داریم. پیشبینی ما این است که با راهبرد دولت در دیپلماسی اقتصادی بتوانیم تا چند سال آینده بیش از ۵ میلیارد دلار واردات ارز به کشور از محل صادرات خدمات فنی و مهندسی داشته باشیم. سال گذشته سهم حوزه آب و برق ۶۰۰ میلیون دلار از کل صادرات خدمات فنی و مهندسی کشور بود.

عیسی بزرگزاده در این نشست خبری افزود: در حال حاضر ۱۰۰۲ مهندس مشاور در کشور وجود دارند و ۱۴ هزار ۶۲۳ پیمانکار در کشور داریم. حدود ۷۰ هزار نفر در این بخش در حال کار هستند و این به معنای پتانسیل بالای کشور در خدمات فنی مهندسی است. همچنین  ۵۰ درصد سد‌های باستانی بلند دنیا در ایران قرار دارد و این توانایی دیرینه کشور در حوزه مدیریت آب‌های سطحی بوده و این میراث تا به امروز هم ادامه داشته است. ازبکستان قطر، نیجریه، افغانستان، عمان و موارد بسیاری در سال گذشته هستند که مهندسان ما به عنوان پیمانکار یا مشاور حضور داشته اند. برآورد‌های سازمان برنامه بودجه، پتانسیل ۳.۵ میلیارد دلار ظرفیت صادرات خدمات فنی و مهندسی به صورت سالانه  است که به دلیل تحریم‌ها این پتانسیل اسیب دیده است.

حیدری مدیرعامل شرکت فراب مجری طرح سریلانکا گفت: در سال ۱۳۸۷ مقامات دولت ایران و سریلانکا تفاهم نامه‌ای برای کمک به حوزه انرژی سریلانکا منعقد شد و قراردادی با ایران به عنوان مجری طرح در سریلانکا به امضا رسید و از ۲۰۱۶ مقدمات اجرایی این پروژه توسط پیمانکاران ایرانی آغاز شد. سریلانکا رابطه دوستی دیرینه‌ای با ما داشت و جغرافیای خاص این کشور و رودخانه‌های فراوان، پتانسیل انرژی برقابی این کشور را نشان می‌دهد که البته در سوخت‌های فسیلی در محدودیت قرار دارد.   به همین منظور دو نیروگاه ۶۰ مگاواتی در این کشور ایجاد شد. تنوع و چندجانبه بودن این طرح باعث شد که پیچیدگی در طراحی سد‌ها ایجاد شود. به طور کلی ۵۲۰  میلیون دلار سرمایه گذاری کشور سریلانکا در این پروژه بود و ایران تنها به عنوان پیمانکار حضور داشت.


12047859
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل دفتر حمل‌ونقل کالای سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای از جابه‌جایی بیش از ۳۴۵ میلیون تُن انواع کالا طی هفت ماهه سال جاری خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی از ورود سامانه بارشی و کاهش دمای ۵ تا ۱۰ درجه‌ای هوا از روز دوشنبه تا پنجشنبه در نواحی مختلف کشور خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی مرکز مبادله گفت: با معامله ۱۹ کیلوگرم شمش طلا در ۱۱ آبان ماه، حجم کل معاملات شمش مرکز مبادله ایران برای امسال به ۲۵۸۳ کیلوگرم رسید.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس گفت: تاخیر در تخصیص ارز و ثبت سفارش شیرخشک منجر به کمبود عرضه و گرانی در بازار شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اتاق تعاون ایران گفت:حجم کنونی مبادلات اقتصادی دو کشور حدود ۱۴ میلیارد دلار است که با توجه به ظرفیت‌های موجود، می‌توان این رقم را به‌طور چشمگیری افزایش داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر نفت گفت: بر اساس اهداف کمیته برنامه هفتم، پیش‌بینی شده است که تا پایان سال ۱۴۰۷، بتوانیم روزانه تا ۴۴ میلیون متر مکعب گاز را جمع‌آوری کنیم.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر نفت گفت: بر اساس اهداف کمیته برنامه هفتم، پیش‌بینی شده است که تا پایان سال ۱۴۰۷، بتوانیم روزانه تا ۴۴ میلیون متر مکعب گاز را جمع‌آوری کنیم.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: قیمت تمام‌شده هر مترمکعب آب در شهر‌ها ۴۵۰۰ و در روستا‌ها ۷۹۶۵ تومان است که چندین برابر نرخ فروش کنونی است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» موتورسیکلت‌ها با میانگین مصرف روزانه بیش از ۳.۵۵ میلیون لیتر بنزین در ۶ ماهه نخست امسال، حدود ۶۶۰ میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر بنزین معادل حدود یک تریلیون و ۱۱۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان مصرف کرده‌اند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» صندوق بیمه کشاورزی در نیمه نخست سال ۱۴۰۴ با پرداخت بیش از ۱۵ هزار میلیارد ریال غرامت به کشاورزان خسارت‌دیده، بار دیگر نقش کلیدی خود را در صیانت از امنیت غذایی و پایداری تولیدات بخش کشاورزی به نمایش گذاشت.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است