اقتصادی 19:05 - 15 مهر 1404
«دستورالعمل پرداخت تسهیلات اعتبار در حساب جاری برای سرپرستان خانوار دارای درآمد منظم، مستمری یا یارانه» با هدف تسهیل و فراگیری تأمین مالی خرد خانوار‌ها و توسعه ابزار‌های اعتباری به شبکه بانکی ابلاغ شد.

دستورالعمل پرداخت تسهیلات اعتباری سرپرستان دارای درآمد منظم، مستمری یا یارانه ابلاغ شد

باشگاه خبرنگاران جوان - «دستورالعمل اجرایی بند (ث) ماده ۱۰ قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت (اعتبار در حساب جاری برای سرپرستان خانوار)» پس از تصویب در هیات عالی بانک مرکزی به منظور تسهیل و فراگیری تأمین مالی خرد خانوار‌ها و توسعه ابزار‌های اعتباری به شبکه بانکی کشور ابلاغ شد.

براساس این گزارش، در راستای اجرای تکلیف مقرر در بند (ث) ماده (۱۰) «قانون برنامه پنج‌ساله هفتم پیشرفت و توسعه جمهوری اسلامی ایران» مصوب ۱۴۰۳، مبنی بر تهیه و تصویب «دستورالعمل پرداخت تسهیلات اعتبار در حساب جاری برای سرپرستان خانوار دارای درآمد منظم، مستمری یا یارانه» در هیأت عالی بانک مرکزی و به منظور تسهیل و فراگیری تأمین مالی خرد خانوار‌ها و توسعه ابزار‌های اعتباری مربوط به آن، تدوین ضوابط اجرایی تکلیف قانونی پیش‌گفته در دستور کار بانک مرکزی قرار گرفت.

بانک مرکزی پس از أخذ نظر از شورای هماهنگی بانک‌ها و کانون بانک‌ها و مؤسسات اعتباری خصوصی در این رابطه، مراتب تحت عنوان «دستورالعمل اجرایی بند (ث) ماده (۱۰) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم پیشرفت (اعتبار در حساب جاری سرپرستان خانوار دارای درآمد منظم، مستمری یا یارانه)» با استفاده از ظرفیت و ویژگی‌های عقد مرابحه در تناسب با حکم قانونی صدرالذکر تدوین و در چهلمین جلسه مورخ ۱‏/۷‏/۱۴۰۴ هیأت عالی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به تصویب رسید.

براساس این دستورالعمل متقاضی جهت ارائه درخواست استفاده از تسهیلات موضوع این دستورالعمل، صرفاً باید به موسسه اعتباری مراجعه نماید که حساب درآمدی وی در آن موسسه می‌باشد.

همچنین سقف اعتبار هر متقاضی در هر موسسه اعتباری نباید بیشتر از سقف تعیین شده برای اعطای تسهیلات خرد مندرج در ضوابط ابلاغی بانک مرکزی باشد.

این دستورالعمل می‌افزاید، موسسه اعتباری موظف است پس از ارائه درخواست متقاضی مبنی بر استفاده از تخصیص اعتبار و تسهیلات موضوع این دستورالعمل و معرفی و تودیع حساب درآمدی توام با مستندات درآمدی مربوط به نام وی، صحت و اصالت مستندات ابرازی متقاضی که موید- داشتن درآمد منظم یا حقوق یارانه یا مستمری بازنشستگی می‌باشد را از طرق مقتضی احراز کند.

گفتنی است، پس از افتتاح و معرفی حساب «جاری» اعتبار توسط متقاضی و بررسی وضعیت اعتباری و احراز درآمد وی و صحت و اصالت اسناد و مدارک موضوع ماده (۳) مؤسسه اعتباری اقدام به انعقاد قرارداد اعطای اعتبار با متقاضی کرده و متناسب با وضعیت درآمدی تضامین اخذ شده و سقف اعتبار وی، اعتبار مشخصی را در قالب «تسهیلات» به حساب جاری اعتبار وی واریز می‌کند.

بانک‌ها موظفند مراتب را با لحاظ مفاد بخشنامه شماره ۱۴۹۱۵۳‏‏/۹۶ مورخ ۱۶‏‏/۵‏‏/۱۳۹۶، به تمامی واحد‌های ذیربط در آن بانک ابلاغ کرده و بر حسن اجرای آن نظارت دقیق به عمل آورند. ‏

منبع: بانک مرکزی


12232609
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر نیرو گفت: اگر روندها همانند همیشه باشد ان‌شاءالله همین هفته قطعی‌ها پایان خواهد یافت.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی کشور از وزش باد شدید و بارش باران در شمال غرب و ارتفاعات زاگرس مرکزی خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سفیر کوبا در تهران، با ارائه پیشنهاد سرمایه‌گذاری در حوزه تأمین سوخت به اتاق بازرگانی ایران، گفت: شرکت‌های سرمایه‌گذار می‌توانند با هر ارزی در اقتصاد کوبا فعالیت کنند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیر عامل پالایشگاه ستاره خلیج فارس گفت:طرح ترکیب متانول با بنزین، آزمایشی ­و کاملا منطبق با استاندارد ملی است
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» جرائم بیمه‌ای وسایل نقلیه فاقد بیمه‌نامه شخص ثالث، به مناسبت آغاز هفته دولت، همزمان با هفته وحدت به مدت ۱۲ روز به‌صورت صد درصدی بخشوده می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سامانه جامع مدیریت پرونده‌های حقوقی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با هدف یکپارچه‌سازی اطلاعات، ساماندهی فرآیند‌های حقوقی، تقویت نظارت و افزایش شفافیت در مدیریت پرونده‌های حقوقی سازمان‌های مناطق آزاد رونمایی شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر نفت از کشف بیش از ۷.۵ تریلیون فوت مکعب گاز در یکی از میدان‌های گازی جنوب استان فارس خبر داد و گفت: با احتساب ضریب بازیافت حدود ۷۲ درصد، امکان استحصال حدود ۵.۷ تریلیون فوت مکعب گاز از این میدان وجود دارد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان نظام دامپزشکی گفت: سازمان نظام دامپزشکی کشور گفت: اتحادیه گل فروشان، آرایشگران و حتی اتاق اصناف مجوز می‌دهد درحالیکه فعالیت پت شاپ‌ها باید زیر نظر سازمان نظام دامپزشکی کشور باشد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ از اعمال محدودیت در مصرف برق مشترکان بسیار پرمصرف پایتخت با استفاده از زیرساخت‌های پایش هوشمند خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس بازار سرمایه در خصوص روند بازار سهام نکاتی را مطرح کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است