ورزشی 10:19 - 19 مرداد 1401

سقوط «شاه» آسیا زیرپای سربازان/ «قلعه» شطرنج ایران فرو ریخت!

به گزارش خبرنگار مهر، المپیاد جهانی شطرنج از معتبرترین رویدادهای این رشته به حساب می‌آید که برگزاری از آن برای هر دو سال یک بار در تقویم فدراسیون جهانی (فیده) مصوب شده است.

سال ۲۰۲۰ برگزاری المپیاد جهانی به دلیل پاندمی کرونا لغو شد بر همین اساس دوره جدید این رقابت‌ها با چهار سال وقفه برگزار شد. این چهل و چهارمین دوره المپیاد جهانی شطرنج بود که در غیاب تیم‌های قدرتمند روسیه و چین و به میزبانی چنا هند برگزار شد.

این رقابت‌ها پس از ۱۱ دور رقابت میان تیم‌های شرکت کننده روز سه شنبه (۱۸ مرداد) با قهرمانی ازبکستان در بخش آزاد (مردان) به پایان رسید. در این بخش ارمنستان نایب قهرمان شد و هند که سه نماینده داشت با تیم دوم خود به عنوان سوم دست یافت. در بخش بانوان هم تیم اوکراین، گرجستان و هند به ترتیب در رده‌های اول تا سوم ایستادند.

پرونده چهل و چهارمین دوره المپیاد جهانی شطرنج در حالی بسته شد که تیم‌های اعزامی ایران در هر دو بخش بانوان و مردان نتوانستند عملکرد رضایت بخشی داشته باشند.

سید محمد امین طباطبایی، پرهام مقصودلو، پویا ایدنی، بردیا دانشور و سید خلیل موسوی ترکیب تیم ملی شطرنج ایران را در المپیاد جهانی تشکیل می‌دادند. این تیم با کاپیتانی امیررضا پور رمضانعلی با میانگین ریتینگ ۲۶۳۶ در این رقابت‌ها شرکت داشت. تیم ایران در دور پایانی مسابقات مقابل مجارستان متحمل شکست دور از انتظار ۲.۵ به ۱.۵ شد و به رده ۲۶ جدول سقوط کرد و با این جایگاه به کار خود در چنا پایان داد در حالیکه شماره جدول تیم ملی شطرنج مردان ایران ۱۳ بود.

سقوط «شاه» آسیا زیرپای سربازان/ «قلعه» شطرنج ایران فرو ریخت!

جایگاه ۲۶ ایران در بخش مردان المپیاد جهانی شطرنج - هند

در بخش بانوان هم تیم ملی شطرنج ایران در دور پایانی پرتغال را ۳.۵ بر ۰.۵ شکست داد و در رده بندی نهایی صاحب جایگاه ۳۰ شد در حالیکه شماره جدول ایران در این رقابت‌ها ۳۰ بود. مبینا علی نسب، آناهیتا زاهدی فر، سحر معصومی، میترا اصغرزاده و آنوشا مهدیان ترکیب تیم ملی شطرنج بانوان را در این رقابت‌ها تشکیل می‌دادند و مسئولیت کاپیتانی تیم هم با امیرعرفان هاشمی بود.

سارا خادم الشریعه غایب بزرگ شطرنج بانوان ایران در المپیاد جهانی بود. در غیاب این ستاره شطرنج، تیم بانوان ایران در حد بضاعت نفراتش نتیجه گرفت اما بازهم نسبت به ادوار قبل سقوط داشت.

تیم ملی شطرنج مردان ایران در حالی در المپیاد چهل و چهارم جهانی صاحب جایگاه ۲۶ شد که در دو دوره پیشین این رقابت‌ها به ترتیب جایگاه‌های ۱۶ (المپیاد چهل و دوم) و ۱۷ (المپیاد چهل و سوم) را به دست آورده بود. در بخش بانوان هم در حالی جایگاه ۳۰ به نام ایران ثبت شد که رتبه ۱۱ (المپیاد چهل و دوم) و ۱۴ (المپیاد چهل و سوم) برای دو دوره پیشین مسابقات به نام ایران ثبت شده بود.

سقوط «شاه» آسیا زیرپای سربازان/ «قلعه» شطرنج ایران فرو ریخت!

جایگاه ۳۰ ایران در بخش بانوان المپیاد جهانی شطرنج - هند

با سقوطی که شطرنجبازان ایران در رده بندی نهایی المپیاد جهانی متحمل شدند از بسیاری حریفان آسیایی شأن هم عقب ماندند. در بخش مردان این المپیاد تیم‌های آسیایی مانند ازبکستان، تیم اول و دوم هند و قزاقستان بالاتر از ایران قرار گرفتند. در بخش بانوان هم هر سه تیم شرکت کننده از کشور میزبان (هند) همراه با قزاقستان، مغولستان و اندونزی تیم‌های آسیایی بودند که بالاتر از ایران قرار گرفتند.

این در حالی است که شطرنج ایران پیشینه قهرمانی در آسیا را دارد. در جام ملت‌های ۲۰۱۸ آسیا که اتفاقاً به میزبانی ایران و در همدان برگزار شد، تیم ملی ایران در بخش مردان قهرمان شد و در بخش بانوان هم در رده سوم آسیا ایستاد اما نتایج المپیاد جهانی حکایت از آن دارد که شطرنج ایران نه تنها در سطح جهانی بلکه در سطح آسیا هم سقوط عجیبی را در پیش گرفته است.


11649823
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار ورزشی

ورزشی
«باشگاه خبرنگاران» تیم فوتبال استقلال برای دیدار با پرسپولیس در دربی ۱۰۶ دو بازیکن خارجی خود را در اختیار ندارد.
ورزشی
«باشگاه خبرنگاران» دروازه‌بان خارجی تیم فوتبال استقلال گزینه اول حضور در ترکیب اصلی برای بازی با دربی ۱۰۶ است.
ورزشی
«باشگاه خبرنگاران» مدیران استقلال قرار است پس از بازی با پرسپولیس در رابطه با عارف آقاسی تصمیم نهایی را بگیرند.
ورزشی
«باشگاه خبرنگاران» در پایان دومین روز مسابقات بین‌المللی اسکی آلپاین در رشته اسلالوم (مارپیچ کوچک) که در پیست سولدا ایتالیا برگزار شد، ۲ نماینده کشورمان در جایگاه‌های ۴۱ و ۴۲ قرار گرفتند.
ورزشی
«باشگاه خبرنگاران» فدراسیون چوگان به منظور حضور پرقدرت در رقابت‌های جام جهانی چمن امارات درصدد جذب بازیکن و مربی خارجی است.
ورزشی
«باشگاه خبرنگاران» مسئولان فدراسیون بدمینتون و کمیته ملی پارالمپیک با حضور در سالن اختصاصی فدراسیون، روند آماده‌سازی ملی‌پوشان را ارزیابی کرده و بر حمایت همه‌جانبه از تیم‌های اعزامی تاکید کردند.
ورزشی
«باشگاه خبرنگاران» مروری بر آمار قدی بازیکنان پنجره نخست انتخابی‌های جام جهانی بسکتبال ۲۰۲۷ نشان می‌دهد ایران هم در جمع رکوردداران حضور دارد. حسن‌علی اکبری جزو بلندقدترین‌ها و مبین شیخی بین کوتاه‌قدترین بازیکنان قرار گرفته‌اند.
ورزشی
«باشگاه خبرنگاران» تیم بسکتبال طبیعت اسلامشهر بازیکن آمریکایی به خدمت گرفت.
ورزشی
«باشگاه خبرنگاران» وحید کاظمی، به عنوان داور وسط دیدار پرسپولیس و استقلال در هفته دوازدهم لیگ برتر انتخاب شد.
ورزشی
«باشگاه خبرنگاران» وزارت ورزش و جوانان طی پیامی نایب‌قهرمانی ایران در دو بخش آماتوری و حرفه‌ای رقابت‌های جهانی بدنسازی و پرورش‌اندام را تبریک گفت.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است