وبگردی 12:38 - 20 مرداد 1403
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی کردستان به راه‌های جلوگیری از گرمازدگی و درمان این بیماری برای زائران اربعین حسینی، می‌پردازد.

این راهکار‌ها شما را از گرمازدگی نجات می‌دهد

حسین جعفری رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی کردستان اظهار کرد: در صورتی که فرد برای مدت طولانی در معرض تابش آفتاب قرار بگیرد و یا درصورتی که فرد برای کاهش دمای بدن خود به اندازه کافی، عرق نکند گرمازدگی رخ می‌دهد.

وی، با اشاره به اینکه سالمندان، نوزادان و افرادی که داروی خاص مصرف می‌کنند مستعد گرمازدگی هستند، افزود: اگر فردی دچار گرمازدگی شود باید به سرعت درمان شود تا آسیب جدی نبیند.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، بیان کرد: در بدن ما به میزان بسیار زیادی حرارت داخلی تولید می‌شود که به طور طبیعی ما خودمان را با عرق کردن و خارج کردن دمای اضافی از راه پوست، خنک نگه می‌داریم.

به گفته وی، در برخی شرایط خاص مانند دمای بسیار بالا، رطوبت بالا و یا فعالیت شدید در زیر آفتاب داغ، این سیستم خنک کننده ممکن است درست عمل نکند و اجازه دهد که گرما تا حد خطرناک و آسیب‌رسانی در بدن بالا برود.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه اضافه کرد: اگر فردی آب بدنش را از دست بدهد و همچنین به اندازه کافی نیز عرق نکند تا بدنش خنک شود، در این صورت دمای داخلی بدن افزایش پیدا کرده و گرمازدگی بروز می‌کند.

گرمازدگی چگونه قابل درمان است؟

حسین جعفری با اشاره به اینکه گرمازدگی می‌تواند آسیب‌های دائمی را متوجه فرد گرمازده کند، ادامه داد: درمان این بیماری به شدت حائز اهمیت است چراکه حتی می‌تواند موجب مرگ وی نیز شود.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی از شایعترین علائم گرمازدگی عنوان کرد: این علائم شامل سردرد، سرگیجه، عدم قدرت تمرکز و گیجی، خستگی، گرما و خشکی پوست که قرمز می‌شود، اما عرق نمی‌کند، افزایش شدید حرارت بدن، از دست دادن هوشیاری، تند شدن ضربان قلب و حالت توهم است.

به گفته جعفری، فردی که دچار گرمازدگی می‌شود باید سریعا به فضای باز برده شود.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی کردستان به خارج کردن لباس‌ها از بدن فرد تاکید کرد و گفت: با مرطوب کردن پوست به آرامی با آب خنک و باد زدن بیمار بدنش را برای عرق کردن تحریک کنید. روی کشاله ران و زیر بغل فرد کیسه آب یخ بزارید، اورا به یک اتاق خنک ببرید و پا‌ها را کمی بالاتر از سطح بدن قرار دهید. مصرف مایعات وریدی برای جبران مایعات و الکترولیت‌های ازدست رفته ضروری است.

وی با اشاره به اینکه فرد بهتر است در رختخواب استراحت کند، گفت: دمای بدن بعد از گرمازدگی ممکن است تا هفته‌ها به طور غیر طبیعی کاهش یا افزایش پیدا کند.

چگونه ار بروز گرمازدگی جلوگیری کنیم؟

جعفری، با تاکید بر اینکه هنگامی که برای مدت طولانی خارج از منزل هستید، مقادیر زیادی آب بنوشید، آب و نوشیدنی‌های ورزشی بهترین انتخاب هستند، توصیه کرد که بهتر است از مصرف چای، قهوه و الکل در روز‌های گرم خودداری کنید. همچنین لباس‌های سبک با بافت ریز و روشن بپوشید و از کلاه و عینک آفتابی استفاده کنید، انجام فعالیت‌های سنگین را به روز‌های خنک‌تر موکول کنید.

به گفته وی، اگر می‌خواهید بیرون باشید، ساعات بیرون ماندن را به تدریج زیاد کنید تا بدنتان با هوای بیرون عادت کند.

جعفری با اشاره به اینکه مصرف مکرر مایعات از بالا رفتن دمای بدن جلوگیری می‌کند، افزود: می‌تواند برای جلوگیری از بالا رفتن دمای بدن از اسپری مرطوب کننده هم استفاده کنید.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی کردستان توصیه می‌کند که بهتر است تا جایی که امکان دارد در روز‌های بسیار داغ یا مرطوب در فضای بسته بمانید.

جعفری خاطرنشان کرد: اگر در آب و هوای گرم زندگی می‌کنید و یا مبتلا به بیماری مزمن هستید، در مورد مسائل ایمنی دیگری که می‌تواند از شما در مقابل گرمازدگی محافظت کند، با پزشک مشورت کنید.

منبع: ایسنا


12081472
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار وبگردی

وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» یک گروه بین‌المللی از پژوهشگران دریافتند که فیل‌ها برای رسیدن به اهداف خود، حرکات و نشانه‌های گوناگونی را نشان می‌دهند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد که مصرف روزانه یک پرتقال می‌تواند خطر افسردگی را کاهش دهد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» گروهی از محققان با مشارکت یک استاد مهندسی پزشکی ایرانی کپسولی تولید کردند که با بلعیدن آن، می‌توان یک آزمایشگاه را به درون بدن منتقل کرد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» در روزهای پایانی جنگ جهانی دوم، زمانی‌ که گرسنگی در هلند بیداد می‌کرد، خواهرزاده ونسان ون‌گوگ، تصمیمی گرفت که شاید برای بسیاری غیرقابل تصور باشد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» محمدمهدی طهرانچی فیزیک‌دان، استاد تمام دانشگاه و سیاستمدار ایرانی بود که از ۲۷ آبان ۱۳۹۷ تا زمان شهادت، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بود.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» تنها یک مرد در تاریخ به چشمان کمیته جایزه صلح نوبل نگاه کرده و گفت:نه! جایزه شما را نمی‌خواهم.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» نشستن پشت میز در کل روز به هیچ وجه مناسب نیست و می تواند موجب به خطر افتادن سلامت بدن انسان شود.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» این عقیده وجود دارد که با جوشاندن مکرر آب، ترکیباتی مانند آب سنگین، نمک معدنی غلیظ و ماده های سمی از جنس کلر در آن ایجاد می ‌شوند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» در دهه گذشته، اسرائیل به شکل گسترده‌ای از اصطلاح «ملت استارت‌آپ» در توصیف جامعه خود استفاده کرده است.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» یکی از آثار اولیه و بسیار مشهور شارل دو مونتسکیو، «نامه‌های ایرانی» است که در سال ۱۷۲۱ میلادی، زمانی که او تنها ۳۲ سال داشت، منتشر شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است