سیاسی 19:01 - 24 دی 1400

آماده توسعه همه جانبه با چین هستیم/ ابلاغ پیام رئیس‌جمهور

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین امیرعبداللهیان که در راس یک هیئت بلندپایه در چین بسر می برد، با «وانگ‌ایی» عضو شورای دولتی و وزیر خارجه چین دیدار و گفتگو کرد.

طرفین در این دیدار طیف گسترده ای از موضوعات سیاسی، اقتصادی، تجاری، کنسولی و فرهنگی و منطقه‌ای و بین المللی را مورد بررسی قرار داده و درباره راه‌های توسعه همکاری‌ها در این زمینه ها تبادل نظر کردند.

امیرعبداللهیان با تبریک سال نوی چینی ، سلام گرم جناب رئیسی به رئیس جمهور شی را ابلاغ و با تسلیم پیام کتبی رئیس جمهور به همتای چینی، آنرا پیامی مهم در آغاز کار دولت سیزدهم عنوان کرد.

وی با اشاره به حمایت جمهوری اسلامی ایران از سیاست چین واحد، بر آمادگی تهران برای توسعه همه جانبه روابط تاکید کرد.

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به برنامه‌های بزرگداشت پنجاهمین سالگرد برقراری روابط سیاسی دو کشور، از همکاری‌های سازنده چین در تامین بیش از ۱۱۰ میلیون دز واکسن قدردانی کرد.

امیرعبداللهیان با اشاره به موافقت هیئت دولت با گشایش سرکنسولگری چین در بندرعباس، ابراز امیدواری کرد: این امر موجب تسهیل روابط مردمی و تجاری دو کشور شود.

وی در ادامه با تشریح آخرین وضعیت همکاری‌های دو کشور در زمینه‌های مختلف ، بر عزم دولت ایران بر اجرایی کردن تمامی توافقات زیرساختی با پکن تاکید کرد.

امیرعبداللهیان همکاری‌های گسترده ایران با همسایگان و کشورهای دوست در منطقه را جزو اولویت‌های سیاست خارجی دولت عنوان کرد و بر ادامه نقش سازنده جمهوری اسلامی در تحولات منطقه، از جمله حفظ و تقویت امنیت انتقال انرژی تاکید کرد.

وزیر امور خارجه با یادآوری اهمیت روابط فرهنگی و ظرفیت‌های مشترک تمدن‌های کهن ایران و چین، علاقمندی هنرمندان ایرانی برای توسعه همکاری‌ها در حوزه هنری را فرصتی ارزشمند برای بهره‌گیری از این ظرفیت روابط ارزیابی کرد.

وانگ یی وزیر خارجه چین هم در این ملاقات، ضمن تایید نظرات وزیر خارجه کشورمان که امروز در مطبوعات چین انتشار یافته، دیدگاه‌های امیرعبداللهیان در مقاله منتشر شده را نشان دهنده افق بلند روابط دو کشور دانست.

وزیر خارجه چین بر آمادگی پکن برای توسعه همکاری‌ها در حوزه تامین مالی، انرژی، بانکی و فرهنگی علی‌رغم تحریم‌های غیرقانونی علیه ملت ایران تاکید کرد.

وی همچنین ضمن اعلام حمایت کامل چین از مواضع منطقی ایران در قبال سیاست‌های قلدرمابانه آمریکا در برجام، سیاست اصولی پکن را ادامه حمایت از مواضع ایران در مذاکرات برجام دانسته و تاکید کرد که آمریکا باید اشتباه خود در خروج از برجام را جبران نماید.

طرف چینی با پراهمیت ارزیابی کردن سند همکاری ۲۵ ساله، توافق طرفین برای آغاز اجرای این سند را رویدادی مهم و زمینه ساز تحول اساسی در روابط دانست.

دور دوم مذاکرات طرفین در ضیافت رسمی وزیر خارجه چین که به افتخار وزیر خارجه کشورمان ترتیب داده شده بود، برگزار شد.

در این دور از مذاکرات طرفین آخرین وضعیت مذاکرات وین و تحولات در غرب آسیا و خلیج فارس را مورد بررسی قرار دادند.


11409458
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار سیاسی

سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» در پی درگذشت بهرام بیضایی، معاون اول رئیس‌جمهور با صدور پیامی این ضایعه را به جامعه هنری، دانشگاهی و فرهنگی کشور تسلیت گفت.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» فرمانده نیروی دریایی ارتش به همکاری‌های دریایی ایران، چین و روسیه پرداخت و گفت: این تمرینات وارد عملیات گرم شده است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» لایحه بودجه ۱۴۰۵ نه‌تنها از شفافیت لازم برخوردار نیست، بلکه به علت عدم رعایت ثبات رویه در تدوین بودجه، امکان مقایسه دقیق و اعمال نظارت مؤثر را نیز از قوه مقننه سلب خواهد نمود.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور گفت: ما برای تامین معیشت مردم یک برنامه‌ای شامل حدود بیست بند ارائه دادیم.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی شورای نگهبان خطاب به هیئت‌های نظارت انتخاباتی تاکید کرد: باید دفاعیات داوطلبان شنیده شود و دلایل رد صلاحیت به آنان توضیح داده شود.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» ستاد انتخابات کشور در اطلاعیه شماره ۵ خود، فرآیند اجرایی ثبت‌نام داوطلبان انتخابات میان دوره‌ای مجلس خبرگان رهبری، در حوزه‌های انتخابیه آذربایجان شرقی، تهران و خراسان جنوبی را اعلام کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور، بر لزوم طراحی سیاست‌های اصلاح مصرف مبتنی بر مطالعات علمی و فرهنگ‌سازی اجتماعی تأکید کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت امور خارجه، اقدام رژیم صهیونیستی در نقض فاحش حاکمیت و تمامیت سرزمینی سومالی را نقض اصول بنیادین منشور ملل متحد و حقوق بین‌الملل دانست.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس ستاد انتخابات استان تهران، از آغاز رسمی فرایند انتخابات، تشکیل هیئت‌های اجرایی در همه شهرستان‌ها و برنامه‌ریزی برای ثبت‌نام شورا‌های شهر خبر داد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» معاون اجرایی و امور انتخابات شورای نگهبان و عضو هیات مرکزی نظارت بر انتخابات گفت: شورای نگهبان آمادگی کامل برای نظارت بر انتخابات‌های میان‌دوره‌ای در اردیبهشت ۱۴۰۵ دارد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است