علمی فناوری 14:24 - 14 فروردین 1403
هوش مصنوعی در آینده در حالی که قابلیت‌هایش ارتقا پیدا می‌کند و به سطحی می‌رسد که از هوش انسان پیشی می‌گیرد، نیازمند میزان وسیعی از انرژی خواهد بود.

امکان تامین انرژی نسل بعدی هوش مصنوعی تنها از طریق همجوشی هسته‌ای

به نقل از ایندیپندنت، سم آلتمن، رئیس اوپن ای‌آی، معتقد است قدرت رایانش «ارز رایج آینده» خواهد بود.

به گفته رئیس اوپن ای‌آی، سازنده چت‌جی‌پی‌تی، نسل بعدی هوش مصنوعی نیازمند منبع قدرت تقریبا نامحدودی خواهد بود.

سم آلتمن، مدیرعامل اوپن ای‌آی، در گفت‌و‌گویی عمیق با لکس فریدمن، کارشناس فناوری، گفت که هوش مصنوعی در آینده در حالی که قابلیت‌هایش ارتقا پیدا می‌کند و به سطحی می‌رسد که از هوش انسان پیشی می‌گیرد، نیازمند میزان وسیعی از انرژی خواهد بود.

به گفته آلتمن، تنها منبع انرژی که قادر به تامین این نیاز باشد همجوشی هسته‌ای است، که فعل‌و‌انفعال‌هایی را که در خورشید برای تولید انرژی رخ می‌دهد شبیه‌سازی می‌کند.

به‌رغم چند پیشرفت بزرگ سال‌های اخیر، دانشمندان هشدار می‌دهند که هنوز با دستیابی به انرژی همجوشی در مقیاس قابل ملاحظه سال‌ها فاصله داریم.

آلتمن پیش‌تر گفته است که «بدون پیشرفت جدید، هیچ راهی برای رسیدن به آن مرحله وجود ندارد».

او در سخنان اخیرش به شرح جزئیات این عقیده پرداخت که برای تامین انرژی «عظیم» موردنیاز هوش مصنوعی، منبع انرژی جدیدی لازم است.

آلتمن گفت که او معتقد است قدرت رایانش «ارز رایج آینده» خواهد بود و به ارزشمندترین کالای جهان تبدیل خواهد شد.

او گفت: «انرژی دشوارترین بخش است.»

«ساخت مراکز داده نیز دشوار است، زنجیره تامین دشوار است، و البته که پس از آن، تولید تراشه به میزان کافی دشوار است. اما به نظر می‌رسد همه چیز دارد به آن سمت و سو می‌رود. ما به حجمی از محاسبه نیاز خواهیم داشت که در حال حاضر تفکر و استدلال در موردش دشوار است.»

آلتمن گفت همجوشی هسته‌ای برای حل «معمای انرژی» که تامین‌کننده نیروی رایانش برای توسعه نسل بعدی هوش مصنوعی باشد اساسی است.

آلتمن که یکی از بنیان‌گذاران اوپن ای‌آی است و بر اساس فهرست بلومبرگ از میلیاردر‌های جهان، ارزش خالص دارایی‌هایش حدود ۲ میلیارد دلار است، خودش شخصا در یک شرکت همجوشی هسته‌ای مستقر در آمریکا، موسوم به هلیون انرجی (Helion Energy)، ۳۷۵ میلیون دلار (۲۹۵ میلیون پوند) سرمایه‌گذاری کرده است.

هدف شرکت مذکور این است که تا سال ۲۰۲۸، با استفاده از نسل بعدی فناوری همجوشی هسته‌ای، برق در مقیاس تجاری تولید کند. هلیون انرجی همچنین یک توافق خرید انرژی همجوشی هسته‌ای با مایکروسافت امضا کرده است‌ــ که اولین قرارداد جهان در این زمینه محسوب می‌شود.

آلتمن به فریدمن گفت: «فکر می‌کنم هلیون دارد بهتر از همه کار می‌کند. اما خوشحالم که در حال حاضر برای همجوشی رقابت وجود دارد.»

منبع: سیتنا


12043914
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سلول‌های سرطانی سلول‌هایی با هزاران چهره هستند که از روند فعالیت طبیعی خود خارج می‌شوند و رفتار غیر عادی از خود نشان می‌دهند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، پارک‌های علم و فناوری در کشور را حلقه واسط ارتباط هر چه بهتر دانشگاه و صنعت دانست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: ارائه کارنامه دانش آموز در قبال دریافت وجه از اولیاء حتی در صورت بدهی شهریه هم تخلف محسوب می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نتایج طرح پژوهشی یکی از محققان ایرانی نشان داد که باکتری‌های مهندسی‌شده می‌توانند به‌عنوان یک وسیله برای رساندن پروتئین‌های ضدسرطان به محل تومور استفاده شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: تعداد دانش آموزان بازمانده از تحصیل در دوره ابتدایی، ۱۶۸ هزار و ۸۸۱ نفر است که از این تعداد ۷۶ هزار و  ۱۷۵ نفر شناسایی شده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سهم و جایگاه فناوری هوش‌مصنوعی در فهرست کالا و خدمات دانش‌بنیان در نشستی با حضور فعالان دانشگاهی حوزه هوش‌مصنوعی بررسی شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان غذا و دارو، با اشاره به پیشرفت‌های علمی داروسازی کشور، از صرفه‌جویی ۲ میلیارد دلاری با تولید دارو‌های بایوتکنولوژی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش گفت: امسال در دوره ابتدایی ۹ میلیون و ۲۲۰ هزار و ۱۶۰ دانش‌آموز ثبت‌نام کرده‌اند و ۱۶۸ هزار و ۸۸۱ کودک بازمانده از تحصیل داریم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات آموزش و پرورش بر ارزیابی عملکرد و انگیزه دهی به معلمان بر اساس پیشرفت دانش‌آموزان اشاره کرد و گفت: در تعلیم و تربیت پیشرفته و موفق، کیفیت با تغییر رفتار و پیشرفت دانش آموزان ارزیابی می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش گفت: اثر مثبت (تاثیر) معدل پایه‌های یازده و دوازده در آزمون سراسری (کنکور) و سطح ۶۰ درصدی تاثیر معدل در آزمون قطعی است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است