سیاسی 06:00 - 11 مرداد 1404
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس می‌گوید نان برای بسیاری از افراد حداقل معیشت است و ما باید بتوانیم برای برخی دهک‌های پایین جامعه نان را رایگان کنیم.

باید نان را برای دهک‌های پایین جامعه رایگان کنیم

باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمد امیرحسینی - مهرداد بائوج لاهوتی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره افزایش قیمت نان گفت: در شرایط عادی، همین گندمی که سال‌هاست بخشی از آن را وارد می‌کنیم، نباید به‌گونه‌ای مصرف شود که بیش از حد نان خشک جمع‌آوری کنیم همچنین در حوزه خوراک دام و طیور باید مدیریت وجود داشته باشد، اما هزینه این بی‌مدیریتی را نباید مردم پرداخت کنند.

نماینده مردم لنگرود در مجلس اظهار کرد: استدلال‌هایی وجود دارد مبنی بر اینکه بخشی از گندم ما که به آرد تبدیل می‌شود، در نهایت صرف خوراک دام و طیور می‌شود که باید گفت این استدلال غلط نیست، اما باید برای آن مدیریت ایجاد شود. وقتی این آرد در اختیار مردم قرار می‌گیرد، باید مصرف منطقی هم وجود داشته باشد.

این نماینده مجلس اضافه کرد: در مورد بنزین هم همین‌طور است که ما خودروی پرمصرف می‌سازیم و به مردم می‌گوییم کمتر مصرف کنند چون قیمت بنزین ارزان است. اگر بین میزان تولید و مصرف بنزین هم‌خوانی وجود ندارد، قبول است، اما ما حدود ۱۱۰ تا ۱۱۵ میلیون لیتر تولید داریم و مصرف هم ۱۲۰ تا ۱۳۰ میلیون لیتر است البته هنوز داریم خودروهایی مثل نیسان تولید می‌کنیم که در هر صد کیلومتر ۲۵ لیتر مصرف دارند لذا در این شرایط مردم مقصر نیستند و در مورد نان هم همین وضعیت وجود دارد. 

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس اظهار کرد: نان برای بسیاری از افراد حداقل معیشت است و ما باید بتوانیم برای برخی دهک‌های پایین جامعه نان را رایگان کنیم؛ مگر هزینه این کار چقدر است؟ این همه ریخت‌وپاش در جاهای دیگر داریم مثلا در قانون مالیات بر ارزش افزوده برای واردات کالاهای اساسی یک پیشنهاد آن را رد کردیم، اما آن را در شورای عالی تصویب کردند و این توهین به مجلس بود و ۹۰ هزار میلیارد تومان پول به جیب یک عده رانت‌خوار رفت البته من نمی‌خواهم وارد این بحث شوم، اما شکی نیست که در همین ماجرای ارز ترجیحی و مسائل دیگر، پول‌ها به جیب برخی افراد رانت‌خوار می‌رود.

لاهوتی تاکید کرد: در این شرایط سخت و بحرانی، باید نابسامانی‌ها را مدیریت کنیم. الان کمبود نان در برخی شهرها جدی است مثلاً اگر تهران تعطیل شود مردم به استان‌های دیگر می‌روند که اگر برای این افراد به اندازه سرانه مصرفشان آرد ندهیم، دچار مشکل می‌شویم و باید گفت در استان‌های شمالی واقعاً مشکل وجود دارد و ما باید منابع آرد کافی را تأمین کنیم. 

نماینده مردم لنگرود در مجلس بیان کرد: باید برای گندم‌کاران انگیزه ایجاد کنیم. هنوز مطالبات گندم‌کاران پرداخت نشده است و اگر قرار است اولویت‌ها را در نظر بگیریم، این مسئله یکی از اولویت‌هاست.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس تصریح کرد: دولت پیش‌تر پولی را از طریق بانک سپه به نانوایان پرداخت می‌کرد، اما حالا آن عدد لغو شده است و مشکل فعلی هم دقیقاً از همین جا نشأت گرفته و آن عدد باید هر چه سریع‌تر تعیین تکلیف شود تا پرداخت مجدد آغاز شود و روند حمایت از نانوایان استمرار پیدا کند.


12212591
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار سیاسی

سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای به رئیس‌جمهور سه قانون را برای اجرا ابلاغ کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سپاه پاسداران در بیانیه‌ای با گرامیداشت نخستین سالگرد شهادت «اسماعیل هنیه»، مقاومت و تاب آوری امروز مردم غزه برابر نسل کشی و جنایت آفرینی رژیم صهیونی را نشانه پایبندی آنان به آرمان آزادی فلسطین و قدس شریف و تداوم راه این شهید عالیقدر و دیگر...
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» به منظور ادای احترام به اقبال لاهوری، پزشکیان وارد لاهور شد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی دولت گفت: آنچه در حال حاضر بین ایران و سه کشور اروپایی در جریان است، گفت‌و‌گو و تبادل نظر در خصوص موضوع هسته‌ای است که با شرایط پیچیده‌ای مواجه شده است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان دقایقی پیش آغاز شد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی شورای نگهبان به برخی از اظهارات مبنی بر تشکیل مجلس مؤسسان و برگزاری رفراندوم واکنش نشان داد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس ستادکل نیرو‌های مسلح گفت: ما در سه بازه زمانی کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت برنامه‌های آمادگی متفاوتی در نیرو‌های مسلح پیش می‌بریم.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور به منظور سفری رسمی، صبح امروز شنبه ۱۱ مرداد، عازم پاکستان شد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور پیش از عزیمت به پاکستان گفت: تلاش خواهیم کرد حجم تعاملات با پاکستان را به میزان هدف‌گذاری شده، یعنی نزدیک ۱۰ میلیارد دلار ارتقا بخشیم.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور پیش از عزیمت به پاکستان گفت: تلاش خواهیم کرد حجم تعاملات با پاکستان را به میزان هدف‌گذاری شده، یعنی نزدیک ۱۰ میلیارد دلار ارتقاء بخشیم.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است