علمی فناوری 15:17 - 18 شهریور 1403
رئیس نخستین کنگره فارماکوژنتیک ایران، گفت: با استفاده از علم فارماکوژنتیک، درمان مبتلایان سرطان موثرتر و ارزان‌تر خواهد بود.

ایران پیشتاز علم فارماکوژنتیک در منطقه

 داریوش فرهود رئیس نخستین کنگره فارماکوژنتیک ایران، با بیان این‌که به کمک این علم می‌توان داروی مناسب و اختصاصی هر بیماری را تولید کرد به‌عبارتی درمان برای افراد شخصی‌سازی می‌شود، اظهار کرد: هم‌اکنون در ایران برای زنان مبتلا به سرطان سینه به کمک نمونه بافتی و خون با دستگاه GNS ژن سرطان (وجود بیش از ۶۰۰ ژن برای سرطان سینه) شناسایی و به تناسب آن داروی مناسب به بیمار داده می‌شود.

وی، در تعریف واژه فارماکوژنتیک گفت: فارما به‌معنای دارو و ژنتیک به معنی علم ژنتیک است که به کمک این علم می‌توان ژن عامل بیماری شناسایی و داروی موثر در درمان آن تولید شود.



رئیس نخستین کنگره فارماکوژنتیک ایران، با بیان این‌که این علم برای درمان همه بیماری‌ها کاربرد دارد، گفت: در حال‌حاضر در منطقه ایران در این علم پیش‌تاز است و شماری از ایرانیان مقیم خارج به این روش درمان شده‌اند.

پروفسور فرهود، در توضیح این علم گفت: هم‌چنان که برای تشخیص آنتی‌بیوتیک موثر در درمان عفونت‌ها آنی‌بیوگرام انجام و آنتی‌بیوتیک مناسب تجویز می‌شود به کمک این علم هم داروی موثر متناسب با ژن بیماری به فرد داده می‌شود یا به‌عبارتی درمان شخصی‌سازی می‌شود.

وی، با بیان این‌که این کنگره برای نخستین بار در ایران و به‌صورت حضوری برگزار می‌شود، در ادامه خاطرنشان کرد: این کنگره به تناسب رشته‌های اصلی تخصصی ۱۰ پانل از جمله کودکان، غدد و متابولیسم، زنان و ... برگزار می‌شود در عین حال در این کنگره به موضوعات دیگری، چون سیاستگذاری، مدیریت، برنامه‌ریزی، بیمه‌ها و ... توجه شده است.

پدر علم ژنتیک ایران، از حضور حدود ۶۰ استاد به‌نام کشور از رشته‌های مختلف در این کنگره به‌عنوان روسای پانل خبر داد و گفت: در گسترش این علم شرکت‌های داروسازی و آزمایشگاه‌ها هم نقش مهمی دارند.

پروفسور فرهود، با بیان این‌که هم‌اکنون ۴ گروه بیماری قلب و عروق، سرطان‌ها، بیماری‌های متابولیک نظیر چاقی و دیابت و بیماری‌های روان ۸۰ درصد بودجه کشور را به خود اختصاص داده‌اند، در ادامه خاطرنشان کرد: استرس و خشونت موتوری است که ژن این بیماری‌ها را فعال می‌کند که به کمک علم فارماکوژنتیک می‌توان درمان موثر، ارزان و با کارآیی بالا را برای مبتلایان داشت.

چند بیمارستان در کشور متقاضی استفاده از علم فارماکوژنتیک برای درمان برخی از بیماری‌ها

وی، با بیان این‌که هم‌اکنون برخی بیمارستان‌های کشور برای چند رشته خاص متقاضی استفاده از این علم برای درمان بیماری‌ها هستند، در ادامه افزود: من چشم‌انداز این رشته از علم را امیدبخش می‌بینم و مخاطب این کنگره متخصصان حتی دانشجویان علوم پایه و زیست‌شناسی هستند تا از هم‌اکنون با این علم آشنا شوند.

رئیس نخستین کنگره فارماکوژنتیک ایران، اظهار امیدواری کرد که در آینده نزدیک چند واحد درسی در این‌باره در دانشگاه‌های کشور تدریس شود.

پروفسور فرهود، اخلاق را سرمنشأ همه مسایل و موضوع همه ادیان و بقیه را مناسک و مراسم دینی برشمرد و افزود: هم‌اکنون در سازمان بهداشت جهانی کمیته اخلاق در ژنتیک وجود دارد که در آن ۴ اصل اتونومی یا خودمختاری، سودمندی، نازیان‌مندی و عدالت مطرح است.

وی، در توضیح اصل نخست گفت: براساس آن هر بیماری حق دارد پزشک خود و درمان خود را بپذیرد و مشاوره‌های پزشکی نباید جهت‌دار باشد باید همه گزینه‌های درمانی به بیمار گفته شود و بیمار با اختیار خود آن‌را انتخاب کند.

پدر علم ژنتیک ایران، درباره اصل دوم هم گفت: براساس این اصل هر اقدام و یا دارویی به بیمار داده می‌شود باید در جهت مصالح و منافع مادی و اجتماعی حال‌حاضر و طولانی‌مدت باشد. براساس اصل سوم هم هر دارویی سود و زیانی دارد که در درمان سود دارو باید بیش از زیانش باشد.

پروفسور فرهود، درباره اصل چهارم بر رعایت عدالت توسط فرد درمان‌گر برای بیماران تأکید کرد و افزود: البته این اصل در مطب قابل اجراست، اما در شرایط کلی افراد غنی از سرویس‌های درمانی بهتری برخوردار هستند.




12090710
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آموزشی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه امکان برگزاری کامل کلاس‌های آموزشی به صورت مجازی را نداریم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر ارتباطات از «عطش زیاد به هوش مصنوعی در کشور» انتقاد و تاکید کرد: باید از نگاه جزیره‌ای و سطحی به موضوع هوش مصنوعی به‌جد پرهیز کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کمتر از یک ماه به موعود اجرایی شدن قانونی مانده که طبق آن تیک‌تاک یا باید مالکیت خود را از بایت‌دنس جدا کند یا با ممنوعیت کامل فعالیت در آمریکا مواجه شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش گفت: حمایت ویژه از حوزه نخبگانی در دستور کار آموزش و پرورش قرار دارد و فرایند شناسایی استعداد‌ها و پرورش نخبگان از دوران ابتدایی بازمهندسی خواهد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری به منظور تقویت زیرساخت‌های فناوری ارتباطات و اتصال‌پذیری در کشور، اقداماتی را با هدف افزایش توانمندی‌ها به اجرا درآورد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کلاس‌های درس اغلب دانشگاه‌های تهران به صورت حضوری برگزار می‌شود و در صورت اعلام تعطیلی در مورد نحوه برگزاری کلاس‌ها تصمیم‌گیری خواهد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سازمان سنجش آموزش کشور از تمدید مهلت نام‌نویسی در نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ برای پذیرش در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی تا سه‌شنبه (چهارم دی) خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل توسعه صنعت افتای سازمان فناوری اطلاعات گفت: صدور پروانه آزمایشگاه‌های ارزیابی امنیتی محصول به صورت برخط از طریق درگاه ملی مجوز‌ها امکان پذیر شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در مسابقه شرکت‌های نوآفرین زنان بریکس از میان هزار پروژه از ۳۰ کشور جهان، ۲۶ پروژه برنده شدند که ۴ پروژه مربوط به زنان کارآفرین ایرانی بوده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در گفت‌وگوی تفصیلی با باشگاه خبرنگاران جوان به سوالاتی پیرامون مصوبات این نهاد، پاسخ داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است