علمی فناوری 17:00 - 14 آذر 1403
محققان چینی ماده‌ای ابداع کرده‌اند که پس از به کار رفتن روی لباس آن را نامرئی می‌کند.

ماده‌ای که لباس را نامرئی می‌کند

اینترستینگ انجینرینگ گزارش داد، موجوداتی مانند مارمولک و اختاپوس استاد استتار در طبیعت هستند. استتار یک استراتژی مهم نظامی است که توانایی دشمن برای مکان یابی و حمله نیرو‌های دیگر را محدود می‌کند.

اکنون گروهی از محققان یک ماده پیشرفته با قابلیت تغییر رنگ به نام «فتوکرومیسم خود تطبیقی» (SAP) ابداع کرده‌اند. این ماده جدید می‌تواند در واکنش به محیطش مشابه مارمولک رنگ خود را تغییر دهد. محققان مدعی شده‌اند هنگامیکه این ماده روی لباس به کار می‌رود، فرد را نامرئی می‌کند. وانگ دانگ شنگ از دانشگاه علم و فناوری الکترونیک این پژوهش را رهبری کرده است.

سیستم‌های استتار فعلی محدودیت‌هایی دارند، زیرا شامل قطعات الکترونیکی هستند که ساختار‌های پیچیده باکارآمدی اندک و هزینه بالا هستند.

مواد SAP جدید ساده تر، سهل الاستفاده‌تر و ارزان‌تر هستند. کلید اصلی این روند ساختار مولکولی است که تغییر رنگ تحت شرایط نوری محیطی را نمایش می‌دهد.

هنگامیکه این ماده در معرض طول موج خاصی از نور قرار می‌گیرد، مولکول‌ها آرایش خود را تغییر می‌دهند و در نتیجه رنگ ماده تغییر می‌کند. مواد مذکور را می‌تواند با افزودنی- گیرنده (DASAs) و رنگ‌های ارگانیک ترکیب کرد تا به ویژگی‌های تغییر رنگ دست یافت.

دربخشی از تحقیق آمده است: مواد SAP درتاریکی سیاه رنگ هستند و به طور خودجوش براساس نور منتقل شده و منعکس شده در پس زمینه به رنگی دیگر تبدیل می‌شوند. محققان ۲ آزمایش انجام دادند تا قابلیت‌های مواد SAP را نمایش دهند. در آزمایش نخست یک محفظه شفاف از محلول SAP در جعبه‌های رنگی آکریلیک (قرمز، سبز، زرد و سیاه) قرار گرفت. رنگ محلول SAP تغییر کرد تا با رنگ محیط جعبه اکریلیک محیطیش یکسان شود.

در آزمایش دیگر، ظرف پر از محلول SAP در محیط‌هایی با رنگ‌های همسان (خوشه‌های گیاهی قرمز، سبز یا زرد) قرار داده شد. جالب اینجاست که این محلول رنگ خود را طوری تطبیق داد که در مدت ۳۰ تا ۸۰ ثانیه به طور یکپارچه با محیط اطراف ترکیب شود.

منبع: مهر


12123699
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ایران با دستیابی به فناوری تولید واکسن‌های خوراکی آبزیان، به جمع سه کشور پیشرفته در این حوزه پیوسته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» پژوهشگران ایرانی موفق شدند زنجیره‌ای کامل از پرورش تا تولید ۲۱ محصول دانش‌بنیان را راه‌اندازی کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر بهداشت در نامه‌ای به معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش، با اشاره به فرا رسیدن فصل سرما و شیوع بیماری‌های تنفسی، شیوه نامه مراقبت و کنترل بیماری‌های حاد تنفسی در مدارس کشور سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ را ابلاغ کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مصرف بیش از حد اسطوخودوس می‌تواند سبب به هوش نیامدن بیمار پس از عمل جراحی شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه نشان داده است که مدل‌های بزرگ زبانی فقط وانمود می‌کنند که «حس شوخ‌طبعی» دارند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در ایستگاه فضایی صدا‌های متنوعی شنیده می‌شود، اما یک صدای خاص وجود دارد که هیچ فضانوردی دوست ندارد آن صدا را بشنود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعهٔ جدید رابطهٔ بین استفاده از شبکه‌های اجتماعی و سلامت روانی جوانان را بررسی کرده‌ است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تحولات دفاع مقدس ۱۲ روزه نشان داد هوش مصنوعی دیگر یک کمکی نیست، بلکه به ابزارهای راهبردی و تعیین‌کننده تبدیل می‌شود که ساختار جنگ‌های مدرن را در همه سطوح آفندی، پدافندی و شناختی دگرگون می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شیر در کاهش اثر آلودگی در بدن نقشی ندارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ناسا به دنبال جایگزین‌هایی برای فضاپیمای استارشیپ اسپیس‌ایکس است و این موضوع فرصت بزرگی برای شرکت فضایی خصوصی جف بزوس، بلو اوریجین فراهم کرده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است