علمی فناوری 17:00 - 14 آذر 1403
محققان چینی ماده‌ای ابداع کرده‌اند که پس از به کار رفتن روی لباس آن را نامرئی می‌کند.

ماده‌ای که لباس را نامرئی می‌کند

اینترستینگ انجینرینگ گزارش داد، موجوداتی مانند مارمولک و اختاپوس استاد استتار در طبیعت هستند. استتار یک استراتژی مهم نظامی است که توانایی دشمن برای مکان یابی و حمله نیرو‌های دیگر را محدود می‌کند.

اکنون گروهی از محققان یک ماده پیشرفته با قابلیت تغییر رنگ به نام «فتوکرومیسم خود تطبیقی» (SAP) ابداع کرده‌اند. این ماده جدید می‌تواند در واکنش به محیطش مشابه مارمولک رنگ خود را تغییر دهد. محققان مدعی شده‌اند هنگامیکه این ماده روی لباس به کار می‌رود، فرد را نامرئی می‌کند. وانگ دانگ شنگ از دانشگاه علم و فناوری الکترونیک این پژوهش را رهبری کرده است.

سیستم‌های استتار فعلی محدودیت‌هایی دارند، زیرا شامل قطعات الکترونیکی هستند که ساختار‌های پیچیده باکارآمدی اندک و هزینه بالا هستند.

مواد SAP جدید ساده تر، سهل الاستفاده‌تر و ارزان‌تر هستند. کلید اصلی این روند ساختار مولکولی است که تغییر رنگ تحت شرایط نوری محیطی را نمایش می‌دهد.

هنگامیکه این ماده در معرض طول موج خاصی از نور قرار می‌گیرد، مولکول‌ها آرایش خود را تغییر می‌دهند و در نتیجه رنگ ماده تغییر می‌کند. مواد مذکور را می‌تواند با افزودنی- گیرنده (DASAs) و رنگ‌های ارگانیک ترکیب کرد تا به ویژگی‌های تغییر رنگ دست یافت.

دربخشی از تحقیق آمده است: مواد SAP درتاریکی سیاه رنگ هستند و به طور خودجوش براساس نور منتقل شده و منعکس شده در پس زمینه به رنگی دیگر تبدیل می‌شوند. محققان ۲ آزمایش انجام دادند تا قابلیت‌های مواد SAP را نمایش دهند. در آزمایش نخست یک محفظه شفاف از محلول SAP در جعبه‌های رنگی آکریلیک (قرمز، سبز، زرد و سیاه) قرار گرفت. رنگ محلول SAP تغییر کرد تا با رنگ محیط جعبه اکریلیک محیطیش یکسان شود.

در آزمایش دیگر، ظرف پر از محلول SAP در محیط‌هایی با رنگ‌های همسان (خوشه‌های گیاهی قرمز، سبز یا زرد) قرار داده شد. جالب اینجاست که این محلول رنگ خود را طوری تطبیق داد که در مدت ۳۰ تا ۸۰ ثانیه به طور یکپارچه با محیط اطراف ترکیب شود.

منبع: مهر


12123699
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» طب سنتی ترکیبی خاص را برای مقابله با روز‌های سرد پاییز و زمستان معرفی می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش گفت: محتوا‌های آموزشی باید علاوه بر مکتوب، به سمت استفاده از محتوای چندرسانه‌ای و فناوری‌های نوین حرکت کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس دبیرخانه کمیته نظارت بر اجرای برنامه ملی کنترل عفونت HIV، از آغاز پویش «من هم تست HIV می‌دهم» از ۲۰ آبان تا ۲۰ آذر ۱۴۰۴ خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آیین ملی تندیس فداکاری ظهر امروز در دانشگاه تهران برگزار شد و از ۳۷ دانشجو و شخصیت فداکار تجلیل به عمل آمد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» طی چهارده دوره برگزاری مراسم اعطای تندیس ملی فداکاری، تاکنون ۵۹۱ دانشجو، گروه دانشجویی و شخصیت فداکار به جامعه معرفی شده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فرزندان مگس‌های میوه که اجدادشان با ماهواره Bion-M2 پرواز کردند، در پایان ماه نوامبر به فضا پرتاب خواهند شد تا یک آزمایش علمی در مورد اثرات بی‌وزنی بر تولید مثل انجام دهند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه علمی تازه نشان داده است که کاهش حس بویایی در افراد مسن ممکن است نشانه اولیه افزایش خطر ابتلا به بیماری جدی باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیسی گفت: تولید خودرو‌های بی‌کیفیت با مصرف سوخت بالا یکی از مهمترین عوامل اصلی آلودگی هواست، بهتر است خودروسازان از تولید خودرو‌های بی‌کیفیت دست بردارند. سالانه بیش از ۵۷ هزار مورد مرگ منتسب به آلودگی هوا در کشور
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان شواهد بی‌سابقه‌ای از جریان گرمای قابل توجه در قطب شمال انسلادوس (قمر زحل) کشف کرده‌اند که فرضیات قبلی مبنی بر محدود کردن اتلاف گرما به قطب جنوب فعال آن را به چالش می‌کشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نتایج یک مطالعه نشان داده است که مصرف یک فنجان قهوه در روز می‌تواند خطر فیبریلاسیون دهلیزی را کاهش دهد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است