علمی فناوری 17:00 - 14 آذر 1403
محققان چینی ماده‌ای ابداع کرده‌اند که پس از به کار رفتن روی لباس آن را نامرئی می‌کند.

ماده‌ای که لباس را نامرئی می‌کند

اینترستینگ انجینرینگ گزارش داد، موجوداتی مانند مارمولک و اختاپوس استاد استتار در طبیعت هستند. استتار یک استراتژی مهم نظامی است که توانایی دشمن برای مکان یابی و حمله نیرو‌های دیگر را محدود می‌کند.

اکنون گروهی از محققان یک ماده پیشرفته با قابلیت تغییر رنگ به نام «فتوکرومیسم خود تطبیقی» (SAP) ابداع کرده‌اند. این ماده جدید می‌تواند در واکنش به محیطش مشابه مارمولک رنگ خود را تغییر دهد. محققان مدعی شده‌اند هنگامیکه این ماده روی لباس به کار می‌رود، فرد را نامرئی می‌کند. وانگ دانگ شنگ از دانشگاه علم و فناوری الکترونیک این پژوهش را رهبری کرده است.

سیستم‌های استتار فعلی محدودیت‌هایی دارند، زیرا شامل قطعات الکترونیکی هستند که ساختار‌های پیچیده باکارآمدی اندک و هزینه بالا هستند.

مواد SAP جدید ساده تر، سهل الاستفاده‌تر و ارزان‌تر هستند. کلید اصلی این روند ساختار مولکولی است که تغییر رنگ تحت شرایط نوری محیطی را نمایش می‌دهد.

هنگامیکه این ماده در معرض طول موج خاصی از نور قرار می‌گیرد، مولکول‌ها آرایش خود را تغییر می‌دهند و در نتیجه رنگ ماده تغییر می‌کند. مواد مذکور را می‌تواند با افزودنی- گیرنده (DASAs) و رنگ‌های ارگانیک ترکیب کرد تا به ویژگی‌های تغییر رنگ دست یافت.

دربخشی از تحقیق آمده است: مواد SAP درتاریکی سیاه رنگ هستند و به طور خودجوش براساس نور منتقل شده و منعکس شده در پس زمینه به رنگی دیگر تبدیل می‌شوند. محققان ۲ آزمایش انجام دادند تا قابلیت‌های مواد SAP را نمایش دهند. در آزمایش نخست یک محفظه شفاف از محلول SAP در جعبه‌های رنگی آکریلیک (قرمز، سبز، زرد و سیاه) قرار گرفت. رنگ محلول SAP تغییر کرد تا با رنگ محیط جعبه اکریلیک محیطیش یکسان شود.

در آزمایش دیگر، ظرف پر از محلول SAP در محیط‌هایی با رنگ‌های همسان (خوشه‌های گیاهی قرمز، سبز یا زرد) قرار داده شد. جالب اینجاست که این محلول رنگ خود را طوری تطبیق داد که در مدت ۳۰ تا ۸۰ ثانیه به طور یکپارچه با محیط اطراف ترکیب شود.

منبع: مهر


12123699
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نتایج تکمیل ظرفیت پنجاه‌ودومین دوره آزمون دستیاری پزشکی بر روی سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی کشور اعلام شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشجویان خارجی که در دانشگاه‌های مورد تایید وزارت بهداشت تحصیل کرده با شرکت در آزمون ملی امکان ادامه تحصیل در یکی از دانشگاه‌های داخل را خواهند داشت.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش‌وپرورش گفت: همه کشورها پس از همه‌گیری کرونا با افت یادگیری مواجه شدند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دو بسته ویژه روز مادر در بازه زمانی روز چهارشنبه تا پایان روز شنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۴ برای تمامی مشترکان دائمی و اعتباری همراه اول قابل فعالسازی است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز ملی فضای مجازی گفت: فعالان و کسب و کار‌های دیجیتال باید بتوانند در این فضا بدون مانع فعالیت کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه جدید نشان داده است که مصرف زیاد قهوه ممکن است درد مزمن را در بزرگسالان مسن‌تر تشدید کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارشناسان احتمال انقراض نسل انسان به دلیل توسعه هوش مصنوعی و مشکلاتی که آن به دنبال خواهد داشت را بعید نمی‌دانند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس دانشگاه تهران گفت: سهم پژوهش در کشور حتی به نیم درصد هم نمی‌رسد و پیشرفت علمی بدون آزادی و تأمین منابع ممکن نیست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته کارشناسان بین‌المللی، از دست دادن حس بویایی به نشانه مهمی تبدیل شده است که می‌تواند طیف وسیعی از بیماری‌ها را آشکار کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تلسکوپ‌های فضایی سیاه‌چاله‌ای را شناسایی کردند که «از خورشید تقلید» و شدیدترین باد‌های کیهانی شناخته شده را آزاد می‌کند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است