علمی فناوری 17:00 - 14 آذر 1403
محققان چینی ماده‌ای ابداع کرده‌اند که پس از به کار رفتن روی لباس آن را نامرئی می‌کند.

ماده‌ای که لباس را نامرئی می‌کند

اینترستینگ انجینرینگ گزارش داد، موجوداتی مانند مارمولک و اختاپوس استاد استتار در طبیعت هستند. استتار یک استراتژی مهم نظامی است که توانایی دشمن برای مکان یابی و حمله نیرو‌های دیگر را محدود می‌کند.

اکنون گروهی از محققان یک ماده پیشرفته با قابلیت تغییر رنگ به نام «فتوکرومیسم خود تطبیقی» (SAP) ابداع کرده‌اند. این ماده جدید می‌تواند در واکنش به محیطش مشابه مارمولک رنگ خود را تغییر دهد. محققان مدعی شده‌اند هنگامیکه این ماده روی لباس به کار می‌رود، فرد را نامرئی می‌کند. وانگ دانگ شنگ از دانشگاه علم و فناوری الکترونیک این پژوهش را رهبری کرده است.

سیستم‌های استتار فعلی محدودیت‌هایی دارند، زیرا شامل قطعات الکترونیکی هستند که ساختار‌های پیچیده باکارآمدی اندک و هزینه بالا هستند.

مواد SAP جدید ساده تر، سهل الاستفاده‌تر و ارزان‌تر هستند. کلید اصلی این روند ساختار مولکولی است که تغییر رنگ تحت شرایط نوری محیطی را نمایش می‌دهد.

هنگامیکه این ماده در معرض طول موج خاصی از نور قرار می‌گیرد، مولکول‌ها آرایش خود را تغییر می‌دهند و در نتیجه رنگ ماده تغییر می‌کند. مواد مذکور را می‌تواند با افزودنی- گیرنده (DASAs) و رنگ‌های ارگانیک ترکیب کرد تا به ویژگی‌های تغییر رنگ دست یافت.

دربخشی از تحقیق آمده است: مواد SAP درتاریکی سیاه رنگ هستند و به طور خودجوش براساس نور منتقل شده و منعکس شده در پس زمینه به رنگی دیگر تبدیل می‌شوند. محققان ۲ آزمایش انجام دادند تا قابلیت‌های مواد SAP را نمایش دهند. در آزمایش نخست یک محفظه شفاف از محلول SAP در جعبه‌های رنگی آکریلیک (قرمز، سبز، زرد و سیاه) قرار گرفت. رنگ محلول SAP تغییر کرد تا با رنگ محیط جعبه اکریلیک محیطیش یکسان شود.

در آزمایش دیگر، ظرف پر از محلول SAP در محیط‌هایی با رنگ‌های همسان (خوشه‌های گیاهی قرمز، سبز یا زرد) قرار داده شد. جالب اینجاست که این محلول رنگ خود را طوری تطبیق داد که در مدت ۳۰ تا ۸۰ ثانیه به طور یکپارچه با محیط اطراف ترکیب شود.

منبع: مهر


12123699
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی از مناسب‌سازی مدارس استثنایی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدت‌ها پیش از تولد، بافت‌های قلب ما با ریتمی مشخص منقبض و منبسط می‌شوند و این حرکات تنها در آخرین ساعت زندگی ما متوقف می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، دلیل اختلال واتس اپ برای برخی کاربران می‌تواند مربوط به خود اپلیکیشن یا شبکه متا باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته کارشناس فنی یک شرکت دانش بنیان، برای معلق نگه‌داشتن ابزار و تجهیزات سنگین، محصولی تولید و بومی سازی شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ثبت‌نام آزمون دستیاری فوق‌تخصصی پزشکی از سوی معاونت آموزشی وزارت بهداشت به تعویق افتاد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته فعالان برجسته هوشمندسازی و اقتصاد دانش بنیان، سیستم هوشمند حمل و نقل به‌عنوان یکی از مهمترین رکن‌های شکل‌گیری اکوسیستم لجستیک هوشمند، نقش کلیدی در کشور ایفا می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ورزش منظم فواید زیادی برای سلامتی دارد که نمی‌توان آن‌ها را دست کم گرفت.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مرکز توسعه آموزش مجازی، فناوری و امنیت اطلاعات وزارت آموزش و پرورش از احتمال اختلال در دسترسی به سامانه‌های وزارت آموزش و پرورش در روز پنج شنبه خبرداد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» عضو هیئت علمی دانشگاه تهران معتقد است اگر جنگل یا پوشش گیاهی آسیب ببیند، تمام حیات وابسته به این جنگل‌ها نیز آسیب می‌بیند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته رئیس مرکز ملی فضای مجازی هر پلتفرمی در چارچوب مصوبه قرار بگیرد می‌تواند رفع محدودیت شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است