اجتماعی 09:15 - 04 مرداد 1404
در فاصله سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۰، ۴۲ هزار و ۶۸۵ موتورسوار در حوادث رانندگی جان خود را از دست داده‌اند که ۹۵.۶ درصد آنان مرد و مابقی زن بودند.

مرگ بیش از ۴۲ هزار موتورسوار در یک دهه

باشگاه خبرنگاران جوان- به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان پزشکی قانونی کشور، در مقاله‌ای پژوهشی با عنوان "بررسی اپیدمیولوژی تصادفات مجر به مرگ در موتورسواران ایرانی" که در شماره پاییز سال ۱۴۰۳ مجله علمی پزشکی قانونی به چاپ رسید موضوع مرگ و میر موتورسیکلت سواران، دلایل و نحوه آن در دهه ۹۰ مورد بررسی قرار گرفته است.

در این مقاله پژوهشی آمده است، تصادفات جاده‌ای نهمین عامل مرگ و میر در جهان و دومین عامل مرگ و میر در ایران بعد از بیماری‌های قلبی و عروقی است. یکی از عوامل مهم در افزایش تصادفات جاده‌ای، افزایش روزافزون وسایل نقلیه است.

از سوی دیگر در این مقاله بر این نکته نیز تأکید شده است که موتورسواران ۳۴ درصد بیشتر از سرنشینان سایر وسایل نقلیه در معرض مرگ و میر حوادث جاده‌ای قرار دارند و تصادفات موتورسیلکت‌ها در حدود ۹۰ درصد موارد منجر به آسیب جدی و یا مرگ افراد می‌شود.

بررسی گروه‌های سنی موتورسواران قربانی حوادث رانندگی در فاصله سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۰ نیز نشان داد که بیش از نیمی از درگذشتگان در گروه سنی جوان قرار داشته‌اند. بر این اساس از کل تلفات موتورسیکلت سواران ۵۳.۶ درصد (۲۲ هزار و ۷۹۷ نفر) در گروه سنی کمتر از سی سال قرار داشتند که این قربانیان (زیر ۳۰ سال) در استان‌های ایلام، کهگیلویه و بویراحمد و البرز بیشترین درصد تلفات موتور سیکلت را به خود اختصاص داده‌اند.

گزارش‌های متعددی از ایران و دیگر کشور‌های جهان نیز مؤید این نکته است که گروه سنی جوانان بیشترین موارد مرگ و میر حوادث ترافیکی موتورسواران را در برمی گیرند. به عنوان مثال در مطالعه ویرا و همکاران در برزیل میانگین سنی موتورسواران حادثه دیده ۲۷.۷۸ سال بود و یا در پژوهشی دیگر در سنگاپور که توسط هک و همکارانش انجام شد، میانگین سنی افراد آسیب دیده در تصادفات موتور ۱۶ تا ۲۵ سال بود.

در این مقاله براساس یافته‌های به دست آمده تأکید می‌شود بیشترین آمار متوفیات تصادفات موتورسیکلت‌ها را مردان جوان با شغل آزاد و تحصیلات زیر دیپلم تشکیل می‌دهند، بنابراین لازم است به منظور کاهش این حوادث علاوه بر استراتژی‌های پیشگیرانه مانند احترام به قوانین، نحوه استفاده صحیح از این وسایل نیز آموزش داده شود.

نکته مهم دیگر آنکه بر اساس نتایج این مقاله پژوهشی، در دهه ۹۰، در تصادفات موتورسیکلت سواران، ۵۴.۶ درصد به دلیل ضربه به سر جان خود را از دست داده‌اند که این موضوع نشان دهنده اهمیت استفاده از کلاه ایمنی استاندارد برای راکب و سرنشین موتور سیکلت است.

از نظر محل وقوع سانحه نیز، ۴۷.۳ درصد موتورسواران در مسیر‌های برون شهری و ۳۹ درصد در راه‌های درون شهری دچار حادثه شده‌اند، ضمن آنکه ۵۱.۲ درصد نیز در بیمارستان‌ها جان خود را از دست داده‌اند.

هرچند نتایج این مقاله پژوهشی نشان می‌دهد که نرخ فوت ناشی از تصادفات موتورسیکلت در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۰، با کاهش ۲۳.۵ درصدی مواجه و روند تلفات کاهشی بوده است، اما از آنجا که از سال ۱۴۰۰ به بعد آمار تلفات حوادث رانندگی در کشور با افزایش مواجه بوده است، به نظر می‌رسد با توجه به افزایش تلفات تصادفات، آمار مرگ و میر موتورسواران نیز بیشتر شده باشد. (با این توضیح که به دلیل محدودیت‌های موجود، از سال ۱۴۰۱ به بعد آمار تفکیکی مرگ و میر موتورسیکلت سواران توسط سازمان پزشکی قانونی کشور جمع آوری نمی‌شود).


12210461
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اجتماعی

اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس قوه قضاییه با تاکید بر اهمیت تقویت هر چه بیشتر رویکرد‌های صیانتی در دستگاه قضا، گفت: به هیچ وجه نباید اجازه داد که همکاران قضایی در ورطه تخلف و ارتکاب جرم بیفتند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مشمولانی که فاقد معافیت تحصیلی هستند امکان خروج از کشور و شرکت در مراسم اربعین حسینی را ندارند و در صورت مراجعه به مرز‌های کشور با مشکل مواجه خواهند شد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» در پی حمله مسلحانه صبح امروز به ساختمان دادگستری زاهدان توسط اعضای گروهک تروریستی جیش‌الظلم، وزارت دادگستری جمهوری اسلامی ایران بیانیه صادر کرد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا از کشف ۲۲۴۰ تن برنج احتکاری در نتیجه اجرای طرح دو روزه کارآگاهان پلیس امنیت اقتصادی فراجا خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان مدیریت بحران تهران از شناسایی ۸۶۰۰ واحد مسکونی آسیب‌دیده در جریان جنگ ۱۲روزه خبر داد و گفت: بازسازی واحد‌ها تا دو سال آینده به پایان می‌رسد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» جمعیت هلال احمر آماده خدمت‌رسانی به زائران حسینی در اربعین است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» فرمانده یگان انتظامی مترو از دستگیری سارقان فراری یک منزل خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران از آغاز طرحی فرهنگی با عنوان «نفس‌های شهر» خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» در پی حمله تروریستی به دادگستری زاهدان، دادستان کل کشور، با صدور دستوری ویژه خواستار شناسایی فوری گروه‌ها و شبکه‌های پشت‌پرده این اقدام تروریستی شد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» سالاری با تأکید بر تسهیل‌گری فعالیت کارگزاری‌ها در راستای منافع شرکای اجتماعی، گفت: خدمات غیرحضوری به معنای تغییر محل مراجعه مردم از شعبه به کارگزاری نیست.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است