علمی فناوری 08:30 - 17 آبان 1403
دانشمندان روسی برخی از نظریه‌های کوانتومی انبساط جهان اولیه را رد کرده اند.

آیا نظریه‌های کوانتومی انبساط جهان اولیه قابل تأیید هستند؟

فیزیکدانان روسی و کره جنوبی سه نظریه کیهان شناسی معروف را که انبساط فوق سریع کیهان را در اولین لحظات وجودش مطالعه می‌کنند و آن را به فرآیند‌های کوانتومی مختلف مرتبط می‌کنند، تجزیه و تحلیل کردند.

دانشمندان شواهدی را کشف کرده‌اند که نشان می‌دهد تنها یکی از این نظریه‌ها با داده‌های رصدی سازگار است. این موضوع توسط مرکز روابط عمومی موسسه فیزیک فنی مسکو گزارش شده است.

ولادیمیر اشمیت، محقق این مؤسسه، می‌گوید: ما به این نتیجه رسیده‌ایم که تنها یک مدل برای برخی مشخصات و مقادیر با مشاهدات فضایی مطابقت دارد، در حالی که دو مدل دیگر نیاز به اصلاح دارند.

دانشمندان مؤسسه فیزیک فنی مسکو و مؤسسه تحقیقات بنیادی کره جنوبی هنگام تجزیه و تحلیل سناریو‌های احتمالی در مورد این که آیا مظاهر مختلف مکانیک کوانتومی می‌توانند توضیح دهند که چرا مرز‌های کیهان بسیار سریعتر از سرعت نور در مراحل اولیه وجود کیهان منبسط می‌شوند به این نتیجه رسیدند. 

این سناریوی انبساط کیهانی دیگر مورد تردید اکثر فیزیکدانان نیست؛ اما مکانیسم‌های این انبساط فوق سریع و همچنین دلایل شروع و پایان آن، اکنون در میان دانشمندان بحث و جدل ایجاد کرده است. به عنوان مثال، بنیانگذار کیهان شناسی روسی، الکسی استاروبینسکی و بسیاری از کیهان شناسان معتقدند که این انبساط فوق سریع ناشی از نشانه‌های کوانتومی نیروی گرانش یا تغییرات در خواص کوانتومی خلاء است.

دانشمندان اعتبار سه پیشرفت محبوب این ایده را که ادعا می‌کنند نظریه واقعی انبساط کیهانی است، آزمایش کرده‌اند. برای انجام این کار، دانشمندان داده‌های مربوط به ساختار مقیاس بزرگ جهان را که با استفاده از کاوشگر‌های WMAP، پلانک و رصدخانه قطب جنوب (BICEP) جمع‌آوری شده بود، مطالعه کردند و آن ها را با نتایج محاسبات با استفاده از مدل‌های کامپیوتری جهان در حال انبساط بر اساس این سه مفهوم مقایسه کردند. 

این مقایسه نشان داد که تنها یکی از این سه نظریه با داده‌های رصدی واقعی موافق است؛ زیرا انبساط فوق سریع جهان با حضور میدان نافذ خاصی با جرم غیر صفر همراه است که برهمکنش ضعیفی با گرانش دارد. دانشمندان به این نتیجه رسیدند که نتایج محاسبات دو مدل دیگر با اندازه‌گیری‌های رصدخانه‌های مداری و زمینی تفاوت جدی دارد و تعداد نظریه‌های کوانتومی که انبساط جهان اولیه را توضیح می‌دهند، کاهش می‌دهد.

منبع: تاس


12113790
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور از اعلام اصلاحات دفترچه راهنمای ثبت‌نام دکتری (Ph.D) سال ۱۴۰۴ خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دفترچه راهنمای ثبت نام و شرکت در آزمون ورودی مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۴ منتشر شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه جدید ادعا می‌کند که اسید‌های چرب امگا ۳ و امگا ۶ موجود در مکمل‌های روغن ماهی ممکن است به محافظت از افراد در برابر سرطان کمک کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست اداره کل روابط عمومی وزارت بهداشت به خبر کمبود واکسن اطفال در استان سیستان و بلوچستان واکنش نشان داد و گفت که در حال حاضر در انبار‌های استراتژیک واکسن اطفال هیچ کمبودی نیست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی بر اهمیت و ابعاد فراگیر مصوبه «سیاست‌ها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی» تاکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارشناسان به کاربران اندروید در مورد باگی که باعث اختلال در عملکرد گوشی‌ها می‌شود، هشدار داده اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان استرالیایی پیش بینی کرده اند که تعداد مرگ و میر سالانه سرطان در سراسر جهان تا سال ۲۰۵۰ تقریبا دو برابر خواهد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» عضو هیئت مدیره انجمن پزشکان عفونی کودکان ایران گفت: سرماخوردگی یکی از رایج‌ترین بیماری‌های ویروسی در کودکان و بزرگسالان است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان روسی برخی از نظریه‌های کوانتومی انبساط جهان اولیه را رد کرده اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان با ترکیب واقعیت مجازی و تحریک الکتریکی غیرتهاجمی عمقی مغز، حافظه فضایی افراد سالم را بهبود بخشیده‌اند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است