علمی فناوری 08:30 - 17 آبان 1403
دانشمندان روسی برخی از نظریه‌های کوانتومی انبساط جهان اولیه را رد کرده اند.

آیا نظریه‌های کوانتومی انبساط جهان اولیه قابل تأیید هستند؟

فیزیکدانان روسی و کره جنوبی سه نظریه کیهان شناسی معروف را که انبساط فوق سریع کیهان را در اولین لحظات وجودش مطالعه می‌کنند و آن را به فرآیند‌های کوانتومی مختلف مرتبط می‌کنند، تجزیه و تحلیل کردند.

دانشمندان شواهدی را کشف کرده‌اند که نشان می‌دهد تنها یکی از این نظریه‌ها با داده‌های رصدی سازگار است. این موضوع توسط مرکز روابط عمومی موسسه فیزیک فنی مسکو گزارش شده است.

ولادیمیر اشمیت، محقق این مؤسسه، می‌گوید: ما به این نتیجه رسیده‌ایم که تنها یک مدل برای برخی مشخصات و مقادیر با مشاهدات فضایی مطابقت دارد، در حالی که دو مدل دیگر نیاز به اصلاح دارند.

دانشمندان مؤسسه فیزیک فنی مسکو و مؤسسه تحقیقات بنیادی کره جنوبی هنگام تجزیه و تحلیل سناریو‌های احتمالی در مورد این که آیا مظاهر مختلف مکانیک کوانتومی می‌توانند توضیح دهند که چرا مرز‌های کیهان بسیار سریعتر از سرعت نور در مراحل اولیه وجود کیهان منبسط می‌شوند به این نتیجه رسیدند. 

این سناریوی انبساط کیهانی دیگر مورد تردید اکثر فیزیکدانان نیست؛ اما مکانیسم‌های این انبساط فوق سریع و همچنین دلایل شروع و پایان آن، اکنون در میان دانشمندان بحث و جدل ایجاد کرده است. به عنوان مثال، بنیانگذار کیهان شناسی روسی، الکسی استاروبینسکی و بسیاری از کیهان شناسان معتقدند که این انبساط فوق سریع ناشی از نشانه‌های کوانتومی نیروی گرانش یا تغییرات در خواص کوانتومی خلاء است.

دانشمندان اعتبار سه پیشرفت محبوب این ایده را که ادعا می‌کنند نظریه واقعی انبساط کیهانی است، آزمایش کرده‌اند. برای انجام این کار، دانشمندان داده‌های مربوط به ساختار مقیاس بزرگ جهان را که با استفاده از کاوشگر‌های WMAP، پلانک و رصدخانه قطب جنوب (BICEP) جمع‌آوری شده بود، مطالعه کردند و آن ها را با نتایج محاسبات با استفاده از مدل‌های کامپیوتری جهان در حال انبساط بر اساس این سه مفهوم مقایسه کردند. 

این مقایسه نشان داد که تنها یکی از این سه نظریه با داده‌های رصدی واقعی موافق است؛ زیرا انبساط فوق سریع جهان با حضور میدان نافذ خاصی با جرم غیر صفر همراه است که برهمکنش ضعیفی با گرانش دارد. دانشمندان به این نتیجه رسیدند که نتایج محاسبات دو مدل دیگر با اندازه‌گیری‌های رصدخانه‌های مداری و زمینی تفاوت جدی دارد و تعداد نظریه‌های کوانتومی که انبساط جهان اولیه را توضیح می‌دهند، کاهش می‌دهد.

منبع: تاس


12113790
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» پژوهشگران چینی در پژوهش جدید خود، قابلیت‌های کرم ابریشم را برای بررسی فرآیند پیری و کشف درمان‌های مقابله با آن نشان داده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» طرح ارتقای ناوگان اورژانس با توزیع ۱۰۰ دستگاه آمبولانس جدید از ۵۰۰ دستگاه آمبولانس خریداری شده آغاز شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مرکز آزمون جهاددانشگاهی با صدور اطلاعیه‌ای، شرایط تکمیل ظرفیت دوازدهمین امتحان مشترک فراگیر دستگاه‌های اجرایی کشور را اعلام کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» صرف نمک برای افراد دارای فشار خون باید با احتیاط انجام شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد که روزه داری تاثیر منفی بر روی شیر دهی مادران باردار نمی‌گذارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون درمان وزارت بهداشت در نامه‌ای به معاونان درمان دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور بر ضرورت تداوم کامل خدمات درمانی بیمارستان‌ها تا پایان اسفندماه تاکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» متخصص طب سنتی، با تأکید بر اهمیت انتخاب صحیح وعده‌های سحر و افطار در ماه رمضان، گفت: روزه‌داران با مصرف سحری کامل و پرانرژی و افطار سبک و متعادل، از ضعف، بی‌حالی و سوءهاضمه در طول روز جلوگیری کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی گفت: تا به امروز ۶۰ درصد از معلمان مدارس با ساختار مجتمعی و شعبه‌ای تحت پوشش بیمه قرار گرفته‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد: ما باید نسبت به فرزندان کشور احساس مسئولیت کنیم و جلوتر از زمانه حرکت کنیم، این موضوع لایق پژوهشی عمیق است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش گفت: سالانه بیش از ۵ هزار کتابخانه کلاسی راه‌اندازی می‌شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است