اقتصادی 16:55 - 14 آذر 1400

بزرگترین مزایده تاریخ سازمان خصوصی سازی رخ خواهد داد

‌حسین قربان‌زاده معاون وزیر اقتصادی و دارایی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در مورد بزرگترین مزایده سازمان خصوصی سازی اظهار داشت‌: دغدغه‌هایی درباره خصوصی سازی پالایشگاه شازند استان مرکزی مطرح شده که به حق است و حتماً باید مورد ملاحظه قرار گیرد، اما باید دو موضوع را از هم تفکیک کرد. موضوع اول تبدیل به سهامی عام شدن و پذیرش در بورس که حتماً باید اتفاق می‌افتاد.

وی ادامه داد: توجه کنیم بورسی شدن شرکت‌های دولتی به معنای زیر ذره بین رفتن و شفاف شدن آنها است و همه باید از این موضوع استقبال کنیم، خوش‌بختانه درباره پالایشگاه شازند هم این اتفاق افتاده و این شرکت در شرف درج نماد است، اما موضوع مدیریت و دغدغه‌های مربوط به کارایی و بهره وری شرکت نکته درستی است که فعلاً فقط تا سقف ۱۰ درصد سهام شرکت عرضه اولیه خواهد شد و از این منظر حاکمیت شرکتی پالایشگاه صدمه نخواهد دید. البته تکالیف قانون بودجه‌ای مبنی بر واگذاری سهام به سازمان و صندوق‌ها باعث شده تا این موضوع نگرانی ایجاد کند.

رئیس کل سازمان خصوصی سازی این را هم گفت: چنانچه سال گذشته حدود ۱۰ درصد مالکیت سهام پالایشگاه شازند استان مرکزی به شیوه رد دیون به سازمان تأمین اجتماعی منتقل شده و امسال هم طبق تکلیف تبصره ۲ قانون بودجه بنا است که حدود ۱۰ درصد دیگر به سازمان تأمین اجتماعی و ۴۵ صدم درصد دیگر به صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر واگذار شود که در دستور کار قرار دارد و البته همچنان بیش از ۷۵ درصد سهام پالایشگاه، در اختیار دولت باقی خواهد ماند.

قربان‌زاده ادامه داد: بنابراین شبهه‌ای که برخی در رسانه‌ها مطرح کردند که قرار است پالایشگاه شازند در استان مرکزی همچون برخی خصوصی سازی‌های ناموفق به صورت بی‌ضابطه واگذار شود، کذب است.

وی تاکید کرد: تلاش سازمان خصوصی سازی ارتقا کارایی و بهره وری بنگاه‌های دولتی است که مقدمه آن شفافیت و پذیرش شرکت‌های دولتی در بورس است و اگر هم در مصادیقی مانند پالایشگاه شازند، به نهاد و مجموعه‌ای واگذار می‌شود که ممکن است مطابق ادعای برخی منتقدان، اهلیت لازم را برای مدیریت این شرکت نداشته باشد، این تکلیف قانون بودجه است که دلیل آن تکلیف هم، مطالبات انباشته این نهادها و صندوق‌ها از دولت است که به دلیل کسری بودجه، از این طریق جبران می‌شود که البته شیوه مناسبی نیست.

معاون وزیر اقتصاد اظهار کرد: باید بدانیم که حکمرانی معیوب اقتصادی در گذشته، وضعیتی را رقم زده است که متأسفانه خصوصی سازی هم به آسانی و دفعی در ریل صحیح قرار نمی‌گیرد. امسال در قانون بودجه بیش از ۲۵۰ هزار میلیارد تومان تکلیف فروش و انتقال سهام شرکت‌های دولتی به عهده وزارت اقتصاد گذاشته شده که باید از طریق سازمان خصوصی سازی محقق شود که تاکنون اتفاق نیفتاده است.

وی گفت: طبعاً برای عمل به این تکالیف باید سهام موجود را به همین سازمان‌ها و صندوق‌ها منتقل کنیم که لزوماً در همه صنایع و شرکت‌های واگذار شده، اهلیت لازم را ندارند. از طرفی امکان فروش این حجم از سهام به صورت تدریجی یا بلوکی در بازار سرمایه وجود ندارد. بنابراین، خصوصی سازی واقعی و کارآمد وقتی اتفاق می‌افتد که به واگذاری سهام دولت در شرکت‌ها، نگاه درآمدی کوتاه مدت نداشته باشیم.

قربان‌زاده تصریح کرد: به همین منظور تلاش کردیم تکالیف قانون بودجه را در قسمت مربوط به فروش مستقیم سهام یعنی حدود ۹۰ هزار میلیارد تومان را از طریق فروش سهام باقیمانده دولت در شرکت‌های بزرگ بورسی محقق کنیم که فراخوان فروش بلوکی سهام دولت در شرکت هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس از این دست است. این سهام بسیار ارزنده است و ارزش واقعی آن بسیار بیشتر از قیمت تابلو بورس است.

به گفته وی، در مورد شیوه واگذاری هم دو حالت متصور است یا تمام ۱۸ درصد سهم دولت به صورت بلوکی به فروش برسد که طبیعتاً از نظر ارزش ریالی این معامله بزرگترین فروش تاریخ واگذاری‌های سهام دولت است. یا اینکه به سه بلوک ۶ درصدی تقسیم شود که با توجه به بزرگی این توافق، فعلاً در حال مذاکره هستیم و به همه فعالان صنعت پتروشیمی و صنایع مرتبط عرض می‌کنم که اگر پیشنهادی دارند از طریق سایت سازمان خصوصی و یا جلسه حضوری مطرح کنند. مطابق قانون، جمع بندی و تصویب نهایی شیوه واگذاری با هیأت واگذاری خواهد بود.


11351679
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» فاز اول انتقال آب از دریا به اصفهان تکمیل شد؛ در این مرحله، ۴۰ میلیون مترمکعب آب در اختیار صنایع قرار می‌گیرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیر عامل شرکت برق منطقه‌ای تهران گفت: پروژه اتصال نهایی خطوط باغستان، کردان و حیدرآباد به‌عنوان یکی از مهم‌ترین پروژه‌های پایداری و کاهش فشار شبکه برق منطقه‌ای تهران در استان البرز با احداث یک کیلومتر مسیر ۶۳ کیلوولت جدید وارد مرحله نهایی ...
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» نتایج قرعه کشی ایران خودرو دوره ششم تیرماه ۱۴۰۴ اعلام و پیامک به برندگان این دوره ارسال شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، از اقدامات مهم صورت‌گرفته در حوزه مناطق آزاد کشور طی ماه‌های اخیر خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان راهداری وحمل‌ونقل جاده‌ای از برنامه‌ریزی برای اصلاح و بهسازی محور‌های روستایی در هفت استان محروم کشور خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل امور انرژی و مشتریان صنعت برق گفت: به میانگین سرانه مصرف برق در کشور، اعلام کرد که این عدد به طور متوسط حدود ۳۰۰۰ کیلووات ساعت در سال به ازای هر انشعاب خانگی است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون کیفیت سایپا گفت: پارس نوآ محصول جدید این شرکت به زودی وارد بازار می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون سرمایه‌گذاری و توسعه سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر گفت: با عزم جدی دولت و اعلام رسمی وزیر نیرو، قرار است بستر لازم برای مشارکت مردم در تولید برق خورشیدی فراهم شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» دبیر فدراسیون طیور گفت: جوجه ریزی براساس ظرفیت مرغ مادری به کفایت وجود دارد که براین اساس نیازی به واردات نداریم.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» آزمون استخدام آموزش و پرورش ۹ و ۱۰ مرداد و دستگاه‌های اجرایی ۱۴ شهریور برگزار می‌شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است