علمی فناوری 19:01 - 24 مرداد 1403
همه ساله همزمان با فرا رسیدن ایام اربعین حسینی، خیل عظیمی از زائران راهی زیارت عتبات عالیات می‌شوند که در این سفر معنوی، رعایت اصول سلامتی و نیز تغذیه‌ای از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

در راهپیمایی اربعین چه اصول تغذیه‌ای را رعایت کنیم؟

همه ساله همزمان با فرا رسیدن ایام اربعین حسینی، خیل عظیمی از زائران راهی زیارت عتبات عالیات می‌شوند که در این سفر معنوی، رعایت اصول سلامتی و نیز تغذیه‌ای از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در حین سفر نباید با یک انتخاب ناآگاهانه در غذا خوردن، لذت سفر را با بیماری به کام خود و همراهان مان تلخ کنیم. انتخاب آگاهانه مواد غذایی سالم و بهداشتی می‌تواند یک عامل مهم در سلامت شما و همراهان و کاهش خطرات بیماری‌های قابل انتقال به وسیله مواد غذایی باشد.

در طول سفر باید از مصرف لبنیات غیر پاستوریزه به ویژه پنیر، کره و شیر محلی به صورت محلی اجتناب و در عوض از لبنیات دارای بسته بندی بهداشتی، استفاده کرد. همچنین باید از مصرف سالاد و سبزی‌های خام و نپخته، خودداری و اگر در کنار غذا سبزی‌های پخته شده مثل سیب زمینی، کدو و هویج بود به منظور پیشگیری از یبوست حتما مصرف کرد. 

خودداری از مصرف کنسرو‌های باد کرده، زنگ زده، سوراخ شده و دارای بوع نامطبوع و مصرف تخم مرغ آبپز و سفت شده بجای نیمرو از اصول تغذیه‌ای است. غذا‌های پخته شده نباید بیش از دو ساعت در دمای محیط نگهداری و بیشتر از یکبار گرم شود. از نگهداری غذای پخته شده برای وعده‌های بعدی پرهیز شود و غذای مانده به هیچ عنوان حتی پس از گرم کردن، مصرف نشود. 

میوه‌ها را قبل از مصرف با دقت با آب سالم شستشو دهید و حتما پوست آنها را جدا کنید. به دلیل گرمی هوا و جلوگیری از مسمومیت و گرمازدگی از دوغ‌های پاستوریزه بسته بندی شده استفاده کنید. با خود مقداری نعناع و پونه همراه داشته باشد و با دوغ مخلوط و میل کنید چرا که نعناع و پونه خاصیت ضدعفونی کننده دستگاه کوارش را دارند. 

از ماست کم چرب و پاستوریزه، لیموترش و یا آبلیمو همراه با غذا به منظور پیشگیری از مسمومیت استفاده کنید. برای جلوگیری از کم آبی و یبوست مقادیر مناسبی آب ترجیحا آب بسته بندی همراه داشته باشید. بطری‌های آب سالم بسته بندی شده، آبمیوه‌ها و نوشیدنی‌های پاستوریزه می‌تواند بدون خطر باشد. در طول مسیر از آبمیوه‌های باز بجای آب استفاده نکنید. 

به دلیل گرمای هوا بهتر است روزانه تا ۸ لیوان آب بنوشید چراکه به دلیل پیاده روی و تعریق، املاح بدن کاسته می‌شود. از مصرف آب‌های غیر بسته بندی که در مسیر، توزیع می‌شود به دلیل احتمال بالای آلودگی، اجتناب کنید. از آب چشمه، نهر و رودخانه برای آشامیدن استفاده نکنید و آب باقی مانده در بطری‌ها را پشت شیشه و زیر تابش نور خورشید قرار ندهید. 

برای مسواک زدن باید از آب سالم مانند آب بسته بندی شده یا آب جوشیده استفاده کنید. از مصرف یخ‌هایی که در شرایط غیر بهداشتی و روی زمین نگهداری یا خرد می‌شوند، خودداری کنید. از نوشیدن چای و مایعات داغ در لیوان‌های یکبار مصرف شفاف خودداری و سعی کنید یک لیوان شخصی با خود به همراه داشته باشید. 

به منظور پیشگیری از یبوست از نان‌هایی که سبوس بیشتری دارند به جای نان لواش استفاده کنید. مواد غذایی ملین مثل انجیر و آلو را به همراه داشته باشید. در طول مسیر از آجیل مانند نخودچی، کشمش، خرما، توت خشک، انجیر خشک و انواعی از مغز‌هایی که بسته بندی بهداشتی دارند به عنوان تنقلات استفاده کنید و لیموترش به همراه داشته باشید. 

به دلیل گرمای هوا از مصرف غذا‌های حاوی نمک زیاد خودداری کنید چراکه مصرف نمک زیاد باعث افزایش تشنگی و از دست دادن آب بدن می‌شود و می‌تواند شما را مستعد گرمازدگی کند. تا حد امکان از مصرف غذا‌های پرچرب و شور خودداری کنید تا دچار بیماری‌های گوارشی نشوید. برای پیشگیری از گرمازدگی از شربت‌های خاکشیر و تخم شربتی که توسط موکب‌هایی که موازین بهداشتی را رعایت می‌کنند تهیه و میل کنید. 

شستشوی قاشق و چنگال و سایر ظروف مواد غذایی باید به خوبی انجام شود و در صورت امکان افراد حتما از قاشق‌های یکبار مصرف استفاده کنند. غذا‌هایی که زود فاسد می‌شود مثل سالاد الویه، کباب، غذا‌های حاوی کشک مثل کشک بادمجان، ماهی یا سس مایونز را با خود به همراه نداشته باشید. توجه کنید مصرف غذا‌های گرم از سلامت بیشتری نسبت به غذا‌های سرد برخوردار است چراکه حرارت غذا منجر به از بین رفتن میکروب‌های موجود در مواد غذایی شده و احتمال مسمومیت آن را کاهش می‌دهد. 

بهتر است هنگام سفر، شیر مصرف نکنید چراکه علاوه بر فاسد شدن سریع آن، سبب نفخ و مشکلات گوارشی می‌شود بنابراین بهتر است به جای آن برای تامین نیاز‌های بدن به کلسیم از دوغ، ماست و پنیر بسته بندی استفاده کنید. نمک‌های فله‌ای و نمک دریا مصرف نکنید و از نمک بسته بندی شده استفاده کنید. اگر مبتلا به دیابت هستید در مصرف مواد قندی و شیرینی و اگر مبتلا به فشارخون بالا هستید از خوردن غذا‌های شور و پرنمک خودداری کنید.


12082982
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سلول‌های سرطانی درست مانند خود انسان‌ها، از گیرنده‌های طعم تلخ برای جلوگیری از دارو‌هایی که به آنها آسیب می‌رسانند، استفاده می‌کنند و محققان اکنون دریافته‌اند که از کار انداختن این حسگر‌ها می‌تواند به طور چشمگیری اثربخشی شیمی‌درمانی را بهبو...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» با امضای وزیر آموزش و پرورش دستورالعمل برگزاری «جشنواره مدرسه‌ای نقشینه» با شعار «هر دانش‌آموز یک نقش، هر دانش‌آموز یک تشکل» ابلاغ شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رییس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: بهره‌گیری از ظرفیت گردشگری طب ایرانی، می‌تواند ایران را به یکی از مقاصد مهم منطقه در حوزه سلامت طبیعی و سبک زندگی ایرانی تبدیل کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» قائم‌مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران و معاون وزیر امور خارجه فدراسیون روسیه در حاشیه کنفرانس عمومی یونسکو بر گسترش همکاری‌های علمی و دانشگاهی ایران و روسیه تاکید کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: جشنواره بین‌المللی عکس «ایران جوان» با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه، ستاد ملی جمعیت، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت بهداشتی وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی سراس...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به نظر متناقض می‌رسد، اما محققان دریافته‌اند قرص‌هایی که برای سردرد مصرف می‌شوند، ممکن است در واقع درد را تشدید کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر ماهیت فرامنطقه‌ای و فرادستگاهی چالش تغییرات اقلیمی، خواستار تدوین سند جامع دانش‌بنیان با محوریت سازمان حفاظت محیط زیست و راه‌اندازی دانشکده میان‌رشته‌ای تغییر اقلیم شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» هند به عنوان اولین کشور در جهان، با استفاده از یک فناوری جدید، مستقیما از هوای آزاد، آب آشامیدنی تولید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به یکی از باور‌های نادرست رایج درباره تغذیه بیماران دیابتی اعلام کرد: برخلاف تصور عموم، افراد مبتلا به دیابت لازم نیست مصرف شکر و مواد قندی را به طور کامل کنار بگذارند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس پنجمین دوره المپیاد بین‌المللی ترکیبیات ایران گفت: ورود مفاهیم ترکیبیاتی به کتاب‌های درسی، مسیر رشد علوم کامپیوتر و هوش مصنوعی را هموار می‌کند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است