اجتماعی 13:53 - 08 آذر 1400

از شناسایی ۱۲۴ متهم تا صدور کیفرخواست و برگزاری دادگاه حقوقی

خبرگزاری مهر، گروه جامعه؛ حدود یک ماه مانده به دومین سالگرد شهادت سردار قاسم سلیمانی، نشست تخصصی آخرین وضعیت حقوقی پرونده ترور این شهید والامقام در ستاد حقوق بشر برگزار شد.

در این جلسه سعید عمرانی معاون قضائی دادستان کل کشور، سردار شمخانی معاون حقوقی سپاه پاسداران، علیرضا ساعدی مدیر کل امور بین الملل قوه قضائیه، فرهادی نیا بازپرس ویژه دادسرای امور بین الملل و حسین ذبحی رئیس شعبه ۴۱ دیوان عالی کشور حضور داشتند و به بررسی ابعاد حقوقی و آخرین وضعیت بین المللی این پرونده پرداختند.

به ۵ کشور نیابت قضائی برای پیگیری پرونده ترور شهید سلیمانی داده ایم

در ابتدا علیرضا ساعدی مدیر کل امور بین الملل قوه قضائیه با اشاره به اینکه در مورد این جنایت بزرگ تنها یک پرونده تشکیل نشده است، گفت: «چند پرونده در زمینه ترور شهید سردار سلیمانی تشکیل شده است و از جوانب مختلف در حال رسیدگی به این موضوع هستیم. در این پرونده تحقیقات گسترده‌ای انجام و نیابت‌هایی به کشورهای خارجی ارسال شده است و در حال حاضر به ۵ کشور نیابت داده شده و نیابت‌های جدیدی برای کشورهای دیگر هم در حال تنظیم است.»

ساعدی ادامه داد: «هیأت قضائی برای تحقیقات مشترک با دولت عراق که محل وقوع جرم است، اعزام شده است و به تازگی تحقیقات مشترک برای جلسه اول شروع است که البته خروجی این جلسه با توجه به اینکه نخستین جلسه در این زمینه هم بود رضایت بخش بود. البته این را هم اعلام کنم که غیر از بخش کیفری پرونده که به مجازات مرتکبین و مجرمین می‌پردازد، یک پرونده حقوقی هم برای رسیدگی و صدور حکم برای خسارات ناشی از چنین اقدامی در شعبه ۵۵ تهران تشکیل شده است و بسیاری از افراد چه خانواده شهدا و چه مردم دیگر در این پرونده ادعای خسارات کرده‌اند.»

صدور کیفرخواست پرونده ترور شهید سلیمانی نزدیک است

در ادامه سردار شمخانی معاون حقوقی سپاه پاسداران ویژگی‌های شهید سلیمانی که او را تبدیل به چهره‌ای برجسته در منطقه کرده بود را برشمرد و گفت: «در طول انقلاب اسلامی شخصیت و مجاهدین زیادی داشتیم اما شهید سلیمانی یک شخصیت ویژه بوده است؛ امیدواریم با ظهور امام زمان (عج) شهید سلیمانی رجعت کنند و به میان ما بازگردند. مطالبه حقوقی این موضوع از جهت اینکه سردار سلیمانی یکی از شخصیت‌های مؤثر در سپاه بود برعهده ما است چراکه وظیفه دفاع از کارکنان سپاه را ما برعهده داریم. در چند بعد ما با قوه قضائیه همکاری داشتیم هم به عنوان ضابط و هم به عنوان مرتبط و شاکی؛ اطلاعات و اسنادی برای اثبات جنایات در اختیار قوه قضائیه قرار داده شده است.»

معاون حقوقی سپاه پاسداران گفت: «هزاران برگ سند و اسناد جامع تهیه و در اختیار قوه قضائیه قرار داده شده است که امیدواریم هرچه زودتر پیگیری این موضوع به نتیجه برسد البته در این پرونده خیلی نیازی به اسناد نیست چون افراد رسماً به این جنایت اعتراف کرده اند. البته که پرونده ترور شهید سلیمانی به قدری کامل و جامع است که در آستانه صدور کیفرخواست است و ان‌شاءالله به زودی به نتیجه می‌رسد.»

شمخانی اظهار کرد: «هزاران نفر در دادگاه شعبه ۵۵ دادخواست حقوقی داده‌اند که انتقام خون سردار سلیمانی را از قاتلین او بگیریم که ان‌شاءالله دادگاه در سالروز ترور این شهید بزرگوار برگزار می‌شود. البته متأسفانه اقدامات جدی و ملموسی در زمینه پیگیری بین‌الملل پرونده سردار سلیمانی انجام نشده است.»

شناسایی ۱۲۴ متهم و صدور حکم جلب برای ۴۳ نفر

سومین مقام مسئولی که در این جلسه از جزئیات پرونده حقوقی ترور سردار شهید سلیمانی گفت، فرهادی نیا بازپرس ویژه دادسرای امور بین‌الملل بود که با اشاره به زوایای مختلف این پرونده اظهار کرد: «از لحاظ قوانین داخل کشور باید بگویم که قتل عمد به صورت معاونت و مشارکت و اقدام علیه امنیت جمهوری اسلامی را در پرونده سردار سلیمانی داریم و در بعد بین‌المللی نقض کنوانسیون تروریسم و قطعنامه ۱۵۵۶ را داریم و همچنین معاهده مودت بین ایران و ایالت متحده را هم در این پرونده داریم. در پرونده ترور شهید سردار سلیمانی ۱۲۴ متهم شناسایی شده‌اند.»

وی ادامه داد: برخلاف اینکه این پرونده در هزار و ۳۰۰ صفحه تشکیل شده است اما هنوز هم جای کار دارد و تکمیل نشده است؛ در پرونده ترور شهید سلیمانی برای ۴۳ نفر حکم جلب صادر شده است و همچنین ۱۳ نشست تخصصی و ۷۰۰ مکاتبه هم انجام شده است»

فرهادی نیا با اشاره به اینکه حکم جلب برای ۴۳ نفر چرا منجر به نتیجه نشده است، گفت: «ما حکم جلب را صادر کرده‌ایم و متهمان باید در مراجع قضائی حاضر شوند اما باید از طریق پلیس اینترپل برای جلب این افراد کمک گرفته شود و اراده‌های بین‌المللی در این مورد نیاز است. همچنین به ۹ کشور دیگر هم نیابت قضائی برای پیگیری پرونده داده شده است.»

تکلیف قانونی و شرعی برای پیگیری پرونده ترور سردار سلیمانی داریم

سعید عمرانی معاون قضائی دادستان کل کشور چهارمین سخنرانی بود که بر پیگیری حقوقی پرونده ترور سردار سلیمانی تاکید کرد و این پیگیری را وظیفه قانونی و شرعی خود و سایر همکارانش در دستگاه قضا دانست.

او گفت: «تکلیف قانونی و وظیفه شرعی ما این است که این پرونده را پیگیری کنیم. امروز تروریست‌ها این جهان را اداره می‌کنند و قاتلین هستند که این دنیا را با سلاح کشتار جمعی اداره می‌کنند و از آن طرف از ابزار حقوق بشر استفاده می‌کنند. ما فکر می‌کنیم آمریکا از افغانستان فرار کرده است اما در واقعیت آمریکا یک ماشین جنگی در این کشور درست کرد و رفت.»

معاون قضائی دادستان کل کشور گفت: «کلید بیداری در جهان زده شده است و در آمریکا کلنگ شکستن استخوان‌های شجره خبیثش زده شده است و در تمام ایالت‌ها می‌توان زوال آمریکا را مشاهده کرد. ما باید وظیفه خود را هرچند مشکل در پرونده ترور شهید سردار سلیمانی انجام دهیم، و اگر کیفرخواست را پیگیری نکنیم در درگاه خدا مسئول هستیم.»

قطعاً حکم قاتلان شهید سلیمانی «اعدام» است

آخرین سخنران این جلسه حسین ذبحی رئیس شعبه ۴۱ دیوان عالی کشور بود که در ابتدا به بیان خاطراتی از مراحل صدور کیفرخواست برای صدام پرداخت و گفت: «اولین نتیجه این کیفرخواست این بود که مسئولین رسیدگی به پرونده صدام حسین در صدور حکم اعدام بسیار عجولانه عمل کردند؛ چراکه بیم این را داشتند که محاکمه صدام به رسوایی هم‌پیمانان صدام منجر شود.»

وی گفت: «همه می‌دانیم اقدام تروریستی در به شهادت رساندن شهید سلیمانی و همراهانش یک قتل ساده نبود و یک عملیات تروریستی بود و به دلیل دست داشتن دولتمردان رژیم غاصب صهیونیستی و آمریکایی عملیات تروریستی رخ داده است. با توجه به گستره جرم و عوامل هماهنگ کننده و سازمان دهی آن باید اعلام کنم که این ترور یک جرم سازمان یافته است.»

رئیس شعبه ۴۱ دیوان عالی به تعبیرهای بین المللی این ترور اشاره کرد و گفت: «از لحاظ بین الملل ترور سردار سلیمانی در زمینه جرایم جدی قرار می‌گیرید که مجازات‌های سنگینی مثل اعدام را در پی دارد. این عملیات تروریستی سازمان یافته محدود به کشور عراق نبوده، بلکه یک جرم سازمان یافته فرامنطقه ای و بین المللی بوده است. به همین جهت نه تنها دولت عراق در این مساله مسئولیت و تکلیف دارد بلکه این صلاحیت برای تعقیب قضائی مرتکبان این جرم برای ما نیز وجود دارد.»


11342240
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اجتماعی

اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» یک جرم شناس به پلیس پیشنهاد کرد تا در راستای افزایش بازدارندگی مجازات مجرمان، دوره‌های آموزش و چک لیست‌هایی را برای ماموران میدانی خود پیش‌بینی کند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور فراجا از تردد روان در تمام محور‌های مواصلاتی کشور خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر تعاون گفت: اعتبار خرید بسته‌های غذایی و بهداشتی برای مادران دارای فرزند شیرخوار در سه دهک اول درآمدی در تمام استان‌ها تامین شده است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر تعاون گفت: اعتبار خرید بسته‌های غذایی و بهداشتی برای مادران دارای فرزند شیرخوار در سه دهک اول درآمدی در تمام استان‌ها تامین شده است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور گفت: نجاتگران این جمعیت به بیش از ۱۰ هزار نفر خدمات امدادی ارائه کردند و ۱۲۵۱ نفر را اسکان اضطراری دادند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل بهداشت، بیمه‌های اجتماعی و درمان کمیته امداد، تسهیلات درمانی در نظر گرفته شده در مصوبه تعرفه‌های درمانی سال ۱۴۰۳ توسط دولت را تشریح کرد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» کیفیت هوای تهران در شرایط قابل قبول قرار دارد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» پسر جوان که در اقدامی هولناک مادرش را به قتل رسانده، در حالی قرار است بزودی پای میز محاکمه بایستد که مدعی است بدگویی‌های پدرش باعث شده تا او از مادرش متنفر شود و دست به جنایت بزند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» چهار زندانی محکوم به مرگ سحرگاه چهارشنبه برای اجرای حکم در زندان قزل‌حصار پای چوبه دار رفتند، اما سه نفر از آنها با دریافت مهلت و قبول درخواست اعاده دادرسی درپرونده‌شان به سلول خود برگشتند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مرد جنایتکار وقتی فهمید همسر اولش از ازدواج او باخبر شده وی را به باغی کشانده و به قتل رساند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است