علمی فناوری 08:41 - 13 آذر 1403
پیشگیری از زوال عقل یک حوزه حیاتی از تحقیقات است، زیرا کارشناسان می‌خواهند بدانند که مردم چه کاری می‌توانند برای کاهش خطر زوال عقل انجام دهند.

دارو‌های قلبی عروقی می‌توانند به کاهش خطر زوال عقل کمک کنند

مدیکال نیوز تودی گزارش داد، مطالعه اخیر نشان داد که بیش از ۵ سال مصرف دارو‌هایی مانند فشار خون و دارو‌های کاهش دهنده چربی با بروز کمتر زوال عقل مرتبط است.

از سوی دیگر محققان دریافتند که مصرف برخی از دارو‌های ضد پلاکتی با افزایش تشخیص زوال عقل مرتبط است.

عوامل متعددی می‌توانند در احتمال ابتلای فرد به زوال عقل نقش داشته باشند، اما عوامل محافظتی متعددی نیز وجود دارد. یکی از زمینه‌های خاص مورد علاقه ارتباط بین بیماری‌های قلبی عروقی و زوال عقل است.

مطالعه‌ اخیر، رابطه بین دارو‌های خاص بیماری‌های قلبی عروقی و خطر ابتلاء به زوال عقل را بررسی کرده است.

این مطالعه داده‌های بیش از ۸۸۰۰۰ فرد مبتلا به زوال عقل و بیش از ۸۸۰۰۰۰ شرکت‌کننده سالم را که فاقد زوال عقل بودند، تجزیه و تحلیل کرد.

محققان دریافتند که مصرف برخی از دارو‌های معمول تجویز شده به مدت ۵ سال یا بیشتر با کاهش خطر زوال عقل مرتبط است. این دارو‌ها شامل:

• دارو‌های ضد فشار خون

• دارو‌های کاهنده چربی (دارو‌هایی که کلسترول بالا را درمان می‌کنند)

• دیورتیک‌ها (دارو‌های ادرارآور که باعث تحریک دفع نمک و آب اضافی از طریق ادرار می‌شوند)

• دارو‌های ضد انعقاد خوراکی (دارو‌هایی که از تشکیل لخته خون جلوگیری می‌کنند).

ترکیب دارو‌های کاهنده فشار خون با دارو‌های کاهنده چربی، دیورتیک‌ها یا دارو‌های ضد انعقاد خوراکی به مدت ۵ سال یا بیشتر نیز با کاهش خطر مرتبط بود.

در مقابل، استفاده از برخی از دارو‌های ضد پلاکت- نوعی رقیق کننده خون- با افزایش خطر ابتلاء به زوال عقل همراه بود.

با تحقیقات بعدی، متخصصان ممکن است بتوانند نحوه استفاده بهینه از این دارو‌ها را برای بهبود نتایج زوال عقل بیابند.

منبع: مهر


12122985
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دارو‌های رایجی که توسط زنان باردار استفاده می‌شود، خطر ابتلای فرزندانشان به اوتیسم را افزایش می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کاظمی گفت: رئیس‌جمهور مجدانه پیگیر مسائل آموزش و پرورش بوده به طوری که تاکنون ۱۵ جلسه در این مورد برگزار کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش گفت: تفاوت ما با دنیای غرب در این ویژگی است که اساس هویت دینی دانش آموزان ما با مسجد، قرآن و نماز شکل می‌گیرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» جلسه هماهنگی مسئولان آموزش عالی ایران و عراق برای برگزاری رویداد هفته دو کشور در وزارت آموزش عالی و پژوهش‌های عراق برگزار شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت بر اهمیت گفتمان‌سازی درباره پدیده خودکشی در کادر سلامت و لزوم اقدامات مستمر برای کاهش این بحران تأکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست سازمان سنجش از امکان ثبت نام پذیرفته‌شدگان آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ که در زمان مقرر برای ثبت‌نام در دانشگاه اقدام نکرده و یا پس از ثبت نام انصراف داده‌اند در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مهلت ثبت‌نام و انتخاب‌رشته در برنامه پذیرش کاردانی به کارشناسی ناپیوسته (معدل کاردانی)، کاردانی ویژه دانشگاه ملی مهارت و مؤسسات آموزش عالی غیردولتی- غیرانتفاعی تا ۳۰ دی ماه تمدید شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشگاه تهران به عضویت مرکز تحقیقات فیزیک هسته‌ای و ذرات اروپا به اختصار سرن در همکاری پروژه دایروی علمی آینده (FCC) درآمد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس انجمن داروسازان تهران با اشاره به موجود بودن واکسن آنفولانزا در داروخانه‌ها، گفت: امکان تزریق این واکسن تا آخر فصل سرما وجود دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک شرکت دانش‌بنیان، موفق به احیای گیاه دارویی «وج» شده است که به عنوان کاندیدای نویدبخش برای درمان آلزایمر شناخته می‌شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است