سیاسی 22:39 - 13 آذر 1403
رضایی گفت: یکی از گزینه‌های ایران در صورت احیای مکانیسم ماشه خروج از ان‌پی‌تی است.

در صورت فعال شدن مکانیسم ماشه، خروج از ان‌پی‌تی یکی از گزینه‌ها است

ابراهیم رضایی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی مجلس در خصوص جلسه ظهر امروز این کمیسیون با موضوع بررسی ابعاد مذاکرات اخیر با سه کشور اروپایی گفت: این جلسه با حضور آقایان تخت روانچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه، و غریب‌آبادی، معاون امور بین‌الملل وزیر امور خارجه، برگزار شد. در این جلسه موضوع مذاکرات اخیر وزارت امور خارجه با سه کشور اروپایی (انگلیس، فرانسه و آلمان) که در ژنو انجام شده بود، مورد بررسی قرار گرفت.

وی افزود: آقای تخت روانچی هدف اصلی این مذاکرات را صیانت از دستاورد‌های انقلاب اسلامی عنوان کردند و تأکید داشتند که این نشست‌ها صرفاً در قالب گفت‌و‌گو و تبادل نظر برگزار شده و مذاکره‌ای به معنای رسمی آن انجام نشده است، چرا که متنی برای مذاکره وجود نداشت. وی افزود که پس از خروج ترامپ از برجام، اروپایی‌ها به تعهدات خود عمل نکرده‌اند و هدف اصلی این گفت‌وگوها، مشخص کردن چارچوب کلی مسائل بوده است. تخت روانچی همچنین اشاره کرد که در این مرحله، گفت‌و‌گو‌ها درباره مسائل مختلف از جمله موضوع هسته‌ای، مسائل منطقه‌ای مانند لبنان و برخی دغدغه‌های طرف اروپایی مانند بحران اوکراین انجام شده است. یکی از موضوعات مطرح‌شده، گزینه‌های ایران در صورت احیای مکانیسم ماشه (اسنپ‌بک) بود که خروج از ان‌پی‌تی به عنوان یکی از گزینه‌ها مطرح شد. وی اعلام کرد که احتمالاً دور دیگری از گفت‌و‌گو‌ها با اروپا برگزار خواهد شد، اما هنوز زمان مشخصی برای آن تعیین نشده است. وی تأکید کرد که تمامی این اقدامات در چارچوب نظام و بدون خوش‌بینی کاذب انجام شده و تمامی گفت‌و‌گو‌ها با مجوز‌های لازم انجام شده و گفت‌و‌گو‌ها خلاف نظر رهبر انقلاب نیست.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گفت: در ادامه جلسه، آقای غریب‌آبادی معاونت بین‌الملل وزیر خارجه نیز توضیحاتی ارائه کردند. وی تصریح کرد که مذاکرات رسمی هنوز آغاز نشده و اکثر گفت‌و‌گو‌های اخیر بر محور مسائل هسته‌ای و تحریم‌های ظالمانه علیه ملت ایران متمرکز بوده است. غریب‌آبادی انتقادات شدیدی به اقدامات اخیر کشور‌های اروپایی وارد کرد، از جمله تحریم کشتیرانی و شرکت هواپیمایی ایران، بیانیه اخیر درباره جزایر سه‌گانه ایرانی و قطعنامه شورای حکام داشتند. وی همچنین تأکید کرد که در این گفت‌و‌گو‌ها وارد جزئیات نشده‌اند و مذاکرات ادامه خواهد یافت تا چارچوب‌ها و جزئیات مشخص شود، اما در حال حاضر متنی برای مذاکره تهیه نشده است. غریب‌آبادی افزود که تجربه مذاکرات گذشته با غرب جلوی چشم ماست و از این تجربیات برای جلوگیری از تکرار اشتباهات گذشته استفاده خواهد شد.

رضایی تصریح کرد: اعضای کمیسیون امنیت نیز در این جلسه نکات خود را مطرح کردند، اما فضای جلسه مثبت نبود و اکثر نمایندگان حاضر در کمیسیون نگرانی‌های جدی نسبت به مذاکرات با سه کشور اروپایی ابراز داشتند و انتقادات بسیاری را مطرح کردند. یکی از موضوعات پرتکرار این بود که این گفت‌و‌گو‌ها آورده‌ای برای کشور ندارد و نمی‌تواند به منافع اقتصادی ملت ایران منجر شود. نمایندگان با اشاره به رفتار‌های خصمانه اروپا، از جمله همراهی با آمریکا در اعمال تحریم‌ها، صدور بیانیه درباره جزایر سه‌گانه ایرانی، و محدودیت‌های ایجاد شده برای کنسولگری‌های ایران توسط دولت آلمان، بر لزوم عبرت‌گیری از تجربه برجام و جلوگیری از تکرار اشتباهات پیشین تأکید کردند. نمایندگان حاضر در کمیسیون همچنین اعلام کردند که مذاکره برای مذاکره نباید باشد و هرگونه گفت‌و‌گو باید به منافع اقتصادی برای کشور ختم شود. تأکید شد که نباید پیام ضعف به طرف مقابل منتقل شود و مذاکرات باید در چارچوبی انجام شود که عزت ملی و منافع اقتصادی ایران حفظ شود و با مجلس نیز هماهنگ باشد.

ابراهیم رضایی در پایان به نقل از رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گفت: چند نکته کلیدی از جمله که محور گفت‌و‌گو‌ها باید در چارچوب‌های پذیرفته‌شده نظام جمهوری اسلامی باشد و از پرداختن به موضوعاتی مانند حقوق بشر یا برخی پیشرفت‌های کشور باید پرهیز شود. همچنین، در موضوع هسته‌ای، مذاکرات باید صرفاً در چارچوب قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها باشد و این قانون فصل‌الخطاب مطرح کردند. عزیزی بر ضرورت مذاکره از موضع اقتدار تأکید کرد و هشدار داد که خوش‌بینی به غرب و ارائه پیام ضعف در مذاکرات نباید رخ دهد. وی خاطرنشان کرد که اروپا ظرفیت لازم برای مذاکره یا گفت‌و‌گو را ندارد چرا که اختیاری از خود ندارند.

منبع: خانه ملت


12123369
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار سیاسی

سیاسی
«خبرگزاری تسنیم» در حضور روسای جمهور ایران و تاحیکستان 23 تفاهم نامه همکاری بین مقامات ارشد دو کشور به امضا رسید.
سیاسی
«خبرگزاری تسنیم» سپاه در بیانیه ای درباره آتش بس در غزه اعلام کرد: امروز پایان جنگ و تحمیل آتش بس بر اسرائیل یک فتح مبین و پیروزی بزرگ فلسطین و شکستی بزرگتر برای رژیم هیولایی صهیونیی است که مردم غزه را خوشحال و سرشار از طراوت و مقاومت به سوی خانه خود روانه ...
سیاسی
«خبرگزاری تسنیم» رئیس جمهور کشورمان در قصر ملت تاجیکستان به شکل رسمی مورد استقبال امامعلی رحمان قرار گرفت.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» دیپلمات سابق کشورمان گفت: توافق با روسیه برای ما امری مثبت تلقی می‌شود چرا که یکی از نگرانی‌های آمریکا نزدیک شدن ایران، روسیه و چین است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» زارع می‌گوید شرایط مردم ایجاب می‌کند که هیات عالی نظارت مجمع تشخیص در مصوبه ۳۴۰ همتی وام قرض‌الحسنه ازدواج، فرزندآوری و مسکن با مجلس همراهی کند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی گفت: ما با انسجام بیشتر با روسیه می‌توانیم بیش از پیش با کشور‌های غربی مبارزه و تحریم‌های آنها را بی‌اثر کنیم.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» نماینده مجلس می‌گوید افزایش صددرصدی تعرفه گاز برای مشترکان پرمصرف می‌تواند در کنترل مصرف گروه‌های پرمصرف مؤثر باشد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» برقراری آتش‌بس بین حماس و رژیم صهیونیستی و الحاق ناوشکن اطلاعاتی زاگرس به ناوگان نیروی دریایی ارتش از عناوین روزنامه‌های امروز است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری با حضور کارشناسان منطقه به تحلیل آتش بس در نوار غزه و شکست صهیونیست‌ها در جنگ با حماس پرداخت.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری با حضور کارشناسان منطقه به تحلیل آتش بس در نوار غزه و شکست صهیونیست‌ها در جنگ با حماس پرداخت.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است