سیاسی 22:39 - 13 آذر 1403
رضایی گفت: یکی از گزینه‌های ایران در صورت احیای مکانیسم ماشه خروج از ان‌پی‌تی است.

در صورت فعال شدن مکانیسم ماشه، خروج از ان‌پی‌تی یکی از گزینه‌ها است

ابراهیم رضایی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی مجلس در خصوص جلسه ظهر امروز این کمیسیون با موضوع بررسی ابعاد مذاکرات اخیر با سه کشور اروپایی گفت: این جلسه با حضور آقایان تخت روانچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه، و غریب‌آبادی، معاون امور بین‌الملل وزیر امور خارجه، برگزار شد. در این جلسه موضوع مذاکرات اخیر وزارت امور خارجه با سه کشور اروپایی (انگلیس، فرانسه و آلمان) که در ژنو انجام شده بود، مورد بررسی قرار گرفت.

وی افزود: آقای تخت روانچی هدف اصلی این مذاکرات را صیانت از دستاورد‌های انقلاب اسلامی عنوان کردند و تأکید داشتند که این نشست‌ها صرفاً در قالب گفت‌و‌گو و تبادل نظر برگزار شده و مذاکره‌ای به معنای رسمی آن انجام نشده است، چرا که متنی برای مذاکره وجود نداشت. وی افزود که پس از خروج ترامپ از برجام، اروپایی‌ها به تعهدات خود عمل نکرده‌اند و هدف اصلی این گفت‌وگوها، مشخص کردن چارچوب کلی مسائل بوده است. تخت روانچی همچنین اشاره کرد که در این مرحله، گفت‌و‌گو‌ها درباره مسائل مختلف از جمله موضوع هسته‌ای، مسائل منطقه‌ای مانند لبنان و برخی دغدغه‌های طرف اروپایی مانند بحران اوکراین انجام شده است. یکی از موضوعات مطرح‌شده، گزینه‌های ایران در صورت احیای مکانیسم ماشه (اسنپ‌بک) بود که خروج از ان‌پی‌تی به عنوان یکی از گزینه‌ها مطرح شد. وی اعلام کرد که احتمالاً دور دیگری از گفت‌و‌گو‌ها با اروپا برگزار خواهد شد، اما هنوز زمان مشخصی برای آن تعیین نشده است. وی تأکید کرد که تمامی این اقدامات در چارچوب نظام و بدون خوش‌بینی کاذب انجام شده و تمامی گفت‌و‌گو‌ها با مجوز‌های لازم انجام شده و گفت‌و‌گو‌ها خلاف نظر رهبر انقلاب نیست.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گفت: در ادامه جلسه، آقای غریب‌آبادی معاونت بین‌الملل وزیر خارجه نیز توضیحاتی ارائه کردند. وی تصریح کرد که مذاکرات رسمی هنوز آغاز نشده و اکثر گفت‌و‌گو‌های اخیر بر محور مسائل هسته‌ای و تحریم‌های ظالمانه علیه ملت ایران متمرکز بوده است. غریب‌آبادی انتقادات شدیدی به اقدامات اخیر کشور‌های اروپایی وارد کرد، از جمله تحریم کشتیرانی و شرکت هواپیمایی ایران، بیانیه اخیر درباره جزایر سه‌گانه ایرانی و قطعنامه شورای حکام داشتند. وی همچنین تأکید کرد که در این گفت‌و‌گو‌ها وارد جزئیات نشده‌اند و مذاکرات ادامه خواهد یافت تا چارچوب‌ها و جزئیات مشخص شود، اما در حال حاضر متنی برای مذاکره تهیه نشده است. غریب‌آبادی افزود که تجربه مذاکرات گذشته با غرب جلوی چشم ماست و از این تجربیات برای جلوگیری از تکرار اشتباهات گذشته استفاده خواهد شد.

رضایی تصریح کرد: اعضای کمیسیون امنیت نیز در این جلسه نکات خود را مطرح کردند، اما فضای جلسه مثبت نبود و اکثر نمایندگان حاضر در کمیسیون نگرانی‌های جدی نسبت به مذاکرات با سه کشور اروپایی ابراز داشتند و انتقادات بسیاری را مطرح کردند. یکی از موضوعات پرتکرار این بود که این گفت‌و‌گو‌ها آورده‌ای برای کشور ندارد و نمی‌تواند به منافع اقتصادی ملت ایران منجر شود. نمایندگان با اشاره به رفتار‌های خصمانه اروپا، از جمله همراهی با آمریکا در اعمال تحریم‌ها، صدور بیانیه درباره جزایر سه‌گانه ایرانی، و محدودیت‌های ایجاد شده برای کنسولگری‌های ایران توسط دولت آلمان، بر لزوم عبرت‌گیری از تجربه برجام و جلوگیری از تکرار اشتباهات پیشین تأکید کردند. نمایندگان حاضر در کمیسیون همچنین اعلام کردند که مذاکره برای مذاکره نباید باشد و هرگونه گفت‌و‌گو باید به منافع اقتصادی برای کشور ختم شود. تأکید شد که نباید پیام ضعف به طرف مقابل منتقل شود و مذاکرات باید در چارچوبی انجام شود که عزت ملی و منافع اقتصادی ایران حفظ شود و با مجلس نیز هماهنگ باشد.

ابراهیم رضایی در پایان به نقل از رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گفت: چند نکته کلیدی از جمله که محور گفت‌و‌گو‌ها باید در چارچوب‌های پذیرفته‌شده نظام جمهوری اسلامی باشد و از پرداختن به موضوعاتی مانند حقوق بشر یا برخی پیشرفت‌های کشور باید پرهیز شود. همچنین، در موضوع هسته‌ای، مذاکرات باید صرفاً در چارچوب قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها باشد و این قانون فصل‌الخطاب مطرح کردند. عزیزی بر ضرورت مذاکره از موضع اقتدار تأکید کرد و هشدار داد که خوش‌بینی به غرب و ارائه پیام ضعف در مذاکرات نباید رخ دهد. وی خاطرنشان کرد که اروپا ظرفیت لازم برای مذاکره یا گفت‌و‌گو را ندارد چرا که اختیاری از خود ندارند.

منبع: خانه ملت


12123369
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار سیاسی

سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور نوشت: در آزمون بزرگ جنگ تحمیلی شاهد شکل‌گیری یکی از کم‌نظیرترین جلوه‌های وفاق و انسجام اجتماعی در تاریخ معاصر ایران بودیم.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» دستیار رهبر معظم انقلاب، با حضور در منزل خانواده سپهبد شهید محمد باقری، یاد آن شهید و دیگر اعضای شهید این خانواده را گرامی داشت.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران در تماس‌های تلفنی جداگانه با همتای ترکیه‌ای و مالزیایی خود گفت‌و‌گو کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر دفاع با بیان اینکه جمهوری اسلامی پاسخ محکمی به آمریکا و رژیم صهیونیستی داد، گفت: ایران در برابر هرگونه گستاخی متجاوزین آماده پاسخی قاطع است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور گفت: رژیم صهیونیستی پروژه نظام سلطه برای تضعیف، اشغال و غارت منابع کشور‌ها و تجزیه منطقه است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور گفت: رژیم صهیونیستی خواستار تضعیف و انشقاق در صفوف مسلمانان است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران جهت شرکت در اجلاس وزرای سازمان همکاری شانگهای وارد چین شد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور گفت: در ایامی که کشور ما در معرض آزمونی بزرگ قرار گرفت، مردم به عنوان صاحبان اصلی این کشور، نشان دادند که قلب تپنده این سرزمینند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» مشاور مقام معظم رهبری درباره احتمال مذاکره با آمریکا، گفت: ما با مذاکره‌ای که بدون پیش‌شرط و حفظ خطوط قرمز جمهوری اسلامی باشد، مخالفتی نداریم.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر اسبق دفاع گفت: جمهوری اسلامی هیچگاه به مذاکره نه نگفته است، اما دشمن ابتدا باید ثابت کند می‌خواهد مسائل را از طریق مذاکره مسائل حل کند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است