اجتماعی 14:33 - 02 مهر 1402

به گزارش صراط به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان؛ تابستان ۱۴۰۲ هم تمام شد و خبری از تعیین تکلیف سامانه انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث نیست؛ سامانه‌ای که پس از هر بار پیگیری وعده عملیاتی شدن آن داده می‌شود، اما همچنان ذی نفعان آن چشم انتظار تحقق عملیاتی شدن آن هستند.

سهام عدالت



۶ اسفند ۱۴۰۰ بود که باغستانی مدیر عامل شرکت سپرده گذاری مرکزی گفت: برای انتقال قهری سهام عدالت به زیرساخت‌های متفاوتی نیاز است که به دلیل پیچیدگی‌های آن، قدری راه‌اندازی سامانه مربوطه طولانی شد که امیدواریم ظرف ۶ ماه آینده (شهریور ۱۴۰۱) به بهره‌برداری برسد.



شهریور ۱۴۰۱ هم فرا رسید و خبری از سامانه نبود و در ۳۰ مهر ۱۴۰۱ برای پیگیری بیشتر به سراغ قائم مقام مدیر عامل شرکت سپرده گذاری مرکزی ابوترابی رفتیم و او در این زمینه بیان کرد: در خصوص سامانه انتقال سهام عدالت به وراث باید گفت این سامانه دو بخش دارد. بخش اول که باید یک سری زیر ساخت‌ها در قسمت فناوری اطلاعات آماده می‌شد که همکاران من در شرکت سپرده گذاری در حال تلاش هستند. اما یک بخش دیگر از این پروژه خارج از حیطه اختیارات سپرده گذاری مرکزی است.

او در ادامه گفت: قوه قضائیه باید به سپرده گذاری یک سرویسی ارائه کند که در آن متوفیان را مشخص و اطلاعات را به ما دهد تا ما بتوانیم بر اساس گواهی انحصار وراثتی که قوه قضائیه اعلام می‌کند و زیر ساخت‌های سرویسی که به ما می‌دهند موارد را اجرایی کنیم. پیگیر این موضوع هستیم و این مورد یکی از خواسته‌های خود مسئولان بازار سرمایه و سپرده گذاری مرکزی است.

راه اندازی سامانه انتقال سهام عدالت به وراث که همچنان در هاله‌ای از ابهام بود تا این که در ۱۲ بهمن ۱۴۰۱ محمد کاظمی فرد رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه درباره اطلاعات فردی متوفیان سهامدار سامانه سهام عدالت به صورت الکترونیکی مطرح کرد: سازمان ثبت احوال کشور این خدمت را ارائه می‌دهد و اطلاعات متوفیان را به صورت برخط در اختیار دارد.

او افزود: ما داده‌های خدمت انحصار ورثه را در اختیار سازمان بورس قرار داده ایم تا سهام عدالت متوفیان را به خانواده‌های آن‌ها منتقل کنند. این داده‌ها به صورت وب سرویس در اختیار سازمان بورس قرار گرفته و این سازمان می‌تواند در سامانه‌های خود استفاده کند.

اما برخلاف گفته رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه مبنی بر اعطای کامل اطلاعات فوت شدگان به سازمان بورس به علت انجام فرآیند انحصار وراثت به شکل دستی تحویل آمار فوت شدگان به طور کامل انجام نشده است که در همین رابطه باغستانی مدیر عامل شرکت سپرده گذاری مرکزی در گفت و گو با رسانه ملی مطرح کرد: فوتی‌ها از سال ۱۳۸۵ بودند از سال ۹۷ به قبل تنها عکس انحصار وراثت مبتنی بر سرویس به سازمان داده شده است و سال ۹۷ به بعد عملا تعداد متوفیان را کاور (پوشش) نمی‌کند.

سازمان بورس و اوراق بهادر هم برای سرعت بخشیدن به روند راه اندازی سامانه انتقال سهام متوفیان به وراث، زیر ساخت فنی را مجدد تغییر داده و طرحی دیگر در شورای عالی بورس مطرح کرد که در همین رابطه عشقی رئیس سازمان بورس گفت: مصوب شد تقسیم بندی سهام عدالت بر مبنای گواهی انحصار وراثت از طریق شعب کارگزاری انجام شود.

سامانه‌ای که رئیس سازمان بورس عشقی در خصوص زمان عملیاتی شدن فرآیند آن در آخرین نشست خبری خود در اسفند ۱۴۰۱ مطرح کرده بود: این موضوع حداکثر تا ۲ الی ۳ ماه آینده قطعی می‌شود و این انتقال‌های قهری می‌تواند صورت گیرد.

سهام عدالت وراث



۳ ماه گذشت و خبری از تعیین تکلیف سامانه انتقال سهام عدالت به وراث نبود؛ برای اطلاع از آخرین جزئیات، موضوع را از رئیس سازمان بورس در ۸ شهریور پیگیر شدیم. عشقی نیز بیان کرد: بحث انتقال دارایی‌های وراث سهام عدالت و بحث سود‌هایی که بعد از فوت شخص در حساب‌های سپرده گذاری مرکزی مانده است به زودی تعیین تکلیف خواهد شد.



او افزود: سامانه آماده شده و تلاش این است که تا آخر شهریور اعلام کنیم که به مرور وراث متوفیان با در دست داشتن مدارک لازم به شرکت‌های کارگزاری مراجعه کنند. همین طور مذاکراتی که با دفتر قضایی داشتیم که دفاتر الکترونیکی قضایی مجدد اعلام آمادگی کردند که به این فرآیند کمک کنند در نهایت به امید خدا از اواخر شهریور این فرآیند آغاز خواهد شد.



شهریور هم به اتمام رسید و فصل پاییز آغاز شد، اما خبری از سامانه انتقال سهام عدالت به وراث نیست! سراغ پیگیری مجدد عملیاتی شدن این سامانه رفتیم در نهایت پیگیری‌های صورت گرفته حکایت از این دارد که در مهر ماه این سامانه عملیاتی خواهد شد.



حالا باید منتظر ماند و دید سرانجام سامانه انتقال سهام عدالت به وراث موضوعی که بسیاری از افراد چشم انتظار مشخص شدن آن هستند در مهر ماه عملیاتی خواهد شد یا بناست به زمان دیگری مجدد موکول شود؟ باشگاه خبرنگاران جوان پیگیر این موضوع خواهد بود.


11995901
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اجتماعی

اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس پلیس راهور فراجا اخبار منتشر شده درباره استفاده از دوربین‌های چهره‌خوان برای ثبت تخلفات عابران پیاده را تکذیب کرد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» روابط عمومی سازمان حج و زیارت آخرین آمار ورود زائران‌ایرانی به سرزمین وحی را اللام کرد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور فراجا از یک طرفه شدن جاده چالوس خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» عصر امروز مانور جمعیت هلال احمر در دریاچه شهدای خلیج فارس چیتگر برگزار شد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر کار گفت: یکی از اشتباهات اصلی تمرکز تمام اختیارات در تهران است، در حالی که تهران قادر به تحمل این بار سنگین نیست. اگر قرار است تغییراتی رخ دهد، باید با مشارکت و انرژی اجتماعی مردم انجام شود.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» به مناسبت روز جهانی هلال‌احمر و صلیب سرخ و به پاس خدمات ارزشمند و بشردوستانه سرخ و سپیدپوشان هلال‌احمری، پل طبیعت و برج آزادی قرمز پوش شدند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون استانداری تهران اعلام کرد: از شنبه ساعات کاری ادارت از ساعت ۶ صبح الی ۱۳ خواهد بود و تعطیلی پنج‌شنبه‌ها در تمامی شهرستان‌های استان تا پایان شهریور ماه اعلام می‌شود.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مسئولان اجرایی سازمان حج و زیارت در شهر مدینه طی بازدید از مراکز درمانی، روند خدمت رسانی به زائران کشورمان را مورد بررسی قرار دادند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد استان تهران، از راه‌اندازی پایگاه جذب حامیان این نهاد در سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» سازمان حج و زیارت اعلام کرد که کلیه ثبت نام‌های حج و زیارت صرفا در سایت‌های رسمی سازمان انجام می‌شود و هرگونه پرداخت وجه به حساب شخصی افراد مصداق کلاهبرداری است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است