
باشگاه خبرنگاران جوان - ناصر دهقان کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به متضرر شدن صهیون ها در حمله ایران به پالایشگاه حیفا بیان کرد: پالایشگاههای بازان یا پالایشگاه شهری حیفا، پالایشگاه بسیار مهمی است؛ از این جهت که وسعت سرزمینی رژیم صهیونیستی، یک وسعت سرزمینی گسترده نیست. جغرافیای سیاسی رژیم صهیونیستی، معادل یک هفتاد و پنجم کشور ایران است؛ یعنی سرزمین تحت سلطه رژیم صهیونیستی. بنابراین، این گستره سرزمینی، اجازه تعدد پالایشگاه یا تعدد مراکز تولید محصولات سوختی را ندارد. عمدهترین و مهمترین مرکز تولید سوخت کشور برای رژیم صهیونیستی، همین پالایشگاه حیفا است؛ به نوعی که قریب به پنجاه درصد از بنزین مصرفی و شصت درصد از گازوئیل سرزمینهای اشغالی را همین پالایشگاه تولید میکند. شصت درصد از گازوئیل و بخش قابل توجهی از سوخت هواپیماها، اعم از هواپیماهای جنگی و غیره را تأمین میکند. در واقع، [این مرکز] یک قطب اساسی و محوری در تولید سوخت برای رژیم صهیونیستی است و از کار افتادن آن، فقط شمال سرزمینهای اشغالی را دچار مشکل نمیکند؛ بلکه کل رژیم را و کل سرزمینهای اشغالی را دچار بحران در سوخت میسازد.
وی ادامه داد: افشای خبر اصابت قرار گرفتن این پالایشگاه، میتوانست به فلج کردن کل سیستم حمل و نقل در رژیم صهیونیستی منجر شود؛ [همچنین] فلج شدن سیستم هوایی و هواپیماهای جنگی. لذا روش رژیم صهیونیستی در جنگ، همواره دروازهبانی خبر و سانسور خبر به نوعی، کنترل افکار عمومی، کنترل رسانهها و اعمال سانسور برای در واقع سر و شکل دادن به عملیات روانی است. ما شاهد بودیم که اخبار مربوط به اصابت قرار گرفتن این پالایشگاه، صرفاً در روزهای اولیه از طریق ویدئوهایی بود که حالا، اعراب ساکن این سرزمینها، یعنی اعرابی که در چارچوب سرزمینهای اشغالی و تحت حکومت صهیونیستی زندگی میکنند، از طریق ویدئوهایی که اینها منتشر میکردند در فضای مجازی، که آن هم با سختیها و محدودیتها و ممنوعیتهای گسترده به نوعی این کار انجام میشد صورت میگرفت. اطلاعرسانی از مراکز نظامی که به شکل کامل ممنوع بود و اگر منتشر هم میشد، پیگرد داشت. بله، تصاویری هم که از پالایشگاه حیفا منتشر شد، یعنی همان پالایشگاه بازان، آن هم بسیار محدود به صورت موبایلی بود. البته شعلههای آتش در داخل همان پالایشگاه کاملاً واضح بود در آن موقع و فقط در آن زمان به نیروگاه برق اشاره کردند؛ یعنی آن برج خنککننده نیروگاه هزار مگاواتی برقی که برای این پالایشگاه است، به آن اشاره کردند. اما یک نکته دیگر؛ حتی در این گزارش یازده دقیقهای مفصلی که شبکه سیزده تلویزیون رژیم صهیونیستی نشان داد، باز هم داخل پالایشگاه نمایش داده نشد.
این کارشناس سیاست خارجی خاطر نشان کرد: پاسخگویی به افکار عمومی در هر کشوری به عهده نظام سیاسی حاکم بر آن کشور است. به هر صورت، کمبودها، محدودیتها و ممنوعیتها، به نوعی باید به افکار عمومی پاسخ داده شود و بیشتر از این، رژیم صهیونیستی نمیتوانست این [موضوع] را نگه دارد و محدود بگذارد. باید پاسخی به افکار عمومی و محدودیتها داده میشد. منتها روش رژیم صهیونیستی و آمریکاییها نیز همینطور است؛ در عملیات روانی که پیوستِ روانیِ یک جنگ است، انتشار قطرهچکانی اطلاعات و انتشار قطرهچکانی اخبار و تلفات و خسارات، این در دستور کارشان است. لذا رژیم صهیونیستی وقتی که از آن بحران جنگ در واقع عبور کرد و به نوعی شرایط به یک شرایط عادی در حال تبدیل شدن بود، احساس کرد که اکنون دیگر میتواند، یعنی در واقع تابآوری و تحمل مردم به حدی افزایش پیدا کرده است که اکنون میتواند بار این نابراباری را به مردم اضافه بکند. یعنی در واقع اینها روشهای عملیات روانی است. در مورد تلفات هم همینطور، در مورد خسارات هم همینطور و این داستان ادامه دارد و ما منتظر باید باشیم که خسارات، بسیار گستردهتر از این، تلفات، بسیار گستردهتر از این، به تدریج به شکل اطلاعات، به افکار عمومی جهانی ارائه داده شود و کمکم با واقعیتهای وحشتناکی در درون رژیم صهیونیستی ما مواجه خواهیم شد. در جایی که چند هزار نفر را به عنوان زخمی و مجروح معرفی کردهاند، معرفی کردن بیست و نه نفر به عنوان تلفات، بسیار مضحک است. به نوعی که اکنون اطلاعاتی که بیرون آمده، حداقل بالای هشتصد نفر تلفات را رژیم صهیونیستی متحمل شده است.
12210763