بین‌الملل 18:51 - 12 تیر 1399

نقایص جدی اخلاقی و عقلانی در روح  سیاسی آمریکا

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل – زهرا میرظفرجویان: حقوق بشر مهمترین دستاوردی است که قدرتهای بزرگ از آن برای اعمال فشار بر سایر کشورها به منظور تحقق اهداف هژمونیک خود استفاده می‌کنند. به ویژه  در دهه های اخیر ، دخالت ایالات متحده در مسائل مربوط به امنیت جهانی منجر به ناامنی ، جنایت و کشتار افراد بی گناه شده است.

اگرچه دولت آمریکا ادعا می کند از حقوق بشر در جامعه بین المللی دفاع می کند و به بهانه حقوق بشر جنگ هایی را نیز به راه انداخته است اما در عمل حقوق بشر برای کاخ سفید فقط یک ژست سیاسی و ابزاری برای فشار بر سایر ملت ها است.

ایالات متحده برای دستیابی به اهداف و منافع خود از حقوق بشر به طور مستقیم یا از طریق سایر سازمان ها و سازکار های بین المللی برای مداخله در امور سایر کشورها و نقض امنیت ملی کشورهای مختلف از جمله ایران استفاده کرده است.

با توجه به اینکه 6-12 تیر در ایران به عنوان هفته حقوق بشر آمریکا در نظر گرفته شده است ، گفتگوی پیش رو را با مارک گلن، نویسنده و روزنامه نگار آمریکایی، ترتیب دادیم تا درباره این موضوع بیشتر بدانیم.

متن گفتگو را در ادامه می خوانید:

https://media.mehrnews.com/d/2020/07/02/4/3490718.jpg

​عکسی از تکه های هواپیماهای مسافربری ایران ایر ایرباس A300B2 که 3 ژوئیه 1988توسط ناو جنگی وینسنس آمریکا بر فراز خلیج فارس سرنگون شد

*پرواز 655 ایران ایر یک پرواز مسافربری از پیش برنامه ریزی شده از تهران به مقصد دبی از طریق بندرعباس بود که در تاریخ 3 ژوئیه 1988 توسط موشک سطح به هوای SM-2MR که از ناو جنگی وینسنس آمریکا  شلیک شده بود، سرنگون شد. این حادثه که موجب اندوه بسیاری از ایرانیان شد، بار دیگر ادعای دروغین حقوق بشر ایالات متحده را تأیید کرد. با وجود اشتباهاتی که در سقوط هواپیما رخ داد، به خدمه وینسنس مدال اعطا شد. نظر شما در این رابطه چیست؟

این واقعیت که 200 انسان بی گناه جان خود را بی دلیل از دست دادند و اینکه ایالات متحده نه تنها ازعذرخواهی بابت این تخطی سرباز زد، بلکه حتی با اعطای مدال افتخار به خدمه این ناو به گونه ای این حادثه را جشن گرفت، به طور بسیار قوی و واضح نقایص جدی اخلاقی و عقلانی موجود در روان سیاسی آمریکا  را برملا می کند و به خوبی نشان میدهد که چطور این نقایص منجر به وضعیتی می شود که به راحتی هر انسان عاقلی را مات و مبهوت میسازد.

اما یادمان باشد که آمریکا که در واقع خواهر جوانتر و کمتر پیشرفته ی بریتانیای کبیر است، در واقع دنباله رو همان "سنت خانوادگی" است که قرن ها پیش آغاز شده است. انگلیسی ها و رفتارشان با ایرلندی ها ، سرخپوستان آمریکایی و در واقع با همه ی مردمی که سیطره ی وسیع امپراطوری بریتانیا قرار داشتند، در تاریخ به دلیل موارد بسیاری از خشونت های دولتی که تا به امروز بی پاسخ مانده اند، به شدت بدنام هستند.

جنبه ی دیگر این مسئله که باید مورد توجه قرار گیرد این است که آیا مأمورین اسرائیلی، که می دانیم عمیقاً در پست های رده بالای ارتش آمریکا نفوذ دارند، سامانه های موشکی وینسنس را تحت کنترل درآورده باعث سقوط هواپیما شدند تا به این وسیله بین ایالات متحده و ایران جنگ شود، درست به همان روشی که رژیم اسرائیل در 11 سپتامبر 2001 موفق به ربودن هواپیماهای مسافربری شد و با انجام حملات تروریستی و آنچه جورج بوش " جنگ با تروریسم" نامید، پای آمریکا را به خاورمیانه باز کرد.

https://media.mehrnews.com/d/2020/07/02/4/3490719.jpg

​حملات هوایی ائتلاف عامل بیشترین تلفات مستقیم غیرنظامیان در یمن است

من فکر می کنم در این خصوص یک قانون جهانی وجود دارد و آن این است که قدرت آدم را فاسد میکند و قدرت مطلق آدم را مطلقا فاسد می شود. ایالات متحده از جنگ جهانی دوم به بعد دیگر مجبور به پاسخگویی به کسی نشده است*ایالات متحده از یک سو ادعا می کند که از حقوق بشر دفاع می کند و از سوی دیگر خود بزرگترین ناقض حقوق بشر است. نحوه ی برخورد ایالات متحده با حقوق بشر از کشوری به کشور دیگر متفاوت است. نظر شما درباره رویکرد دوگانه ی آمریکا نسبت به حقوق بشر چیست؟

تجربه ی رو به رو شدن با چنین ظرفیتی از ریاکاری، چه در سطح فردی و چه جمعی، واقعا ناخوشایند است. بدیهی است که هر نقصی زمانی که ریاکاری از قدرت و نفوذ نشات میگیرد، بسیار بدتر میشود و ایالات متحده به هیچ وجه از این اتفاق مستثنی نیست. مشابه قدرتهای جهانی گذشته مانند رم، وقتی ملتی مثل ایالات متحده چنین سطح از قدرت را در اختیار دارد – چه نظامی،  چه اقتصادی، چه سیاسی و غیره – دیگر نیازی به عذرخواهی نمی بیند، و برایش اهمیتی ندارد بدرفتاری هایی که با سایر کشورها میکند چقدر می تواند شرورانه و ناعادلانه باشد. اوضاع زمانی بدتر میشود که همین کشور شروع به توبیخ دیگر کشورها به خاطر نقض حقوق بشر میکند.

من فکر می کنم در این خصوص یک قانون جهانی وجود دارد و آن این است که قدرت آدم را فاسد میکند و قدرت مطلق آدم را مطلقا فاسد می شود. ایالات متحده از جنگ جهانی دوم به بعد دیگر مجبور به پاسخگویی به کسی نشده است و این امر باعث شده است که آمریکا نسبت به موج عظیمی از عدالتخواهی که در مقطعی حتما علیه اش بلند میشود، به تعبیر سیاسی و فرهنگی، ناشنوا و نابینا است. با زندگی اینجا در آمریکا و تماشای همه این ها از نزدیک، میشود دید که تاروپود آمریکا دارد از هم جدا میشود و روزی تمام پیکره ی سیاسی این کشور برهنه و در معرض دید همگان قرار میگیرد.

https://media.mehrnews.com/d/2020/07/02/4/3490717.jpg

​ مأمورپلیس مینیاپولیس با زانو روی گردن مرد دستبندزده، جورج فلوید، که التماس می کرد نمی تواند نفس بکشد، فشار می آورد

مشکلات نژادی وجود دارد، اما اینها بیشتر به خاطر نابودی عمدی خانواده های سیاهپوست و جامعه سیاه پوست به دست فرهنگ فاسد و فرسایشی است که توسط صهیونیست ها وبرترپنداران یهودایی ایجاد شده است که صاحب هالیوود هستند و آن را اداره می کنند*قتل جورج فلوید ، مرد سیاه پوست غیرمسلح آمریکایی توسط پلیس آمریکا باعث اعتراض گسترده در این کشور شده است. این اقدام بار دیگر نژادپرستی نهادینه شده در لایه های ساختار سیاسی آمریکا را به نمایش گذاشت. با وجود ادعاهای ایالات متحده به عنوان مدافع حقوق بشر، فکر می کنید دلیل رفتار نژادپرستانه ی پلیس آمریکا با سیاه پوستان این کشور چیست؟

من قبول ندارم که نژادپرستی "سیستمی" در آمریکا وجود دارد، چون رئیس جمهور قبلی ما سیاه پوست بود. البته مشکلات نژادی وجود دارد، اما اینها بیشتر به خاطر نابودی عمدی خانواده های سیاهپوست و جامعه سیاه پوست به دست فرهنگ فاسد و فرسایشی است که توسط صهیونیست ها وبرترپنداران یهودایی ایجاد شده است که صاحب هالیوود هستند و آن را اداره می کنند. موسیقی ، فیلم و سایر سم های مخرب ذهنی و روانی در قالب سرگرمی های مدرن نسل ها به طور مستقیم جوامع سیاه پوست را نشانه گرفته که نتیجه آن شده جنایت، خشونت، مواد مخدر، فحشا، خانواده های از هم پاشیده، روحهای در هم کوبیده شده، و غیره –  بنابراین خشونتی که از طرف پلیس برای مقابله با این مسائل دیده میشود مشاهده می شود، اجتناب ناپذیر است. یادمان باشد که هرچند قتل جورج فلوید اتفاقی وحشتناک بود، و اگرچه او مسلح نبود، اما به خاطر ارتکاب جرم دستگیر شده بود.

البته منظور این نیست که نمی شود در طرز رفتار پلیس با سیاه پوستان و سایر اقلیت های غیر سفیدپوست در آمریکا بهبودی صورت گیرد، اما قبل از اینکه هرگونه بهبودی اتفاق بیافتد لازم است ابتدا این نفوذ فرسایشی سرگرمی های مدرن که خشونت، مواد مخدر، روابط جنسی و مواردی از این دست را ترویج کرده و ذهن سیاه پوستان، به ویژه جوانان، را مسموم میکند، از میان برداشته شود.

https://media.mehrnews.com/d/2020/07/02/4/3490720.jpg

​تفنگداران آمریکایی درحال برقراری امنیت سفارت بغداد در عراق ، 3 ژانویه 2020

آمریکا، به عنوان سگ وحشی صهیونیست سعی در نابودی کشورهایی دارند که قرار نیست در امپراتوری جدیدی که صهیونیسم به دنبال دستیابی به آن است (Pax Judaica) جایی داشته باشند*در سالهای اخیر، ایالات متحده به بسیاری از کشورها از جمله عراق حمله کرده است و اوضاع را در آن کشورها و منطقه بدتر کرده است. این اقدامات آمریکا را چگونه ارزیابی می کنید؟

مجددا یاد آور میشوم که یک مولفه "دی ان ای سیاسی" در همه ی اینها وجود دارد و آن این است که ایالات متحده خواهر جوانتر و کمتر پیشرفته ی امپراتوری بریتانیا است که سابقه بسیار طولانی از برخورد متجاوزانه  با دیگر کشورها و به خصوص آنهایی که منابع طبیعی سرشار داشته اند، دارد.

در مورد ایالات متحده و عراق اما باید بگویم که جنگ بر سر منابع نیست بلکه نتیجه تلاش گروه ها و افراد قدرتمند یهودی است که ابتدا از نفوذ خود در امپراتوری بریتانیا برای احیای رژیم اسرائیل از طریق اعلامیه بالفوراستفاده کردند واکنون با به کار گرفتن خواهر جوانتر و بی پرواتر انگلیس، یعنی آمریکا، به عنوان سگ وحشی صهیونیست سعی در نابودی کشورهایی دارند که قرار نیست در امپراتوری جدیدی که صهیونیسم به دنبال دستیابی به آن است (Pax Judaica) جایی داشته باشند. این امپراتوری نه تنها کل خاورمیانه، که به دنبال تصاحب کل دنیاست.

https://media.mehrnews.com/d/2020/07/02/4/3490716.jpg

رییس جمهور آمریکا تحریم های ایران را در ماه مه 2018 مجددا وضع کرد

رهبران غرب که قرن ها پیش کنترل سیستم های مالی کشورهای خود را به این رژیم انگل-وار واگذار کردند، اکنون در برابر خواسته های این انگل، که شامل اعمال تحریم، جنگ و تمام فشارهای اقتصادی، نظامی و سیاسی علیه ملت هایی مانند ایران است، دیگر توانایی تصمیم گیری به نفع مردم خودشان را ندارند*فکر می کنید اقدامات آمریکا، شامل اعمال تحریم ها علیه ایران و ایجاد شرایط اقتصادی دشوار برای ایرانیان پس از خروج آمریکا از برجام، با ادعای این کشور به عنوان مدافع حقوق بشر سازگار است؟

به واقع تناقض شدیدی درمیان است. اینکه ایالات متحده از یک طرف خودش را مدافع حقوق بشر معرفی میکند و در همان حال  سایر کشورها، از جمله ایران، را مجبور به پیروی از خواسته های سیاسی/اقتصادی خود کرده و به این ترتیب آنها را از حقوق حاکمیتی خود محروم میکند.

برای درک روشن تری از اوضاع، فکر می کنم لازم است در ذهن این رهبران سیاسی از جمله ترامپ که فکر می کنند تحریم ها و دیگر سازه های سیاسی سخت گیرانه برای حفظ وضعیت موجود که به نفع آمریکاست لازم است، نفوذ کنیم.

اینکه آمریکا با وجود «استقلال انرژی» که اخیرا در دوره ریاست جمهوری ترامپ بدست آورده هنوز وابسته به نفت خاورمیانه است ، جای بحث ندارد. ثبات کل جهان صنعتی به خاورمیانه ای نسبتا "باثبات" بستگی دارد و با توجه به اینکه بی ثباتی منجر به جنگ در بین کشورهایی می شود که دارای قدرت هسته ای هستند، حفظ این تعادل امری بسیار حساس است.

این امر بسیار حساس با حضور رژیم صهیونیست در قلب خاورمیانه که از بی ثباتی منطقه سود میبرد و از هر فرصتی برای جنگ افروزی استفاده میکند، پیچیده تر از قبل شده است.  در کنار این اوضاع خطرناک، کشورهایی قدرتمندی مانند ایران هستند که موضع اصولی و محکمی در برابر این توده ی سرطانی موسوم به رژیم اسرائیل گرفته اند و به این ترتیب، وضعیت متشنج منطقه بدتر از هر وقت دیگری شده است.

و البته ما حتی راجع به اینکه رژیم اسراییل مسلح به صدها سلاح هسته ای است و بر اهرم های اقتصادی/مالی غرب نفوذ ناگسستنی دارد هنوز حرفی نزده ایم.

بنابراین، رهبران غرب که قرن ها پیش کنترل سیستم های مالی کشورهای خود را به این رژیم انگل-وار واگذار کردند، اکنون در برابر خواسته های این انگل، که شامل اعمال تحریم، جنگ و تمام فشارهای اقتصادی، نظامی و سیاسی علیه ملت هایی مانند ایران است، دیگر توانایی تصمیم گیری به نفع مردم خودشان را ندارند.


10600197
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رسانه های محلی گزارش دادند که نیروهای امنیتی تاجیکستان تمامی بستگان یکی از عوامل حمله تروریستی به مجتمع «کروکوس» را دستگیر کردند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» یکی عضو پارلمان انگلیس، تمایل نداشتن دولت لندن برای استرداد موسس پایگاه افشاگر «ویکی لیکس» به آمریکا را تایید کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» با حکم ریاست تشکیلات خودگردان، «محمد مصطفی» به عنوان نخست وزیر جدید فلسطین کابینه خود را معرفی کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» بنا به گزارش یک رسانه عبری، رژیم صهیونیستی قصد دارد با ایجاد منطقه حائل و کریدور مناطق شمالی نوار غزه را از دیگر بخش‌های این باریکه جدا سازد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» سرگی ناریشکین در سفر به پیونگ یانگ با وزیر امنیت کره شمالی دیدار و در مورد مسائل امنیت منطقه ای گفتگو کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» دفتر رسانه‌ای دولت غزه از جنایات جدید رژیم صهیونیستی در بیمارستان الشفا پرده برداشت.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» کمیسر حقوق بشر سازمان ملل، رژیم صهیونیستی را مقصر ایجاد بحران انسانی در غزه دانست و تصریح کرد که تحمیل قحطی در این باریکه جنایت جنگی محسوب می‌شود.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که طی ۲۴ ساعت گذشته ۶۸۰ سرباز اوکراینی را کشته و ۱۳۱ پهپاد آن را ساقط کرده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» آمیت هالیوی در یک گزارش به پارلمان رژیم صهیونیستی اعلام کرد از زمان آغاز جنگ پس از هفتم اکتبر، جنبش حماس ده دستاورد محقق کرده است، در حالی که این رژیم فقط یک دستاورد داشته است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» بزرگترین شرکت آب و فاضلاب انگلیس موسوم به «تمز واتر» در پی انصراف سهام‌دارانش برای تزریق ۵۰۰ میلیون پوند کمک اضطراری برای نجات این شرکت، با خطر ورشکستگی روبه‌روست.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است