استانی 12:57 - 31 فروردین 1404
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کاشان از مبارزه با آفت سن غلات در 902 هکتار اراضی کاشان خبر داد.

مبارزه با آفت سن غلات در ۹۰۲ هکتار اراضی کاشان

علی محلوجی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، اظهار داشت: آفت سن گندم یکی از آفات مهم مزارع غلات به ویژه گندم و جو است که در صورت عدم مبارزه می‌تواند خسارات قابل توجهی به محصولات کشاورزی وارد کند.

وی افزود: این آفت با تغذیه از دانه‌های گندم و با ایجاد آسیب به خوشه‌ها، باعث خسارت کمی، کاهش وزن خوشه‌ها و کاهش عملکرد محصول می‌شود و همچنین تغذیه آفت در مرحله پورگی از دانه‌ها، سبب خسارت کیفی، کاهش ارزش نانوایی گندم و کاهش کیفیت آرد می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کاشان خاطرنشان کرد: این آفت یک نسل در سال دارد؛ حشره بالغ زمستان را در مناطق کوهستانی زیر بوته‌هایی نظیر گون، درمنه و غیره می‌گذراند و در اوخر زمستان با  گرم شدن هوا، این آفت به سمت مزارع غلات پرواز می‌کند.

وی گفت: حشرات بالغ نر و ماده که اصطلاحا سن مادر گفته می شوند، با ورود به مزارع غلات از برگ، ساقه و خوشه تغدیه کرده و پس از جفتگیری، تخم‌های خود را در دستجات 14تایی پشت برگ‌های غلات می‌گذارند.

محلوجی تصریح کرد: پوره‌ها از تخم خارج شده و از برگ، ساقه، و مخصوصا شیره دانه سبز خوشه تغذیه می‌کنند و سن گندم دارای پنج سن پورگی بوده و سپس حشرات کامل برای زمستانگذرانی به کوه بر می‌گردند.

وی تاکید کرد: به منظور رصد وضعیت آفت هر ساله در اواخر زمستان شبکه مراقبت سن غلات متشکل از کارشناسان دولتی و بخش خصوصی در شهرستان کاشان فعال شده و مزارع غلات را به طور مستمر پایش کرده و پس از شناسایی آفت و رسیدن به آستانه خسارت اقتصادی، زمان دقیق مبارزه و سم‌پاشی را به کشاورزان اعلام می‌کند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کاشان خاطرنشان کرد: نرم مبارزه در مزارع  گندم آبی دو عدد سن مادر و چهار عدد پوره در متر مربع و برای مزارع جو آبی پنج تا شش عدد سن مادر و  12 تا 14 عدد پوره در متر مربع است.

وی افزود: در سال زراعی جاری در شهرستان کاشان، سطحی معادل یک هزار و 720 هکتار به کشت غلات اختصاص یافته است و تاکنون مبارزه با آفت سن غلات در مرحله مادری در 902 هکتار از مزارع گندم و جو  با انواع سمپاش های توربینی، پشت تراکتوری و پهپاد انجام گرفته است.

محلوجی تصریح کرد: تلاش می‌شود مبارزه با آفت مذکور در مرحله مادری و تا قبل از تخمگذاری آن انجام گیرد تا از بروز خسارت به مزارع جلوگیری کرد و در حال حاضر با مشاهده پوره‌های سن یک آفت مذکور مبارزه با آن در مرحله مادری پایان یافته است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کاشان با بیان اینکه تمام تلاش خود را در زمینه مبارزه با آفات به کار گرفتیم، تاکید کرد: پایش مزارع در تمام نقاط شهرستان کاشان انجام گرفته تا در صورت لزوم سمپاشی مزارع و مبارزه با پوره‌ها صورت گیرد.

انتهای پیام/801


12180813
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار استانی

استانی
«خبرگزاری تسنیم» رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی درخصوص نحوه انتصاب مدیران کل و روسای دستگاه های اجرایی استان مرکزی و نقش مشورتی این مجمع توضیحاتی ارائه کرد.
استانی
«خبرگزاری تسنیم» معاون عملیات سازمان آتش نشانی مشهد گفت: تصادف مرگبار پژو پارس با کامیون در جاده مشهد-قوچان؛ یک کشته و یک مصدوم برجای گذاشت.
استانی
«خبرگزاری تسنیم» رییس هیات ورزش های همگانی همدان گفت: پنجم اردیبهشت ماه همایش پیاده روی خانوادگی با پخش زنده برنامه شبکه سوم سیما "صبح و نشاط" گرامیداشت هفته سلامت در همدان برگزار می شود.
استانی
«خبرگزاری تسنیم» رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بندرلنگه با اشاره به غنای فرهنگی جنوب کشور، از حضور دو گروه موسیقی از این شهرستان در هفدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران در بندرعباس خبر داد.
استانی
«خبرگزاری تسنیم» رئیس اداره هواشناسی شهرستان کاشان با بیان اینکه وزش باد شدید کاشان را درمی نورد، گفت: افزایش دما تا 35درجه سانتی گراد پپیش بینی می شود.
استانی
«خبرگزاری تسنیم» رئیس پلیس امنیت اقتصادی استان همدان از کشف 260 کیسه آرد در همدان خبر داد.
استانی
«خبرگزاری تسنیم» مدیرکل تعزیرات حکومتی استان خراسان رضوی از محکومیت 43 میلیارد و 984 میلیون ریالی قاچاقچی لوازم یدکی راهسازی در تعزیرات حکومتی تایباد خبر داد.
استانی
«خبرگزاری تسنیم» استاندار همدان با بیان اینکه همبستگی و وفاق موجود بین مردم و مسئولان امید به آینده روشن همدان را افزایش داده است، گفت: پشتیبانی از تولید و حمایت از سرمایه گذاری، راه حل توسعه پایدار استان است.
استانی
«خبرگزاری تسنیم» مدیرکل راه آهن هرمزگان از اعزام هفتمین محموله شکر از بندر شهیدرجایی بندرعباس به افغانستان خبر داد و گفت: حجم ترانزیت ریلی در این مسیر با استقبال گسترده تجار و بهره گیری از ظرفیت های زیرساختی، رشد چشمگیری داشته است.
استانی
«خبرگزاری تسنیم» نبود زیرساخت های پژوهشی، ضعف حمایت های هدفمند و بی توجهی صنایع به ظرفیت شرکت های دانش بنیان، پارک علم و فناوری هرمزگان را با بحرانی جدی مواجه کرد ؛ بحرانی که می تواند آینده فناوری های دریایی در جنوب کشور را با چالش های عمیق روبه رو کند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است