اقتصادی 18:41 - 30 بهمن 1403
طرح تشدید نظارت و پایش کالا‌های اساسی و محصولات کشاورزی به مناسبت ماه رمضان و ایام نوروز کلید خورد.

آغاز اجرای طرح تشدید نظارت و پایش کالا‌های اساسی در ماه رمضان و نوروز

معاون حوزه نظارت و بازرسی محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی در حاشیه نشست هماهنگی طرح تشدید نظارت بر کالا‌های اساسی محصولات کشاورزی گفت: این طرح از ۲۹ بهمن با هدف جلوگیری از التهاب قیمت‌ها در بازار و جلوگیری از اقدام دلالان و سوداگران آغاز شده و تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ در سراسر کشور ادامه خواهد یافت.

محمد باقری شربیانی افزود: محصولات برنج، سیب‌زمینی، حبوبات، مواد پروتیینی و خرما در ایام ماه مبارک رمضان و نظارت بر اقلام مصرفی در نوروز مانند میوه شب عید در اولویت نظارت و بازرسی در قالب این طرح در کشور قرار دارد.

وی تاکید کرد: این طرح با مشارکت نیرو‌ها و امکانات تمام ارگان‌های نظارتی کشور همچون وزارت صمت، اصناف و بسیج اصناف، سازمان تعزیرات حکومتی و سازمان حمایت مصرف کننده و تولیدکننده و همچنین ارگان‌های انتظامی و امنیتی اجرا می‌شود.

معاون حوزه نظارت و بازرسی محصولات اساسی تصریح کرد: با متخلفان و محتکران محصولات کشاورزی به طور قاطع براساس قوانین تعزیرات حکومتی برخورد می‌شود و مردم اثرات این نظارت‌ها را در روز‌های آینده خواهند دید.

وی گفت: براساس تبصره ۴ الحاقی ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، در رصد و پایش انبار‌های محصولات کشاورزی، محموله‌هایی که مشمول این تبصره قانونی می‌شوند، برابر ضوابط و قوانین برخورد می‌شود.

باقری شربیانی با اشاره به این که براساس شرایط و مقتضیات بازار، نظارت و بازرسی کالا‌های اساسی در این طرح اولویت‌بندی شده است، اذعان داشت: در وهله نخست به بازرسان سراسر کشور ابلاغ کرده‌ایم تمام انبارها، شالیکوبی‌ها و کارخانجات فرآوری برنج‌های تولید داخل و محموله‌های وارداتی با نرخ مصوب سازمان حمایت مصرف کننده و تولیدکننده را رصد و پایش کنند و مطمئن شوند این محصولات با قیمت مصوب به دست مردم می‌رسد.

وی افزود: رصد و پایش سیب‌زمینی نیز در اولویت بعدی قرار دارد و پیش‌بینی می‌کنیم با ورود و عرضه سیب‌زمینی‌های برداشت شده از بندرعباس و جیرفت در روز‌های آینده، التهاب قیمتی در بازار این محصول مرتفع شود.

معاون حوزه نظارت و بازرسی محصولات اساسی وزارت جهادکشاورزی علت اصلی افزایش قیمت سیب‌زمینی را احتکار و سوداگری دانست و گفت: بخشی از افزایش قیمت‌ها به بحث روانی در بازار، تحریم‌های ظالمانه و خرید مازاد خانوار‌ها نیز برمی‌گردد.

وی افزود: کالا‌های کشاورزی به اندازه مکفی در کشور تامین شده است و مردم می‌توانند با رفتار هوشمندانه و خرید به اندازه نیاز خانوار به کاهش التهاب بازار و جلوگیری از افزایش قیمت‌ها کمک کنند.

باقری شربیانی تصریح کرد: بازار براساس عرضه و تقاضا حرکت می‌کند و اگر خرید مازاد انجام شود، سوداگران برای کسب سود بیشتر دست به احتکار می‌زنند.

وی درباره اقدامات این حوزه طی سال جاری نیز گفت: از ابتدای سال تاکنون ۱۸۲ هزار و ۵۶۸ نوبت بازرسی در حوزه‌هایی همچون حبوبات، مواد پروتیینی و آرد توسط بازرسان در سراسر کشور صورت گرفته که منجر به تشکیل ۲۴ هزار و ۳۲۶ پرونده به ارزش ۵۳۰ میلیارد و ۸۲۳ میلیون تومان شده است.

این مقام مسئول اظهار داشت: پرونده متخلفان را به مراجع قانونی ارجاع داده‌ایم.

منبع: وزارت جهاد کشاورزی


12157450
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رییس جمهور کوبا در جریان بازدید از پاویون جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه بین‌المللی هاوانا، از برند‌های صنایع غذایی ایران برای حضور در فروشگاه‌های زنجیره‌ای کوبا دعوت کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر اقتصاد از راه‌اندازی کارپوشه اقتصادی ایرانیان با دستور رییس‌جمهور در آینده نزدیک خبر داد
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اداره میز صنعت و رتبه‌بندی ناشران سازمان بورس گفت: معیار‌های ارزیابی امسال همانند دوره پیشین در سه حوزه شفافیت اطلاعاتی، حاکمیت شرکتی و نقش آفرینی در توسعه بازار سرمایه بود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر صمت گفت: بحث و بررسی پیرامون موافقت‌نامه تجارت اعضای اکو و کاهش تعرفه کالا‌های تجاری میان اعضاء برای افزایش حجم تجارت داخلی اکو از محور‌های نشست اکو است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر نفت گفت: برای یک خودروی نو که برای بار اول شماره‌گذاری می‌شود، باید مشخص شود که سهیمه سوخت آن به چه صورت انجام خواهد شد.  
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیر تأمین و توزیع شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی گفت: کارت سوخت جایگاه‌ها در حال حاضر هیچ تغییری نکرده وهمان تعداد کارت سوخت متناسب با نازل‌های جایگاه موجود است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت صمت گفت: بخش‌های صنعت و معدن در سال حدود یک میلیارد لیتر سوخت کمبود دارند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» براساس مصوبه جدید هیئت وزیران، از پانزدهم آذرماه نرخ بنزین با کارت اضطراری جایگاه‌ها به ۱۰ درصد قیمت خرید بنزین از پالایشگاه‌ها یعنی ۵۰۰۰ تومان می‌رسد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی گفت: از روز  چهارشنبه در نوار شمالی و از پنجشنبه در شمال شرق کشور روند دما به‌طور نسبی کاهش می‌یابد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: هدف ما از ارسال نامه به وزارت نفت، درخواست تسریع در اعلام رسمی این موضوع و اطلاع‌رسانی به شرکت‌های ذی‌ربط است.  

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است