اقتصادی 18:41 - 30 بهمن 1403
طرح تشدید نظارت و پایش کالا‌های اساسی و محصولات کشاورزی به مناسبت ماه رمضان و ایام نوروز کلید خورد.

آغاز اجرای طرح تشدید نظارت و پایش کالا‌های اساسی در ماه رمضان و نوروز

معاون حوزه نظارت و بازرسی محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی در حاشیه نشست هماهنگی طرح تشدید نظارت بر کالا‌های اساسی محصولات کشاورزی گفت: این طرح از ۲۹ بهمن با هدف جلوگیری از التهاب قیمت‌ها در بازار و جلوگیری از اقدام دلالان و سوداگران آغاز شده و تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ در سراسر کشور ادامه خواهد یافت.

محمد باقری شربیانی افزود: محصولات برنج، سیب‌زمینی، حبوبات، مواد پروتیینی و خرما در ایام ماه مبارک رمضان و نظارت بر اقلام مصرفی در نوروز مانند میوه شب عید در اولویت نظارت و بازرسی در قالب این طرح در کشور قرار دارد.

وی تاکید کرد: این طرح با مشارکت نیرو‌ها و امکانات تمام ارگان‌های نظارتی کشور همچون وزارت صمت، اصناف و بسیج اصناف، سازمان تعزیرات حکومتی و سازمان حمایت مصرف کننده و تولیدکننده و همچنین ارگان‌های انتظامی و امنیتی اجرا می‌شود.

معاون حوزه نظارت و بازرسی محصولات اساسی تصریح کرد: با متخلفان و محتکران محصولات کشاورزی به طور قاطع براساس قوانین تعزیرات حکومتی برخورد می‌شود و مردم اثرات این نظارت‌ها را در روز‌های آینده خواهند دید.

وی گفت: براساس تبصره ۴ الحاقی ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، در رصد و پایش انبار‌های محصولات کشاورزی، محموله‌هایی که مشمول این تبصره قانونی می‌شوند، برابر ضوابط و قوانین برخورد می‌شود.

باقری شربیانی با اشاره به این که براساس شرایط و مقتضیات بازار، نظارت و بازرسی کالا‌های اساسی در این طرح اولویت‌بندی شده است، اذعان داشت: در وهله نخست به بازرسان سراسر کشور ابلاغ کرده‌ایم تمام انبارها، شالیکوبی‌ها و کارخانجات فرآوری برنج‌های تولید داخل و محموله‌های وارداتی با نرخ مصوب سازمان حمایت مصرف کننده و تولیدکننده را رصد و پایش کنند و مطمئن شوند این محصولات با قیمت مصوب به دست مردم می‌رسد.

وی افزود: رصد و پایش سیب‌زمینی نیز در اولویت بعدی قرار دارد و پیش‌بینی می‌کنیم با ورود و عرضه سیب‌زمینی‌های برداشت شده از بندرعباس و جیرفت در روز‌های آینده، التهاب قیمتی در بازار این محصول مرتفع شود.

معاون حوزه نظارت و بازرسی محصولات اساسی وزارت جهادکشاورزی علت اصلی افزایش قیمت سیب‌زمینی را احتکار و سوداگری دانست و گفت: بخشی از افزایش قیمت‌ها به بحث روانی در بازار، تحریم‌های ظالمانه و خرید مازاد خانوار‌ها نیز برمی‌گردد.

وی افزود: کالا‌های کشاورزی به اندازه مکفی در کشور تامین شده است و مردم می‌توانند با رفتار هوشمندانه و خرید به اندازه نیاز خانوار به کاهش التهاب بازار و جلوگیری از افزایش قیمت‌ها کمک کنند.

باقری شربیانی تصریح کرد: بازار براساس عرضه و تقاضا حرکت می‌کند و اگر خرید مازاد انجام شود، سوداگران برای کسب سود بیشتر دست به احتکار می‌زنند.

وی درباره اقدامات این حوزه طی سال جاری نیز گفت: از ابتدای سال تاکنون ۱۸۲ هزار و ۵۶۸ نوبت بازرسی در حوزه‌هایی همچون حبوبات، مواد پروتیینی و آرد توسط بازرسان در سراسر کشور صورت گرفته که منجر به تشکیل ۲۴ هزار و ۳۲۶ پرونده به ارزش ۵۳۰ میلیارد و ۸۲۳ میلیون تومان شده است.

این مقام مسئول اظهار داشت: پرونده متخلفان را به مراجع قانونی ارجاع داده‌ایم.

منبع: وزارت جهاد کشاورزی


12157450
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» یارانه نقدی مرحله ۱۷۸ مربوط به آذرماه ۱۴۰۴ به حساب سرپرستان خانوار‌های دهک‌های چهارم تا نهم در سراسر کشور واریز شد و قابل برداشت است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی مرکز مبادله گفت: با توجه به تأخیر در آغاز فعالیت مدارس و ادارات با هدف پاسداشت آیین‌های کهن ایرانی در شب یلدا، واحد‌های ستادی و شعب بانک‌های عضو شورای هماهنگی بانک‌ها فردا فعالیت خود را با ۲ ساعت تأخیر آغاز می‌کنند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» دبیر کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: تا زمانی که یک صدای واحد از تیم اقتصادی دولت شنیده نشود، مشکلات ارزی حل نخواهد شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان با ارسال نامه‌ای رسمی به رئیس شورای اسلامی شهر تهران، نسبت به افزایش خودسرانه کرایه تاکسی‌های درون‌شهری و مخدوش شدن نرخ‌های مصوب هشدار داد و خواستار اصلاح فوری این روند شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل پیش‌بینی سازمان هواشناسی گفت:طی امروز و فردا افزایش تدریجی غلظت آلاینده‌های جوی و کاهش کیفیت هوا در شهر‌های صنعتی و پرجمعیت مورد انتظار است
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر نفت در جلسه هیئت دولت اعلام کرد که با اجرای طرح ساماندهی کارت‌های جایگاه‌ها، مصرف روزانه بنزین حدود ۹ میلیون لیتر کاهش یافته است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» شورای هماهنگی بانک‌ها اعلام کرد: فردا -دوشنبه یکم دی ماه- واحد‌های ستادی و شعب بانک‌های عضو این شورا فعالیت خود را با ۲ ساعت تأخیر آغاز می‌کنند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون برنامه ریزی و مقررات سازمان توسعه تجارت گفت: از زمان اجرای قانون ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی، در رویه کولبری ۹۴۰ میلیارد تومان، میزان درآمد حاصل از این قانون بوده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربنا‌های حمل‌ونقل کشور گفت: با بهره‌برداری از کنارگذر شمالی کرج شاهد صرفه‌جویی یک میلیون و ۸۰۰ هزار لیتر سوخت فراهم می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» حضور در اقامتگاه‌های سنتی در شیراز فرصتی است برای لذت بردن از فضای سنتی و امکانات مدرن، آشنایی با سبک زندگی گذشته و حس واقعی زندگی در شهری که حافظ و سعدی در آن خانه داشته‌اند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است