علمی فناوری 12:03 - 03 مرداد 1404
جراحان کلینیک کلیولند برای نخستین بار در جهان موفق شدند دریچه آئورت قلب را با کمک ربات و از طریق یک برش کوچک در ناحیه گردن جایگزین کنند.

تعویض دریچه قلب بدون باز کردن قفسه سینه برای اولین بار در جهان

در یک دستاورد بی‌سابقه، پزشکان توانستند با استفاده از فناوری رباتیک، یک دریچه قلب را از طریق برشی کوچک در گردن جایگزین کنند، بدون اینکه قفسه سینه را باز کنند.

به نقل از آی‌ای، این روش نوآورانه توسط دکتر «ماریجان کوپریواناک»، جراح قلب و قفسه سینه در کلینیک کلیولند، انجام شد و نخستین مورد استفاده بالینی از دسترسی رباتیک ترانس‌سرویکال (از طریق گردن) برای تعویض دریچه آئورت به شمار می‌رود.

چهار بیمار اوایل امسال این جراحی را انجام دادند و تنها طی چند روز پس از عمل از بیمارستان مرخص شدند. یکی از بیماران تنها یک هفته بعد از جراحی به تمرین در باشگاه بازگشت.

بدون شکاف سینه، بدون درد طولانی

دکتر کوپریواناک می‌گوید: ما امیدواریم این روش بتواند نقطه عطفی باشد برای بهره‌بردن از مزایای جراحی تعویض دریچه آئورت، بدون دوره نقاهت طولانی و دردناک که در روش‌های رایج دیده می‌شود.

در جراحی‌های سنتی تعویض دریچه آئورت (AVR)، معمولا لازم است که قفسه سینه از طریق استرنوتومی (شکاف کامل استخوان جناغ) باز شود، که باعث افزایش درد و طول دوره بهبودی می‌شود. روش‌های کمتر تهاجمی مانند مینی‌استرنوتومی یا توراکوتومی قدامی راست باعث کاهش آسیب بافتی شده‌اند، اما روش جدید با حذف کامل هرگونه شکاف سینه‌ای، قدم را فراتر می‌گذارد.

تعویض دریچه قلب بدون باز کردن قفسه سینه

در این روش، از یک سیستم رباتیک استفاده می‌شود که از طریق برشی کوچک در امتداد چین طبیعی گردن وارد بدن می‌شود. این روش از جراحی رباتیک تیمکتومی (برداشتن غده تیموس) الهام گرفته شده است. بازو‌های رباتیک، دقت، دید و کنترل بیشتری در ناحیه تنگ اطراف دریچه آئورت فراهم می‌کنند. از طریق چهار برش کوچک، جراحان می‌توانند دریچه معیوب را خارج کرده و دریچه مصنوعی جدید را جایگزین کنند.

دوره بهبودی بسیار سریع بوده است. هر چهار بیمار سطح درد کمی گزارش کرده‌اند که عمدتا با استامینوفن و ایبوپروفن کنترل شده است. یکی از بیماران سه هفته پس از عمل به کار کشاورزی بازگشت و دیگری تنها یک هفته بعد شروع به دویدن کرد.

جراحی سریع، جسورانه و کمتر تهاجمی

پایه این روش بر تجربه پیشین دکتر کوپریواناک در جراحی تیمکتومی ترانس‌سرویکال است، که از طریق گردن به حفره قفسه سینه دسترسی دارد. او برای توسعه این روش، ابتدا در مرکز تحقیقات لرنر کلینیک کلیولند آن را روی حدود ۲۰ جسد آزمایش کرد.

در چهار بیمار اول، میانگین زمان بستن شریان آئورت حدود ۱۴۰ دقیقه بود. سن بیماران بین ۶۰ تا ۷۴ سال بود. بیشتر بیماران در عرض سه تا چهار روز مرخص شدند. تنها یک بیمار نیاز به ضربان‌ساز پیدا کرد و روز ششم ترخیص شد.

دکتر کوپریواناک می‌گوید: با کسب تجربه بیشتر، در حال اصلاح تکنیک‌ها هستیم. اکنون که ایمنی این جراحی اثبات شده، کاهش زمان بستن آئورت هدف اصلی ماست. هدف بعدی تیم، کاهش این زمان به ۹۰ دقیقه و در آینده حتی به ۶۰ دقیقه است. برای رسیدن به این هدف، ابزار‌های جدید و بخیه‌های خاص‌تری طراحی می‌شوند تا بهتر با فضای تنگ آناتومی گردن تطابق داشته باشند.

تیم جراحی امیدوار است در آینده برخی بیماران حتی در روز دوم پس از عمل از بیمارستان مرخص شوند که گامی مهم برای شتاب‌دهی به بهبود پس جراحی است. در حال حاضر، این روش فقط در کلینیک کلیولند انجام می‌شود. اما دانشمندان امیدوار هستند در آینده آن را به مراکز تخصصی دیگر نیز گسترش دهند.

منبع: ایسنا


12210224
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس پژوهشکده گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: بروز رفلاکس معده به دلیل تغییر در سبک زندگی و تغذیه ناسالم است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت، خواستار اقدام فوری، هماهنگ و قاطع وزرای بهداشت کشور‌های اسلامی برای مقابله با بحران انسانی در نوار غزه شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تیم ملی المپیاد فیزیک کشورمان در پنجاه و پنجمین دوره المپیاد جهانی فیزیک در کشور فرانسه موفق به کسب پنج مدال نقره شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» متخصص قلب و عروق با بیان اینکه نشانه‌های خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی از دوران جنینی در فرد ظاهر می‌شود، سنین کودکی را زمان طلایی برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی عنوان کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته رئیس پژوهشگاه فضایی، غالب اعضای تیم طراحی و ساخت ماهواره ناهید، بانوان دانشمند ایرانی بوده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش با تاکید بر اینکه نتایج نهایی آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ نیمه اول مهر اعلام خواهد شد، گفت: دانشگاه‌ها برنامه آموزشی خود را از نیمه دوم مهرماه برنامه‌ریزی کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست دفتر بازرسی سازمان غذا و دارو، ضمن هشدار نسبت به پیامد‌های خطرناک سلول‌درمانی و اگزوزوم‌تراپی‌های غیرمجاز، از پلمب دو «کلین‌روم» خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: «بهداشت افراد شاغل در نانوایی»، «مواد پخت نان»، «تجهیزات و ابزار پخت نان» و «سازه نانوایی» آیتم‌های چهارگانه بررسی نانوایی‌هاست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: با افزایش تابش UV در تابستان خطر آسیب‌های پوستی و چشمی بالا می‌رود، برای همین استفاده از ضد آفتاب برای کاهش این خطرات توصیه می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» متخصص طب سنتی عنوان کرد که مصرف هندوانه خنک پس از صرف غذا به بدن آسیب وارد می‌کند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است