پیشنهاد محیط زیستی قائمپناه به یک سازمان و سه وزارتخانه

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم، محمدجعفر قائمپناه معاون اجرایی رئیس جمهور در پنجاه و چهارمین نشست کارگروه ملی مدیریت پسماند با بیان اینکه دولت چهاردهم، دولتی محیط زیست محور است، گفت: عزم دولت حفظ محیط زیست، منابع طبیعی و جنگلها، خاک و آب است و مدیریت پسماند نیز که از آلودگی محیط زیست جلوگیری میکند، از مهمترین اولویتهای دولت است. در جلسه اخیر هیئت دولت، پس از گزارش سرکار خانم دکتر انصاری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص پتروشیمی میانکاله، رئیس جمهور در راستای اولویتهای زیست محیطی دولت چهاردهم، در تماس با استاندار مازندران، دستور توقف هر گونه اقدام در این طرح را صادر نمودند.
وی با تأکید بر اینکه پسماند یکی از معضلات مهم کشور است، افزود: در تلاش هستیم معضل پسماند را در دولت چهاردهم حل کنیم و باید تک تک ما به عنوان شهروندان این کشور باور قلبی داشته باشیم که کاهش تولید زباله، نیاز همه ماست و همه آحاد کشور باید در این مسیر مشارکت موثر داشته باشند.
قائمپناه با اشاره به اینکه اولین و ضروریترین اقدام برای کاهش پسماند، کاهش تولید زباله، به خصوص زبالههای تر است، ادامه داد : باید فرهنگسازی کنیم که تولید پسماند کاهش یابد و این امر مهم از طریق کاهش دور ریز غذا و میوه و همچنین کاهش مصرف کاغذ از طریق فرآیندهای دولت الکترونیک، میسر است.
معاون اجرایی رئیس جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری با اشاره به لزوم آموزش آموزههای محیط زیستی به جامعه اضافه کرد: پیشنهاد میکنم سازمان محیط زیست، آموزش و پرورش، وزارت صنعت، وزارت بهداشت و دیگر دستگاهها، آموزش و فرهنگسازی کاهش تولید زباله را به عنوان یک کارویژه مهم در دستور کار خود قرار دهند.
وی با اشاره به پیامدهای مخرب زیست محیطی تولید پسماندها گفت: متأسفانه وضعیت پسماندها در کشور، تخریب سرمایههای طبیعی و محیط زیستی کشورمان را رقم زده است و کاهش تولید پسماند علاوه بر کاهش آلودگیهای زیست محیطی، به زیبایی مناظر طبیعی و معابر نیز خواهد افزود.
وی هچنین با اشاره به امکان استفاده از تجربیات بینالمللی در مدیریت پسماند افزود: تجربیات بینالمللی هم نشان داده که میتوان از طریق راهکارهای علمی، با کاهش تولید پسماند از طریق تفکیک زباله از مبدا، بر این معضل زیست محیطی فائق آمد.
قائمپناه با اشاره به اینکه در بسیاری از کشورهای دنیا بخش مهمی از درآمدهای شهرداریها از طریق تفکیک زباله از مبدأ و مدیریت پسماندها تأمین میشود، افزود: اگر شیشه، کاغذ، پلاستیک و دیگر زبالهها به درستی تفکیک شود، شهرداریها میتوانند به پسماند به عنوان منبعی برای تولید ثروت نگاه کنند.
وی در پایان این جلسه که به بررسی نحوه مدیریت پسماند در استان کرمانشاه اختصاص داشت، افزود: برای ارتقای سطح مدیریت پسماند استان کرمانشاه مصوباتی پیشبینی شده است که در سفر ریاست محترم جمهوری به آن استان اعلام خواهد شد.
در این نشست و پیش از سخنان قائمپناه، حبیبی استاندار کرمانشاه، در خصوص وضعیت مدیریت پسماند استان کرمانشاه و کارشناسان دستگاههای اجرایی استان درباره پسماندهای صنعتی، ویژه و خانگی در این استان گزارشهایی ارائه کردند. همچنین هوشمندسازی مدیریت پسماند پزشکی در استانهای قزوین، همدان و اصفهان نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
انتهای پیام/
12182902