علمی فناوری 11:00 - 05 بهمن 1403
به گفته پزشک متخصص فارماکولوژی، ترک قند و شکر حتی برای سه هفته، باعث بهبود عملکرد مغز می‌شود.

ترک قند و شکر، عملکرد مغز را بهتر می‌کند

باشگاه خبرنگاران جوان؛ فاطمه کربلایی- آندری کوندراخین، پزشک و مدرس ارشد گروه فارماکولوژی در مؤسسه داروسازی و شیمی دارویی در دانشگاه پیروگوف، مطرح کرد: «اگر شکر را کنار بگذارید، پس از سه هفته مغزتان عملکرد بهتری خواهد داشت.»

مواد غذا‌یی زود هضم شامل کربوهیدرات‌های تصفیه شده مانند قند، شکر، آرد، برنج سفید و سایر کربوهیدرات‌هایی می‌شود که فیبر بالایی نداشته و چون به سرعت معده را تخلیه می‌کنند، معمولا قند خون را سریع بالا می‌برند.

کربوهیدرات‌ها به دو دسته خوب و بد تقسیم می‌شوند؛ کربوهیدرات‌های خوب، سریع هضم نمی‌شوند، از افزایش قند خون و انسولین جلوگیری کرده و به دیر گرسنه شدن و سیر ماندن کمک می‌کنند.

 شکر جزء کربوهیدرات‌های زود هضم بوده و برای بدن ما مضر است. کربوهیدرات‌های با جذب سریع، شروع به نفوذ به بدن می‌کنند و به مغز می‌رسند. وقتی که قند را در دهان خود می‌گذارید، پرز‌های چشایی زبان را فعال می‌کند تا سیگنال‌های مثبتی را به مغز بفرستد. این سیگنال‌ها سیستم پاداش مغز را فعال می‌سازد تا هورمون دوپامین آزاد کند. این هورمون باعث خوشحالی و شادی می‌شود. مغز شکر را دوست دارد؛ زیرا فرد را آرام می‌کند و فرد از دریافت آن لذت می‌برد.

کربوهیدرات‌های سریع عبارتند از شکر، فروکتوز، شیرینی، کیک و بستنی. کاهش مصرف این گونه مواد غذایی در رژیم غذایی و افزایش مصرف کربوهیدرات‌های طولانی و کند هضم ضروری است. برای مثال کربوهیدرات‌های بلند محصولاتی هستند که از گندم دوروم تهیه می‌شوند.

 فقط سه هفته شکر نخوردن می‌تواند در خلق و خو و عملکرد بهتر مغز تاثیر بگذارد. وجود مخاط در دهان در صبح را کاهش دهد و عملکرد روده‌ها را پایدارتر کند. شکر مانند یک ماده مخدر روی بدن عمل می‌کند و باعث کندی و احساس خستگی می‌شود.

دکتر درباره این که چگونه می‌توان تشخیص داد که یک محصول از کربوهیدرات‌های سریع و شکر اضافه شده تشکیل شده است؛ توضیح داد: «هر چیزی که بلافاصله در دهان شیرینی ایجاد می‌کند از کربوهیدرات‌های سریع و زود هضم است. »

منبع: gazeta.ru


12145442
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به خط قرمز وزارت آموزش و پرورش مبنی بر عدم تحصیل دانش‌آموزان در مدارس غیر استاندارد، بر لزوم ارتقای کیفیت فضاهای آموزشی تأکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یافته‌های جدید پژوهشگران نشان می‌دهد فعالیت اجتماعی احتمالاً نقشی مهم در به تأخیر انداختن شروع زوال عقل افراد مسن ایفا می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان دانشگاه تربیت مدرس، موفق به طراحی نانوزیست حسگر رنگ‌سنجی به منظور تشخیص سریع بیماری پارکینسون شدند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آموزشی وزارت علوم از مذاکره با بنیاد ملی نخبگان به منظور جذب دانشجویان ممتاز در دانشگاه‌ها بدون آزمون در مقاطع بالاتر تحصیلی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر کمیته دانش آموزی چهارمین جشنواره طب ایرانی گفت که بخش دانش آموزی این جشنواره با محوریت «حال خوب با خواب بهنگام» در نظر گرفته شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که مصرف روزانه آسپرین با دوز پایین می‌تواند به جلوگیری از بازگشت سرطان در حدود یک سوم بیماران مبتلا به سرطان روده کمک کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت که در جلسه امروز شورا، مصوبه تأثیر قطعی سوابق تحصیلی مورد تأیید اعضا قرار گرفت و برخی جزئیات این مصوبه به شورای عالی آموزش و پرورش واگذار شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت که در جلسه امروز شورا، مصوبه تأثیر قطعی سوابق تحصیلی مطرح و برخی جزئیات آن به شورای عالی آموزش و پرورش واگذار شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی از اعلام نتایج فراخوان سال ۱۴۰۳ جذب مدرس حق‌التدریس این دانشگاه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که نخ دندان علاوه بر لثه ها، از مغز هم محافظت می‌کند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است