علمی فناوری 11:00 - 05 بهمن 1403
به گفته پزشک متخصص فارماکولوژی، ترک قند و شکر حتی برای سه هفته، باعث بهبود عملکرد مغز می‌شود.

ترک قند و شکر، عملکرد مغز را بهتر می‌کند

باشگاه خبرنگاران جوان؛ فاطمه کربلایی- آندری کوندراخین، پزشک و مدرس ارشد گروه فارماکولوژی در مؤسسه داروسازی و شیمی دارویی در دانشگاه پیروگوف، مطرح کرد: «اگر شکر را کنار بگذارید، پس از سه هفته مغزتان عملکرد بهتری خواهد داشت.»

مواد غذا‌یی زود هضم شامل کربوهیدرات‌های تصفیه شده مانند قند، شکر، آرد، برنج سفید و سایر کربوهیدرات‌هایی می‌شود که فیبر بالایی نداشته و چون به سرعت معده را تخلیه می‌کنند، معمولا قند خون را سریع بالا می‌برند.

کربوهیدرات‌ها به دو دسته خوب و بد تقسیم می‌شوند؛ کربوهیدرات‌های خوب، سریع هضم نمی‌شوند، از افزایش قند خون و انسولین جلوگیری کرده و به دیر گرسنه شدن و سیر ماندن کمک می‌کنند.

 شکر جزء کربوهیدرات‌های زود هضم بوده و برای بدن ما مضر است. کربوهیدرات‌های با جذب سریع، شروع به نفوذ به بدن می‌کنند و به مغز می‌رسند. وقتی که قند را در دهان خود می‌گذارید، پرز‌های چشایی زبان را فعال می‌کند تا سیگنال‌های مثبتی را به مغز بفرستد. این سیگنال‌ها سیستم پاداش مغز را فعال می‌سازد تا هورمون دوپامین آزاد کند. این هورمون باعث خوشحالی و شادی می‌شود. مغز شکر را دوست دارد؛ زیرا فرد را آرام می‌کند و فرد از دریافت آن لذت می‌برد.

کربوهیدرات‌های سریع عبارتند از شکر، فروکتوز، شیرینی، کیک و بستنی. کاهش مصرف این گونه مواد غذایی در رژیم غذایی و افزایش مصرف کربوهیدرات‌های طولانی و کند هضم ضروری است. برای مثال کربوهیدرات‌های بلند محصولاتی هستند که از گندم دوروم تهیه می‌شوند.

 فقط سه هفته شکر نخوردن می‌تواند در خلق و خو و عملکرد بهتر مغز تاثیر بگذارد. وجود مخاط در دهان در صبح را کاهش دهد و عملکرد روده‌ها را پایدارتر کند. شکر مانند یک ماده مخدر روی بدن عمل می‌کند و باعث کندی و احساس خستگی می‌شود.

دکتر درباره این که چگونه می‌توان تشخیص داد که یک محصول از کربوهیدرات‌های سریع و شکر اضافه شده تشکیل شده است؛ توضیح داد: «هر چیزی که بلافاصله در دهان شیرینی ایجاد می‌کند از کربوهیدرات‌های سریع و زود هضم است. »

منبع: gazeta.ru


12145442
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس المپیک فناوری گفت: المپیک فناوری، تنها میدان سنجش مهارت‌های فناورانه نیست، بلکه مسیری تازه برای شناسایی استعدادها است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در گامی نوین از تحول پزشکی، متخصصان ایرانی با راه‌اندازی رشته کاردیوانکولوژی در بیمارستان قلب و عروق شهید رجایی، مراقبت هم‌زمان از بیماران سرطانی و قلبی را آغاز کرده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» صبحانه یکی از مهمترین وعده‌های غذایی انسان است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وان‌پلاس از گوشی جدید خود با فناوری پیشرفته و شارژ فوق‌العاده سریع رونمایی کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مطالعه‌ای که توسط دانشمندان ژاپنی انجام شده است، نشانگر زیستی را آشکار کرده است که نشان‌دهنده پیری تسریع‌شده مغز است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ایلان ماسک دانشنامه آنلاین خود را برای رقابت با ویکی‌پدیا راه‌اندازی کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان نسبت به خطرات افزودن موز به اسموتی‌ها هشدار داده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته طاهری‌نیا، سهم ناچیز علم و فناوری از تولید ناخالص داخلی، گره اصلی پیشرفت علمی ایران است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش از انجام پژوهش‌های آسیب‌شناسانه درباره چرایی کاهش مشارکت برخی دانش‌آموزان در نماز جماعت مدارس خبر داد و گفت: بر اساس نتایج این پژوهش‌ها، برنامه‌های تبیینی و معرفتی متناسب با شرایط و ذائقه نسل جدید تدوین خواهد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نتایج نهایی آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ (رشته‌های تحصیلی پذیرش با آزمون و پذیرش صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی)،متقاضیان رشته‌های تحصیلی دانشگاه غیرانتفاعی امام صادق (ع) اعلام شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است