بین‌الملل 08:47 - 29 شهریور 1404
ده کشور دیگر، از جمله فرانسه و انگلیس، نیز برنامه‌ریزی کرده‌اند که هفته آینده در مجمع عمومی سازمان ملل دولت فلسطین را به رسمیت بشناسند.

پرتغال کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسد

باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند - پرتغال به استرالیا، کانادا، فرانسه و انگلیس در به رسمیت شناختن دولت فلسطین پیوسته است.

وزارت امور خارجه پرتغال شامگاه جمعه در بیانیه‌ای اعلام کرد که به رسمیت شناختن فلسطین روز یکشنبه، یک روز پیش از کنفرانس سطح عالی درباره دولت فلسطین در مجمع عمومی سازمان ملل متحد (UNGA)، انجام خواهد گرفت.

این وزارتخانه در بیانیه‌ای که در وبسایت خود منتشر کرد، نوشت: «وزارت امور خارجه تأیید می‌کند که پرتغال دولت فلسطین را به رسمیت خواهد شناخت.» این بیانیه افزود: «اعلامیه رسمی عصر روز یکشنبه، ۲۱ سپتامبر، قبل از کنفرانس سطح عالی هفته آینده انجام خواهد شد.»

به گزارش روزنامه «کوریو دا مانیا»‌ی پرتغال، لوئیز مونته نگرو، نخست‌وزیر میانه‌روی این کشور، پیش از نهایی کردن این تصمیم، با رئیس‌جمهور و پارلمان مشورت کرد.

این روزنامه گزارش داد که این تصمیم، پایان نزدیک به ۱۵ سال بحث در پارلمان این کشور اروپای غربی است؛ پس از آنکه این پیشنهاد برای اولین بار در سال ۲۰۱۱ توسط بلوک چپ، حزب سیاسی این کشور، مطرح شد.

اعلامیه پرتغال روز‌ها پس از آن صورت می‌گیرد که یک تحقیق تاریخی سازمان ملل دریافت که جنگ اسرائیل بر غزه به منزله نسل‌کشی است.

از زمان آغاز یورش اسرائیل در اکتبر ۲۰۲۳، دست کم ۶۵٬۱۴۱ نفر شهید و ۱۶۵٬۹۲۵ نفر زخمی شده‌اند. اعتقاد بر این است که بسیاری هزاران نفر دیگر زیر آوار‌ها مدفون شده‌اند.

دولت پرتغال برای اولین بار در ماه ژوئیه قصد خود را برای به رسمیت شناختن فلسطین به عنوان یک دولت اعلام کرد و به «تکامل بسیار نگران‌کننده مناقشه»، همچنین بحران انسانی و تهدید‌های مکرر اسرائیل برای الحاق سرزمین‌های فلسطینی استناد کرد.

پیش از این، در روز جمعه، یک مشاور امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، گفت که آندورا، استرالیا، بلژیک، لوکزامبورگ، مالت و سان مارینو برنامه‌ریزی کرده‌اند که هم‌زمان با فرانسه در جلسه سطح عالی که این کشور به طور مشترک با عربستان سعودی روز دوشنبه در نیویورک سازماندهی می‌کند، دولت فلسطین را به رسمیت بشناسند. کانادا و انگلیس نیز گفته‌اند که قصد انجام همین کار را دارند.

پرتغال همچنین در میان ۱۴۵ کشوری بود که روز جمعه به ایجاد یک گزینه برای محمود عباس، رئیس‌جمهور فلسطین، رای دادند تا بتواند هفته آینده در مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک به صورت ویدیویی سخنرانی کند؛ پس از آنکه ایالات متحده به او ویزا رد کرد.

اسرائیل و ایالات متحده به شدت کشور‌هایی را که برای به رسمیت شناختن فلسطین اقدام می‌کنند مورد انتقاد قرار داده‌اند، به طوری که مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده، اعلام فرانسه را «یک تصمیم بی‌پروا» خواند که «فقط به تبلیغات حماس خدمت می‌کند».

بزائل اسموتریچ، وزیر دارایی اسرائیل، سال گذشته هشدار داد که به ازای هر کشوری که فلسطین را به رسمیت بشناسد، یک شهرک غیرقانونی اسرائیلی جدید در کرانه باختری اشغالی ایجاد خواهد شد.

منبع: الجزیره انگلیسی


12227408
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» به گفته سفیر آمریکا در اسرائیل، ایالات متحده با کشور‌های خلیج فارس درباره اداره غزه پس از جنگ گفت‌و‌گو کرده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» ونزوئلا، ایالات متحده را به جنگ اعلام‌نشده متهم کرد و خواستار تحقیق سازمان ملل شد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، حزب دموکرات را متهم کرد که می‌خواهد کشور را تعطیل کند. 
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» ده کشور دیگر، از جمله فرانسه و انگلیس، نیز برنامه‌ریزی کرده‌اند که هفته آینده در مجمع عمومی سازمان ملل دولت فلسطین را به رسمیت بشناسند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» درپی نقض حریم هوایی استونی توسط سه جنگنده روسیه، کاردار این کشور در استونی احضار شد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» منابع آگاه می‌گویند واشنگتن در حال مذاکره با طالبان است تا نیروهای خود را به پایگاه بگرام در شمال افغانستان بازگرداند. 
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» دیوان بین‌المللی دادگستری اعلام کرد که برزیل رسما به پرونده‌ای که آفریقای جنوبی علیه اسرائیل به اتهام نسل‌کشی در غزه مطرح کرده، پیوسته است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» فرستاده ویژه دونالد ترامپ، در اظهاراتی بی‌سابقه گفت که اروپا باید مستقل از مشارکت آینده آمریکا، برای حمایت نظامی از اوکراین آماده باشد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» ارتش آمریکا و دستگاه ضد تروریسم عراق از کشته شدن یکی از سرکرده‌های ارشد داعش در سوریه خبر دادند، اما درباره هویت او روایت‌های متفاوتی ارائه کردند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» سازمان جهانی بهداشت با ابراز نگرانی از وضعیت بازماندگان زمین‌لرزه شرق افغانستان هشدار داد که کمبود امکانات بهداشتی و آوارگی گسترده، منجر به افزایش بیماری‌های عفونی و تهدیدات جدی برای زنان و کودکان شده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است