علمی فناوری 14:19 - 23 بهمن 1403
قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان گفت که این بنیاد موظف است استعداد‌های برتر را فارغ از وجود محدودیت‌های ناشی از معلولیت جسمی شناسایی و حمایت کند.

حمایت از مستعدان دارای معلولیت در راستای ایجاد فرصت‌های برابر

سعید خدایگان قائم مقام بنیاد ملی نخبگان اظهار داشت: واژه «ملی» در نام بنیاد ملی نخبگان به معنای مسئولیت پوشش تمامی اقشار جامعه نخبگان، از جمله افراد دارای معلولیت است. این بنیاد موظف است استعداد‌های برتر را فارغ از محدودیت‌های ناشی از معلولیت‌های جسمی شناسایی و حمایت کند.

وی با اشاره به تفاوت‌های ماهیتی انواع معلولیت‌ها در ایجاد مانع در بروز انواع استعداد‌ها افزود: برخی معلولیت‌ها مثلا ناتوانی حرکتی در راه رفتن، تأثیر چشمگیری بر توانمندی‌های علمی یا هنری ندارند. در چنین شرایطی این افراد تنها ممکن است نیازمند بهره‌مندی امکانات خاصی نباشد، اما برخی معلولیت‌ها به‌طور مستقیم فرآیند شکوفایی استعداد خاصی را تحت تأثیر قرار می‌دهند. برای مثال، یک فرد نابینا که در هنر‌های تجسمی دارای استعداد است و یا یک مستعد علمی ناشنوا که در فرآیند آموزش با موانع ارتباطی روبه‌رو است، نیازمند حمایت‌های ویژه و معیار‌های ارزیابی متفاوت است، لذا این گروه از مستعدین باید با در نظر گرفتن شرایط خاصشان سنجیده شوند.

خدایگان به فعالیت‌های اخیر بنیاد در راستای حمایت از جامعه معلولین اشاره کرد و گفت: دعوت از نمایندگانی از دانشجویان برتر دارای معلولیت در «چهاردهمین همایش ملی نخبگان» برای اولین بار، حضور مسئولین بنیاد ملی نخبگان در مراسم دانش‌آموختگی "دانشگاه فرشتگان" به عنوان تنها دانشگاه اختصاصی دانشجویان دارای معلولیت در منطقه و حمایت مادی و معنوی بنیاد ملی نخبگان و معاونت علی فناوری از اولین المپیاد ملی علمی-مهارتی دانشجویان دارای معلولیت از جمله این اقدامات است.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با تاکید بر اینکه حمایت از این المپیاد با توجه ویژه رئیس بنیاد نخبگان انجام شده است، افزود: این المپیاد نخستین دوره خود را تجربه می‌کند و حمایت مادی و معنوی بنیاد معطوف به هزینه‌های اجرایی و جوایز اعطای به برگزیدگان این رویداد است.

وی با ابراز امیدواری برای اجرای موفق این رویداد و دریافت حمایت‌های بیشتر از این طیف از جامعه نخبگانی برای سال‌های آینده، گفت: در شرایط فعلی، ما بیشتر بر پشتیبانی از برگزاری این المپیاد تمرکز کرده‌ایم و پس از ارزیابی نتایج، بررسی کیفیت برگزاری و سطح برگزیدگان، در خصوص نحوه ادامه حمایت‌ها از دوره‌های آتی این المپیاد تصمیم‌گیری خواهد شد.

خدایگان در پایان خاطرنشان کرد: حمایت از جامعه مستعدین دارای معلولیت، ایجاد فرصت‌های برابر برای بروز استعدادهاست، این رویداد ملی فرصتی برای شناسایی و تقویت مهارت‌های دانشجویان دارای معلولیت در رشته‌های مختلف علمی و مهارتی است و بنیاد ملی نخبگان امیدوار است که در آینده، این نوع رویداد‌ها به بستری برای شناسایی، حمایت و رشد بیش از پیش نخبگان در جامعه تبدیل شود.

نخستین المپیاد ملی علمی-مهارتی دانشجویان دارای معلولیت با حمایت بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، نوزدهم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ در تهران برگزار می‌شود.

در این المپیاد، دانشجویان در رشته‌های گوناگونی از جمله زبان و ادبیات فارسی، مترجمی زبان اشاره ایرانی و انگلیسی، طراحی لباس و پوشاک، طراحی طلا و جواهر، نقاشی و گرافیک، مهندسی کامپیوتر، رباتیک دانش‌آموزی، معماری، عکاسی و علوم ورزشی (شطرنج) به رقابت خواهند پرداخت.

علاقه‌مندان برای ثبت‌نام و کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به پایگاه اینترنتی www.paraolympiad.ir مراجعه کنند.

منبع: بنیاد ملی نخبگان


12154476
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون اداره کل فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو با هشدار نسبت به شیوع حساسیت‌های پوستی ناشی از مصرف ناآگاهانه محصولات آرایشی، بر ضرورت توجه دقیق مصرف‌کنندگان به فهرست ترکیبات، انجام تست حساسیت پیش از مصرف رنگ‌مو و پرهیز از محص...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی کمیته آماتوری انجمن نجوم ایران گفت: طلوع ماه کامل و مقارنه ماه و سیاره مشتری همزمان با ۱۳ دی و ۱۳ رجب، سالروز ولادت حضرت علی (ع) و روز پدر، از مهم‌ترین پدیده‌های نجومی مهم هفته پیش‌رو (هشتم تا پانزدهم دی) است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان نهضت سوادآموزی از بازگشت آموزش سواد پایه به مدارس و فعالیت حدود ۲ هزار پایگاه آموزشی در سراسر کشور خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نخستین سیگنال‌های هر سه ماهواره بومی «ظفر ۲»، «پایا» و «کوثر» که عصر امروز به فضا پرتاب شدند، با موفقیت دریافت شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یزدانیان با اعلام ثبت ۱۰ پرتاب موفق در یک‌سال‌ونیم گذشته گفت پرتاب همزمان سه ماهواره سنجشی بومی، نشانه تثبیت فناوری فضایی ایران است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر ارتباطات گفت: پرتاب همزمان سه ماهواره ایرانی می‌تواند با تقویت پایش منابع طبیعی در مناطق روستایی و دورافتاده، نقش مستقیمی در بهبود کیفیت زندگی مردم ایفا کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس پژوهشگاه فضایی ایران در مورد مدیریت منابع آبی کشور با استفاده از ماهواره‌های سنجشی سخن گفت.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان فضایی ایران با اشاره به اینکه ماهواره‌های دیگری در بهمن ماه آینده به فضا پرتاب خواهیم کرد، گفت: مجموعه ماهواره‌های مهم شهید سلیمانی با ماهواره بر‌های داخلی به فضا پرتاب می‌شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور گفت: دانش‌آموزان با نیاز‌های ویژه با حضور ۱۲۰ نفری در پنجمین دوره بازی‌های پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵ دبی، توانمندی و شایستگی خود را نشان دادند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات صنعت فضایی را یک ضرورت راهبردی برای آینده کشور دانست.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است