بین‌الملل 00:07 - 31 مرداد 1405
دولت ترامپ با اعمال تحریم علیه دیوان کیفری بین‌المللی و اعضای آن، تلاش میکند برای جنایاتکاران جنگی مصونیت ایجاد کند.

گاردین: ترامپ به دنبال امن‌تر کردن جهان برای جنایکاران جنگی است

باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا نجفی - روزنامه گاردین در مقاله‌ای به قلم «کنت راث» ستون‌نویس این روزنامه و پژوهشگر دانشگاه ییل آمریکا، با اشاره به تحریم‌های اعمال شده علیه دیوان کیفری بین‌المللی نوشت: دولت ترامپ با اعمال تحریم علیه دو مقام ارشد دیوان کیفری بین‌المللی، گام دیگری در کارزار خود علیه این نهاد برداشته است. افزایش شمار قضات و حقوقدانان تحریم‌شده که اکنون به ۱۳ نفر رسیده است، چیزی از ماهیت غیرقانونی این اقدام کم نمی‌کند.

راث در ادامه نوشت: دونالد ترامپ و دستیار او، مارکو روبیو می‌خواهند جهانی بسازند که در آن جنایتکاران جنگی آمریکایی و اسرائیلی در امان باشند. هیچ‌کس نباید اجازه دهد چنین چیزی عادی شود. آخرین قربانیان انتقام‌جویی ترامپ «توموکو آکانه» قاضی ارشد از ژاپن و «عبدالله سیه» وکیل ارشد از سنگال هستند که ظاهراً به دلیل تحت پیگرد قرار دادن مقام‌های اسرائیلی هدف قرار گرفته‌اند. با این حال، قربانیان واقعی این اقدام مردم سراسر جهان هستند که این دادگاه را یکی از معدود راه‌های مقابله با مقامات بی‌پروایی می‌دانند که مرتکب جنایات گسترده می‌شوند.

پژوهشگر ارشد دانشگاه ییل در ادامه مقاله خود تاکید کرد: ما هرگز نباید اجازه دهیم ترامپ این تحریم‌ها را عادی‌سازی کند. اثر اصلی این تحریم‌ها محروم کردن افراد هدف‌گرفته‌شده از نظام مالی بین‌المللی است؛ یعنی نداشتن کارت‌های اعتباری، دسترسی نداشتن به بانک‌ها و دشواری شدید در اداره امور در اقتصاد مدرن. این ابزاری بود که پیش‌تر برای مقام‌های فاسد یا خشونت‌طلبی استفاده می‌شد که در برابر قانون پاسخگو نبودند. اما ترامپ از آن برای حمله به مقام‌های عمومی استفاده می‌کند که جنایتکاران را پاسخگو می‌کنند.

این پژوهشگر در انتها با انتقاد از بی عملی اتحادیه اروپا گفت: اتحادیه اروپا قانونی موسوم به «قانون مسدودکننده» دارد؛ قانونی که برای بی‌اثر کردن تحریم‌های آمریکا در اروپا طراحی شده و بانک‌های اروپایی را از تبعیت از این تحریم‌ها منع می‌کند. اما در حالی که اتحادیه اروپا می‌گوید از تحریم‌های جدید علیه مقام‌های دیوان کیفری بین‌المللی «عمیقاً متأسف است» هنوز از این قانون برای حمایت از کارکنان دیوان استفاده نکرده است. یکی از دلایل این مسئله، ظاهراً ترس بانک‌ها، به‌ویژه در هلند، از واکنش تلافی‌جویانه ترامپ است. به بیان دیگر، از نگاه مقام‌های اروپایی، تلاش‌های ترامپ برای فراهم کردن امکان ارتکاب جنایات شرم‌آور است؛ اما اگر دفاع از قانون ممکن است بانک‌های هلندی را در معرض خشم ترامپ قرار دهد، عدالت می‌تواند منتظر بماند.

منبع: گاردین


12301284
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مجلس عراق با تاکید بر اینکه بغداد درگیر رویارویی با مقاومت نیست، اعلام کرد روند حصر سلاح در دست دولت از پایان سپتامبر آینده آغاز خواهد شد/
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» گاردین گزارش داد نگرانی از جنگ، حملات سایبری و اختلال در سامانه‌های پرداخت باعث شده مردم پول نقد بیشتری در خانه‌های خود نگه دارند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رسانه‌ها اعلام کردند که رئیس جمهور برزیل به ترامپ پیشنهاد برگزاری جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره اوکراین و ایران را داده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» دولت ترامپ با اعمال تحریم علیه دیوان کیفری بین‌المللی و اعضای آن، تلاش میکند برای جنایاتکاران جنگی مصونیت ایجاد کند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» دفن ده‌ها مهاجری که سه هفته پیش در جریان هجوم به منطقه سبته جان باختند آغاز شده، در حالی که هویت ۹۵ درصد آن‌ها هنوز مشخص نیست.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» ۱۲ کشور عربی و اسلامی امروز حملات رژیم اسرائیل به یک پایگاه هوایی در شمال سوریه و در نزدیکی مرز ترکیه را محکوم و خواستار اقدام بین‌المللی شدند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» در حالی که آمریکا بیش از ۴ میلیارد دلار به سازمان ملل بدهکار است، دولت ترامپ اعلام کرده قصد دارد بخشی از این بدهی را بپردازد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» نخست‌وزیر ایتالیا تاکید کرد با وجود نزدیکی با ترامپ در برخی از مسائل، روابط با او آنطور که ملونی فکر می‌کرد، پیش نرفت.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» کارزار فشار اقتصادی ترامپ علیه ایران، پیش از آنکه تهران را هدف قرار دهد، با افزایش قیمت نفت، نگرانی درباره بدهی آمریکا و تداوم جنگ، به بازارهای این کشور ضربه زده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزارت دفاع چین اعلام کرد نیرو‌های هوایی چین و امارات رزمایش مشترک «سپر شاهین ۲۰۲۶» را در منطقه سین‌کیانگ برگزار می‌کنند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است