اجتماعی 13:32 - 29 فروردین 1404
معوقات متناسب‌سازی و مبالغ کمک به حفظ قدرت خرید سال ۱۴۰۳ بازنشستگان و مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی در روز‌های ۲۴ و ۲۵ فروردین پرداخت شد.

توضیحاتی در خصوص متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تامین اجتماعی

باشگاه خبرنگاران جوان - روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد: با توجه به برخی سوالات مطرح شده از جانب ذینفعان این سازمان در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی درخصوص پرداخت معوقات متناسب‌سازی، توجه مخاطبین گرامی سازمان را به نکات زیر جلب می‌نماید:

۱- متناسب سازی حقوق و مستمری بازنشستگان و مستمری بگیران عزیز تامین اجتماعی، وفق جزء (۲) بند (ر) ماده ۲۸ قانون برنامه هفتم پیشرفت مصوب مجلس شورای اسلامی و طبق تکلیف قانون، می‌بایست در سال ۱۴۰۳ آغاز و در سال جاری و سال ۱۴۰۵ نیز ادامه داشته و تکمیل شود؛ به گونه‌ای که در پایان سال سوم، جبران ۹۰ درصد افت ضریب مستمری نسبت به حداقل دستمزد زمان برقراری مستمری محقق شود.

۲- با توجه به اینکه طبق قانون، حداقل بگیران (کسانی که با توجه به مدت سابقه و دستمزد مبنای کسر حق بیمه، مستمری آنان کمتر از حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار در سال برقراری بوده و مطابق ماده ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی تا آن سطح ترمیم شده است) مشمول متناسب سازی نیستند، با پیگیری‌های بعمل آمده توسط مدیرعامل سازمان، مساعدت سران محترم قوا و مجوز‌های اخذ شده از ارکان محترم سازمان (هیات مدیره و هیات امنا)، در سال گذشته، برای این عزیزان ماهانه مبلغ ۷۱۶ هزارتومان به عنوان «کمک به حفظ قدرت خرید ۱۴۰۳» پرداخت شده است. این مبلغ، در مورد کسانی که مستمری آنها براساس قانون کمتر از حداقل است، به نسبت سنوات پرداخت حق بیمه محاسبه می‌شود.

۳- برای افرادی که مبلغ متناسب سازی قانونی آنها در سال ۱۴۰۳، کمتر از ۷۱۶ هزار تومان بوده است نیز مابه التفاوت تا این مبلغ، تحت عنوان «کمک به حفظ قدرت خرید ۱۴۰۳»، تعیین و پرداخت شده است.

۴- با توجه به اینکه متناسب سازی در هیچ کدام از صندوق‌های بازنشستگی به معنای پرداخت مبلغ ثابت به کلیه مستمری بگیران نیست و طبق اصول محاسبات بیمه و با لحاظ مستمری هر فرد اجرا می‌شود، محاسبه مبلغ معوقات ۷ ماهه متناسب سازی، به شکل زیر انجام می‌شود:

ابتدا مبلغ متناسب سازی و کمک به حفظ قدرت خرید مندرج در فیش حقوقی اسفندماه سال گذشته، با هم جمع شده و در عدد ۷ ضرب می‌شود. سپس ۳ میلیون تومان علی الحساب پرداخت شده در خرداد ۱۴۰۳ از آن کسر می‌شود.

مثال ۱: اگر مبلغ متناسب سازی سال ۱۴۰۳ برای فردی ۱۵.۰۰۰.۰۰۰ ریال باشد مجموع ۷ ماهه آن مبلغ ۱۰۵.۰۰۰.۰۰۰ ریال است که با کسر مبلغ علی الحساب ۳۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال پرداختی در خرداد ۱۴۰۳، مبلغ قابل پرداخت به ایشان ۷۵.۰۰۰.۰۰۰ ریال خواهد بود.

مثال ۲؛ اگر مجموع مبلغ متناسب سازی و حفظ قدرت خرید سال ۱۴۰۳ برای فردی ۷.۱۶۶.۸۴۰ ریال باشد مجموع ۷ ماهه آن مبلغ ۵۰.۱۶۷.۸۸۰ ریال است که با کسر مبلغ علی الحساب ۳۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال پرداختی در خرداد ۱۴۰۳، مبلغ قابل پرداخت به ایشان ۲۰.۱۶۷.۸۸۰ ریال خواهد بود.

مثال ۳: اگر مجموع مبلغ متناسب سازی و حفظ قدرت خرید سال ۱۴۰۳ برای فردی که با ۱۰ سال سابقه بازنشسته شده و به نسبت سنوات، مستمری دریافت می‌کند ۲۳۹ هزار تومان باشد، مجموع معوقات ۷ ماهه آن مبلغ ۱۶.۷۳۰.۰۰۰ ریال می‌شود که کمتر از ۳۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال علی الحساب پرداختی به ایشان در سه ماهه اول سال گذشته است؛ لذا به ایشان مبلغی از بابت معوقات تعلق نگرفته است.

۵- مقرر شد در خصوص افرادی که مانند مثال سوم، مبلغ معوقه قانونی متعلق به آنها کمتر از ۳ میلیون تومان پرداختی علی الحساب از جانب سازمان باشد، در این مرحله، مبلغی از حقوق پرداختی به آنها کسر نشود.

شایان ذکر است، در خرداد سال گذشته و علی رغم عدم اجرای کامل متناسب سازی سال ۱۴۰۳، مبلغ ۳ میلیون تومان به صورت علی الحساب به کلیه بازنشستگان و مستمری بگیران سازمان پرداخت شده بود. با روی کار آمدن دولت چهاردهم و پیگیری‌های ویژه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی، علی رغم برخی مشکلات در تامین منابع مالی و اخذ مجوز‌های قانونی، از آبان سال ۱۴۰۳ احکام متناسب سازی صادر و به همراه مستمری ماه واریز شد.

در پایان یادآور می‌شود؛ تنها مرجع رسمی اطلاع رسانی اخبار و موضوعات مربوط به سازمان تامین اجتماعی، اداره کل روابط عمومی است، لذا به کلیه مخاطبین گرامی توصیه می‌شود موضوعات را از طریق وبسایت Tamin.ir و یا کانال‌ها و صفحات رسمی سازمان که در کلیه در شبکه‌های اجتماعی با نشانی مشترک Tamin_Media در دسترس است، دنبال نمایند.

همچنین سامانه پاسخگویی تامین اجتماعی با شماره تلفن ۱۴۲۰ بدون نیاز به پیش شماره از سراسر کشور و یا تلفن همراه، به صورت شبانه روزی پاسخگوی سوالات ذینفعان می‌باشد.

منبع: سازمان تامین اجتماعی


12179905
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اجتماعی

اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» شهردار منطقه ۱۳ تهران از خروج بیمارستان بوعلی از وضعیت ناایمن خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» فرماندار تهران با اشاره به حفر چاه‌های غیرمجاز در تهران گفت: افرادی که قوانین را رعایت می‌کنند باید مورد تشویق قرار گیرند و با متخلفان نیز برخورد شود.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون عملیات پلیس اطلاعات فرماندهی انتظامی تهران بزرگ جزئیات دستگیری اراذل و اوباش در خیابان شهید بهشتی را اعلام کرد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل سازمان مدیریت حمل‌ونقل بار و پایانه‌های مسافری شهر تهران گفت: طی سال گذشته با همکاری نهاد‌های حمایتی بیش از ۵ هزار آسیب‌دیده اجتماعی در سطح پایانه‌ها شناسایی و ساماندهی شده‌اند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس دایره تصادفات پلیس راهور تهران بزرگ، با حضور در برنامه
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» شهردار منطقه ۱۸ پایتخت از آغاز عملیات احداث نخستین گذرگاه عابر پیاده در بخش تحتانی خط آهن تهران به اهواز پس از ۲۵ سال وقفه و چشم انتظاری شهروندان خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» در راستای ارتقای زیبایی بصری و نشاط محیط شهری، عملیات رنگ‌آمیزی جدول‌ها، جداره‌ها و المان‌های ترافیکی در منطقه ۱۴ به‌صورت گسترده انجام شد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس دیوان عالی کشور گفت: با حجم زیاد پرونده‌های وارده به دیوان عالی کشور روبه رو هستیم و به همین منظور تاکید کردیم که تصویب طرح اصلاح قانون در اولویت قرار بگیرد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس دیوان عالی کشور گفت: با حجم زیاد پرونده‌های وارده به دیوان عالی کشور روبه رو هستیم و به همین منظور تاکید کردیم که تصویب طرح اصلاح قانون در اولویت قرار بگیرد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران گفت: رفع گره‌ها، معضلات و حل مشکلات مردم در حوزه‌های مرتبط به معاونت خدمات شهری، شاخصه تعریف پروژه‌ها و تعیین اولویتهاست.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است