علمی فناوری 14:14 - 04 بهمن 1401

ابداع سلول های سایبورگ با قابلیت زنده ماندن در شرایط سخت

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، دستکاری میکروب ها با هدف آنکه عملکرد دلخواه محققان را داشته باشند، پدیده ای قدیمی است زیرا انسان از دیرباز آموخته چگونه از مخمر نان تهیه کند.

تحقیق جدید در حقیقت در حوزه بیولوژی ترکیبی است که در اصل به معنای استفاده از اصول مهندسی برای سیستم های زیست شناختی و ارگانیسم ها است تا قابلیت های جدیدی برای آنها ایجاد کند.

این امر را می توان با روش های مختلف انجام داد. به عنوان مثال می توان سلول های زنده را مهندسی ژنتیک کرد تا دارو بسازند، پلاستیک را از بین ببرد یا حتی داده ها را ذخیره کنند. روش دیگر آنکه محققان می توانند ارگانیسم های مصنوعی کاملا جدید را طراحی کنند.

در پژوهش جدید محققان دانشگاه «یو سی دیویس» یک روش سوم ابداع کرده اند که در حقیقت ترکیبی از دو روش گفته شده است.

آنها باکتری های زنده و موجود را با بلوک های سازنده یک پلیمر مصنوعی درهم آمیختند. هنگامیکه سلول ها در معرض اشعه فرابنفش قرار گرفتند، پلیمر پیوندهایی با هیدروژن ساخت و به این ترتیب یک پوسته سخت تر ایجاد شد.

در نهایت یک سلول سایبورگ به وجود آمد که در اصل نوعی باکتری است که می تواند بیشتر فعالیت های زیست شناختی سلول عادی از جمله متابولیسم، حرکت به اطراف و تولید پروتئین ها را انجام دهد اما دیگر قادر به تقسیم شدن و رشد کردن نیست.

چیمنگ تان مولف ارشد پژوهش در این باره می گوید: سلول های سایبورگ قابل برنامه ریزی هستند، تقسیم نمی شوند، فعالیت های حیاتی سلول را انجام می دهند و قابلیت های غیر معمول را خواهند داشت.

در آزمایش ها و در شرایطی که به طور معمول سلول های معمولی را از بین می برد مانند قرار گرفتن در معرض هیدروژن پراکسید، آنتی بیوتیک ها و فضاهای با pH بالا، سلول های سایبورگ قابلیت های بیشتری برای نجات داشتند. پژوهشگران در آزمایش های دیگر سلول های سایبورگ را طوری دستکاری کردند تا به سلول های سرطانی پرورش یافته در آزمایشگاه حمله کنند و دارو را برای درمان آنها به کار برند.

تیم محققان تصمیم دارد درباره سلول های سایبورگ تحقیقاتی انجام دهد تا روش هایی برای کنترل بهتر آنها بیاموزد، مواد پلیمری دیگر و کاربردهای احتمالی آنها را آزمایش کند.

این پژوهش در ژورنال «ادونسد ساینس» منتشر شده است.


11794267
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آداب ماه رمضان برای بیماران مختلف شرایط خاص خود را دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» اسامی معرفی‌شدگان چند برابر ظرفیت کد رشته‌محل‌های دارای شرایط خاص دوره‌های کاردانی فنی و دوره کاردانی حرفه‌ای و مهندسی فناوری و دوره‌های کارشناسی حرفه‌ای «ناپیوسته» دانشگاه علمی کاربردی اعلام شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان معمای منشأ ذره الهه خورشید را حل کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» اینفینیکس گوشی جدید خود را معرفی کرده که دارای مشخصات و فناوری‌های عالی است که با جدیدترین گوشی‌های اندرویدی رقابت می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه جدید نشان داده است که پیروی از دو عادت ساده قبل از خواب می‌تواند سلامت قلب را بهبود بخشد و سطح قند خون را در بزرگسالان متعادل کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش با اشاره به ضرورت توجه به تغییر ذائقه نسل جدید، خواستار حرکت به سمت «کتاب‌های چندرسانه‌ای، کوتاه و جذاب» شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ماه به آرامی در حال کوچک شدن است و نقشه‌های جدید هزاران ترک را روی سطح آن نشان می‌دهند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان چینی به پیشرفت بزرگی در زمینه تولید تراشه‌های نیمه‌رسانا دست یافته‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ماه مبارک رمضان فرصتی برای پاکسازی معنوی، ذهنی و جسمی و همچنین سازماندهی مجدد عادات غذایی و سبک زندگی ارائه می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» اختتامیه بیست و سومین دوره جشنواره ملی کتاب رشد با حضور وزیر آموزش‌وپرورش، رئیس سازمان پژوهش آموزش‌و‌پرورش برگزار شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است