علمی فناوری 14:14 - 04 بهمن 1401

ابداع سلول های سایبورگ با قابلیت زنده ماندن در شرایط سخت

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، دستکاری میکروب ها با هدف آنکه عملکرد دلخواه محققان را داشته باشند، پدیده ای قدیمی است زیرا انسان از دیرباز آموخته چگونه از مخمر نان تهیه کند.

تحقیق جدید در حقیقت در حوزه بیولوژی ترکیبی است که در اصل به معنای استفاده از اصول مهندسی برای سیستم های زیست شناختی و ارگانیسم ها است تا قابلیت های جدیدی برای آنها ایجاد کند.

این امر را می توان با روش های مختلف انجام داد. به عنوان مثال می توان سلول های زنده را مهندسی ژنتیک کرد تا دارو بسازند، پلاستیک را از بین ببرد یا حتی داده ها را ذخیره کنند. روش دیگر آنکه محققان می توانند ارگانیسم های مصنوعی کاملا جدید را طراحی کنند.

در پژوهش جدید محققان دانشگاه «یو سی دیویس» یک روش سوم ابداع کرده اند که در حقیقت ترکیبی از دو روش گفته شده است.

آنها باکتری های زنده و موجود را با بلوک های سازنده یک پلیمر مصنوعی درهم آمیختند. هنگامیکه سلول ها در معرض اشعه فرابنفش قرار گرفتند، پلیمر پیوندهایی با هیدروژن ساخت و به این ترتیب یک پوسته سخت تر ایجاد شد.

در نهایت یک سلول سایبورگ به وجود آمد که در اصل نوعی باکتری است که می تواند بیشتر فعالیت های زیست شناختی سلول عادی از جمله متابولیسم، حرکت به اطراف و تولید پروتئین ها را انجام دهد اما دیگر قادر به تقسیم شدن و رشد کردن نیست.

چیمنگ تان مولف ارشد پژوهش در این باره می گوید: سلول های سایبورگ قابل برنامه ریزی هستند، تقسیم نمی شوند، فعالیت های حیاتی سلول را انجام می دهند و قابلیت های غیر معمول را خواهند داشت.

در آزمایش ها و در شرایطی که به طور معمول سلول های معمولی را از بین می برد مانند قرار گرفتن در معرض هیدروژن پراکسید، آنتی بیوتیک ها و فضاهای با pH بالا، سلول های سایبورگ قابلیت های بیشتری برای نجات داشتند. پژوهشگران در آزمایش های دیگر سلول های سایبورگ را طوری دستکاری کردند تا به سلول های سرطانی پرورش یافته در آزمایشگاه حمله کنند و دارو را برای درمان آنها به کار برند.

تیم محققان تصمیم دارد درباره سلول های سایبورگ تحقیقاتی انجام دهد تا روش هایی برای کنترل بهتر آنها بیاموزد، مواد پلیمری دیگر و کاربردهای احتمالی آنها را آزمایش کند.

این پژوهش در ژورنال «ادونسد ساینس» منتشر شده است.


11794267
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سازمان فناوری اطلاعات اعلام کرد که در سال گذشته بیش از ۴۰ هزار تغییر کاربری غیرمجاز توسط سامانه پنجره واحد زمین، شناسایی شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اداره پایش زنجیره مصرف دارو، از توزیع ۲۰ میلیون عدد وارفارین وارداتی طی ۴ ماه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مشاور رئیس و مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش جدیدترین آمار ثبت نام نوبت دوم آزمون سراسری ۱۴۰۳ را اعلام کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سیاه‌چاله مرکزی کهکشان راه شیری جرمی حدود ۴.۳ میلیون برابر خورشید دارد و یک سیاه‌چاله فعال است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف روزانه سرکه به افراد دارای اضافه وزن کمک می‌کند تا هشت کیلوگرم وزن کم کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شیائومی در اولین حضور خود در بازار پرطرفدار خودرو‌های برقی چین، رشد خود را تقویت می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رژیم گرفتن به امری رایج تبدیل شده؛ اما اغلب افرادی که وارد پروسه رژیم می‌شوند، شکست می‌خورند و دلایل متعددی سبب شکست افرادی می‌شود که وارد پروسه رژیم گرفتن شده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون درمان وزارت بهداشت گفت: برای بیماران صعب العلاج ۵۷ بسته خدمتی جهت پوشش بیمه ای تدوین شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان از اولین تولید دستگاه همودیالیز با ظرفیت تولید دو هزار دستگاه در سال برای اولین بار در غرب آسیا خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ایلان ماسک مدعی است که فضاپیمای Starship شرکت او در نهایت قادر خواهد بود تا انسان را به مریخ ببرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است