استانی 11:55 - 20 فروردین 1404
مشاور فناوری سپاه استان کرمان با اشاره به پیشرفت هسته ای جمهوری اسلامی در سایه تحریم ها، گفت: ایران در مسیر قدرت علمی هسته ای با شتاب و استقلال حرکت می کند.

ایران در مسیر قدرت علمی هسته‌ای با شتاب حرکت می‌کند

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، سرهنگ رضا خواجه‌حسنی، مشاور علمی، پژوهشی و فناوری سپاه ثارالله استان کرمان، در گفت‌وگویی به مناسبت 20 فروردین، روز ملی فناوری هسته‌ای، ضمن تشریح تاریخچه، چالش‌ها و دستاوردهای این صنعت در کشور، بر نقش مهم دانشمندان داخلی و شهدای هسته‌ای در ارتقای جایگاه علمی ایران تأکید کرد و خواستار هوشیاری ملی در برابر فشارهای سیاسی جهانی بر این علم حیاتی شد.

وی با اشاره به سابقه ورود ایران به حوزه انرژی هسته‌ای، گفت: کشور ما از سال 1353 با تأسیس سازمان انرژی اتمی و امضای قرارداد ساخت نیروگاه بوشهر رسماً وارد چرخه صنعت هسته‌ای شد، همچنین از سال 1958 عضویت رسمی در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی داریم که این قدم‌ها، نشانگر نگاه بلندمدت جمهوری اسلامی ایران به نقش فناوری هسته‌ای در توسعه ملی بوده است.

چالش‌ها و موانع؛ از تحریم‌ها تا نفوذ منافقین

مشاور علمی، پژوهشی و فناوری سپاه ثارالله استان کرمان، با اشاره به مداخلات خارجی در پرونده هسته‌ای ایران بیان کرد: متأسفانه با توجه به اینکه کشور ما دشمنان زیادی دارد، همواره تحت تحریم‌های ظالمانه قرار گرفته‌ایم و صنعت هسته‌ای نیز از این قاعده مستثنا نبوده است؛ دخالت مستقیم گروهک تروریستی منافقین در پرونده هسته‌ای ایران، یکی از ضربات جدی به روند طبیعی این فناوری بود که مسیر پیشرفت ما را با چالش‌هایی مواجه کرد.

 

خواجه‌حسنی ادامه داد: در سال‌های اخیر شاهد بیشترین هجمه‌ها از طرف آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هستیم و متأسفانه این سازمان به‌جای آن که نهادی فنی و بی‌طرف باشد، بعضاً تحت تأثیر فشارهای سیاسی قرار گرفته و مسیر تعامل علمی را به میدان فشار سیاسی بدل کرده است.

وی با تأکید بر ظرفیت‌های داخلی گفت: با همه این ناملایمات، کشور ما توانسته با تکیه بر دانشمندان جوان و متخصص خود، در زمینه‌های مختلف هسته‌ای پیشرفت‌های قابل توجهی به‌دست آورد و امروز ما یکی از کشورهای پیشرو در زیرساخت‌های پژوهشی و شتاب‌دهی به تجاری‌سازی صنعت هسته‌ای هستیم که این افتخار را باید پاس بداریم.

مشاور علمی، پژوهشی و فناوری سپاه ثارالله استان کرمان در ادامه با بیان نقش مهم انرژی هسته‌ای در حوزه سلامت، افزود: یکی از مهم‌ترین دستاوردهای ما در حوزه درمان بوده است؛ ما توانستیم با استفاده از دانش بومی و تخصص‌های داخلی، نیاز کشور در زمینه تولید داروهای رادیویی و تجهیزات پزشکی هسته‌ای را تأمین کنیم و امروز در بسیاری از بخش‌های پزشکی، به خودکفایی رسیده‌ایم.

شهدای هسته‌ای؛ یادگاران راه پیشرفت

خواجه‌حسنی با یادآوری نقش بی‌بدیل شهدای هسته‌ای خاطرنشان کرد: دانشمندانی که در راه این علم جان خود را فدا کردند، پایه‌گذاران عزت علمی ما هستند؛ ما باید همیشه قدردان آن‌ها باشیم و نام و یاد آنها را زنده نگه داریم؛ بدون شک، پیشرفت‌های امروز ما حاصل زحمات و فداکاری‌های آنان است.

وی هشدار داد: این فناوری یک علم بنیادین است و نباید اجازه دهیم تحت تأثیر سیاست‌بازی‌های قدرت‌های جهانی قرار بگیرد. متأسفانه برخی کشورها تلاش می‌کنند این صنعت را به موضوعات امنیتی گره بزنند تا مانع رشد آن شوند در حالی‌ که انرژی هسته‌ای، منبعی از دانش، درمان و توسعه است.

مشاور علمی، پژوهشی و فناوری سپاه ثارالله استان کرمان در پایان بر نقش مردم در حمایت از این صنعت تأکید کرد و گفت: اگر ملت ما همچنان در کنار دانشمندان خود بایستند و ما هم با همین شتاب علمی پیش برویم، بی‌تردید در آینده نزدیک، ایران به یکی از قدرت‌های بزرگ علمی جهان در زمینه انرژی هسته‌ای تبدیل خواهد شد؛ این افتخار ملی باید حفظ و تقویت شود.

انتهای پیام/511/


12175565
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار استانی

استانی
«خبرگزاری تسنیم» دادستان عمومی و انقلاب استان اردبیل، گفت: دادستانی اردبیل در راستای تحقق شعار سال، با تهدید تولید ملی به طور قاطع مبارزه خواهد کرد.
استانی
«خبرگزاری تسنیم» استاندار کرمان با بیان اینکه کرمان جزو استان های محروم کشور از نظر فضای آموزشی است، گفت: دولت در تخصیص منابع و اعتبارات به استان کرمان توجه خاصی داشته باشد.
استانی
«خبرگزاری تسنیم» تیم خیبر خرم آباد و نساجی مازندران امروز در ورزشگاه تختی خرم آباد به مصاف می روند.
استانی
«خبرگزاری تسنیم» فرمانده انتظامی استان کرمانشاه از کشف 46 هزار و 40 لیتر سوخت قاچاق از نوع گازوئیل به ارزش 9 میلیارد و 200 میلیون ریال در شهرستان قصرشیرین خبر داد.
استانی
«خبرگزاری تسنیم» مدیرکل حوزه هنری لرستان از ثبت نام 60 هنرمند برای انتخاب چهره های شاخص هنر انقلاب در این استان خبر داد.
استانی
«خبرگزاری تسنیم» معاون عمرانی استانداری تهران با اشاره به سکونت بیش از 35 درصد جمعیت استان در مناطق حاشیه ای، این وضعیت را نتیجه بی توجهی به توسعه متوازن دانست و گفت: زیرساخت های فرسوده دیگر توان پاسخ گویی به جمعیت انبوه را ندارند.
استانی
«خبرگزاری تسنیم» نشست خبری استاندار زنجان در حالی برگزار شد که اکثر خبرنگاران سؤالات فاقد ارزشی را پرسیدند.
استانی
«خبرگزاری تسنیم» رئیس شورای اسلامی شهر همدان با بیان اینکه اجرای طرح ستاد توسعه و پیشرفت استان توسط استاندار در شورای اداری با حضور رئیس قوه قضائیه مطرح شد، گفت: مقرر شداین طرح در همدان به عنوان پایلوت اجرا شود.
استانی
«خبرگزاری تسنیم» شهردار خرم آباد از تأخیر در اجرای مجموعه بام خاطره ها به دلیل حجم بالای عملیات سنگ کاری و شرایط نامساعد جوی خبر داد.
استانی
«خبرگزاری تسنیم» معاون اقتصادی استاندار گلستان از پیش بینی مشوق های ویژه برای سرمایه گذاران و تولیدکنندگان خبر داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است