استانی 10:01 - 06 فروردین 1404
رئیس جهاد دانشگاهی استان مرکزی گفت: از چالش های اصلی فرسودگی تجهیزات و دستگاه هاست، تعرفه های نیمه دولتی که با هزینه های آزاد تجهیزات و خدمات هم خوانی ندارد.

چالش درمان ناباروری در استان مرکزی/ تعرفه‌ها هم‌خوانی ندارد

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، این مصاحبه به بررسی فعالیت‌ها، دستاوردها و چالش‌های جهاد دانشگاهی استان مرکزی، نقش فرهنگی، آموزشی و پژوهشی جهاد دانشگاهی استان مرکزی و موضوعاتی همچون مرکز درمان ناباروری، آزمایشگاه‌های تخصصی، برنامه‌های آموزشی و پژوهشی و همچنین اهمیت آگاهی‌ بخشی عمومی در حوزه‌هایی نظیر بانک خون بند ناف  پرداخته است. درعین حال، چالش‌هایی نظیر فرسودگی تجهیزات، مشکلات مالی و نیاز به حمایت استانی مطرح است و همکاری بیشتر و نقش پررنگ‌تر سازمان‌های مرتبط را می طلبد.

با توجه به اهمیت موضوع، خبرنگار خبرگزاری تسنیم در مصاحبه‌ای تفصیلی با "محسن مرادی" رئیس جهاد دانشگاهی استان مرکزیدرباره  نمایی جامع از ظرفیت‌ها و مشکلات جهاد دانشگاهی اراک به گفت‌و‌گو پرداخته است که در زیر می آید:

وام قرض‌الحسنه 7 میلیون تومانی برای زوجین نابارور ارائه می‌شود

ثبت 1600 تولد موفق در مرکز ناباروری جهاد دانشگاهی استان مرکزی تاکنون

چالش تعرفه‌های نیمه‌دولتی و تأخیر بیمه‌ها در درمان ناباروری

ضرورت اطلاع‌رسانی گسترده درباره خدمات درمان ناباروری و کاهش هزینه‌های اضافی مردم

مشکلات مالی و فرسودگی تجهیزات؛ نیاز به حمایت از جهاد دانشگاهی استان

بانک خون بند ناف ؛ ضرورت آگاهی‌بخشی و رفع نگاه لوکس به این خدمت حیاتی

شبکه‌ سازی جهت توسعه گیاهان دارویی در استان مرکزی

تسنیم: از وقتی که در اختیار خبرگزاری تسنیم قرار دادید سپاسگزاریم.برای ورود به مباحث و شروع گفتگو بفرمایید جهاد دانشگاهی چه ماهیتی دارد و جایگاه آن از نظر مقام معظم رهبری چیست؟

مرادی: جهاد دانشگاهی نهادی عمومی و غیردولتی است که از سال 1359 فعالیت خود را آغاز کرده است. این نهاد بر پایه‌های فرهنگی شکل گرفته و در طول زمان تغییراتی داشته، اما همچنان به‌عنوان یکی از نهادهای انقلابی و ستون‌های اصلی انقلاب اسلامی شناخته می‌شود.

مقام معظم رهبری این نهاد را به‌عنوان یک نهال توصیف کردند که اکنون به یکی از ارکان انقلاب اسلامی تبدیل شده است. برای تأکید بر اهمیت این نهاد، دفترچه‌ای 70 صفحه‌ای با جملات کلیدی و انتظارات ایشان از جهاد دانشگاهی تهیه شده است.

تسنیم: مهم‌ترین فعالیت پژوهشی جهاد دانشگاهی در استان مرکزی چیست؟

مرادی: مهم‌ترین فعالیت پژوهشی، مرکز درمان ناباروری است که از سال 1393 به‌عنوان اولین مرکز نوآوری استان فعالیت خود را آغاز کرده و یکی از مجهزترین مراکز درمان ناباروری در غرب کشور است که به عنوان یک سرمایه و اتفاق خوب و بزرگ برای استان به شمار می رود.

ایجاد آزمایشگاه‌های تشخیصی و ژنتیک،مرکز مشاوره و مرکز طب، کارگروه پژوهشی توسعه اجتماعی، فعالیت‌های مرتبط با جمعیت و خانواده و آزمایشگاه جامع محیط زیست که در حوزه‌های آب، پساب، خاک و هوا فعالیت می‌کند از دیگر فعالیت های پژوهشی جهاد دانشگاهی است.

تسنیم: جهاد دانشگاهی در زمینه درمان ناباروری چه فعالیت‌هایی انجام داده است؟

مرادی: برنامه‌هایی نظیر غربالگری زوج‌های نابارور، برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای کارشناسان بهداشت و ایجاد مؤسسه خیریه "رویش امید" نیز به‌منظور حمایت از زوج‌های نابارور انجام شده است.

تسنیم: خدمات مشاوره‌ای جهاد دانشگاهی شامل چه موضوعاتی است و چه نتایجی داشته است؟

مرادی: خدمات مشاوره‌ای جهاد دانشگاهی در زمینه‌های مختلف از جمله خانواده، زوج‌درمانی و تحصیلی ارائه می‌شود. این خدمات در حال توسعه هستند تا بتوانیم به عموم مردم کمک بیشتری کنیم. تاکنون 1600 تولد در این حوزه ثبت شده که نشان‌دهنده تأثیرگذاری این خدمات است.

تسنیم: چالش‌های اصلی جهاد دانشگاهی در حوزه درمان ناباروری چیست؟

مرادی: یکی از چالش‌های اصلی فرسودگی تجهیزات و دستگاه‌هاست. به‌روزرسانی تجهیزات به دلیل هزینه‌های بالا دشوار است و مشکلات بسیاری را ایجاد کرده که امیدواریم با حمایت خیران و همچنین نگاه مثبت دولت بتوانیم اقدامات خوبی در این حوزه داشته باشیم.

همچنین تعرفه‌های نیمه‌دولتی که با هزینه‌های آزاد تجهیزات و خدمات هم‌خوانی ندارد و تأخیر بیمه‌ها در پرداخت مطالبات است که نقدینگی مجموعه را کاهش داده است بنابراین باید برنامه عملیاتی درستی برای حل این بخش داشته باشیم.

تسنیم: آزمایشگاه ژنتیک جهاد دانشگاهی چه فعالیت‌هایی دارد و با چه چالش‌هایی مواجه است؟

مرادی: این آزمایشگاه از سال 1394 راه‌اندازی شده و خدمات متنوعی ارائه می‌دهد. با این حال، یکی از چالش‌های اصلی آن، نیاز به تجهیزات جدید است. برای تأمین این تجهیزات، حتی از برخی خیرین کمک گرفته‌ایم.

همچنین تلاش داریم خدمات آزمایشگاه را به پزشکان و سازمان‌های مرتبط معرفی کنیم تا از ظرفیت‌های موجود بهره‌مند شوند. یکی از ویژگی‌های بارز این آزمایشگاه، تعرفه‌های مقرون‌به‌صرفه آن است که نسبت به بخش خصوصی خدمات به‌صرفه‌تری ارائه می‌دهد.

تسنیم: چه بیمه‌هایی هزینه‌های درمان ناباروری را پوشش می‌دهند و میزان وام قرض‌الحسنه برای زوج‌های نابارور چقدر است ؟

مرادی: بیمه بسیجیان تا سقف 3 میلیون تومان هزینه‌های اولیه را پوشش می‌دهد. بیمه تأمین اجتماعی نیز 90 درصد تعرفه عمومی غیردولتی را پرداخت می‌کند و صندوق علوی وام قرض‌الحسنه 7 میلیون تومانی را برای کمک به هزینه‌های درمان زوجین نابارور ارائه می‌دهد.

تسنیم: کم‌هزینه‌ترین روش درمان ناباروری کدام است و چه مقدار هزینه دارد؟

مرادی:در برخی موارد، درمان تنها با دارو و انجام چند ویزیت و سونوگرافی امکان‌پذیر است که هزینه آن حدود 5 میلیون تومان است ولی گاهی نیاز است از روش‌هایی نظیر IUI (تلقیح داخل رحمی) و IVF (میکرواینجکشن) استفاده شود.

هزینه روش IUI بین 5 تا 10 میلیون تومان متغیر است که شامل داروها، ویزیت‌ها و سونوگرافی می شود و هزینه IVF بدون احتساب ویزیت و سونوگرافی بین 15 تا 22 میلیون تومان متغیر است که به تعداد جنین‌ها و روش درمان بستگی دارد. همچنین، در مواردی که نیاز به رحم جایگزین یا تخمک اهدایی باشد، هزینه درمان ممکن است تا 40 میلیون تومان افزایش یابد.

تسنیم: چه عواملی بر موفقیت درمان تأثیر دارند و آیا همه زوجین بعد از درمان به نتیجه می‌رسند؟

مرادی:عواملی مانند اصلاح سبک زندگی، کاهش وزن، بهبود عملکرد تیروئید و بهبود کیفیت اسپرم در برخی موارد به بارداری طبیعی کمک می‌کنند. ضمن اینکه، برخی زوجین در مراحل اولیه پاسخ درمانی می‌گیرند، اما برخی حتی پس از سه مرحله درمانی نیز به نتیجه نمی‌ رسند که به شرایط پزشکی و علت ناباروری آن‌ها بستگی دارد.

"محسن مرادی" رئیس جهاد دانشگاهی استان مرکزیمی‌گوید: یکی از چالش‌های اصلی فرسودگی تجهیزات و دستگاه‌هاست. به‌روزرسانی تجهیزات به دلیل هزینه‌های بالا دشوار است و مشکلات بسیاری را ایجاد کرده است که امیدواریم با حمایت خیران و همچنین نگاه مثبت دولت بتوانیم اقدامات خوبی در این حوزه داشته باشیم... همچنین تعرفه‌های نیمه‌دولتی که با هزینه‌های آزاد تجهیزات و خدمات هم‌خوانی ندارد و تأخیر بیمه‌ها در پرداخت مطالبات است که نقدینگی مجموعه را کاهش داده است بنابراین باید برنامه عملیاتی درستی برای حل این بخش داشته باشیم...

 

 

 

 

تسنیم: "محیط زیست" از دیگر بخش های عملکردی جهاد دانشگاهی است، آزمایشگاه محیط زیست جهاد دانشگاهی چه نقشی در استان ایفا می‌کند؟

مرادی:  این آزمایشگاه در سال 1396 و به درخواست سازمان حفاظت محیط زیست تأسیس شد. فعالیت‌های آن شامل آنالیز آب، خاک، پساب و هواست. همچنین، این آزمایشگاه با سازمان‌هایی مانند غذا و دارو، مرکز بهداشت و معاونت علمی ریاست‌جمهوری همکاری دارد و خدمات متعددی به صنایع، بیمارستان‌ها و مراکز درمانی ارائه می‌کند.

تسنیم: به عنوان مدیر بالادستی در حوزه آزمایشگاه محیط زیست مهمترین چالش پیش رو را چه می دانید؟

مرادی: یکی از بزرگ‌ترین چالش‌ها، کمبود دستگاه‌های پیشرفته مانند دستگاه‌های آنالیز اتمی است. به دلیل نبود این تجهیزات، بسیاری از آزمایش‌ها به خارج از استان ارسال می‌شود که این موضوع از مشکلات اساسی است.

تسنیم: استان مرکزی از استان‌های دارای ظرفیت بالای حوزه کشاورزی در کشور است، ارتباط جهاد دانشگاهی با صنایع و کشاورزی چگونه است؟

مرادی: این نهاد توانسته است اعتماد متقابل با صنایع و کشاورزان ایجاد کند. در حوزه کشاورزی، با توجه به افزایش قیمت کود و اهمیت استفاده از کودهای مناسب و ریزمغذی‌ها، ارتباطات با کشاورزان، تعاونی‌های کشاورزی و جهاد کشاورزی برای انجام آزمایش‌های خاک تقویت شده است.

همچنین، همکاری‌های زیادی با بیمارستان‌ها و شبکه بهداشت در حوزه بهداشت و درمان داشته‌ایم تا بتوانیم در این حوزه نیز به بخش بهداشت و درمان استان نیز با کمک لازم که خواهیم داشت بخشی از آلام و مشکلات را التیام بخشیم.

تسنیم: یکی از شاخه‌های مهم و مورد توجه در حوزه کشاورزی پرورش گیاهان دارویی است بفرمایید در استان مرکزی، جهاد دانشگاهی چه ظرفیت‌های علمی در حوزه گیاهان دارویی دارد؟

مرادی: جهاد دانشگاهی با پژوهشکده گیاهان دارویی، سال‌ها در زمینه تولید عصاره، اسانس و داروهای گیاهی فعالیت کرده است که یک ظرفیت خیلی خوب و قابل توجه برای استان به شمار می‌رود و امیدواریم با مجموعه اقداماتی که خواهیم داشت در این حوزه بتوان موثر باشیم.

در استان مرکزی، برنامه داریم شبکه‌ای از کشاورزان ایجاد کنیم که متناسب با نیاز پژوهشکده برای تولید محصولات فعال شوند. این گیاهان به دلیل کم‌آب بودن و ارزش افزوده بالا، برای شرایط اقلیمی استان بسیار مناسب هستند.

تسنیم: رویکرد علمی و تحقیقاتی جهاد دانشگاهی در استان مرکزی چیست؟

مرادی: جهاد دانشگاهی با رویکرد رفع نیازهای استان و پاسخ به کمبودها فعالیت می‌کند. اگرچه اولویت این نهاد کسب سود اقتصادی نیست، اما تلاش می‌کند حداقل هزینه‌های مجموعه را تأمین کند و خدمات جامع‌تری به مردم ارائه دهد.

تسنیم: در زمینه پژوهش‌های اجتماعی چه اقداماتی انجام شده است؟

مرادی: گروه پژوهشی توسعه اجتماعی جهاد دانشگاهی، شاخص‌های توسعه اجتماعی کشور را در ابعاد مختلف تعیین کرده است. این پروژه در سه مرحله انجام شده و در مرحله سوم اقدامات اجرایی برای بهبود شاخص‌ها در حال انجام است.

تسنیم: آیا جهاد دانشگاهی استان مرکزی در حوزه نوآوری و فناوری فعالیتی دارد؟

مرادی: بله، این نهاد در حال ورود به حوزه‌هایی مانند هوش مصنوعی و فریلنسری است و از ایده‌های نوآورانه افراد حمایت می‌کند. همچنین پروژه‌هایی در زمینه ایمنی HSE، بهداشت و محیط زیست آغاز شده است.

تسنیم: یکی از رویکردهای اجتماعی در استان اشتغال خانگی است، باتوجه به توضیحاتی که دادید بفرمایید آیا جهاددانشگاهی در حوزه توسعه اشتغال خانگی هم فعالیتی داشته است؟

مرادی: ما مدلی طراحی کرده‌ایم که به افراد کمک می‌کند تا مشاغل خانگی خود را به‌طور مؤثرتر توسعه دهند چراکه توسعه زیرساخت های اشتغال آفرینی در حل معضلات اجتماعی بسیار موثر و راهگشاست که می تواند کمک بالایی به استان بکند.

در کنار آن، مرکز نوآوری منش نیز به عنوان یک شتاب‌ دهنده برای افراد با ایده‌های نوپا فعالیت می‌کند تا این افراد بتوانند کسب‌ وکارهای خود را شکل دهند.

تسنیم: با تشکر از پاسخگویی شما در پایان بفرمایید چشم‌ انداز جهاد دانشگاهی استان مرکزی برای آینده چیست؟

مرادی: هدف اصلی جهاد دانشگاهی، تقویت بخش‌های مختلف از جمله محیط زیست، کشاورزی و پژوهش‌های مرتبط است. با حمایت بیشتر مسئولان استان، این نهاد می‌تواند خدمات جامع‌ تر و بهتری به مردم ارائه دهد و در مسیر توسعه گام‌های بیشتری بردارد.

انتهای پیام/ 711/


12170797
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار استانی

استانی
«خبرگزاری تسنیم» فرماندهی انتظامی آذربایجان شرقی از کشف و جمع آوری 60 ماینر قاچاق توسط مأموران انتظامی کلانتری 25 کندرود از یک باغ ویلایی خبر داد.
استانی
«خبرگزاری تسنیم» عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی بر اقدامات جهادی پتروشیمی تبریز در شکستن تحریم ها و رفع گلوگاه های تولید تاکید کرد.
استانی
«خبرگزاری تسنیم» سازمان بسیج کارگری و کارخانجات سپاه فجر فارس برنامه های متنوعی از جمله غبارروبی گلزار شهدا، برپایی میز خدمت جهادی در شهرک های صنعتی، برگزاری اردوهای راه یان پیشرفت و اعزام کارگران به دیدار رهبری را در هفته کارگر اجرا می کند.
استانی
«خبرگزاری تسنیم» استاندار همدان بر ضرورت تربیت نیروهای باانگیزه و خلاق تأکید کرد و گفت: جامعه امروز بیش از هر زمان دیگری به معلمان تأثیرگذار نیاز دارد چرا که معلم تربیتی ها سنگ بنای توسعه جامعه هستند.
استانی
«خبرگزاری تسنیم» مدیرعامل جمعیت جوانان سرزمین خورشید خراسان جنوبی از برگزاری 300 برنامه مردمی زیر سایه خورشید در ایام دهه کرامت در استان خبر داد.
استانی
«خبرگزاری تسنیم» معاون وزیر راه و شهرسازی از پیشرفت قابل توجه آماده سازی زمین های مسکن و برنامه ریزی برای تسریع در تحویل آن ها به مردم خبر داد و گفت: طرح مسکن ملی در 31 استان در حال اجرا است.
استانی
«خبرگزاری تسنیم» در پیچاپیچ دره های زاگرس، جایی که مه بر شانه های کوه می نشیند و خاک هنوز بوی باران دارد، لاله های واژگون در سکوت می رویند؛ باشکوه، شکننده و در حصار تهدیدهای مکرر.
استانی
«خبرگزاری تسنیم» رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای شهر قم از تلاش برای راه اندازی بوستان جامع ویژه بانوان خبر داد و گفت: این بوستان باید با امکانات آموزشی، تفریحی و ورزشی پاسخگوی نیاز نسل جوان و خانواده ها باشد.
استانی
«خبرگزاری تسنیم» مدیرکل آموزش وپرورش لرستان از معرفی 168 معلم نمونه در این استان خبر داد.
استانی
«خبرگزاری تسنیم» امام جمعه ایلام گفت: دولت باید جایگاهی شایسته برای جامعه کارگری فراهم آورد و از ظلم و بی توجهی به حقوق آنها جلوگیری کند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است