علمی فناوری 17:27 - 08 اردیبهشت 1404
وزیر بهداشت در پیامی به مناسبت گرامیداشت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای با اشاره به حادثه انفجار در بندر شهید رجایی بندرعباس، گفت که اگر ایمنی محیط کار بیشتر رعایت شده بود احتمالا این حجم از خسارت جانی را به دنبال نداشت.

پیام وزیر بهداشت به مناسبت گرامید‌اشت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای

باشگاه خبرنگاران جوان - وزیر بهداشت به مناسبت گرامید‌اشت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای پیامی صادر کرد.

متن پیام محمدرضا ظفرقندی، به شرح زیر است: 

 

امسال روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای (هشتم اردیبهشت۱۴۰۴، مصادف با ۲۸ آوریل ۲۰۲۵) را در شرایطی گرامی می‌داریم که متاسفانه ظرف بیست و چهار ساعت گذشته، تعدادی از شهروندان عزیزمان را در حادثه انفجار بندر شهید رجایی بندرعباس از دست داده‌ایم و بیش از هزار نفر نیز در اثر این حادثه دچار انواع جراحت‌ها شده‌اند؛ حادثه ناگواری که اگر ایمنی محیط کار در آن بیشتر رعایت شده بود احتمالاً این حجم از خسارت جانی را به دنبال نداشت!

 

تلاش برای فراهم‌کردن محیط‌های کاری ایمن و در نتیجه کار سالم و ایمن، شناسائی، ارزیابی و کنترل عوامل زیان‌آور موجود در محیط‌های کاری، طراحی و اعمال مراقبت‌های بهداشتی درمانی برای سالم‌سازی محیط‌های کاری و حفظ سلامت نیروی کار، اهداف اصلی نامگذاری «روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای» بوده است.

 

بر اساس آمارها، در سال‌های اخیر به‌طور میانگین ۲.۳ میلیون نفر نیروی کار در اثر حوادث و بیماری‌های شغلی جان خود را از دست داده‌اند ـ یعنی بیش از ۶۰۰۰ مرگ در روز (سازمان جهانی کار). گزارش‌ها نشان می‌دهد که هر سال نزدیک به ۳۴۰ میلیون حادثه در محیط‌های کاری رخ می‌دهد و در نتیجه آن حدود ۱۶۰ میلیون نفر دچار انواع آسیب‌ها می‌شوند؛ آسیب‌هایی که در بسیاری از موارد، به مرگ می‌انجامد. 

 

مطالعات و تجربه‌های سال‌های اخیر نشادن داده‌است که کاربرد هوش مصنوعی در سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه‌ای می‌توان سطوح ایمنی و بهداشت محیط‌های کاری را به‌نحو چشمگیری ارتقا بخشید؛ از همین رو است که سازمان بین‌المللی کار نیز در سال ۲۰۲۵ با انتخاب شعار «تحول در ایمنی و بهداشت حرفه‌ای: نقش هوش مصنوعی و دیجیتالی‌شدن در سلامت کار» بر ضرورت تحول در نظام‌های ایمنی و بهداشت حرفه‌ای و بهره‌گیری از فنآوری‌های نوین برای افزایش سطح امنیت و ارتقای سلامت نیروی کار تأکید کرده است.

 

در این مسیر، دولت‌ها با تدوین سیاست‌های هوشمند و نظارت مستمر، کارفرمایان با تأمین تجهیزات پیشرفته و ایجاد محیط‌های کاری ایمن و کارگران با رعایت اصول بهداشت حرفه‌ای و مشارکت فعال در برنامه‌های آموزشی می‌توانند باعث افزایش سطح ایمنی و سلامت کار شوند.

 

با تبریک «روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای» به همه همکاران عزیزم در حوزه بهداشت حرفه‌ای و طب کار، امیدوارم در سال پیش رو با همکاری و همراهی شما عزیزان شاهد توسعه سامانه‌های هوشمند پایش سلامت در همه محیط‌های کاری، اجرای طرح‌های آموزشی دیجیتال برای ارتقای فرهنگ ایمنی و بهداشت کار و تقویت بازرسی‌های هوشمند بهداشت حرفه‌ای با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین و توسعه مشارکت‌ها و تعامل‌ها برای ایجاد محیط‌های کاری ایمن‌تر و سالم‌تر باشیم.

منبع: وزارت بهداشت


12184483
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران در پی طرح مطالبی درباره وقوع درگیری و استفاده از گاز اشک‌آور در اطراف بیمارستان سینا به‌منظور تنویر افکار عمومی اطلاعیه‌ای را صادر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز تحقیقات چشم دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: با انجام غربالگری چشم در بین نوزادانی که زودتر از ۹ ماه متولد شده‌اند از بروز اختلالات بینایی جلوگیری می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ثبت‌نام پنجاه و سومین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی از امروز سه‌شنبه ۱۶ دی ماه آغاز شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوشی‌های هوشمند شاهد بزرگترین جهش قیمت خود در بیش از یک ربع قرن بوده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان کشف هیجان‌انگیزی در مورد ویروس‌هایی که ۹۰٪ کودکان را آلوده می‌کنند، کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» همواره سوالات عجیب و هیجان انگیزی در مورد تحولات در فضا مطرح می‌شود که یکی از اینها آن است که اگر خورشید ناگهان منفجر شود چه اتفاقی می‌افتد؟
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» اولین به‌روزرسانی تلگرام در سال ۲۰۲۶ با ویژگی‌های کلیدی منتشر شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دارو‌هایی مانند اوزمپیک در افزایش بارداری‌هایی که به عنوان «نوزادان اوزمپیک» شناخته می‌شوند، نقش داشته‌اند اما قطع مصرف این دارو‌ها در ابتدای بارداری ممکن است منجر به خطرات قابل توجهی برای سلامتی شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی وزارت ارتباطات گفت: برای افزایش سهم اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص ملی از حدود ۴ درصد به ۱۰ درصد، کشور به حداقل ۱۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون نظارت بر مراکز سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک از تدوین ۲۵۲ سرفصل آموزشی برای موسسان و مربیان خبر داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است