علمی فناوری 10:30 - 08 بهمن 1400
برنده بلیط قرعه‌کشی پرواز سرنشین‌دار "اسپیس ایکس" به دلیل داشتن اضافه‌وزن نتوانست در این سفر حضور داشته باشد.

برنده سفر فضایی "اسپیس ایکس" به دلیل اضافه وزن از این سفر بازماند!

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی‌میل، سفر به فضا، رویایی است که بسیاری از مردم آرزوی رسیدن به آن را دارند. این رویا برای یک نفر تقریبا به واقعیت تبدیل شد؛ تا زمانی که او روی ترازو پا گذاشت.

"کایل هیپچن" (Kyle Hippchen)، خلبان ۴۳ ساله اهل فلوریدا، از برنده شدن یک بلیط قرعه‌کشی برای حضور در ماموریت  "اینسپیریشن ۴" (Inspiration4) طی نخستین پرواز گردشگری "اسپیس ایکس" (SpaceX) بسیار خوشحال شد اما وزن او که حدود ۱۴۹ کیلو بود، از حد مجاز اسپیس ایکس که کمتر از ۱۱۳ کیلو بود، فراتر رفت.

صندلی او به "کریس سمبروسکی" (Chris Sembroski)، هم اتاقی‌اش در دوره دانشگاه رسید. سمبروسکی، ۴۲ ساله و یک مهندس علوم داده در واشنگتن است. هیپچن از یک بالکن در جایگاه ویژه، مراسم پرتاب را تماشا کرد.

برنده سفر فضایی "اسپیس ایکس" به دلیل اضافه وزن از این سفر بازماند!

درد از دست دادن سفری که فقط یک بار در زندگی پیش می‌آید، هنوز برای هیپچن از بین نرفته است. هیپچن گفت: این ماجرا برای من خیلی درد دارد. من به شدت ناامید شدم اما به هر حال، این اتفاق رخ داده است.

هیپچن اخیرا داستان خود را طی نخستین بازدید خود از "مرکز فضایی کندی" (Kennedy Space Centre) ناسا پس از موشک‌سواری از دست رفته‌اش به اشتراک گذاشته است. او در مورد رویاهای خود و همچنین از زمانی صحبت کرد که متوجه شد از محدودیت وزنی ۱۱۳ کیلویی اسپیس ایکس بالاتر رفته و سفر را به شخصی پیشنهاد داد که می‌دانست این پرواز برای او به همان اندازه ارزش دارد. چهار ماه بعد، او حدس می‌زد که احتمالا کمتر از ۵۰ نفر می‌دانند که او برنده واقعی بوده است.

هیپچن و سمبروسکی در دوره دانشگاه، هم‌اتاقی بودند و در "دانشگاه علوم هوانوردی امبری ریدل" (ERAU) تحصیل کرده‌اند. آنها با سایر دانشجویان حوزه علوم فضایی، برای پرتاب شاتل‌های ناسا به سوی جنوب می‌رفتند. همچنین آنها از اعضای یک گروه حامی فضایی بودند و برای پیشبرد سفرهای فضایی تجاری به واشنگتن رفتند.

هنگامی که "جارد آیزاکمن" (Jared Isaacman)، بنیان‌گذار و مدیر عامل شرکت "Shift4 Payments"، یک صندلی را در پروازی که از ایلان ماسک خریداری کرده بود، قرعه‌کشی کرد، هیچ‌کدام نتوانستند مقاومت کنند. ذینفع این قرعه‌کشی، "بیمارستان تحقیقاتی کودکان سنت جود" (St. Jude Children's Research Hospital) بود.

با وجود ۷۲ هزار ورودی در قرعه‌کشی فوریه گذشته، هیپچن و سمبروسکی فکر نمی‌کردند که برنده ‌شوند و به همین دلیل، یکدیگر را از این موضوع باخبر نکردند.

هیپچن در اوایل ماه مارس، ایمیل‌هایی را برای جستجوی جزئیات درباره خود دریافت کرد. آن زمان بود که او متن مسابقه را خواند و فهمید که وزن برنده باید کمتر از ۱۱۳ کیلو باشد. او به گروه برنامه‌ریزی گفت که قصد دارد کناره‌گیری کند و تصور می‌کرد که تنها یک نفر از گروه بزرگ فینالیست‌ها است. هیپچن در انبوه ایمیل‌ها و تماس‌های بعدی دریافت که برنده شده است و شگفت‌زده شد.

برنده سفر فضایی "اسپیس ایکس" به دلیل اضافه وزن از این سفر بازماند!

با برنامه‌ریزی برای پرتاب در ماه سپتامبر، جدول زمانی محدود بود. اسپیس ایکس که کار خود را در زمینه پرواز انسان‌ها تازه آغاز کرده بود، باید اندازه‌گیری نخستین مسافران خود را آغاز می‌کرد تا لباس‌های مخصوص پرواز و صندلی‌ها را آماده کند.

هیپچن به‌عنوان یک مهندس هوافضا و خلبان می‌دانست که محدودیت وزن، یک مشکل ایمنی برای صندلی‌ها است و نمی‌توان آن را نادیده گرفت. وی در این باره گفت: من تلاش کردم تا بفهمم که چگونه می‌توانم در عرض شش ماه، ۳۶ کیلوگرم از وزن خود را کم کنم. اگرچه این کار ممکن است اما سالم‌ترین راه حل نیست.

آیزاکمن گفت: تمایل کایل برای هدیه دادن صندلی خود به کریس، یک سخاوت باورنکردنی بود.

هیپچن در ماه آوریل به گروه پیوست تا پرتاب فضانوردان به ایستگاه فضایی بین المللی را تماشا کند. سمبروسکی برای قدردانی پیشنهاد داد که برخی از وسایل شخصی هیپچن را به فضا ببرد.

سمبروسکی پیش از رفتن به کپسول دراگون اسپیس ایکس، از سنت پیروی کرد و از تلفن بالای برج پرتاب برای برقراری یک تماس اختصاصی استفاده کرد. او با هیپچن تماس گرفت و یک بار دیگر از او تشکر کرد. وی در این تماس گفت: من همیشه قدردان تو خواهم بود.

برنده سفر فضایی "اسپیس ایکس" به دلیل اضافه وزن از این سفر بازماند!

اگرچه هیپچن نتوانست زمین را از مدار ببیند اما حدود ۱۰ دقیقه بی‌وزنی را تجربه کرد. او طی پرواز سمبروسکی، در یک هواپیمای ویژه با جاذبه صفر، به دوستان و خانواده مسافران پیوست.

انتهای پیام


11429939
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش کشور گفت: در نوبت دوم آزمون سراسری بیش از ۸۲۲ هزار نفر ثبت نام کرده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک پزشک متخصص هشدار داده که کار کردن طولانی مدت با رایانه می‌تواند باعث ایجاد مشکلات عضلانی اسکلتی در فرد شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه جدید می‌گوید لوبیا می‌تواند برای سلامتی، یک جادویی خالص باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فوق تخصص قلب کودکان و نوزادان، با اشاره به اهمیت بررسی سلامت قلب نوزادان در ساعات اولیه پس از تولد، گفت: جریان خون در قلب و ریه‌های جنین به طور کامل با یک نوزاد تازه متولدشده متفاوت است و اگر تغییرات مورد انتظار پس از تولد در عملکرد قلبی به...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» اگر با کمردرد دست و پنجه نرم می‌کنید، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که باید کفش‌های پیاده‌روی خود را بپوشید و پیاده روی را شروع کنید.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در دورانی که رقابت در کنکور به اوج رسیده، بسیاری از داوطلبان درگیر اضطراب و مشکلات تمرکز هستند. حالا پژوهشی جدید نشان می‌دهد که یکی از روش‌های کمتر شناخته‌شده می‌تواند به بهبود تمرکز ذهنی و عملکرد مغز این افراد کمک کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» براساس تحقیقات جدید، مدیریت انرژی به جای مدیریت زمان می‌تواند کلید موفقیت تحصیلی نوجوانان باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم، با صدور حکمی «علی خورسندی» را به عنوان رئیس دبیرخانه «نشان مسئولیت اجتماعی آموزش عالی» و «کارگروه رتبه‌بندی دانشگاه‌ها در زمینه مسئولیت اجتماعی» منصوب کرد؛ این اقدام گامی تازه برای بازتعریف نقش دانشگاه‌ها در جامعه است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی با تاکید بر اینکه ۴۷ روز کاری تا آغاز مهرماه بیشتر باقی نمانده، گفت: باید با سرعت بیشتری به فعالیت‌های خود سروسامان دهیم تا بتوانیم مهری باشکوه و عزتمند را برای دانش آموزان رقم بزنیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم، از اجرای طرحی ویژه برای آمادگی بخش آموزش کشور در شرایط بحران و اضطرار خبر داد و گفت: همه بخش‌ها از جمله آموزش عالی نیازمند دستورالعمل‌های مستقل برای مواجهه با شرایط اضطراری هستند و در این زمینه کار کارشناسی در حال انجام است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است