علمی فناوری 07:00 - 15 آذر 1403
کارشناسان تغذیه نسبت به خطرات گرم کردن مجدد برخی غذا‌ها هشدار می‌دهند.

کدام غذا‌ها هرگز نباید دوباره گرم شوند؟

باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - بسیاری از خانواده‌ها برای تهیه یک شام سریع و راحت به غذا‌های باقی‌مانده متکی هستند؛ اما کارشناسان تغذیه نسبت به خطرات گرم کردن مجدد برخی غذا‌ها هشدار می‌دهند.

مشکل این است که گرم کردن مجدد برخی غذا‌ها یا نوشیدنی‌ها ممکن است منجر به تغییرات شیمیایی مضری شود که ممکن است بر سلامت ما تأثیر بگذارد یا رشد باکتری‌های مضر را که از بین بردن آن‌ها دشوار است، افزایش دهد.

در یک کلیپ ویدیویی که هارینی بالا، متخصص تغذیه در TikTok برای ۲۳۰۰۰ دنبال کننده خود منتشر کرد، او ۳ ماده غذایی (غذا‌ها یا نوشیدنی‌ها) را که باید از گرم کردن مجدد آن‌ها خودداری شود، اعلام کرد که عبارتند از:

- اسفناج

اسفناج حاوی اسید اگزالیک است، ماده‌ای که وقتی خام مصرف شود بی‌ضرر است؛ اما وقتی دوباره گرم شود، اسید متبلور شده و سمی می‌شود. علاوه بر این، اسفناج حاوی نیترات است که با حرارت دادن به نیتریت تبدیل می‌شود، یک ترکیب سمی که می‌تواند خطر تومور‌های روده را افزایش دهد.

همچنین برگ‌های اسفناج می‌تواند حاوی لیستریا باشد، باکتری که ممکن است باعث بیماری‌های غذایی جدی مانند تب و علائم شبیه آنفولانزا شود و در برخی موارد ممکن است منجر به عوارض جدی مانند تشنج شود.

-چای

توصیه می‌شود چای را دوباره گرم نکنید؛ زیرا تجمع تانن آن، اسیدیته و تلخی چای را افزایش می‌دهد. علاوه بر این، باکتری‌هایی که ممکن است در چای خفته باشند، با گرم کردن مجدد چای فعال شوند و فرد را در معرض خطر عفونت قرار دهند.

- برنج

برنج یکی از خطرناک‌ترین غذا‌ها برای گرم کردن مجدد است. وقتی برنج پخته شده در یخچال قرار می‌گیرد، باکتری باسیلوس سرئوس مقاوم در برابر حرارت می‌تواند روی آن تکثیر شود. حتی اگر برنج گرم شود، هاگ‌ها زنده می‌مانند و ما را در معرض خطر مسمومیت غذایی قرار می‌دهند.

علائم عفونت با این باکتری به صورت استفراغ، اسهال و گرفتگی شکم ظاهر می‌شود. برای کاهش خطر عفونت، توصیه می‌شود برنج را در مدت دو ساعت پس از پخت در یخچال و در ظرف در بسته نگهداری کنید.

منبع: دیلی میل


12123842
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته رئیس مرکز ملی فضای مجازی در داخل کشور اقدامات خوبی در حوزه اخبار جعلی انجام شده، اما همچنان در این زمینه چالش‌هایی وجود دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر هفته جهانی فضا، اسامی انتخاب شده برای ایام هفته جهانی فضا را اعلام کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تیمی از محققان میلیون‌ها مکالمه با ChatGPT را تجزیه و تحلیل کردند تا نحوه استفاده واقعی مردم از چت‌بات محبوب OpenAI را بررسی کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فضانوردان معمای مربوط به ابر غول پیکر مریخ را حل کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» متخصصان تغذیه نسبت به خطراتی که کودکان چاق را در معرض خطر قرار می‌دهند، هشدار داده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان می‌گویند حمله سیستیت ممکن است اولین نشانه سرطان مجاری ادراری باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت HMD با یک گوشی رده بالا با نام HMD Vibe به عرصه رقابت بازمی‌گردد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» اسامی معرفی‌شدگان چند برابر ظرفیت پذیرش رشته‌های دارای شـرایط خاص در آزمون کاردانی به کارشناسی ناپیوسته سال ۱۴۰۴ اعلام شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به طور متوسط افراد بالای ۱۵ سال کشور در یک شبانه روز، ۲ ساعت و ۸ دقیقه از شبکه‌ها و رسانه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نام‌گذاری «روز شهدای اقتدار و اتحاد ملی ایران» و «روز پرچم» در تقویم رسمی کشور در جلسه شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است