علمی فناوری 07:00 - 15 آذر 1403
کارشناسان تغذیه نسبت به خطرات گرم کردن مجدد برخی غذا‌ها هشدار می‌دهند.

کدام غذا‌ها هرگز نباید دوباره گرم شوند؟

باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - بسیاری از خانواده‌ها برای تهیه یک شام سریع و راحت به غذا‌های باقی‌مانده متکی هستند؛ اما کارشناسان تغذیه نسبت به خطرات گرم کردن مجدد برخی غذا‌ها هشدار می‌دهند.

مشکل این است که گرم کردن مجدد برخی غذا‌ها یا نوشیدنی‌ها ممکن است منجر به تغییرات شیمیایی مضری شود که ممکن است بر سلامت ما تأثیر بگذارد یا رشد باکتری‌های مضر را که از بین بردن آن‌ها دشوار است، افزایش دهد.

در یک کلیپ ویدیویی که هارینی بالا، متخصص تغذیه در TikTok برای ۲۳۰۰۰ دنبال کننده خود منتشر کرد، او ۳ ماده غذایی (غذا‌ها یا نوشیدنی‌ها) را که باید از گرم کردن مجدد آن‌ها خودداری شود، اعلام کرد که عبارتند از:

- اسفناج

اسفناج حاوی اسید اگزالیک است، ماده‌ای که وقتی خام مصرف شود بی‌ضرر است؛ اما وقتی دوباره گرم شود، اسید متبلور شده و سمی می‌شود. علاوه بر این، اسفناج حاوی نیترات است که با حرارت دادن به نیتریت تبدیل می‌شود، یک ترکیب سمی که می‌تواند خطر تومور‌های روده را افزایش دهد.

همچنین برگ‌های اسفناج می‌تواند حاوی لیستریا باشد، باکتری که ممکن است باعث بیماری‌های غذایی جدی مانند تب و علائم شبیه آنفولانزا شود و در برخی موارد ممکن است منجر به عوارض جدی مانند تشنج شود.

-چای

توصیه می‌شود چای را دوباره گرم نکنید؛ زیرا تجمع تانن آن، اسیدیته و تلخی چای را افزایش می‌دهد. علاوه بر این، باکتری‌هایی که ممکن است در چای خفته باشند، با گرم کردن مجدد چای فعال شوند و فرد را در معرض خطر عفونت قرار دهند.

- برنج

برنج یکی از خطرناک‌ترین غذا‌ها برای گرم کردن مجدد است. وقتی برنج پخته شده در یخچال قرار می‌گیرد، باکتری باسیلوس سرئوس مقاوم در برابر حرارت می‌تواند روی آن تکثیر شود. حتی اگر برنج گرم شود، هاگ‌ها زنده می‌مانند و ما را در معرض خطر مسمومیت غذایی قرار می‌دهند.

علائم عفونت با این باکتری به صورت استفراغ، اسهال و گرفتگی شکم ظاهر می‌شود. برای کاهش خطر عفونت، توصیه می‌شود برنج را در مدت دو ساعت پس از پخت در یخچال و در ظرف در بسته نگهداری کنید.

منبع: دیلی میل


12123842
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدت‌ها پیش از تولد، بافت‌های قلب ما با ریتمی مشخص منقبض و منبسط می‌شوند و این حرکات تنها در آخرین ساعت زندگی ما متوقف می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، دلیل اختلال واتس اپ برای برخی کاربران می‌تواند مربوط به خود اپلیکیشن یا شبکه متا باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته کارشناس فنی یک شرکت دانش بنیان، برای معلق نگه‌داشتن ابزار و تجهیزات سنگین، محصولی تولید و بومی سازی شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ثبت‌نام آزمون دستیاری فوق‌تخصصی پزشکی از سوی معاونت آموزشی وزارت بهداشت به تعویق افتاد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته فعالان برجسته هوشمندسازی و اقتصاد دانش بنیان، سیستم هوشمند حمل و نقل به‌عنوان یکی از مهمترین رکن‌های شکل‌گیری اکوسیستم لجستیک هوشمند، نقش کلیدی در کشور ایفا می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ورزش منظم فواید زیادی برای سلامتی دارد که نمی‌توان آن‌ها را دست کم گرفت.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مرکز توسعه آموزش مجازی، فناوری و امنیت اطلاعات وزارت آموزش و پرورش از احتمال اختلال در دسترسی به سامانه‌های وزارت آموزش و پرورش در روز پنج شنبه خبرداد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» عضو هیئت علمی دانشگاه تهران معتقد است اگر جنگل یا پوشش گیاهی آسیب ببیند، تمام حیات وابسته به این جنگل‌ها نیز آسیب می‌بیند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته رئیس مرکز ملی فضای مجازی هر پلتفرمی در چارچوب مصوبه قرار بگیرد می‌تواند رفع محدودیت شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان، پرکابردترین گاز‌ها در آزمایشگاه‌های آنالیزی تحقیقاتی، گاز هیدروژن است.  

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است