علمی فناوری 07:00 - 15 آذر 1403
کارشناسان تغذیه نسبت به خطرات گرم کردن مجدد برخی غذا‌ها هشدار می‌دهند.

کدام غذا‌ها هرگز نباید دوباره گرم شوند؟

باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - بسیاری از خانواده‌ها برای تهیه یک شام سریع و راحت به غذا‌های باقی‌مانده متکی هستند؛ اما کارشناسان تغذیه نسبت به خطرات گرم کردن مجدد برخی غذا‌ها هشدار می‌دهند.

مشکل این است که گرم کردن مجدد برخی غذا‌ها یا نوشیدنی‌ها ممکن است منجر به تغییرات شیمیایی مضری شود که ممکن است بر سلامت ما تأثیر بگذارد یا رشد باکتری‌های مضر را که از بین بردن آن‌ها دشوار است، افزایش دهد.

در یک کلیپ ویدیویی که هارینی بالا، متخصص تغذیه در TikTok برای ۲۳۰۰۰ دنبال کننده خود منتشر کرد، او ۳ ماده غذایی (غذا‌ها یا نوشیدنی‌ها) را که باید از گرم کردن مجدد آن‌ها خودداری شود، اعلام کرد که عبارتند از:

- اسفناج

اسفناج حاوی اسید اگزالیک است، ماده‌ای که وقتی خام مصرف شود بی‌ضرر است؛ اما وقتی دوباره گرم شود، اسید متبلور شده و سمی می‌شود. علاوه بر این، اسفناج حاوی نیترات است که با حرارت دادن به نیتریت تبدیل می‌شود، یک ترکیب سمی که می‌تواند خطر تومور‌های روده را افزایش دهد.

همچنین برگ‌های اسفناج می‌تواند حاوی لیستریا باشد، باکتری که ممکن است باعث بیماری‌های غذایی جدی مانند تب و علائم شبیه آنفولانزا شود و در برخی موارد ممکن است منجر به عوارض جدی مانند تشنج شود.

-چای

توصیه می‌شود چای را دوباره گرم نکنید؛ زیرا تجمع تانن آن، اسیدیته و تلخی چای را افزایش می‌دهد. علاوه بر این، باکتری‌هایی که ممکن است در چای خفته باشند، با گرم کردن مجدد چای فعال شوند و فرد را در معرض خطر عفونت قرار دهند.

- برنج

برنج یکی از خطرناک‌ترین غذا‌ها برای گرم کردن مجدد است. وقتی برنج پخته شده در یخچال قرار می‌گیرد، باکتری باسیلوس سرئوس مقاوم در برابر حرارت می‌تواند روی آن تکثیر شود. حتی اگر برنج گرم شود، هاگ‌ها زنده می‌مانند و ما را در معرض خطر مسمومیت غذایی قرار می‌دهند.

علائم عفونت با این باکتری به صورت استفراغ، اسهال و گرفتگی شکم ظاهر می‌شود. برای کاهش خطر عفونت، توصیه می‌شود برنج را در مدت دو ساعت پس از پخت در یخچال و در ظرف در بسته نگهداری کنید.

منبع: دیلی میل


12123842
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» پایگاه رتبه بندی تایمز نتایج رتبه بندی موضوعی سال ۲۰۲۵ خود را منتشر کرد که ۸۱ دانشگاه جمهوری اسلامی ایران در این رتبه‌بندی حضور دارند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته دانشمندان، شستن مو‌ها در آرایشگاه برای سلامتی خطرناک بوده و می‌تواند منجر به سکته شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نام‌نویسی چهاردهمین مسابقه ملی فناوری نانو تابستان به همت ستاد ویژه توسعه فناوری‌های نانو و میکرو معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری آغاز شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک متخصص عصب و روانشناسی درباره بایدها و نبایدهای رفتار با کودکان دیرآموز توضیحاتی ارائه کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته یک منبع آگاه، بروز مشکل در تامین ماده اولیه علت اصلی کمبود داروی لاموتریژین  ۱۰۰ در بازار است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فوق تخصص بیماری‌های ریه گفت: مصرف سیگار و دخانیات ریسک ابتلا به انواع سرطان‌ها را افزایش می‌دهد که شایع‌ترین آنها سرطان ریه است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل سازمان انتقال خون گفت: سالانه جان ۵۰ بیمار با اهدای خون‌های نادر در کشور نجات پیدا می‌کند و شناسایی اقلیت‌های نژادی سبب افزایش ذخایر خون‌های نادر می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» خط اعتباری ویژه استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی به صندوق‌های هشت استان تخصیص داده شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل دفتر مشاوره سلامت سازمان امور دانشجویان گفت: تدوین «سند راهبردی سلامت دانشجویان» در دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی آغاز شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل دفتر طرح و برنامه سازمان امور دانشجویان گفت: طرح نوین الگوی تغذیه با محوریت مدیریت هزینه از نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ در ۱۲ دانشگاه به صورت آزمایشی اجرا خواهد شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است