علمی فناوری 07:00 - 15 آذر 1403
کارشناسان تغذیه نسبت به خطرات گرم کردن مجدد برخی غذا‌ها هشدار می‌دهند.

کدام غذا‌ها هرگز نباید دوباره گرم شوند؟

باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - بسیاری از خانواده‌ها برای تهیه یک شام سریع و راحت به غذا‌های باقی‌مانده متکی هستند؛ اما کارشناسان تغذیه نسبت به خطرات گرم کردن مجدد برخی غذا‌ها هشدار می‌دهند.

مشکل این است که گرم کردن مجدد برخی غذا‌ها یا نوشیدنی‌ها ممکن است منجر به تغییرات شیمیایی مضری شود که ممکن است بر سلامت ما تأثیر بگذارد یا رشد باکتری‌های مضر را که از بین بردن آن‌ها دشوار است، افزایش دهد.

در یک کلیپ ویدیویی که هارینی بالا، متخصص تغذیه در TikTok برای ۲۳۰۰۰ دنبال کننده خود منتشر کرد، او ۳ ماده غذایی (غذا‌ها یا نوشیدنی‌ها) را که باید از گرم کردن مجدد آن‌ها خودداری شود، اعلام کرد که عبارتند از:

- اسفناج

اسفناج حاوی اسید اگزالیک است، ماده‌ای که وقتی خام مصرف شود بی‌ضرر است؛ اما وقتی دوباره گرم شود، اسید متبلور شده و سمی می‌شود. علاوه بر این، اسفناج حاوی نیترات است که با حرارت دادن به نیتریت تبدیل می‌شود، یک ترکیب سمی که می‌تواند خطر تومور‌های روده را افزایش دهد.

همچنین برگ‌های اسفناج می‌تواند حاوی لیستریا باشد، باکتری که ممکن است باعث بیماری‌های غذایی جدی مانند تب و علائم شبیه آنفولانزا شود و در برخی موارد ممکن است منجر به عوارض جدی مانند تشنج شود.

-چای

توصیه می‌شود چای را دوباره گرم نکنید؛ زیرا تجمع تانن آن، اسیدیته و تلخی چای را افزایش می‌دهد. علاوه بر این، باکتری‌هایی که ممکن است در چای خفته باشند، با گرم کردن مجدد چای فعال شوند و فرد را در معرض خطر عفونت قرار دهند.

- برنج

برنج یکی از خطرناک‌ترین غذا‌ها برای گرم کردن مجدد است. وقتی برنج پخته شده در یخچال قرار می‌گیرد، باکتری باسیلوس سرئوس مقاوم در برابر حرارت می‌تواند روی آن تکثیر شود. حتی اگر برنج گرم شود، هاگ‌ها زنده می‌مانند و ما را در معرض خطر مسمومیت غذایی قرار می‌دهند.

علائم عفونت با این باکتری به صورت استفراغ، اسهال و گرفتگی شکم ظاهر می‌شود. برای کاهش خطر عفونت، توصیه می‌شود برنج را در مدت دو ساعت پس از پخت در یخچال و در ظرف در بسته نگهداری کنید.

منبع: دیلی میل


12123842
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دستور جمع‌آوری فوری چند فرآورده غیرمجاز، تقلبی و دارای مشکلات کیفی از سطح عرضه، توسط سازمان غذا و دارو صادر شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش از ثبت‌نام۵۵۲ هزار نفر برای شرکت در آزمون ورودی مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۵ دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: باید از پژوهش برای حل مسائل اولویت دار جامعه استفاده کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش، گفت: معلمان سرمایه‌های اصلی آموزش و پرورش هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» برخی از عادات غذایی رایج می‌توانند اثربخشی مکمل‌های آهن را تضعیف کرده و حتی علائم کمبود آهن را بدتر می‌کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» هوش مصنوعی یک شرکت روسی توانسته در سال جاری به یافتن ۱۲۰ کودک گمشده و ردیابی نزدیک به ۳۰۰۰ مجرم بالقوه کمک کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک متخصص چینی توانایی ایالات متحده برای راه‌اندازی یک راکتور هسته‌ای در ماه را زیر سوال می‌برد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به دست آوردن فشار خون دقیق نیاز به رعایت چندین مرحله اساسی قبل و حین اندازه‌گیری دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کدو حلوایی می‌تواند در جوانسازی صورت نقشی مهم ایفا کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» موسسه تحقیقات فضایی آکادمی علوم روسیه در مورد احتمال تأثیر طوفان‌های ژئومغناطیسی بر زمین در روز‌های آینده هشدار داده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است