علمی فناوری 15:12 - 11 آذر 1403
پژوهشگران دریافتند میکروب‌ها و متابولیت‌های (مواد شرکت‌کننده در سوخت‌وساز سلولی) روده برخی نوزادان به پیش‌بینی خطر ابتلای آنها به بیماری‌های عصبی‌رشدی مانند اوتیسم کمک می‌کند.

ارتباط پیچیده مغز با روده به پیش‌بینی ابتلا به اوتیسم کمک می‌کند

وبگاه سای‌تِک‌دِیلی در گزارشی آورده است: غربال‌گری زودهنگام برای تشخیص اختلالات عصبی‌رشدی (مانند اوتیسم) کودکان به‌منظور یاری‌رساندن به آنها در فراگیری مهارت‌های زندگی ضرورت دارد. آکادمی پزشکی اطفال آمریکا توصیه می‌کند همه کودکان از نظر تأخیر در رشد، غربالگری شوند؛ به‌ویژه آنهایی که به صورت نارس یا با وزن کم متولد شده‌اند.

پژوهشگران و پزشکان در حال طراحی ابزار‌های ساده و مطمئنی هستند که بتوان با استفاده از آنها نشانه‌های اولیه یا عوامل خطر یک بیماری را قبل از آشکار شدن علائم شناسایی کنند. غربال‌گری زودهنگام ممکن است خطر بیش‌تشخیصی (تشخیص یک بیماری که در طول عمر فرد علائمی ایجاد نکرده است) را در بر داشته باشد؛ اما فهم نیاز‌های رشدی کودک احتمالاً به خانواده‌ها کمک می‌کند که زودتر این نیاز‌ها را برطرف می‌کنند.

گروهی از پژوهشگران دانشگاه فلوریدا در آمریکا و دانشگاه لینشوپینگ در سوئد نقش میکروبیوم (همه ژن‌ها و توده سلول‌های میکروب مستقر در یک بخش ویژه در بدن) در ایجاد بیماری‌های گوناگون ازجمله بیماری‌های روانی، خودایمنی، چاقی، زایمان زودرس را بررسی کردند.

آنها در پژوهشی که روی کودکان سوئدی انجام دادند، متوجه شدند میکروب‌ها و متابولیت‌های روده نوزادان (که هم در مدفوع و هم در خون بند ناف آنها یافت می‌شوند) به پیش‌بینی خطر ابتلای آنها به بیماری‌های عصبی‌رشدی مانند اوتیسم کمک می‌کند.

به گفته آنها می‌توان در بدو تولد نوزادان یا در سال اول زندگی آنها و قبل از بروز علائم بیماری‌ها، وجود تفاوت‌ها را در ترکیب میکروبیوم روده آنها تشخیص داد.

میکروبیوم در دوران کودکی دستخوش تغییرات بسیار زیادی می‌شود، از سیستم ایمنی بدن و تغییرات و رویداد‌های زندگی تأثیر می‌گیرد؛ همچنین بر سیستم ایمنی بدن تأثیر می‌گذارد. عواملی مانند ژنتیک، محیط، شیوه زندگی، عفونت و دارو‌ها بر میکروبیوم اثر دارند.

این پژوهشگران معتقدند روده و مغز به صورت پیچیده‌ای با یکدیگر مرتبط هستند.

منبع: ایرنا


12122341
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» پایگاه رتبه بندی تایمز نتایج رتبه بندی موضوعی سال ۲۰۲۵ خود را منتشر کرد که ۸۱ دانشگاه جمهوری اسلامی ایران در این رتبه‌بندی حضور دارند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته دانشمندان، شستن مو‌ها در آرایشگاه برای سلامتی خطرناک بوده و می‌تواند منجر به سکته شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نام‌نویسی چهاردهمین مسابقه ملی فناوری نانو تابستان به همت ستاد ویژه توسعه فناوری‌های نانو و میکرو معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری آغاز شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک متخصص عصب و روانشناسی درباره بایدها و نبایدهای رفتار با کودکان دیرآموز توضیحاتی ارائه کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته یک منبع آگاه، بروز مشکل در تامین ماده اولیه علت اصلی کمبود داروی لاموتریژین  ۱۰۰ در بازار است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فوق تخصص بیماری‌های ریه گفت: مصرف سیگار و دخانیات ریسک ابتلا به انواع سرطان‌ها را افزایش می‌دهد که شایع‌ترین آنها سرطان ریه است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل سازمان انتقال خون گفت: سالانه جان ۵۰ بیمار با اهدای خون‌های نادر در کشور نجات پیدا می‌کند و شناسایی اقلیت‌های نژادی سبب افزایش ذخایر خون‌های نادر می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» خط اعتباری ویژه استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی به صندوق‌های هشت استان تخصیص داده شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل دفتر مشاوره سلامت سازمان امور دانشجویان گفت: تدوین «سند راهبردی سلامت دانشجویان» در دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی آغاز شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل دفتر طرح و برنامه سازمان امور دانشجویان گفت: طرح نوین الگوی تغذیه با محوریت مدیریت هزینه از نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ در ۱۲ دانشگاه به صورت آزمایشی اجرا خواهد شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است