فرهنگ مردم کانادا و علاقه آنها به تنوع غذایی باعث شده است که بسیاری از کارآفرینان برای راهاندازی یک رستوران در این کشور انگیزه داشته باشند. از آنجایی که صنعت رستورانداری کانادا در سالهای اخیر رشد روزافزونی را تجربه کرده است، این انتظار میرود که نرخ رشد قابل توجهی در سال 2023 رقم بخورد. اما با همه این اوصاف، در ابتدا باید دانست که راه انداختن یک رستوران یا غذاخوری در کانادا چگونه است و اصلاً چقدر هزینه دارد. شما بهعنوان یک کارآفرین علاقهمند به فعالیت در صنعت رستورانداری کانادا باید عوامل موثر در شروع این کسبوکار را بشناسید.
علاوه بر همه این نکات، قوانین فدرالی و استانی مختلفی در مورد راهاندازی رستوران در کانادا وجود دارند. طبق اطلاعات سایت glassdoor.ca، متوسط حقوق مدیر رستوران در این کشور 91,033 دلار کانادا (CAD) در سال است. همچنین، متوسط غرامت نقدی برای مدیران رستورانها 11,517 دلار و برآورد دستمزدها هم بسته به هر استان و رستوران متفاوت است. در ادامه به نکات رستورانداری در کانادا و مروری بر میزان سود این بیزینس میپردازیم.
بهترین شهرهای کانادا برای افتتاح رستوران
افتتاح یک رستوران بزرگ یا کوچک در کانادا میتواند یک رویای بزرگ و شیرین بهنظر برسد، اما بسیار مهم است بدانید که باید از کجا و کدام شهر شروع کنید. البته فراموش نکنید که برای فعالیت در این صنعت سودآور و دستیابی به راهنمای خرید رستوران در کانادا بهتر است حتماً با یک وکیل مهاجرتی متخصص مشورت کنید. با این اوصاف، تصور ما بر این است که شما وارد خاک کانادا شدهاید و حالا میخواهید بهترین شهر را برای راهاندازی رستوران انتخاب کنید.
بهترین شهرهای کانادا برای راه انداختن رستوران، بسته به کارکنان متخصص، مسیرهای پررفتوآمد، فرهنگ مردم، مجوزها و هزینههای مورد نیاز دستهبندی میشوند. با توجه به اطلاعات سایت springfinancial.ca به این دستهبندی نگاهی بیندازید:
- تورنتو (Toronto)، انتاریو (Ontario): ظرفیت سرمایهگذاری با ارزش بیش از 4 میلیون دلار در سال
- ادمونتون (Edmonton)، آلبرتا (Alberta): رشد اقتصادی مطلوب، مشاغل با درآمد بالا و هزینه املاک و مستغلات پایین
- کلگری (Calgary)، آلبرتا (Alberta): میانگین درآمد سالیانه خانوار بالغ بر 104.530 دلار کانادا (CAD)
- ونکوور (Vancouver)، بریتیش کلمبیا (B.C.): کمکهای مالی استانی، حذف مالیات برای استارتاپها و کمک به کارآفرینان
- واترلو (waterloo)، انتاریو (Ontario): مناسب برای راهاندازی کسبوکارهای کوچک و رستورانهای نوپا
- وینیپگ (Winnipeg)، مانیتوبا (Manitoba): هزینه پایین زندگی و امکان راهاندازی رستوران با ارزانترین قیمت
- کلونا (Kelowna)، بریتیش کلمبیا (B.C.): نزدیکی به شهر سیاتل (Seattle) و مناسب برای راهاندازی رستورانهای بینالمللی
افتتاح یک رستوران در کانادا چقدر هزینه دارد؟
هزینه افتتاح رستوران در کانادا حاصل جمع هزینه 7 فاکتور اصلی است که مکان راهاندازی، اخذ مجوزها، استخدام افراد متخصص و غیره از جمله آنها هستند. در ادامه برای ارزیابی کلی هزینه راهاندازی رستوران در کانادا فاکتورهای هزینه را با توجه به اطلاعات سایت inspiringcanadians.com گردآوری کردهایم:
- مکان راهاندازی رستوران: 75000 دلار کانادا (برای یک رستوران به ابعاد 111 متر مربع)
- ساختوساز و یا نوسازی: 150,000 دلار کانادا
- طراحی سیستم نقطه فروش: 2000 هزار دلار کانادا
- اخذ مجوزها: به شهر و استانی که رستوران در آن افتتاح میشود، بستگی دارد و شامل مجوزهای بهداشت و غیره است
- استخدام نیروی انسانی متخصص: 12 تا 15 دلار کانادا بهازای هر یک ساعت بابت هر یک نفر نیروی کار متخصص
- طراحی منو و بازاریابی: بسته به نوع منو و طرحهای تبلیغاتی مورد نظر، متغیر خواهد بود
- تجهیزات اولیه (از جمله میز و صندلی): 2000 دلار کانادا
مجوز غذا یا Food License در کانادا چقدر هزینه دارد؟
طبق اطلاعات سایت inspiringcanadians.com، هزینه مجوز غذا در کانادا بسته به نوع رستوران، استان و شهری که در آن قرار دارد، متفاوت است. با این اوصاف، شما انتظار هزینهای حدوداً برابر با 250 دلار کانادا را برای مجوز اولیه غذا با اعتبار 2 ساله داشته باشید.
8 کلید طلایی برای افتتاح یک رستوران موفق در کانادا
برآورد هزینهها فقط بخشی از پروسه افتتاح رستوران در کانادا محسوب میشود. برای اینکه رستورانی موفق با درآمد خوب در کانادا داشته باشید، لازم است به این 8 نکته مهم سایت blog.foodsafety.com دقت کنید:
- در نظر گرفتن یک طرح کسبوکار یا بیزینس پلن (Business plan)
- انتخاب یک ساختار تجاری (مالکیت انحصاری، شراکت یا ایجاد یک برند)
- اخذ مجوزهای قانونی لازم
- تصمیمگیری برای خرید و یا اجازه یک ساختمان
- انتخاب نام برند یا رستوران
- ثبت قانونی و رسمی کسبوکار در آژانس درآمد کانادا (CRA)
- برنامهریزی برای بازرسی بهداشتی از رستوران
- استخدام کارکنان متخصص و ماهر
متوسط هزینه وعدههای غذا در رستورانهای کانادا
شما بهعنوان یکی از مدیران آینده رستورانهای کانادایی باید در مورد تعرفه وعدههای غذایی اطلاع داشته باشید. در ادامه با توجه به اطلاعات سایت authentikcanada.com، متوسط هزینههای وعدههای غذایی در کانادا را گردآوری کردهایم:
- صبحانه: 7 تا 25 دلار (بهطور متوسط 10 دلار)
- ناهار: 9 تا 25 دلار (بهطور متوسط 14 دلار)
- شام: 12 تا 50 دلار (بهطور متوسط 20 دلار)
آیا رستورانداری در کانادا یک بیزینس سودآور است؟
بله رستورانداری میتواند یک تجارت بسیار سودآور در کانادا محسوب شود. موفقیت رستوران شما به موقعیت مکانی، منو، استراتژیهای بازاریابی، خدمات مشتریان و غیره بستگی دارد. اگر غذاهای رستوران شما طرفداران بسیاری پیدا کند و غذاهای با کیفیتی ارائه دهید، میتوانید در سراسر کانادا بدرخشید.
همچنین، طبق اطلاعات سایت inspiringcanadians.com، برنامههای دولتی و کمکهای مالی متعددی هم برای شروع کار کارآفرینانی مثل شما در کانادا وجود دارند. با ترکیب کردن تلاش، خلاقیت، برنامهریزی مالی و مشورت با یک وکیل مهاجرتی مجرب میتوانید در صنعت رستوراندار این کشور موفق شوید.
پیش به سوی افتتاح یک رستوران در خاک کانادا
رستورانداری و افتتاح یک غذاخوری پرطرفدار از جمله کسبوکارهای هیجانانگیز و دوستداشتنی است. البته نباید فراموش کرد که چنین مشاغلی دشواریهای خاص خودشان را دارند، مخصوصاً وقتیکه بخواهید یک رستوران در خارج از کشور راه بیندازید. کانادا از جمله کشورهایی است که بهدلیل تنوع فرهنگی و علاقه ساکنینش به غذا مکانی مناسب برای باز کردن یک رستوران درستوحسابی محسوب میشود. اما برای این کار باید با یک وکیل مهاجرتی با تجربه مشورت کرد تا همه چیز با موفقیت پیش برود.
11994548