علمی فناوری 07:29 - 09 اسفند 1402
پس از فرود اولین فضاپیمای خصوصی روی ماه، زمان آن رسیده که قوانینی را برای سفر به آن وضع کنیم.

ضرورت وضع قوانین جدید برای سفر به ماه پس‌از فرود اولین فضاپیمای خصوصی

چند روز پیش اولین فضاپیمای خصوصی به نام ادیسه بر روی ماه فرود آمد. ادیسه رسماً به اولین فضاپیمای خصوصی تبدیل شد که به این موفقیت دست یافت. همچنین اولین ماژول یا سفینه آمریکایی است که در بیش از نیم قرن گذشته روی سطح ماه فرود آمده است. آخرین باری که یک کاوشگر آمریکایی وارد ماه شد سال ۱۹۷۲ بود، اما نشان داده شده است که این فضاپیما به چب کرده و ممکن است نتواند وظایف برنامه ریزی شده خود را انجام دهد، اما این رویداد سؤالات مهم تری را در مورد لزوم وضع قوانین قمری پس از آن مطرح می‌کند. 

مارتین الویس، اخترفیزیکدان مرکز اخترفیزیک هاروارد-اسمیتسونیان، در نشست امسال انجمن نجوم آمریکا گفت: نکته مهم در مورد فضا این است که قوانین بسیار کمی وجود دارد.

همان طور که الویس می‌گوید، تنها نوع منسجم قوانین فضایی که اکنون داریم، معاهده فضایی ۱۹۶۷ است که اصولی از قبیل "دولت‌ها باید در قبال آسیب‌های ناشی از اشیاء فضایی خود مسئولیت داشته باشند" و "دولت‌ها باید از آلودگی مضر فضا اجتناب کنند" است. 

وی افزود: این دستور العمل قانون نیست و فقط مجموعه‌ای از اصول است.

توافقات آرتمیس نیز تلاشی به رهبری ایالات متحده برای جلب موافقت بیشترین تعداد ممکن از کشور‌های علاقه‌مند به فضا برای اکتشاف صلح آمیز است.

 این نام از برنامه جاه طلبانه آرتمیس ناسا گرفته شده است که هدف آن رسیدن به ماه در دو سال آینده و همچنین رسیدن به مریخ در آینده است.

با این حال، توافقات آرتمیس از نظر فنی نیز غیر الزام آور هستند و حتی اگر چارچوب مفیدی برای روزی که قوانین فضا در نهایت نوشته می‌شوند، ارائه کنند، قانون نیستند.

الویس در مورد یکی از قوانین توافقنامه آرتمیس گفت: اگر سنگی را بردارید و در کیسه‌ای بگذارید، متعلق به شماست. این سنگ متعلق به آژانس یا کشوری است که این کار را انجام داده است.

الویس توضیح داد: در مورد مدیریت ماه در حال حاضر، هیچ چیز اساسی وجود ندارد، اگرچه در جنبه روشن، روش‌های مداومی برای توسعه قوانین ماه وجود دارد.

به عنوان مثال، کمیته سازمان ملل متحد در مورد استفاده صلح آمیز از فضا وجود دارد، سازمانی که اغلب برای بحث در مورد چگونگی ترویج اکتشاف فضایی غیرخشونت آمیز تشکیل جلسه می‌دهد.

 به گفته دفتر امور فضای ماورای جو سازمان ملل، آخرین نشست امسال از ۲۹ ژانویه تا ۹ فوریه برگزار شد. الویس افزود: گروهی به نام For All Moonkind وجود دارد که در تلاش است از مکان‌های فرود و سایر مکان‌ها محافظت کند.

با این حال، با موفقیت ادیسه، اکنون می‌دانیم که آژانس‌های فضایی و غیرفضایی می‌توانند ماه را با چیز‌های مختلفی که می‌خواهند به آنجا بفرستند پر کنند.

 شرکت‌های خصوصی ممکن است مجموعه‌ای از استاندارد‌های خاص خود را برای چیز‌هایی که می‌خواهند به ماه پرتاب کنند، داشته باشند، بنابراین باید این موضوع به سرعت سازماندهی شوند.

منبع: الیوم‌السابع


12034325
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر ضرورت ارتقاء همکاری‌های علمی و بین‌المللی تاکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزارت بهداشت پیشنهاد معافیت مالیات پلکانی پرستاران را برای تصویب در قانون بودجه سال ۱۴۰۵ به دولت فرستاده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در جلسه اخیر هیئت وزیران، دولت صریحاً و قویاً با ایجاد مجوز‌های جدید در حوزه سکو‌های اینترنتی حمل‌ونقل بار و مسافر مخالفت کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نخستین روبات وکیل ایران با عنوان «روبولگال» با حضور جمعی از مسئولان قضایی و وکلا رونمایی شد؛ فناوری که به گفته طراحان آن در گام نخست می‌توان از آن به منظور ارائه مشاوره حقوقی به مردم بهره‌گیری کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی کمیته آماتوری انجمن نجوم گفت: مقابله سیاره زحل با حلقه‌های مشهورش، فرصت خوبی را برای رصد این سیاره با تلسکوپ می‌دهد و مهم‌ترین پدیده نجومی هفته پیش رو است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شاخص‌های سلامت مردان در طول دهه‌های گذشته تغییرات نگران‌کننده‌ای را نشان داده‌اند. در اواسط قرن گذشته، تعداد طبیعی اسپرم ۴ میلیون در هر میلی‌لیتر مایع منی بود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دنباله‌دار ۳I/ATLAS که در منظومه شمسی در حال حرکت است، دچار تغییر رنگ غیرمعمولی شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان یک نقطه ضعف جدید در سلول‌های سرطانی کشف کرده‌اند که گزینه‌های درمانی جدیدی را برای سرطان خون ایجاد می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آژانس فضایی آمریکا به شدت هشدار داد که فناوری دفاع از زمین می‌تواند عواقب «مرگباری» داشته باشد!
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت روسی SberDevices از یک بلندگوی هوشمند کوچک با قابلیت‌های بزرگ رونمایی کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است