علمی فناوری 07:29 - 09 اسفند 1402
پس از فرود اولین فضاپیمای خصوصی روی ماه، زمان آن رسیده که قوانینی را برای سفر به آن وضع کنیم.

ضرورت وضع قوانین جدید برای سفر به ماه پس‌از فرود اولین فضاپیمای خصوصی

چند روز پیش اولین فضاپیمای خصوصی به نام ادیسه بر روی ماه فرود آمد. ادیسه رسماً به اولین فضاپیمای خصوصی تبدیل شد که به این موفقیت دست یافت. همچنین اولین ماژول یا سفینه آمریکایی است که در بیش از نیم قرن گذشته روی سطح ماه فرود آمده است. آخرین باری که یک کاوشگر آمریکایی وارد ماه شد سال ۱۹۷۲ بود، اما نشان داده شده است که این فضاپیما به چب کرده و ممکن است نتواند وظایف برنامه ریزی شده خود را انجام دهد، اما این رویداد سؤالات مهم تری را در مورد لزوم وضع قوانین قمری پس از آن مطرح می‌کند. 

مارتین الویس، اخترفیزیکدان مرکز اخترفیزیک هاروارد-اسمیتسونیان، در نشست امسال انجمن نجوم آمریکا گفت: نکته مهم در مورد فضا این است که قوانین بسیار کمی وجود دارد.

همان طور که الویس می‌گوید، تنها نوع منسجم قوانین فضایی که اکنون داریم، معاهده فضایی ۱۹۶۷ است که اصولی از قبیل "دولت‌ها باید در قبال آسیب‌های ناشی از اشیاء فضایی خود مسئولیت داشته باشند" و "دولت‌ها باید از آلودگی مضر فضا اجتناب کنند" است. 

وی افزود: این دستور العمل قانون نیست و فقط مجموعه‌ای از اصول است.

توافقات آرتمیس نیز تلاشی به رهبری ایالات متحده برای جلب موافقت بیشترین تعداد ممکن از کشور‌های علاقه‌مند به فضا برای اکتشاف صلح آمیز است.

 این نام از برنامه جاه طلبانه آرتمیس ناسا گرفته شده است که هدف آن رسیدن به ماه در دو سال آینده و همچنین رسیدن به مریخ در آینده است.

با این حال، توافقات آرتمیس از نظر فنی نیز غیر الزام آور هستند و حتی اگر چارچوب مفیدی برای روزی که قوانین فضا در نهایت نوشته می‌شوند، ارائه کنند، قانون نیستند.

الویس در مورد یکی از قوانین توافقنامه آرتمیس گفت: اگر سنگی را بردارید و در کیسه‌ای بگذارید، متعلق به شماست. این سنگ متعلق به آژانس یا کشوری است که این کار را انجام داده است.

الویس توضیح داد: در مورد مدیریت ماه در حال حاضر، هیچ چیز اساسی وجود ندارد، اگرچه در جنبه روشن، روش‌های مداومی برای توسعه قوانین ماه وجود دارد.

به عنوان مثال، کمیته سازمان ملل متحد در مورد استفاده صلح آمیز از فضا وجود دارد، سازمانی که اغلب برای بحث در مورد چگونگی ترویج اکتشاف فضایی غیرخشونت آمیز تشکیل جلسه می‌دهد.

 به گفته دفتر امور فضای ماورای جو سازمان ملل، آخرین نشست امسال از ۲۹ ژانویه تا ۹ فوریه برگزار شد. الویس افزود: گروهی به نام For All Moonkind وجود دارد که در تلاش است از مکان‌های فرود و سایر مکان‌ها محافظت کند.

با این حال، با موفقیت ادیسه، اکنون می‌دانیم که آژانس‌های فضایی و غیرفضایی می‌توانند ماه را با چیز‌های مختلفی که می‌خواهند به آنجا بفرستند پر کنند.

 شرکت‌های خصوصی ممکن است مجموعه‌ای از استاندارد‌های خاص خود را برای چیز‌هایی که می‌خواهند به ماه پرتاب کنند، داشته باشند، بنابراین باید این موضوع به سرعت سازماندهی شوند.

منبع: الیوم‌السابع


12034325
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت مهاجرت نخبگان را یک سرمایه‌سوزی برای کشور دانست و گفت: این سرمایه‌سوزی به معنی از دست رفتن ژنتیک برتر کشور است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان، فناوران این شرکت دانش بنیان موفق شده‌اند تجهیزات ساختمانی را برای اواین بار در کشور هوشمند کنند که مصرف ۲۰ الی ۳۰ درصدی انرژی را به همراه دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان، سامانه پایش هوشمند ملی بر اساس پیمایش در قالب یک نظام یکپارچه و مشترک، تجهیز ناوگان حمل و نقل درون شهری و حومه‌ای را بر عهده دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مصرف برخی از مکمل‌ها منجر به یبوست می‌شود که برای برطرف کردن این مشکل راهکار‌هایی توصیه می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سازمان سنجش از تغییر در زمان ثبت‌نام و انتخاب رشته داوطلبان در مرحله تکمیل ظرفیت پذیرش دوره کاردانی فنی و کاردانی حرفه‌ای ناپیوسته و دوره‌های مهندسی فناوری و کارشناسی حرفه‌ای ناپیوسته دانشگاه جامع علمی کاربردی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» استعمال دخانیات همچنان عامل اصلی بیماری‌های قابل پیشگیری و مرگ و میر‌های زودهنگام در سرتاسر جهان است که کیفیت زندگی را کاهش می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر بهداشت از پوشش تقریبا ۱۰۰ درصدی واکسیناسیون در کشور خبر داد و گفت: سبد واکسیناسیون در ایران بسیار بالاتر از دیگر کشور‌ها است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان، دستگاه اکسیژن ساز این شرکت قابلیت ارتباط تصویری بین بیمار و پزشک را دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان می‌گویند اگر در سیاره سرخ حیاتی وجود داشته باشد، باید رد گاز متان را دنبال کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آزمون انتخاب دفتریاری دفتر اسناد رسمی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در سال ۱۴۰۳، صبح روز پنجشنبه ۲۰ دی‌ماه منحصراً در شهر تهران برگزار خواهد شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است