علمی فناوری 07:29 - 09 اسفند 1402
پس از فرود اولین فضاپیمای خصوصی روی ماه، زمان آن رسیده که قوانینی را برای سفر به آن وضع کنیم.

ضرورت وضع قوانین جدید برای سفر به ماه پس‌از فرود اولین فضاپیمای خصوصی

چند روز پیش اولین فضاپیمای خصوصی به نام ادیسه بر روی ماه فرود آمد. ادیسه رسماً به اولین فضاپیمای خصوصی تبدیل شد که به این موفقیت دست یافت. همچنین اولین ماژول یا سفینه آمریکایی است که در بیش از نیم قرن گذشته روی سطح ماه فرود آمده است. آخرین باری که یک کاوشگر آمریکایی وارد ماه شد سال ۱۹۷۲ بود، اما نشان داده شده است که این فضاپیما به چب کرده و ممکن است نتواند وظایف برنامه ریزی شده خود را انجام دهد، اما این رویداد سؤالات مهم تری را در مورد لزوم وضع قوانین قمری پس از آن مطرح می‌کند. 

مارتین الویس، اخترفیزیکدان مرکز اخترفیزیک هاروارد-اسمیتسونیان، در نشست امسال انجمن نجوم آمریکا گفت: نکته مهم در مورد فضا این است که قوانین بسیار کمی وجود دارد.

همان طور که الویس می‌گوید، تنها نوع منسجم قوانین فضایی که اکنون داریم، معاهده فضایی ۱۹۶۷ است که اصولی از قبیل "دولت‌ها باید در قبال آسیب‌های ناشی از اشیاء فضایی خود مسئولیت داشته باشند" و "دولت‌ها باید از آلودگی مضر فضا اجتناب کنند" است. 

وی افزود: این دستور العمل قانون نیست و فقط مجموعه‌ای از اصول است.

توافقات آرتمیس نیز تلاشی به رهبری ایالات متحده برای جلب موافقت بیشترین تعداد ممکن از کشور‌های علاقه‌مند به فضا برای اکتشاف صلح آمیز است.

 این نام از برنامه جاه طلبانه آرتمیس ناسا گرفته شده است که هدف آن رسیدن به ماه در دو سال آینده و همچنین رسیدن به مریخ در آینده است.

با این حال، توافقات آرتمیس از نظر فنی نیز غیر الزام آور هستند و حتی اگر چارچوب مفیدی برای روزی که قوانین فضا در نهایت نوشته می‌شوند، ارائه کنند، قانون نیستند.

الویس در مورد یکی از قوانین توافقنامه آرتمیس گفت: اگر سنگی را بردارید و در کیسه‌ای بگذارید، متعلق به شماست. این سنگ متعلق به آژانس یا کشوری است که این کار را انجام داده است.

الویس توضیح داد: در مورد مدیریت ماه در حال حاضر، هیچ چیز اساسی وجود ندارد، اگرچه در جنبه روشن، روش‌های مداومی برای توسعه قوانین ماه وجود دارد.

به عنوان مثال، کمیته سازمان ملل متحد در مورد استفاده صلح آمیز از فضا وجود دارد، سازمانی که اغلب برای بحث در مورد چگونگی ترویج اکتشاف فضایی غیرخشونت آمیز تشکیل جلسه می‌دهد.

 به گفته دفتر امور فضای ماورای جو سازمان ملل، آخرین نشست امسال از ۲۹ ژانویه تا ۹ فوریه برگزار شد. الویس افزود: گروهی به نام For All Moonkind وجود دارد که در تلاش است از مکان‌های فرود و سایر مکان‌ها محافظت کند.

با این حال، با موفقیت ادیسه، اکنون می‌دانیم که آژانس‌های فضایی و غیرفضایی می‌توانند ماه را با چیز‌های مختلفی که می‌خواهند به آنجا بفرستند پر کنند.

 شرکت‌های خصوصی ممکن است مجموعه‌ای از استاندارد‌های خاص خود را برای چیز‌هایی که می‌خواهند به ماه پرتاب کنند، داشته باشند، بنابراین باید این موضوع به سرعت سازماندهی شوند.

منبع: الیوم‌السابع


12034325
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ستار هاشمی از آمریکای لاتین به‌عنوان یکی از حوزه‌های بالقوه صادرات محصولات فناورانه ایران یاد و زیرساخت‌های این منطقه ویژه را برای سرمایه‌گذاری، مناسب ارزیابی کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان نظام پرستاری کشور گفت: اکنون نسبت میزان تعداد پرستار به تخت در بیمارستان‌های کشور ۹ دهم است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان نظام پرستاری کشور گفت: اکنون نسبت میزان تعداد پرستار به تخت در بیمارستان‌های کشور ۹ دهم است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محمودزاده گفت: بیش از ۱۰۰ هزار دانش آموز تحت پوشش کمیته امداد در مدارس هیئت امنایی و غیر دولتی ثبت نام شدند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با بیان اینکه مردم مظلوم فلسطین در یک زندان رو باز تحت ستم و ظالمانه‌ترین رفتار‌ها در حال قیام هستند، تاکید کرد: این بیانگر آن است که مکتب سیدحسن نصرالله با شهادت او نه تنها پایان نخواهد یافت...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» احمدوند گفت: باتوجه به سند نانویی که در کشور وجود دارد، تا کنون ما ۲ دوره سند ۱۰ ساله در کشور را گذرانده‌ایم و در حال حاضر کشور سند ۱۰ ساله سوم را اجرا می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» پژوهشگران مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران موفق به ساخت نانودارویی از رمدسیویر شدند که عوارض جانبی کمتری نسبت به فرمولاسیون رایج این دارو دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آزمون پذیرش مقطع Ph.D تمامی رشته‌های مربوط به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ در تاریخ ۱۲ تیر ماه ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت به مطالب منتشر شده درباره جان باختن ۷۰ نفر از بیماران دیالیزی واکنش نشان داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از برپایی «هشتمین کنگره بین المللی نارسایی قلب ایران» از ۷ تا ۹ آذر خبر داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است