مشکلی در زنجیره تامین و توزیع کالای اساسی وجود ندارد

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: زنجیره تامین و توزیع کالاهای اساسی به روال عادی خود ادامه می‌دهد و نوسانات جزئی قیمت برخی کالاها در بازار تنها ناشی از افزایش نرخ ارز است.

مشکلی در زنجیره تامین و توزیع کالای اساسی وجود ندارد

باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی -  رضا کنگری رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی با تأکید بر تداوم روند عادی تأمین و توزیع کالاهای اساسی در کشور گفت: در حال حاضر کمبودی در بازار وجود ندارد و نوسانات جزئی قیمت برخی کالاها عمدتاً ناشی از تغییرات نرخ ارز است.

کنگری با اشاره به وضعیت بازار کالاهای اساسی اظهار کرد: زنجیره تأمین و توزیع این کالاها به روال عادی خود ادامه می‌دهد و تعادل فعلی میان عرضه و تقاضا، حاصل مدیریت بازار و همراهی اصناف است.

وی افزود: با وجود نوسانات قابل‌توجه نرخ ارز، قیمت حبوبات حدود ۵ درصد و برنج بین ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش یافته است. از سوی دیگر، به دلیل وفور کالا در بازار، عرضه به‌صورت رقابتی انجام می‌شود و همین موضوع مانع از انتقال کامل اثر نوسانات ارزی به قیمت کالاها شده است.

مالیات بر ارزش افزوده؛ چالشی برای زنجیره توزیع کالاهای اساسی

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی در ادامه با انتقاد از شیوه فعلی دریافت مالیات بر ارزش افزوده بیان کرد: در بسیاری از کشورها، برای حمایت از رفاه مردم، این مالیات دریافت نمی‌شود یا سازوکار اخذ آن به‌گونه‌ای تنظیم شده است که فشار کمتری بر مصرف‌کننده وارد کند؛ اما در کشور ما مالیات بر ارزش افزوده در مراحل مختلف زنجیره تأمین و توزیع، از تولیدکننده و بنکدار تا عمده‌فروش، واحد پخش، خرده‌فروش و مصرف‌کننده نهایی، اعمال می‌شود.

کنگری تصریح کرد: اگر سازوکار دریافت مالیات بر ارزش افزوده به‌گونه‌ای اصلاح شود که این مالیات تنها یک‌بار و در انتهای زنجیره دریافت شود، می‌توان زمینه مهار ۵۰ درصد از تورم این حوزه را فراهم کرد.

وی با اشاره به فعالیت سنتی ۷۵ درصد از واحدهای صنفی و حاشیه سود حدود ۳ درصدی بنکداران گفت: با وجود اینکه به گفته وی ۸۵ درصد اصناف از مالیات معاف هستند، شیوه فعلی مالیات‌ستانی می‌تواند به ایجاد احساس بی‌عدالتی، افزایش انگیزه برای فرار مالیاتی و گرایش برخی فعالان صنفی به فروش کالاهای معاف از مالیات منجر شود.

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی ادامه داد: اصناف آمادگی دارند در شرایط رونق بازار، مالیات خود را به‌صورت شفاف و آنی و هم‌زمان با صدور فاکتور پرداخت کنند؛ بنابراین، اصلاح سازوکار مالیات‌ستانی می‌تواند به شفافیت بیشتر فعالیت‌های اقتصادی و بهبود شرایط فعالیت بنکداران کمک کند.

آخرین قیمت برنج در بازار بنکداران

کنگری در تشریح آخرین وضعیت قیمت کالاهای اساسی در بازار بنکداران گفت: قیمت هر کیلوگرم برنج ایرانی بین ۳۴۰ تا ۴۹۵ هزار تومان، برنج پاکستانی بین ۲۰۵ تا ۲۹۰ هزار تومان و برنج هندی بین ۲۵۵ تا ۲۹۵ هزار تومان متغیر است.

وی با بیان اینکه وفور کالا در بازار از انتقال کامل اثر نوسانات نرخ ارز به قیمت‌ها جلوگیری کرده است، افزود: عرضه رقابتی همچنان در بازار جریان دارد و در حال حاضر کمبودی در زمینه تأمین و توزیع کالاهای اساسی گزارش نمی‌شود.

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی همچنین با اشاره به وضعیت بازار روغن و شکر اظهار کرد: روغن به‌وفور در بازار توزیع می‌شود و نوسانات اخیر قیمت شکر نیز با پیگیری‌های انجام‌شده از مبدأ برطرف شده است.

به گفته کنگری، شکر در حال حاضر با نرخ هر کیلوگرم ۱۰۵ هزار تومان در بنکداری‌ها توزیع می‌شود.

 

آگهینرم‌افزار تما‌سگو
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» از آغاز به کار سامانه حسام تاکنون برای بیش از یک میلیون و ۷۰۶ هزار حساب، درخواست تعیین تکلیف ثبت شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» براساس اعلام مرکز مبادله، نرخ حواله هر دلار بیش از ۱۸۲ هزار تومان است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» امروز یکشنبه ۲۶  مهر ۱۴۰۵ در زمان انتشار این خبر هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در بازار آزاد تهران با قیمت ۲۶۳ میلیون تومان به فروش می‌رسد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور گفت: مالیات وصول‌شده از اشخاص حقوقی و شرکت‌ها در این مدت حدود ۲۵ درصد افزایش یافته است
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس صنعت بیمه گفت: راننده‌محوری در بیمه شخص ثالث یک ایده جدید نبوده و قانون مصوب سال ۱۳۹۵ مسیر آن را پیش‌بینی کرده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیر گروه الکترونیک قدرت پژوهشگاه نیرو گفت: اینورتر عملاً توان تولیدی پنل‌ها را که به‌صورت برق مستقیم (DC) است، به برق متناوب (AC) قابل اتصال به شبکه سراسری و قابل استفاده برای مصرف‌کنندگان تبدیل می‌کند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان تهران گفت: مدیریت مصرف و کاهش بار شبکه از اولویت‌های شرکت توزیع نیروی برق استان تهران است و ساماندهی انشعاب‌های غیرمجاز نیز می‌تواند در بهبود مدیریت شبکه و توزیع مناسب برق مؤثر باشد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: زنجیره تامین و توزیع کالاهای اساسی به روال عادی خود ادامه می‌دهد و نوسانات جزئی قیمت برخی کالاها در بازار تنها ناشی از افزایش نرخ ارز است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» آخرین گزارش‌ها از وضعیت مرز‌های زمینی ایران حاکی از تداوم ورود ریلی کالا از چین، ادامه تردد مسافران در مرز ایران و پاکستان و وجود محدودیت‌هایی در فعالیت تجاری برخی گذرگاه‌هاست.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس کمیسیون حمل‌ونقل اتاق بازرگانی تهران گفت:مرز‌های زمینی دو کشور بسته نیست، اما الزامات جدید بانکی برای واردکنندگان پاکستانی، روند صادرات ایران به این کشور را با مشکل مواجه کرده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

تبلیغات متنی (ویژه)
صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است