اقتصادی 15:03 - 29 مهر 1400

سالانه ۵۲ میلیون تن محصولات کشاورزی هدر می‌رود

عبدالله موم‌وندی در حاشیه گشایش هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی کشاورزی و صنایع وابسته در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در اردبیل اظهار کرد: بخش کشاورزی به رغم آنکه در تأمین امنیت غذایی پیشران و تأثیرگذار است اما همچنان با چالش‌های جدی روبه‌روست.

وی ضرورت نیاز انسان‌ها را به غذا به اندازه کافی، سالم و در دسترس یادآور شد و تصریح کرد: در کشور سالانه ۱۲۷ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی و غذایی تولید و روانه بازار مصرف می‌شود.

مدیرکل ترویج، دانش و فناوری وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه این بخش هنوز اقتصادی نیست و ما نتوانسته‌ایم تولید را بر مبنای تقاضا، همسان و همراه کنیم، گفت: باید به سمت سودآوری بیشتر حرکت کنیم چرا که به نظر می‌رسد تولیدات بخش کشاورزی نه تنها به سمت تجاری‌سازی و اقتصادی بودن حرکت نکرده بلکه در حوزه‌های سنتی و معیشتی در جا می‌زند.

موم‌وندی چالش دیگر بخش کشاورزی را پایین بودن بهره‌وری بیان کرد و افزود: به رغم افزایش ظرفیت عناصر تولید و مؤلفه‌های مؤثر در این بخش از نیروی انسانی گرفته تا تجهیزات، امکانات و تأمین نهاده‌ها اما خروجی کار به اندازه ورودی به این مجموعه نیست و باید بهره‌وری را در بخش آب، خاک و نیروی انسانی افزایش دهیم.

وی چالش سوم بخش کشاورزی را در شرایط کنونی ناپایداری در فرآیند تولید اعلام کرد و ادامه داد: بیشترین تأثیرگذاری در این زمینه عوامل محیطی و طبیعی است که تولیدات را به سمت کاهش بهره‌وری سوق داده و ما ضایعات بیشتری را در حوزه کشاورزی در فرآیند تولید شاهد هستیم.

موم‌وندی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: ۳۵ تا ۴۰ درصد تولیدات بخش کشاورزی ضایعات و هدر رفت است که به جای رسیدن این میزان تولید به سر سفره مردم در فرآیند دلال‌بازی‌ها از بین رفته و هیچ ثمره و سودی نیز به همراه ندارد.

وی میزان هدر رفت محصولات کشاورزی را ۵۲ میلیون تن اعلام کرد و گفت: متخصصان و کارشناسان بر این باورند برای جلوگیری از این ضرر و زیان ما راهی جز حرکت به سمت افزایش تولید با الگوهای فناورانه و دانش‌بنیان نداریم و الزامی است کشاورزی معیشتی و سنتی جای خود را به کشاورزی مکانیزه و مدرن بدهد.

موم‌وندی اضافه کرد: با توجه به متغیرهای تأثیرگذار در بخش کشاورزی، ما اگر بتوانیم از تکنولوژی‌ها و ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان در این حوزه استفاده کنیم به راحتی می‌توانیم تولید را تا چندین برابر افزایش دهیم.

وی بیان کرد: بخش کشاورزی بخش تک بعدی نیست بلکه همه عوامل مؤثر باید در این زمینه مشارکت کرده و ترویج آموزش و توسعه کشاورزی در یک شبکه‌سازی و زنجیره کامل تحقق پیدا کند.

موم‌وندی اهمیت شبکه‌سازی و تسهیل‌گری را در فرآیند تولید به ویژه در کانون‌های روستایی با محوریت الگوهای دانش‌بنیان یادآور شد و تصریح کرد: تشکیل مجموعه‌های صنفی و راه‌اندازی نمایشگاه‌های تخصصی به دورهمی‌های مؤثر در این بخش کمک می‌کند تا نقاط ضعف شناسایی و نقاط قوت احصا شده و به اطلاع زارعین و کشاورزان برسد.

مدیرکل ترویج، دانش و فناوری وزارت جهاد کشاورزی گفت: خوشحال هستیم که امروز در کنار راه‌اندازی هفدهمین نمایشگاه تخصصی بخش کشاورزی اولین نمایشگاه دانش‌بنیان و نوآوری‌های جهاد کشاورزی استان اردبیل نیز با همکاری پارک علم و فناوری راه‌اندازی می‌شود تا محصولات نوآور در معرض دید قرار گیرد.


11282722
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» باشگاه خبرنگاران جوان؛ محبوبه کباری-پیش فروش بلیت‌ قطارهای مسافری، برای بازه زمانی اول تا ۳۰ آذرماه، از روز یکشنبه ۲۵ آبان آغاز می‌شود. پیش فروش بلیت قطار در تمامی محورها (مسیرهای رفت تا تاریخ ۳۰ آذر و مسیرهای برگشت تا اول دی) ، از ساعت ۸:۳۰ تا ۱...
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» پیش فروش بلیت قطار‌های مسافری، برای بازه زمانی اول تا ۳۰ آذرماه، از امروز (یکشنبه، ۲۵ آبان‌ماه) آغاز شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» حجم آب موجود مخازن سد‌ها بنابر بر آمار در حال حاضر ۱۶.۹۵ میلیارد متر مکعب است که نسبت به سال گذشته ۲۶ درصد کاهش یافته است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی از توزیع برنج پاکستانی با قیمت مصوب طی روز‌های آتی در بازار خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران گفت: واحد گاز شماره ۶ نیروگاه سیکل ترکیبی نیشابور با ظرفیت ۱۲۳ مگاوات، توسط شرکت جنرال الکتریک ساخته شده و عمر آن به بیش از سه دهه می‌رسد. این قدمت، عملیات تعمیراتی را پرریسک و روند آن را کند می‌کند، اما...
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» بنابر گفته کارشناسان، وضعیت بارش از ابتدای سال زراعی و شرایط سد‌ها و آب‌های زیرزمینی، تامین آب بخش کشاورزی به عنوان بزرگترین مصرف کننده را دچار چالش کرده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز فناوری اطلاعات، هوشمندسازی و امنیت فضای مجازی سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها گفت: در صورتی که فرد دریافت کننده یارانه شماره حساب خود را در سامانه سیمین(اصلاح الگوی خانوار ) ثبت نکند مشمول دریافت یارانه نقدی نمی شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: با توجه به نرخ‌های امروز، هر متر مکعب آب شیرین‌شده از دریا برای شهر تهران حدود ۷ یورو هزینه خواهد داشت که معادل ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی گفت:امشب با ورود سامانه بارشی از سمت غرب شاهد بارش در نواحی غرب و ارتفاعات شمال تهران خواهیم بود و این شرایط تا اواسط هفته ادامه دارد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» بانک مرکزی از ابتدای سال جاری تا ۲۴ آبان، بیش از ۳۶.۷ میلیارد دلار ارز برای واردات کالا و خدمات تأمین کرده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است