اقتصادی 15:15 - 14 بهمن 1403
یک کارشناس اقتصادی گفت: بیمه‌ها و بانک‌ها در دوران جدید به دنبال تحول دیجیتالی هستند چراکه طبق آخرین آمار‌ها هوش مصنوعی میزان خطا در بانکداری راتا ۷۰ درصد کاهش می‌دهد.

هوش مصنوعی میزان خطا در بانکداری را تا ۷۰ درصد کاهش می‌دهد

سارینا آوایی رئیس کمیسیون فاوا اتاق بازرگانی با بیان اینکه بیمه‌ها و بانک‌ها در دوران جدید به دنبال تحول دیجیتالی هستند، اظهار کرد: این تحول باید در ذهن مدیران به وجود آید و اگر معنای این تحول به خوبی از سوی مدیران درک نشود نمی‌توان شرینی آنرا به خوبی چشید.

وی با اشاره به اینکه امروز از سوی مسئولان کلمه هوش مصنوعی زیاد تکرار می‌شود، افزود: دغدغه مدیری که تحول دیجیتال را درک کرده باشد، با نگاه مدیری که به صورت سنتی به دنبال گسترش بنگاه خود است، متفاوت خواهد بود.

آوایی ادامه داد: صنعت بانک و بیمه دو مقوله اصلی در بخش پولی و بانکی هستند که اگر به هم نزدیک شوند می‌توانند به اقتصاد نیمه جان کشور روح جدیدی بدمند.

در ادامه موسی رضایی میرقاعد، فعال صنعت بیمه نیز با بیان اینکه سرمایه گذاری در بحث هوشمند سازی نیاز آینده جهان است، گفت: امروزه بیمه‌ها در ایران نیز با استفاده از فناوری دیجیتال می‌توان اسناد بیمه‌ای را اسکن و برای بیمه‌ها ارسال کنند تا هزینه‌های خسارت بعد از طی فرآیند‌هایی بدون حضور کارشناس در صحنه پرداخت شود.

وی با بیان اینکه در بیمه دو بخش صدور و پرداخت خسارت از مهمترین فرآیند‌های بیمه است، افزود: در این صنعت به دنبال این هستیم تا با استفاده از هوشمندسازی در تصویربرداری و ارسال تصاویر تصادف در زمان ارسال خودرو به تعمیرگاه، میزان خسارت برآورد شده و به حادثه دیده پرداخت شود.

این فعال صنعت بیمه با اشاره به اینکه به دنبال شخصی سازی در صنعت بیمه هستیم و براساس وضعیت فرد و سابقه وی بیمه نامه به افراد بدون حضور در شعب صادر شود، تصریح کرد: در بحث قطعات خودرو نیز با توجه به افزایش لحظه‌ای این قطعات، مشکل بزرگی در پرداخت خسارت از سوی شرکت‌های بیمه وجود دارد، اما نیاز است که در کمترین زمان ممکن خدمات خودرو انجام شود.

وی با اشاره به اینکه هوشمندسازی می‌تواند بسیاری از مشکلات صنعت بیمه را رفع کند، ابراز امیدواری کرد که صنعت بیمه هرچه سریعتر با ورود به این حوزه از تخلفات پیشگیری کند.

غلامرضا فتحعلی مدیرعامل یک بانک  با بیان اینکه ارزش بازار فناوری در سال ۲۰۲۲، ۱۴۲ میلیارد دلار بوده و در سال ۲۰۳۰ به ۱.۸ تریلیون دلار خواهد رسید، اظهار داشت: هوش مصنوعی به ابزاری قدرتمند در صنعت پولی و مالی دنیا تبدیل شده است.

وی با اشاره به اینکه شرکت‌ها و دولت‌ها در سال ۲۰۲۳ حدود ۱۰۰ میلیارد دلار در حوزه فناوری‌های نوین سرمایه گذاری کرده‌اند، تصریح کرد: هوش مصنوعی بهره وری در بازار‌های مالی جهان را تا ۴۰ درصد افزایش می‌دهد، اما در ایران، بانک داری گران اداره می‌شود درحالیکه هزینه‌های بانکداری در ایران در درصد و وزن نباید بیش از سه درصد باشد، اما این هزینه‌ها بیشتر از ۳ درصد است.

اوبا تاکید بر اینکه هوش مصنوعی میزان خطا در بانکداری را تا ۷۰ درصد کاهش می‌دهد، چون خستگی ندارد، ادامه داد: در نظام بانکی بهره وری بسیار پایین است و کارایی پایینی در عملیات بانکی را شاهد هستیم.

فتحعلی با برشماری مهمترین ناکارآمدی‌ها در نظام بانکی، خاطرنشان کرد: ناترازی ها، مطالبات بدهی‌ها و تسهیلات تکلیفی از جمله ناکارآمدی‌ها در نظام بانکی است که هوش مصنوعی می‌تواند با ارایه الگو‌ها و راهکار‌های هوشمند به نظام بانکداری کمک کند.

وی ریسک‌های بانکی را شامل نقدینگی، عملیاتی، ریسک بازار و فرآیند‌های بانکی دانست و افزود: هوش مصنوعی می‌تواند با ارایه الگوریتم‌ها در اتفاقات نظام بانکی در دنیای جدید از جمله تحولات سریع فناوری، تغییر پارادایم‌های سبک کار، پیشرفت فناوری نقش مهمی ایفا کند.د

در ادامه کامران ندری، کارشناس اقتصادی درباره تحولات فناوری و دیجیتالی در صنعت بانکی و بیمه ایران اظهار داشت: مقایسه صنعت بانک و بیمه دو شکل انجام می‌شود، یک شیوه مقایسه در طول زمان و دیگر در بکار گیری فناوری و تحولات فناوری در صنعت بیمه و بانک ایران در مقایسه مقطعی با سایر کشورها است.

وی با بیان اینکه در بخش زیر ساخت‌های تحولات فناورانه در صنعت بانکی کشور ما از سایر کشورها بسیار عقب است، گفت: در پیشرفت‌های فناورانه سوالاتی مطرح می‌شود از جمله اینکه سرمایه‌گذاری برای ارتقای زیرساخت‌ها آیا بانک‌ها ورود می‌کنند و آیا اساسا می‌توان بدون ارتباط با دنیای خارج  این سرمایه گذاری‌ها را انجام داد؟ در حال حاضر در زمینه ارتباطات بین‌المللی بسیار  عقب هستیم و تجار همچنان از طریق صرافی و بازار غیر رسمی ارتباطات بین‌المللی را انجام می‌دهند. بنابراین در حوزه ارتباطات بانکی با استانداردهای جهانی بانکداری فاصله داریم و شفافیت‌ها و نظارت‌ها در صنعت بانکداری باید با استاندارد جهانی انجام شود و تا زمانی که این استانداردهای جهانی رعایت نشود همکاری‌های بین‌المللی با بانک‌های خارجی برقرار نمی‌شود. 

وی ادامه داد: فین تک به آن معنای جهانی در صنعت بانکداری کشورمان استفاده نمی‌شود و اگر در این زمینه مقایسه‌ای با سایر کشورها داشته باشیم، رتبه‌ که در آن قرار داریم شایسته کشورمان نیست و حتی با کشور ترکیه هم قابل مقایسه نیستیم. بنابراین نمی توانیم به اقدامات انجام شده در پیشرفت و تحولات فناورانه افتخار کنیم. 

این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: در زمینه امنیت سایبری هم سایر کشورها از ایران بسیار جلوتر هستند و از بلاک چین هم نمی‌توانیم استفاده مطلوب کنیم و این میزان عقب ماندگی‌ها زیبنده کشور ما نیست.

ندری افزود: نکته مهم این است که اگر نتیجه این فناوری‌ها در رفاه مردم مشاهده نشود و اگر شهروند از این خدمات بیمه و بانک احساس رضایت نداشته باشند یا اینکه هزینه زیادی برای دریافت این خدمات پرداخت کنند، این اقدامات انجام شده قابل افتخار نیست.

ندری با بیان اینکه در اقتصاد کشوری مانند ایران قدرت انحصاری بانک ها افزایش پیدا می‌کند و در انحصار هزینه‌ها دیکته می‌شود، گفت: بانک‌ها با هزینه گزاف پیشرفت‌هایی را به دست می‌آورند حال سوال این است که  این هزینه ها را چه کسی پرداخت می کند؟ بنابراین اگر تمام این هزینه بر مردم متحمل شود نمی توان نسبت به آن افتخاری داشت.

 در ادامه محمد مهدی الحسینی با اشاره به برگزاری رویداد بانک و بیمه با عنوان «فینشورتک» با محوریت توسعه بانکداری و فناوری مالی «فناوری‌های نوین در صنعت بیمه» و «چشم انداز بازار‌ها و روند‌های جهانی» در روز‌های ۷، ۸ و ۹ اسفندماه گفت: بررسی فناوری‌های نوین در صنعت مالی و تاثیر هوش مصنوعی در بانکداری و بیمه از محور‌های اصلی این همایش است.

وی با اشاره به اینکه بین بانکداری و بیمه فاصله‌ای از جنس تکنولوژی‌های نوین وجود دارد، تصریح کرد: فینشورتک می‌تواند در آینده برنامه‌های جدیدی برای این حوزه داشت


12149916
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیر پالایشگاه نهم مجتمع گاز پارس جنوبی گفت که ۲۱ میلیارد استاندارد مترمکعب گاز در ۱۰ ماه ۱۴۰۳ در این پالایشگاه فرآورش و به خط سراسری ارسال شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور از بهره‌برداری پروژه‌های آب و فاضلاب شهری و روستایی با اعتباری افزون بر ۲۵۷هزار و ۳۸۶ میلیارد ریال خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیر سامانه ملی املاک و اسکان از خوداظهاری بیش از ۱۰ میلیون سرپرست خانوار در سامانه املاک و اسکان و همچنین، اتصال ۷۶ میلیون کد ملی به کد پستی از طریق این سامانه خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» ارتقاء شفافیت، سلامت اداری و انضباط مالی دولت با مدیریت نقدینگی، اجرای حساب واحد خزانه و عدم استفاده از تنخواه‌گردان بانک مرکزی از سوی خزانه‌داری کل در دولت چهاردهم دنبال شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر راه و شهرسازی در نشست شورای ساماندهی مبادی ورودی و خروجی مجاز زمینی کشور بر ضرورت عدم توقف کالا و ناوگان ترانزیت در مرز‌ها تاکید کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر صمت با بیان اینکه ناترازی انرژی منجر به کاهش رشد صنایع معدنی شد، گفت: در کاتد مس و آلومینا تولید افزایش یافته و فولاد و سیمان و کنسانتره زغال‌سنگ، روند کاهشی داشته‌اند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر نفت گفت: در کشور ۱۰۰ میلیارد لیتر فرآورده نفتی توزیع می‌شود که ارزش آن بالغ بر ۵۵ میلیارد دلار در سطح کشور توزیع می‌کند که این فرآورده‌ها امانت مردم به دست ما است
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» یک کارشناس اقتصادی گفت: بیمه‌ها و بانک‌ها در دوران جدید به دنبال تحول دیجیتالی هستند چراکه طبق آخرین آمار‌ها هوش مصنوعی میزان خطا در بانکداری راتا ۷۰ درصد کاهش می‌دهد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» ﺑﺎﻟﻎ ﺑﺮ ۳۵۰ ﻫﺰﺍﺭ ﻣﺆﺩی در طرح نشان‌دار کردن مالیات ﻣﺒﻠﻎ 6.9 ﻫﺰﺍﺭ ﻣﯿﻠﯿﺎﺭﺩ ﺗﻮﻣﺎﻥ ﺍﺯ ﻣﺎﻟﯿﺎﺕ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺑﺮﺍی ﻣﺼﺮﻑ ﺩﺭ طرح‌های ﺍﻧﺘﺨﺎﺑﯽ ﺧﻮﺩ ﺍﻋﻼﻡ کردند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» صادرات اقلام محصولات فولادی و فلزات اساسی و گروه فراورده‌های نفتی و پتروشیمی توسط پیله وران و مرز نشینان و شرکت‌های تعاونی تا اطلاع ثانوی ممنوع شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است