اقتصادی 00:56 - 20 اردیبهشت 1400
فلزات صنعتی تحت تاثیر چشم انداز احیای بخش تولید در دوران پساکرونا درخشش چشمگیری پیدا کرده اند.

دو فلزی که از موج گرانی جا ماندند

به گزارش ایسنا، مس در بازار فلزات لندن به بالای مرز ۱۰ هزار دلار در هر تن صعود کرده و نرخ معاملات تحویل سه ماهه این فلز هفته گذشته آخرین بار ۱۰ هزار و ۳۵۰ دلار بود. قیمت قلع روز پنج شنبه به بالاترین رکورد در ۱۰ ساله اخیر صعود کرد و آلومینیوم به رکورد ۲۷۱۸ دلار سال ۲۰۱۸ نزدیک شد و آخرین بار ۲۵۳۰ دلار در هر تن معامله شد.

اما همه فلزات افزایش قیمت چشمگیر را تجربه نکردند. سرب و روی تحت تاثیر روند صعودی گسترده بازارهای کالا، افزایش قیمت داشته اند اما در حالی که قیمت مس از پایینترین رکوردش در مارس سال ۲۰۲۰ بیش از دو برابر افزایش پیدا کرده، قیمت روی تنها ۵۸ درصد و سرب ۳۰ درصد رشد کرده است.

گروه بین المللی مطالعات سرب و روی (ILZSG) علت این امر را مازاد عرضه بزرگ در سال گذشته و ادامه روند مشابه در سال میلادی جاری برشمرده است. بازار روی پالایش شده مازاد عرضه ۴۸۶ هزار تن را در سال گذشته داشت و پیش بینی می شود مازاد عرضه امسال به ۳۵۳ هزار تن می رسد.

در این بین، تولید سرب در سال گذشته ۱۷۲ هزار تن بالاتر از میزان مصرف بود و امسال هم ۹۶ هزار تن مازاد عرضه این فلز وجود خواهد شد که سومین سال متوالی مازاد عرضه در بازار سرب به شمار می رود.

تولید معدنی روی سال گذشته در کشورهای تولیدکننده از قرنطینه لطمه دید و ۴.۹ درصد در مقایسه با سال ۲۰۱۹ کاهش یافت. اما کارخانه های ذوب جهان با وجود افت استفاده از ظرفیت تولید، موفق شدند تولید این فلز را ۱.۶ درصد افزایش دهند.

تولید سرب در هر دو شکل معدنی و پالایش شده در سال ۲۰۲۰ کاهش پیدا کرد اما تقاضا کاهش بیشتری داشت که با توجه به مختل شدن فعالیت بخش خودروسازی که مصرف کننده این فلز است، تعجب آور نبود.

چین که در بازارهای دیگر مانند مس و آلومینیوم مازاد تقاضای سایر کشورهای جهان را به سرعت مصرف کرده است، به کمک این دو فلز نیامد. واردات روی پالایش شده به چین سال گذشته شش درصد کاهش یافت و به ۵۱۲ هزار تن رسید که دومین کاهش سالانه متوالی بود. واردات سرب پالایش شده هم طی دو سال گذشته ریزش کرده و از ۱۰۲ هزار تن در سال ۲۰۱۸ به ۱۷ هزار تن در سال ۲۰۲۰ سقوط کرد.

مازاد فیزیکی بر قیمت سرب و روی که برخلاف فلزات دیگر، هیچ ارتباطی با برقی سازی و کربن زدایی ندارند تاثیر کاهشی گذاشته است. در واقع سرب در روند گذار از موتورهای احتراق داخلی به خودروهای برقی، یک بازنده بدیهی به شمار می رود. روی هم با وجود این که در باطری استفاده می شود اما سهم کوچکی در این بخش دارد که تحت سلطه فولاد گالوانیزه قرار دارد.

بر اساس گزارش اویل پرایس، هر دو فلز از احیای بخش تولید جهانی بهره می برند اما بعید است جذابیت سرمایه گذاری مشابه فلزات مورد استفاده در ساخت باطری مانند لیتیوم و کبالت را داشته باشند.

انتهای پیام


11059440
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سفر به جزیره کیش، همیشه هیجان‌انگیز است؛ اما بخش بزرگی از کیفیت این سفر به مسیری که طی می‌کنید بستگی دارد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» تغییر دکوراسیون منزل همواره یکی از هیجان‌انگیزترین تصمیماتی است که خانواده‌ها می‌گیرند، اما چالش‌های مالی و افزایش قیمت‌ها گاهی این شیرینی را کمرنگ می‌کند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» اطلاعیه‌ی دوم عرضه بنزین سوپر وارداتی در بورس انرژی از افزایش ۳۷۰۰ تومانی قیمت پایه این محصول خبر می‌دهد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز نظارت بر صندوق‌های سرمایه‌گذاری سازمان بورس گفت: مقررات مرتبط با صندوق سرمایه‌گذاری در دارایی‌های ارزی با درآمد ثابت ارزی تدوین شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل پیش‌بینی سازمان هواشناسی گفت: روز‌های سه شنبه و چهارشنبه کاهش محسوس دما در کشور پیش بینی می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل گمرک بندر امام خمینی (ره) گفت: در ۹ ماهه امسال ۱۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن کالای اساسی از گمرک این بندر وارد کشور شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» نسخه‌های مختلف آیفون ۱۷ پرو مکس تفاوت‌هایی فراتر از رنگ دارند و هر کدام تجربه کاربری خاص خود را ارائه می‌دهند. طراحی نارنجی این مدل جلوه‌ای تازه و جذاب به گوشی می‌بخشد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی می‌گوید: هیچ یک از پلتفرم‌های رمزارز از بانک مرکزی مجوز ندارند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» شاید به نظر برسد یک کولر گازی معمولی هم بتواند خانه را خنک نگه دارد. اما در مناطق گرم و خشک، چند نکته‌ی دیگر انتخاب دستگاه تهویه مطبوع را پیچیده‌تر می‌کند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی گفت: افزایش کیفیت بنزین (CCR) در جهت کاهش آلایندگی‌های زیست محیطی در دستور کار قرار گرفت.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است